11/تير/1404
|
05:44
۲۲:۲۰
۱۴۰۴/۰۴/۱۰
«وطن امروز» گزارش می‌دهد؛ روایت رسانه‌های معروف غرب از شکست رژیم صهیونیستی در جنگ تحمیلی 12 روزه علیه ایران

موش زایید

پس از گذشت چند روز از آتش‌بس، تحلیلگران و رسانه‌های مطرح بین‌المللی به بررسی برخی جوانب پرداختند که در ایام زد و خوردهای نظامی کمتر به آنها پرداخته بودند. یکی از مهم‌ترین ابعاد جنگ که این رسانه‌ها به آن پرداخته‌اند، افزایش روحیه ملی‌گرایی و سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی ایران در برابر دشمن خارجی است؛ اتفاقی که رژیم صهیونیستی به صورت ناخواسته مسبب آن شد و ایرانیان را در برابر دشمن خارجی و اپوزیسیون خائن متحد کرد. در این بین ابعاد دیگری نیز از این جنگ و شکست‌های رژیم صهیونیستی مطرح شده است. به گزارش رسانه بریتانیایی میدل ایست آی، یک مقام عرب درباره آتش‌بس ایران و اسرائیل به آنها گفته است: «جبهه داخلی اسرائیل بیش از ۲ هفته بمباران موشکی را نمی‌توانست تحمل کند». این بخشی از ارزیابی جنگ در یکی از پایتخت‌های برجسته عربی است. میدل ایست‌ آی افزود:  مقامات ۳ پایتخت عربی به ما گفتند در محافل قدرت کشورشان این ارزیابی وجود دارد که اسرائیل نخستین طرف بود که سیگنال آمادگی برای آتش‌بس را فرستاد. این اعتراف از سوی کشورهای عرب نشان می‌دهد ترکیب ضربات موشکی نیروهای مسلح ایران و جنگ فرسایشی برای رژیم اشغالگر غیرقابل تحمل بوده و صهیونیست‌ها پس از ناامید شدن از اپوزیسیون خائن و پس از شکل‌گیری وحدت ملی در داخل و عدم ورود آمریکا به جنگی فرسایشی با ایران، میدان جنگی را که خود آغازگر آن بودند ترک کرده و پیشنهاد آتش‌بس دادند. 
* ضربه مهم انسجام ملی به دشمن
در تحلیل‌های اخیر رسانه‌های غربی وحدت ملی شکل‌گرفته بین اقشار مختلف ایرانیان و مقابله شدید با تعرض دشمنان، سنگین‌ترین شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 12 روزه نامیده می‌شود. با اینکه ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به مراکز مهم و حیاتی صهیونیست‌ها و فرسایشی کردن جنگ به کابوس مقامات جنگ‌طلب صهیونیست و شهرک‌نشینان غاصب تبدیل شده بود اما بزرگ‌ترین شکست دشمن در طراحی جنگ علیه ایران همبستگی بی‌نظیر ایران در برابر تجاوزات بود. همبستگی ایرانیان نقشه صهیونیست‌ها و حامیان آمریکایی آنها را برای پروژه براندازی و سپس تجزیه توسط عوامل خائن و وطن‌فروش مهار کرده و در نهایت این طراحی‌های شیطانی خنثی شد. از سوی دیگر همکاری و حمایت حداکثری ایرانیان از نیروهای مسلح و دستگاه‌های امنیتی بسیاری از عوامل نفوذی دشمنان صهیونیست و آمریکایی را زمینگیر کرد. نشریات غرب با اشاره به این دستاورد مردمی جمهوری اسلامی ایران در برابر دشمن صهیونیست به شکست سنگین دشمنان نظام اسلامی از ملت ایران پرداخته‌اند. در یک نمونه روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز در این باره نوشت: اسرائیل با حمله به ایران، ناخواسته ملی‌گرایی ایرانی را دوباره بیدار کرد. این روزنامه افزود: حس تازه‌ وحدت در ایران که به ‌طور معمول دچار قطب‌بندی سیاسی است، ناظران و سیاستمداران را هم در داخل و هم در خارج شگفت‌زده کرد. در حالی که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل تلاش داشت از نارضایتی‌ها بهره‌برداری کند، حتی مخالفان سرسخت حکومت ایران نیز انتقادات خود را کنار گذاشتند و در برابر حمله‌ای که آن را به تمامیت ایران می‌دیدند، موضع گرفتند. این روزنامه همچنین اعتراف کرد اسرائیل با حمله به ایران، ناخواسته ملی‌گرایی ایرانی را دوباره بیدار کرد.
