19/تير/1404
|
03:00
۲۲:۵۶
۱۴۰۴/۰۴/۱۸
ودیعه 1.5 میلیاردی و 30 میلیون برای اجاره ماهانه کمک شهرداری تهران به آسیب‌دیدگان جنگ

اسکان باعزت

برنامه‌ریزی برای بازسازی ۳۶۰۰ واحد آسیب‌دیده در تهران

با وجود آنکه آسیب‌دیدگان ناشی از حمله ناجوانمردانه صهیونیست‌ها در تهران توسط شهرداری در هتل‌ها اسکان یافته‌اند، شهرداری تهران اعلام‌ کرده است تا پایان تیر برای این افراد خانه رهن‌ می‌کند.  پس از حمله رژیم صهیونیستی به منازل مسکونی شهروندان تهرانی، تعدادی از مردم در پی این حملات خانه‌های خود را از دست دادند. بر اساس آمار مدیریت شهر تهران، 3600 ساختمان در جنگ ۱۲ روزه ایران و رژیم صهیونیستی آسیب دیده‌ است. علیرضا زاکانی، شهردار تهران در این باره گفت: شهرداری‌های مناطق برای خانه‌هایی که بر اثر حمله رژیم صهیونیستی تخریب یا دچار آسیب شده‌اند و نیاز به بازسازی اساسی دارد، 1.5 میلیارد تومان ودیعه،۳۰ میلیون تومان اجاره ماهانه و همچنین تجهیز۲۵۰ میلیون تومانی برای اسکان موقت در نظر گرفته‌اند. اهمیت اسکان اضطراری آسیب‌دیدگان جنگ 12 روزه در تهران و چگونگی اقدامات شهرداری برای ساخت و بازسازی خانه‌هایی که در این جنگ دچار آسیب یا تخریب شده‌اند تا جایی است که شهردار تهران سه‌شنبه در سیصدوسی‌ونهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران حضور یافت و اقدامات شهرداری در جریان جنگ ۱۲ روزه، چون اسکان اضطراری ۳۵۰ خانوار، آغاز بازسازی ۳۶۰۰ واحد مسکونی و نحوه مسیر تأمین مالی برای بازسازی واحدهای مسکونی آسیب‌دیده پایتخت را در قالب گزارشی در صحن علنی شورا ارائه کرد.
* برنامه‌ریزی برای بازسازی ۳۶۰۰ واحد آسیب‌دیده در تهران
سخنگوی شهرداری تهران در گفت‌وگو با «وطن امروز» اظهار کرد: «در نشست هیات دولت مصوب شد شهرداری تهران با توجه به امکاناتی که در مناطق مختلف شهر دارد، مدیریت خانه‌های تخریب‌شده در جنگ ۱۲ روزه را بر عهده گرفته و خدمات ویژه‌ای به شهروندان تهرانی ارائه دهد. به این ترتیب مقرر شد از صفر تا صد موضوع اسکان اضطراری، موقت و بازسازی املاک آسیب‌دیده مردم را عهده‌دار شود».
عبدالمطهر محمدخانی با بیان اینکه در بحبوحه جنگ «آتش‌نشانی تهران محور عملیات امدادرسانی قرار گرفت و هلال‌احمر به آن کمک می‌کرد»، افزود: «عملیات آواربرداری ادامه داشت تا زمانی که اطمینان حاصل شود هیچ فردی زیر آوار نیست و سپس بنیاد مسکن ادامه آواربرداری را بر عهده گرفت».
وی تصریح کرد: «در این راستا، اسکان موقت نیز در روزهای اولیه انجام نشد اما ما با در اختیار قرار دادن هتل‌های در اختیار شهرداری، زمینه را برای اسکان اضطراری فراهم کردیم. در ادامه با اجاره سایر هتل‌ها، زمینه اسکان همه آسیب‌دیدگان را فراهم کردیم. در حال حاضر، حدود هزار نفر و ۳۵۰ خانوار در ۹ هتل با امکانات بسیار مناسب مستقر هستند».
وی عنوان کرد: «طبق آمار، ۳۶۰۰ واحد در حملات رژیم صهیونیستی آسیب دیده‌اند که ۲۰۰ واحد نیاز به نوسازی، ۲۵۰ واحد نیاز به مقاوم‌سازی و ۱۵۰۰ واحد نیاز به ترمیم دارند. بنیاد مسکن نیز اعلام کرده است بیش از ۴۰۰۰ واحد هم به ترمیم جزئی نیاز دارند».
