24/تير/1404
|
11:22
۲۲:۵۶
۱۴۰۴/۰۴/۲۳
نگاهی به نقش ایثارگرانه هتل‌داران و مالکان اقامتگاه‌ها در ارائه خدمات رایگان و تخفیفات ویژه به مسافران در ایام جنگ 12روزه

میزبانی همدلانه

سعیده اسدیان: با آغاز جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی  علیه ایران، بسیاری از خانواده‌ها مجبور به ترک خانه‌های خود شدند تا به دنبال پناهگاهی امن باشند. امکانات محدود و فضای پرتنش در آن ایام، نیاز به مراکز اقامتی و کمک‌رسانی را بیش از پیش افزایش داد.
در چنین شرایطی هتل‌ها و بوم‌گردی‌ها به سرعت به کانون‌های حمایتی تبدیل شدند و آغوش خود را به روی مردم جنگ‌زده باز کردند و همدلی خود را با پایتخت‌نشین‌ها و حتی سایر شهرهای ایران که اغلب برای نجات جان کودکان یا سالمندان راهی جاده‌ها شده بودند، نشان دادند.
* از تخفیف تا اقامت رایگان
بیش از ۹ میلیون نفر در زمان جنگ 12 روزه به مازندران رفتند، حدود 3 میلیون نفر به گیلان روانه شدند و بخش خصوصی گردشگری، در اقدامی بی‌سابقه، از مشهد تا گیلان درهای اقامتگاه‌ها، هتل‌ها و بوم‌گردی‌ها را به روی مردم باز کرد؛ با تخفیف‌هایی که گاهی تا ۹۰ درصد می‌رسید و حتی در مواردی اقامت رایگان، این نه یک رفتار تجاری، بلکه یک کنش اخلاقی و اجتماعی بود.
جمشید حمزه‌زاده، رئیس جامعه هتل‌داران ایران در این باره به «وطن امروز» می‌گوید: هتل‌ها در بحران‌های مختلفی مثل کرونا هم این همراهی را داشتند و به صورت خودجوش پای کار آمدند.
یکی از مشکلات اصلی در جریان جنگ 12 روزه بحث رزروها و نگرانی مسافران از بازگشت پول‌شان بود که خوشبختانه تمام مبالغ بازگردانده شد، برخی هم تقاضای جابه‌جایی تاریخ رزرو را داشتند که این مورد هم انجام شد، در کنار اینها بحث حقوق کارکنان مطرح بود اما خوشبختانه با حفظ نیروها، تاکنون تمام پرداخت‌ها به‌موقع انجام شده اما واقعیت این است که این جنگ 12 روزه، آسیبی جدی به هتل‌های ایران وارد کرد و ما در برخی استان‌های شمال و شمال غرب کشور شاهد ضریب اشغال صفردرصدی بودیم.
وی به نشست جامعه هتل‌داران با وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اشاره می‌کند و می‌گوید: نشست مفصلی با وزیر گردشگری داشتیم و قرار شد به جبران این خسارات وارده، مطالبات ما همچون معافیت مالیاتی، اعطای وام‌های کم‌بهره، استمهال بیمه برای یک دوره 6 ماهه و تخفیف در بحث حامل‌های انرژی پیگیری شود.
 هنوز هم برخی هتل‌ها میزبان افرادی هستند که خانه و زندگی خود را در جریان جنگ تحمیلی از دست داده‌اند.
* اقامت رایگان در بوم‌گردی‌های کشور
یاور عبیری، رئیس جامعه انجمن‌های حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی ایران هم درباره همراهی اقامتگاه‌ها با مردم در جنگ ۱۲ روزه به «وطن‌امروز» چنین می‌گوید: همراهی اقامتگاه‌های بوم‌گردی با مردم در جنگ ۱۲ روزه باید در تاریخ ثبت شود، پویشی با عنوان «ایران همدل» راه افتاد و از همان روزهای ابتدایی جنگ تحمیلی، تمام اقامتگاه‌های بوم‌گردی در سراسر کشور اعلام آمادگی کردند تا میزبان مردم باشند.
اکثر اقامتگاه‌ها به صورت رایگان پذیرای مسافران بودند؛ خوشبختانه مردم با درک و فهمیده‌ای داریم که در چنین شرایطی هم به صورت کوتاه‌مدت از این ظرفیت استفاده کردند و هم تلاش داشتند با پرداخت مبلغی به اقامتگاه‌ها، این همراهی و همدلی را پاسخ دهند. 
در واقع بوم‌گردی‌ها با این اقدام خودجوش، هویت، اصالت، فرهنگ و بحث میهمان‌نوازی و نوع‌دوستی خود را بار دیگر نشان دادند؛  ما در اکثر استان‌ها پذیرای مسافران بودیم اما در استان‌های شمالی کشور پذیرش میهمان بیشتر بود.
* درخواست از سازمان تأمین اجتماعی برای استمهال بیمه
عبیری با اشاره به ضرر مالی بوم‌گردی‌ها و سایر فعالان گردشگری می‌گوید: درجنگ تحمیلی 12روزه تورهای گردشگری لغو و هزینه رزروهای تابستانه به مردم بازگردانده شد.
در جلسه‌ای که اخیرا با رئیس سازمان امور مالیاتی و رئیس سازمان تامین اجتماعی داشتیم قرار شد این 2 سازمان به صورت تخصصی با صنف گردشگری جلساتی داشته باشند، مثلاً در بحث بیمه تأمین اجتماعی همکاران ما واقعاً نیاز به همراهی و حمایت دارند و باید حداقل یک بازه تنفس 6 ماهه برای پرداخت حق بیمه به آنها داده شود.
* لزوم حمایت دولت از فعالان صنعت گردشگری
فعالان صنعت گردشگری، بویژه هتل‌داران، صاحبان اقامتگاه‌های بوم‌گردی، راهنمایان گردشگری و سایر کسب‌وکارهای مرتبط، به‌ عنوان ستون‌های اصلی این بخش در جریان جنگ 12 روزه و بحران‌های مشابه، با ریسک‌های فراوانی مواجه شدند. آنها نه‌تنها با کاهش شدید تعداد مسافر روبه‌رو شدند، بلکه فشارهای مالی سنگینی را هم تحمل کردند؛ از پرداخت حقوق کارکنان گرفته تا هزینه‌های ثابت نگهداری اماکن و تاسیسات، به همین جهت برای حفظ این سرمایه‌های انسانی و مالی، توجه و حمایت ویژه از این فعالان ضروری است.
بدون شک دولت بویژه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می‌تواند با ارائه تسهیلات مالی و اعتباری کمک کند تا فعالان گردشگری بتوانند به‌راحتی فشارهای اقتصادی را پشت سر گذاشته و سرمایه‌گذاری‌های لازم را برای بازسازی و ارتقای خدمات انجام دهند.
همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی در زمینه مدیریت بحران و استفاده از فناوری‌های نوین، می‌تواند بهره‌وری فعالان گردشگری را افزایش داده و آنها را برای مواجهه با چالش‌های آینده آماده‌تر کند.