گاردین نیز با بررسی جنگ‌افروزی رژیم صهیونیستی علیه ایران نوشت: بیهودگی و بی‌معنایی مطلق جنگ [اسرائیل علیه ایران]، نفسگیر است. این جنگ تقریبا هیچ دستاورد مثبتی نداشت. زور عریان به ‌ندرت اهداف صلح‌آمیز را پیش می‌برد و در اغلب موارد، مشکلات موجود را شعله‌ورتر می‌کند و اینجا نیز همین اتفاق افتاد. این روزنامه افزود: [ترامپ و نتانیاهو] کی قرار است واقعیت را بفهمند؟ احتمالا هیچ‌گاه! مگر آنکه دموکرات‌ها شجاعت لازم برای ایستادن در برابرشان را پیدا کنند. آنچه نتانیاهو درباره ایران می‌خواهد، همان چیزی است که قدرت‌های امپریالیستی همیشه خواسته‌اند: کشوری دائماً ضعیف، تکه‌تکه‌شده و تحقیرشده که نتواند هیچ تهدیدی برای منافع راهبردی اسرائیل ایجاد کند و هر زمان که لازم بود، مجازات شود.
نشریه اکونومیست نیز در گزارشی تحلیلی به جنگ 12 روزه پرداخت و اعلام کرد اسرائیل به ۳ دلیل عمده امکان یک نبرد طولانی با ایران را نخواهد داشت؛ اولا اسرائیل برای یک درگیری یک ساله با شدت مشابه جنگ ۱۲ روزه هزینه‌ای معادل یک‌پنجم GDP خود را متحمل خواهد شد. ثانیا تداوم حملات نیازمند حمایت آمریکا خواهد بود اما ترامپ اعتقادی به جنگ‌های بی‌پایان و تمرکز منابع بر خاورمیانه ندارد. ثالثا کشورهای عرب مخالف جدی یک جنگ طولانی خواهند بود، چرا که چنین جنگی مانع جدی برای اهداف توسعه‌ای‌شان خواهد بود؛ مساله‌ای که در میان گزارشات خبرنگاران حاضر در سرزمین‌های اشغالی نیز به آن اشاره شده است. برای مثال کسری ناجی، خبرنگار رسانه دولتی انگلیس(BBC) که در تل‌آویو به سر می‌برد، در گزارشی اعتراف کرد در مرکز تل‌آویو همه جا خراب شده و ویرانی‌ها گسترده است. وی افزود: ما نمی‌توانیم حتی از نزدیک مناطق نظامی مورد اصابت واقع‌شده گزارش تهیه کنیم. وی در ادامه گفت: خیلی از تحلیلگران اسرائیلی معتقدند جنگ با ایران هزینه‌ بسیاری داشته و ارزشش را نداشت؛ آنها معتقدند جنگ به موقع متوقف شد.
* دست برتر ایران در تاب‌آوری
نکته مهم اما قدرت و پشتیبانی مردمی حکومت و نیروهای مسلح ایران در برابر رژیم صهیونیستی است. قدرت و انسجامی که صهیونیست‌ها فاقد آن بودند و در صورت طولانی شدن جنگ و افزایش تلفات و خسارات رژیم اشغالگر، صهیونیست‌ها به فروپاشی کامل می‌رسیدند. نیروهای مسلح ایران نیز جنگ را به گونه‌ای طراحی کرده بود که برای مدت‌ها طول بکشد و با پرتاب‌های چندده فروندی موشک‌های بالستیک به صورت روزانه، پدافند هوایی رژیم را مستهلک کرده و هزینه آن را برای اشغالگران بالا ببرد، به نحوی که اگر جنگ تنها چند روز دیگر طول می‌کشید، رژیم صهیونیستی توان مقابله با پرتابه‌های سایر گروه‌های مقاومت را نداشت و در این شرایط و افزایش نارضایتی و خشم شهرک‌نشینان از مقامات جنگ‌طلب خود، رژیم صهیونیستی به فروپاشی کامل می‌رسید؛ شرایطی که برای ایران وجود نداشت و مردم با حمایت کامل از نیروهای مسلح و جمع شدن زیر پرچم ایران، تاب‌آوری بالایی را برای جنگ طولانی‌مدت تا فروپاشی رژیم غاصب نشان دادند و همچنان نیز این آمادگی و تاب‌آوری در صورت خطای مجدد رژیم صهیونیستی وجود دارد.