سخنگوی شهرداری تهران افزود: «برای اسکان موقت شهروندان متاثر از جنگ 12روزه نیز در تلاش هستیم اعتباری بیش از یک میلیارد تومان برای رهن و مبالغی برای اجاره شهروندان محترم نیز فراهم کنیم. به این ترتیب می‌توانیم از اسکان مناسب شهروندان تا یکی دو سال آینده و تکمیل فرآیند بازسازی و مقاوم‌سازی املاک، اطمینان داشته باشیم». وی با بیان اینکه بازسازی املاک آسیب‌دیده شهروندان، در ۳ دسته انجام می‌شود، بیان داشت: «برخی منازل نیاز به بازسازی جزئی دارند. مثلا در و پنجره یا رنگ‌آمیزی منزل. برخی سازه‌ها نیز نیازمند مقاوم‌سازی سازه هستند. برخی از این املاک نیز نیازمند تخریب و نوسازی از ابتدا هستند».
محمدخانی همچنین به تقسیم‌بندی بازسازی اشاره کرد و افزود: «بازسازی به دسته‌های خرد، متوسط و اساسی تقسیم شده و نصب در و پنجره‌ها تا انتهای تیرماه به پایان خواهد رسید».
سخنگوی شهرداری تهران با بیان اینکه برخی واحدها نیاز به تخریب کامل دارند، گفت: «واحدهای آماده در همان محله در اختیار افراد قرار خواهد گرفت و در مواردی که صاحبان خانه‌ها تمایل ندارند در ملک معوض مستقر شوند، سازنده معرفی خواهد شد».
وی در پایان خاطرنشان کرد: «برای خسارت خودرو و لوازم منزل فرم‌هایی مشخص شده و این موضوعات تحت نظارت وزارت صمت پیگیری خواهد شد. هدف ما این است که خانواده‌های آسیب‌دیده دغدغه‌ای از بابت خسارات نداشته باشند».
* جزئیات مقاوم‌سازی ساختمان‌های آسیب‌دیده پایتخت
سرپرست سازمان نوسازی شهرداری تهران جزئیات مقاوم‌سازی ساختمان‌های آسیب‌دیده در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در پایتخت را تشریح کرد. علی‌اصغر کمالی‌زاده دیروز با اعلام اینکه مقاوم‌سازی ساختمان‌های آسیب‌دیده در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به سازمان نوسازی شهرداری تهران واگذار شده است، اظهار کرد: بر اساس آنچه اعلام شده ۲۵۰ واحد مسکونی در تهران نیاز به مقاوم‌سازی دارند. وی با اشاره به مراحل مقاوم‌سازی این ساختمان‌ها تصریح کرد: آنچه باید در ابتدا نسبت به آن اقدام کنیم، ارزیابی وضعیت ساختمان‌ها و سپس طراحی تعمیر و تقویت سازه است. کمالی‌زاده همچنین خاطرنشان کرد: بعد از ارزیابی‌های اولیه، مقدمات کار فراهم می‌شود و اجرا آغاز خواهد شد. وی با بیان اینکه برای اجرای طرح باید مشاور بگیریم، گفت: در حال حاضر، امور در مرحله معرفی پلاک‌های نیازمند به مقاوم‌سازی است. بر اساس گزارش سایت شهر، بر اساس اعلام شهردار تهران، 3 هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی در پایتخت آسیب دیده‌اند که ۲۰۰ واحد نیاز به نوسازی، ۲۵۰ واحد نیاز به مقاوم‌سازی و هزار و ۵۰۰ واحد نیاز به ترمیم دارد. مابقی واحدها نیز نیازمند ترمیم جزئی هستند که تعداد آنها به بیش از 4 هزار واحد می‌رسد. بنا بر آنچه اعلام شده، تعمیرات جزئی ساختمان‌های آسیب‌دیده شامل نصب شیشه، در، پنجره و رنگ‌آمیزی تا پایان تیر انجام خواهد شد. همچنین تخریب و نوسازی ساختمان‌های نیازمند نوسازی توسط شهرداری مناطق انجام می‌شود و در طول مدت اجرای این طرح، خانه‌هایی توسط شهرداری تهران برای آسیب‌دیدگان از جنگ ۱۲ روزه اجاره خواهد شد.