***
تدوین فوری بسته‌های حمایتی برای جبران آسیب‌های گردشگری

بخش گردشگری هر چند در روزهای جنگ تحمیلی اخیر میزبانی خوب برای میهمانان بود اما ترکش این جنگ با خالی شدن مسافران و گردشگران به این بخش اصابت کرده است. در این باره وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به خسارات وارده به صنعت گردشگری در جریان جنگ ۱۲ روزه، از تدوین و اجرای فوری بسته‌های حمایتی برای جبران این آسیب‌ها خبر ‌داد. سیدعلی مدنی‌زاده دیروز در نشست مشترک مسؤولان ارشد اقتصادی کشور با نمایندگان بخش خصوصی، انجمن‌های صنفی و فعالان ۳ حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، که با حضور سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سالن فجر این وزارتخانه برگزار شد، با بیان اینکه «گردشگری از نخستین قربانیان جنگ ۱۲ روزه بود»، تصریح کرد: وزارت اقتصاد با نگاه مسؤولانه، جبران خسارت‌های این حوزه را در اولویت فوری خود قرار داده و حمایت از این صنعت را به‌عنوان یک مأموریت ملی تلقی می‌کند. وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در ساعات اولیه بحران افزود: از لحظه آغاز درگیری‌ها، برنامه‌ریزی اقتصادی در سطوح کلان آغاز شد. در همین چارچوب، تحلیل وضعیت حوزه‌های آسیب‌دیده در دستور کار قرار گرفت و بسته‌های حمایتی برای بازسازی صنوف، بویژه حوزه گردشگری، تدوین شد. برخی از این حمایت‌ها حتی پیش از نهایی‌ شدن بسته‌های رسمی در عمل اجرا شد. مدنی‌زاده با قدردانی از پایداری و فداکاری فعالان گردشگری، میراث ‌فرهنگی و صنایع‌دستی در روزهای بحران گفت: شما نه‌تنها خادمان فرهنگ و هویت ملی هستید، بلکه در لحظات دشوار، پناه و همراه مردم شدید. به همین دلیل، صیانت از شما وظیفه‌ای فراتر از تکلیف اداری است. وزیر اقتصاد با تأکید بر نگاه راهبردی دولت به صنعت گردشگری ادامه داد: در نگاه ما، گردشگری صرفاً یک فعالیت اقتصادی نیست بلکه یک پیشران تمدنی، اشتغال‌زا و ارزآور است که در صورت حمایت هدفمند، می‌تواند موتور اصلی رشد اقتصادی در دوران بازسازی باشد. وی خطاب به حاضران در جلسه گفت: دغدغه‌های شما، دغدغه ما است. وزارت اقتصاد متعهد است نه در شعار بلکه در عمل پشتیبان بازیابی این صنعت باشد و در کنار وزارت میراث ‌فرهنگی برای تحقق این هدف راهبردی تلاش کند. مدنی‌زاده گفت: ما در وزارت اقتصاد، خود را همکار راهبردی وزارت میراث ‌فرهنگی می‌دانیم و گردشگری را در قلب برنامه‌های احیای اقتصادی کشور قرار داده‌ایم.

ارسال نظر