|
نخستین خرید بزرگ حریف استقلال؛ مارگا رسماً به الهلال پیوست
مهاجم پورتوی پرتغال رسما به الهلال پیوست تا این تیم عربستانی نخستین خرید بزرگ خود را جذب کند. به گزارش اسپورت، الهلال عربستان در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا نتوانست انتظارات را برآورده کند و به همین خاطر به دنبال تغییرات اساسی است. این باشگاه عربستانی در نخستین گام موسی مارگا، مهاجم پورتوی پرتغال را جذب کرد. مارگا در پورتو در کنار مهدی طارمی بازی میکرد که درخشش این بازیکن ایرانی باعث شد او از تیم جدا شود.
ارسال به دوستان
چگونه زیباترین بازی هفته در انتها به آشوب کشیده شد؟
زشت و زیبا
بدون تردید باید آنچه را سپاهان و پرسپولیس در طول 90 دقیقه مقابل هم اجرا کردند، یکی از زیباترین نبردهایهای لیگ بیستم قلمداد کرد؛ دیداری که در آن هم ۲ گل دیده شد و هم صحنههای بسیار جذاب و دیدنی. اگر چه هیچ هواداری روی سکوها نبود تا از این همه زیبایی لذت ببرد اما طبیعتا میلیونها هوادار از پای تلویزیون از دیدن این بازی هیجانزده شدند، البته همه این زیباییها متاسفانه بعد از آخرین سوت داور به یک جنجال عجیب و غریب مبدل شد. پس از بازی فیلمهای متعددی از درگیریهای عجیب ۲ تیم روی صفحات مجازی بارگذاری شد، البته در هیچ یک از فیلمها تقریبا هیچ چیز به صورت کامل مشخص نیست. تنها جمعیت فراوانی شامل بازیکنان و اعضای ۲ تیم و نیروهای انتظامی و سایر افراد هستند که گویا قصد جدا کردن را دارند اما همین جدا کردنهای به همراه داد و فریاد خود منجر به یک صحنه بسیار زشت و زننده شد. فشار بسیار زیاد 90 دقیقهای روی بازیکنان ۲ تیم از یک سو و اختلاف بسیار ناچیز در صدر جدول بین آنها باعث شد نتوانند در خاتمه بازی روی رفتار خود کنترلی داشته باشند.
***
اتفاقات زشت پس از بازی زیبا
بازیکنان ۲ تیم سپاهان و پرسپولیس که در هفته بیستودوم لیگ برتر بازی زیبا و تماشاگرپسندی را به نمایش گذاشته بودند، پس از سوت داور با یکدیگر درگیر شدند و صحنههای زشتی را خلق کردند.
دیدار تیمهای فوتبال سپاهان -پرسپولیس در ورزشگاه نقش جهان اصفهان برگزار شد که با تساوی یک- یک به پایان رسید. این بازی در شرایطی با تساوی به پایان رسید که پرسپولیس تا دقایق پایانی پیروز میدان بود اما گل تساوی را دریافت کرد.
پس از سوت پایان بازی اعضای کادر فنی و بازیکنان ۲ تیم نسبت به قضاوت داور اعتراض داشتند و همین امر باعث ایجاد درگیری لفظی بین تعدادی از بازیکنان شد.
در شرایطی که ابتدا درگیری لفظی بود، با ورود بازیکنان به تونل ورودی رختکن، درگیریها شدت بیشتری پیدا کرد و کار به زد و خورد هم کشیده شد اما وساطت برخی اعضای کادر فنی و نیروی انتظامی مانع وخیمتر شدن شرایط شد.
با این حال درگیری بازیکنان ۲ تیم صحنههای زشتی را به وجود آورد. کمال کامیابینیا یکی از بازیکنان حاضر در این مجادله بود و با امید نورافکن درگیری داشت. نورافکن هم که در طول بازی با چند بازیکن پرسپولیس درگیری فنی داشت، در پایان بازی به تنشها دامن زد.
در این بین دوربین مربوط به باشگاه سپاهان نیز شکست تا درگیریهای لفظی تبدیل به تنشهای فیزیکی شود؛ اتفاقی که با دخالت نیروی انتظامی و مربیان ۲ تیم همراه شد تا بازیکنان پرسپولیس و سپاهان به رختکنهای خود بروند.
درگیریهای فیزیکی اعضای ۲ تیم باعث مصدومیت آنالیزور پرسپولیس و تنی چند از اعضای کاروان سپاهان هم شد.
* الکلاسیکو نمیخواهیم، دعوا را تمام کنید!
دیدار ۲ تیم سپاهان و پرسپولیس در حالی با تساوی ۲ تیم به پایان رسید که پس از پایان بازی حاشیههای زیادی وجود داشت.
دیداری که به رسم شعار و حرفهای زیبا، به الکلاسیکوی فوتبال ایران معروف شده اما در زمینه حرفهای بودن سایهای از الکلاسیکو هم نیست.
۲ باشگاه پرسپولیس و سپاهان از جانب خود ادعاهایی در این رابطه داشتهاند و یکدیگر را متهم به شروع درگیری کردهاند؛ اتفاقی که در هر صورت زیبنده فوتبال نیست و نشان میدهد سایه حواشی و التهابات سالهای گذشته کماکان بر این بازی سنگینی میکند.