* ستاد ساماندهی آسیب‌دیدگان جنگ تحمیلی در منطقه 2 تشکیل شد
در پی واگذاری مسؤولیت بازسازی مناطق آسیب‌دیده از جنگ ۱۲ روزه به شهرداری تهران، ستاد ویژه‌ای از همان روزهای ابتدای جنگ برای رسیدگی به وضعیت آسیب‌دیدگان منطقه ۲ که بیشترین واحد مسکونی آسیب‌دیده از جنگ در این منطقه است تشکیل شد. مهدی صالحی، شهردار منطقه 2، با اشاره به اینکه این ستاد با هدف هماهنگی و اجرای برنامه‌های بازسازی، فعالیت خود را آغاز کرده است، اظهار داشت: کمیته اجرایی ستاد بازسازی در ساختمان منطقه ۲ مستقر شده است و مسؤولیت هماهنگی، برنامه‌ریزی و اجرای تمام برنامه‌های بازسازی بر عهده این کمیته است.  وی افزود: شهردار منطقه، معاونان شهرسازی، عمران، مالی و اقتصاد شهری، خدمات شهری، مدیریت بحران و بازرسی، اعضای اصلی این کمیته را تشکیل می‌دهند. صالحی با اشاره به استقرار شهرداران نواحی در کانکسی که در محل‌های آسیب‌دیده تعبیه شده است، گفت: مالکان خانه‌هایی که در جریان جنگ آسیب دیده‌اند، می‌توانند با مراجعه به این ستاد، درخواست‌های خود را برای پیگیری ثبت کنند.  وی درباره اقدامات پیش‌بینی‌شده گفت: اقدامات ستاد در چند بخش کلیدی از جمله اسکان اضطراری، اسکان موقت، تخریب و نوسازی، پایدارسازی، مقاوم‌سازی و تعمیرات جزئی تعریف شده است و با هماهنگی‌های صورت‌گرفته، این اقدامات به صورت همزمان و جدی پیگیری می‌شوند. صالحی با اشاره به اینکه بیشترین واحد مسکونی در منطقه ۲ دچار آسیب‌دیدگی شده است، بیان کرد: بر اساس آسیب‌شناسی و کارشناسی‌های صورت گرفته، ۸۹ واحد نیاز به مقاوم‌سازی، ۷۲ واحد نیاز به تعمیرات و ۳۸ واحد نیز مشمول تخریب و نوسازی هستند. وی افزود: از همان ابتدای حملات رژیم صهیونیستی ضمن آماده‌باش و اجرای عملیات پاکسازی تلاش کردیم با حضور در کنار مردم، این اطمینان را بدهیم که برای پیگیری امور و رفع دغدغه‌ها همراه آنان خواهیم بود.
* تشکیل «قرارگاه ایران» 
با تشکیل «قرارگاه ایران» در شهرداری تهران به منظور حمایت از آسیب‌دیدگان جنگ 12 روزه، خدماتی توسط شهرداری به آسیب‌دیدگان ارائه شد که اسکان اضطراری و تامین خسارات جزئی نمونه‌ای از این خدمات است. علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، با اشاره به نقش این سازمان در بحران‌های شهری، اعلام کرد: طبق قانون مدیریت بحران کشور، مخاطرات امنیتی و اجتماعی از موضوع مدیریت بحران جدا شده‌اند و در بحث جنگ، موضوع به «پدافند غیرعامل» مربوط می‌شود. با این حال، سازمان مدیریت بحران شهر تهران برای حمایت از آسیب‌دیدگان ناشی از جنگ فراتر از وظایف قانونی خود وارد عمل شده و زیرساخت‌هایی تحت عنوان «پایگاه‌های مدیریت بحران» را در همان روزهای ابتدایی جنگ فعال کرده که همان سوله‌های بحران هستند. وی افزود: این پایگاه‌ها به ‌منظور خدمت‌رسانی به عموم مردم طراحی شده‌اند اما کاربری اسکان اضطراری ندارند. 
نصیری گفت: با حضور در صحنه حادثه، گروهی با نام گروه‌های جهادی حامی با همکاری بسیج، شهرداری و بهزیستی تشکیل دادیم. در محل هر حادثه‌ای که اصابت صورت گرفته بود، بنرهایی با عنوان حامی نصب شد و شماره تلفنی روی آن درج شده بود تا یک فرد پاسخگوی ۲۴ ساعته سوالات مردم درباره روند پرداخت خسارت باشد. بسیاری از خانه‌های اطراف محل حادثه دچار آسیب‌های جزئی مانند شکست شیشه‌ها شده بودند. 
وی تأکید کرد: با وجود اینکه این موارد در حیطه وظایف شهرداری نبود اما شهردار تهران دستور رسیدگی فوری را صادر کرد و بدون نیاز به اختصاص بودجه جداگانه، اقدامات لازم برای تعویض شیشه‌ها و انجام تغییرات جزئی انجام شد. وی همچنین به موضوع اسکان اضطراری پرداخت و گفت: اسکان اضطراری جزو وظایف این سازمان نبود اما شهردار تهران مسؤولیت آن را پذیرفت به طوری که افراد حادثه‌دیده به جای مدارس و مساجد، در هتل‌هایی با سطح خدمات ۴ ستاره اسکان داده شدند و امکانات خواب، آرامش و 3 وعده غذایی برای آنان فراهم شده است.

ارسال نظر
پربیننده