24/ارديبهشت/1404
|
04:06
۲۲:۳۶
۱۴۰۴/۰۲/۲۳
وعده رونق تا فراخوان صرفه‌جویی: تغییر لحن ترامپ در آستانه تأثیرات منفی تعرفه‌ها

رؤیای عصر طلایی یا کابوس ریاضت اقتصادی

سارا عبدالکریمی: ترامپ مدت‌هاست وعده داده است «عصر طلایی» را رقم خواهد زد. اکنون او هشدار می‌دهد ممکن است آمریکایی‌ها مجبور به کاهش مصرف شوند. دونالد ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود و اوایل دوره ریاست‌جمهوری فعلی‌اش، وعده یک رونق اقتصادی را داد که با بازگشت او به کاخ سفید آغاز می‌شود؛ احیای رویای آمریکایی و ایجاد 4 سال رونق بی‌سابقه.
ترامپ در آخرین تجمع تبلیغاتی خود در گرندرپیدز میشیگان، گفت: «هنگامی که من به قدرت برسم، حقوق شما افزایش خواهد یافت، خیابان‌های شما امن‌تر و پاکیزه‌تر خواهند بود، جوامع شما ثروتمندتر خواهند شد و آینده شما به عنوان یک آمریکایی بسیار بهتر از همیشه خواهد بود، زیرا این عصر طلایی آمریکا خواهد بود».
اما لحن ترامپ و دستیارانش در هفته‌های اخیر به طور قابل توجهی تغییر کرده است، زیرا آنها درباره فداکاری و «گذار» هشدار می‌دهند تا اینکه، به گفته آنها، تعرفه‌های سنگین او راه را برای یک رونق هموار کند. ترامپ از نیاز به مصرف «داروی» اقتصادی صحبت کرده است، به آمریکایی‌ها هشدار داده که ممکن است لازم باشد از خرید اقلامی مانند عروسک و مداد کم کنند و پیشنهاد داده است یک رکود کوتاه‌مدت ممکن است هزینه قابل قبولی برای رونقی باشد که پیش‌بینی می‌کند به دست خواهد آمد.
ترامپ روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه ان‌بی‌سی گفت: «این یک دوره گذار است. من فکر می‌کنم ما عملکرد فوق‌العاده‌ای خواهیم داشت».
او درباره مصرف‌کنندگان افزود: «من فقط می‌گویم آنها نیازی ندارند که 30 تا عروسک داشته باشند، می‌توانند 3 تا عروسک داشته باشند. آنها نیازی ندارند که 250 تا مداد داشته باشند، می‌توانند 5 مداد داشته باشند». مشخص نیست آمریکایی‌ها چگونه به چنین پیامی پاسخ خواهند داد، از جمله رای‌دهندگانی که به دلیل قیمت‌های بالا و وعده ترامپ برای بهتر کردن زندگی‌شان، دموکرات‌ها را از کاخ سفید بیرون کردند.
مارک شورت، مشاور ارشد قدیمی مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور سابق، گفت: «من فکر نمی‌کنم این پیام خیلی خوب طنین‌انداز شود. فکر می‌کنم بویژه از نظر ادراکی دشوار است رئیس‌جمهور در حالی که از آمریکایی‌ها می‌خواهد از خرید اسباب‌بازی‌ها و محصولات برای کودکان کم کنند، یک میلیارد دلار ارز دیجیتال به دست می‌آورد. به نظر من این یک گسست است». ترامپ 6 آوریل به خبرنگاران در هواپیمای نیروی هوایی گفت: «در نهایت [آمریکا] از نظر اقتصادی مسلط‌ترین کشور جهان خواهد بود... اما گاهی اوقات شما باید برای اصلاح چیزی دارو مصرف کنید».
مقامات ارشد ترامپ نیز به این تغییر پیام پیوسته‌اند. بروک رولینز، وزیر کشاورزی به فاکس نیوز گفت آمریکایی‌ها می‌توانند با پرورش مرغ در حیاط خلوت خود به قیمت بالای تخم‌مرغ پاسخ دهند. هوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی، در سی‌بی‌اس نیوز گفت رکود «ارزشش را دارد» تا رویای رونق پایدار ترامپ محقق شود.
اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا اوایل ماه مارس هنگام سخنرانی در باشگاه اقتصادی نیویورک اعلام کرد: «دسترسی به کالاهای ارزان، جوهر رویای آمریکایی نیست. رویای آمریکایی ریشه در این مفهوم دارد که هر شهروندی می‌تواند به رفاه، حرکت صعودی و امنیت اقتصادی دست یابد».
ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود تردیدی باقی نگذاشت که قصد دارد مجموعه‌ای از تعرفه‌های گسترده را اعمال کند. او «تعرفه» را کلمه مورد علاقه خود توصیف کرد و گفت این مالیات‌ها باعث ایجاد رنسانس تولید، دستمزدهای بالاتر و مالیات‌های پایین‌تر خواهد شد. تحلیلگران هر 2 حزب گفته‌‌اند از زمان روی کار آمدن ترامپ، پیام‌رسانی کاخ سفید درباره تعرفه‌ها ناهمگون بوده است؛ گاهی اوقات نشان می‌دهد که هیچ هزینه‌ای برای مصرف‌کنندگان نخواهد داشت، در حالی که در مواقع دیگر نشان می‌دهد نیاز به فداکاری دارد.
بسیاری از اقتصاددانان بر این باورند که تعرفه‌ها دستاوردهای وعده داده شده را به همراه نخواهند داشت، بلکه می‌توانند هزینه‌های اقتصادی قابل توجهی به همراه داشته باشند. جارد برنشتاین که ریاست شورای مشاوران اقتصادی جو بایدن را بر عهده داشت، گفت این امر باعث می‌شود فراخوان‌ها برای فداکاری کمتر طنین‌انداز شوند، بویژه از سوی افراد ثروتمندی مانند ترامپ و مشاوران ارشدش.
برنشتاین هنگامی که از او خواسته شد به پیام‌رسانی واکنش نشان دهد، گفت: «آسان‌ترین کار این است که ایموجی «ذهن منفجر شده» را برای شما بفرستم و آن را همانجا رها کنم. من نمی‌توانم تصور کنم برای اکثر آمریکایی‌ها چه حسی دارد که میلیاردرها به آنها بگویند باید از استانداردهای زندگی خود برای یک هدف غیرقابل تعریف و دست‌نیافتنی کم کنند».
منتقدان می‌گویند ترامپ ممکن است حتی خطر سیاسی بیشتری را به جان بخرد، زیرا او به طور واضح نشان داده است که شخصاً بخش‌های بزرگی از اقتصاد آمریکا را هدایت می‌کند. او در این مدت همواره در حال تعیین تعرفه بر کشورهای خاص، تصمیم‌گیری درباره اینکه کدام کسب‌وکارها معافیت دریافت کنند، اظهارنظر درباره سیاست‌های شرکت‌های منفرد و ارعاب بانک مرکزی برای کاهش نرخ بهره بوده است.
آمریکایی‌ها به‌سرعت از سیاست‌های اقتصادی ترامپ رویگردان شده‌اند. بر اساس یک نظرسنجی ملی واشنگتن پست - ای‌بی‌سی نیوز- ایپسوس، نزدیک به 2 نفر از هر 3 آمریکایی با نحوه برخورد او با تعرفه‌ها مخالف هستند. بر اساس این نظرسنجی، بیش از 6 نفر از 10 آمریکایی با نحوه برخورد ترامپ با اقتصاد به طور کل مخالف هستند. اما ترامپ اغلب طوری صحبت می‌کند که انگار اقتصاد را به طور مستقیم رهبری می‌کند. او اخیراً در مصاحبه با مجله تایم، آمریکا را به یک فروشگاه بزرگ تشبیه کرد و خود را صاحب آن دانست. او گفت: «این یک فروشگاه غول‌پیکر و زیباست و همه می‌خواهند در آنجا خرید کنند. از طرف مردم آمریکا، من صاحب فروشگاه هستم و قیمت‌ها را تعیین می‌کنم و می‌گویم اگر می‌خواهید اینجا خرید کنید، این چیزی است که باید بپردازید». منتقدان ترامپ به پیام او مبنی بر اینکه آمریکایی‌ها ممکن است پیامدهای کوتاه‌مدتی را حین ساختن کشور به سوی عظمت شاهد باشند، دامن زده‌اند. در برخی محافل، این امر باعث شده است مقایسه‌های تمسخرآمیزی با رهبران کمونیستی مانند مائو در چین انجام شود.
جاستین آماش، نماینده سابق (جمهوری‌خواه از میشیگان) و منتقد قدیمی ترامپ، چند هفته پیش در فضای مجازی نوشت: «حزب جمهوری‌خواه در سال 2010: جلوی سوسیالیست‌ها را بگیرید! حزب جمهوری‌خواه در سال 2025: امکانات زندگی مدرن بیش از حد ارزیابی شده است؛ ما اقتصاد را دوباره ساماندهی خواهیم کرد و ثروت را بازتوزیع خواهیم کرد، ضررهای شما یک فداکاری کوچک برای شکوه ملت است!»
منتقدان همچنین به اظهاراتی مانند پاسخ بسنت به تاکر کارلسون، مجری فاکس‌نیوز در اوایل آوریل اشاره کرده‌اند مبنی بر اینکه کارگرانی که از طریق کاهش هزینه‌های تحت رهبری ایلان ماسک مجبور به ترک دولت فدرال می‌شوند، می‌توانند در کارخانه‌هایی که در نتیجه «رنسانس تولید ترامپ» به وجود می‌آیند، مشغول به کار شوند.

منبع: واشنگتن‌پست

 

ارسال نظر
پربیننده