***
لیبرمن: رویارویی بعدی با ایران دشوارتر است

وزیر سابق جنگ رژیم صهیونیستی بامداد سه‌شنبه با ادعای اینکه رژیم حداکثر ۳ سال تا رویارویی بعد با ایران فرصت دارد، گفت ایران مصمم به انتقام‌ گرفتن است. «آویگدور لیبرمن» وزیر سابق جنگ رژیم صهیونیستی و رهبر حزب «اسرائیل بیتُنا» بامداد دیروز - سه‌شنبه - درباره رویارویی بعد با ایران هشدار داد. وی در مصاحبه با روزنامه معاریو چاپ سرزمین اشغالی ادعا کرد: «ما باید اکنون برای رویارویی بعد با ایران آماده شویم. ما حداکثر ۳ سال تا رویارویی بعد با ایران فرصت داریم». وی در این‌ باره توضیح داد: «ایران مصمم به انتقام است و اینها فقط تهدید توخالی نیست. رویارویی بعد با ایران دشوارتر و پیچیده‌تر خواهد بود». سیاستمدار صهیونیست افزود: «برنامه هسته‌ای ایران ضربه شدیدی خورده است اما نابود نشده و می‌توانند آن را بازسازی کنند».

***
مر‌شایمر: نتانیاهو و ترامپ ترسیده بودند

پروفسور جان مرشایمر گفت ترامپ و نتانیاهو ۲ دروغگوی متخصص فریب توده‌های آمریکایی و اسرائیلی هستند. این‌ 2 مردم را فریب داده‌اند که ما در جنگ بر ایران پیروز شدیم. نتانیاهو توان جنگ فرسایشی با ایران را نداشت و ترامپ واقعا ترسیده بود که ایران تنگه هرمز را ببندد. نظریه‌پرداز آمریکایی روابط بین‌الملل افزود: امروز وضعیت نظام ایران از ۱۲ ژوئن، پیش از آغاز درگیری نیز به ‌مراتب بهتر است، پس این یک شکست برای اسرائیل است. 
اسرائیلی‌ها می‌خواهند ایران را به سرزمین‌های کوچک‌تری تجزیه کنند. سیاست آنها «تفرقه بینداز و حکومت کن» است. برایم تعجب‌آور بود که آمریکا ۲۲ ژوئن حمله کرد، چون قبل از آن نشان می‌داد می‌خواهد اجازه دهد دیپلماسی حداقل ۲ هفته دیگر مسیرش را طی کند اما واضح است که سعی می‌کرد ایرانی‌ها را فریب دهد. درباره آتش‌بس هم این اسرائیلی‌ها بودند که به دنبال آتش‌بس بودند. 
شکی نیست اسرائیلی‌ها در مشکل بزرگی بودند و نتانیاهو و دیگران در دولت اسرائیل این نکته را مطرح می‌کردند که آماده جنگ فرسایشی نیستند. این واضح بود که اگر درگیری، به جنگ فرسایشی تبدیل می‌شد، از نظر اراده، ایرانی‌ها مزیت بزرگی نسبت به اسرائیلی‌ها داشتند که آنقدر سرسخت نیستند که جنگ فرسایشی طولانی مثل آنچه را در حال توسعه بود، تحمل کنند. همچنین اسرائیلی‌ها تسلیحات‌شان تمام می‌شد و اقتصادشان بشدت آسیب می‌دید، پس می‌خواستند به جنگ پایان دهند و نزد ترامپ رفتند و ترامپ این کار را برای‌شان کرد. برای ایران بسیار منطقی است که سلاح هسته‌ای داشته باشد. من چندین‌بار در انظار عمومی گفتم اگر من مشاور امنیت ملی ایران بودم، ایران امروز تسلیحات هسته‌ای ‌داشت.

ارسال نظر
پربیننده