حسین کنعانیزادگان درباره شرح این درگیری میگوید نقطه شروع این درگیری زمانی بود که پورقاز مدافع سپاهانیها توپ را به سمت نیمکت پرسپولیس شوت کرد.
محمد محبی، هافبک سپاهانیها در این رابطه گفت: پس از پایان بازی ما به داوری اعتراض داشتیم که بازیکنان پرسپولیس به چند نفر از بازیکنان ما حرفهایی زدند که بازیکنان ما هم تهییج شدند و پس از آن این اتفاقات رخ داد.
همچنین باشگاه سپاهان فیلمی را در اختیار رسانهها قرار داد که در آن نشان میدهد فیلمبرداری عکاس باشگاه به مذاق بازیکنان پرسپولیس خوش نیامده و در نهایت به دوربین این عکاس هجوم آوردند. البته این نکته هم وجود دارد که فیلمبرداری در آن شرایط فقط جو را ملتهبتر کرده بود.
یحیی گلمحمدی، سرمربی پرسپولیس مهمترین عامل به وجود آمدن این وضعیت را اتفاقات قبل از بازی دانست و در این رابطه گفت: اتفاقات قبل از بازی در هتل و مسیری که آمدیم، تاثیر داشت. بازیکنان هم انسان هستند و تحت تاثیر این اتفاقات تلخ قرار میگیرند. اتفاقات بعد از بازی، ادامه اتفاقات قبل از بازی در هتل و مسیر بود اما میدانم که همه بازیکنان ما با بازیکنان حریف رفیق هستند. هیجان بازی زیاد بود و این اتفاق طبیعی بود اما در هر صورت زیبنده ۲ تیم نبود.
پس از خروج بازیکنان از زمین، در ادامه در تونل منتهی به رختکن شرایط از کنترل خارج شد و بازیکنان ۲ تیم به یکدیگر هجوم آوردند که در این بین یگان ویژه و برخی اعضای ۲ تیم سعی در جدا کردن و اتمام این درگیری داشتند که در نهایت ماجرا ختم به خیر شد و اعضای ۲ تیم به رختکن بازگشتند. البته بازیکنان پرسپولیس برای آرام شدن این جو به مدت طولانی در رختکن باقی ماندند و پس از حدود یک ساعت و نیم به سمت اتوبوس خود رفته و از ورزشگاه خارج شدند.
دیدار ۲ تیم پرسپولیس - سپاهان همواره از بازیهای زیبای لیگ برتر بوده اما زیباییهای یک بازی با به وجود آمدن حواشی و جو ملتهب و پراسترس از بین خواهد رفت؛ شرایطی که بیشتر از گذشته نیاز به کنترل دارد تا دیگر با چنین اتفاقاتی مواجه نشویم.
* انکار همه چیز توسط نماینده فدراسیون فوتبال!
نماینده فدراسیون فوتبال در بازی سپاهان - پرسپولیس میگوید جز اتفاقهایی جزئی، مشکل خاصی در این مسابقه ایجاد نشد. امیرعلی داوودزاده درباره حواشی و اتفاقات این بازی اظهار داشت: با وجود صحبتهایی که مطرح شد، مشکل خاصی در طول برگزاری بازی به وجود نیامد و ۲ تیم خیلی راحت فوتبال بازی کردند. پس از پایان بازی یکی از بازیکنان پرسپولیس از تصویربردار خواست فیلم نگیرد و همین امر اتفاقی جزئی را به وجود آورد. البته هیچ زد و خوردی اتفاق نیفتاد. بلافاصله هم با ورود نیروی انتظامی و یگان ویژه این ماجرا تمام شد. وی درباره اینکه به نظر میرسد لب مهرداد خانبان، آنالیزور تیم پرسپولیس در جریان همین اتفاق پاره شده است، توضیح داد: من این موضوع را ندیدم و طبق نظارتی که داشتم با این مورد برخورد نکردم. نماینده فدراسیون فوتبال در بازی سپاهان - پرسپولیس درباره اتفاقهای قبل از این مسابقه و اعتراض باشگاه پرسپولیس به تجمع هواداران سپاهان و تعدادی موتورسوار در مقابل هتل این تیم گفت: یگان ویژه و نیروی انتظامی از زمان ورود تیم پرسپولیس با چندین نیرو رفت و آمد این تیم از فرودگاه به هتل، از هتل تا ورزشگاه و ورزشگاه تا فرودگاه را کنترل کردند و آنجا هم اتفاق خاصی پیش نیامد. داوودزاده تصریح کرد: بسیاری از افرادی که مقابل هتل تجمع کرده بودند، هوادار خود پرسپولیس بودند و در میان آنها تعدادی هوادار سپاهان هم حضور داشتند اما نیروی انتظامی این افراد را متفرق کرد. انشاءالله تمام این اتفاقها را هم به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال گزارش میکنیم. برای این مسابقه نماینده ویژهای به اصفهان رفته بود و گزارش داور، من و این نماینده به مراجع ارسال میشود. وی درباره اینکه باشگاه پرسپولیس مدعی است برای اتوبوس این تیم در زمان ورود به ورزشگاه مشکلاتی ایجاد شده است، عنوان کرد: یگان ویژه، نیروی انتظامی و ما چنین چیزی ندیدیم.
***
احتمال محرومیت موقت بازیکنان پرسپولیس و سپاهان قبل از داربی تهران
کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال پرونده بازی پرسپولیس - سپاهان و درگیریها در این دیدار را در دستور کار خود قرار خواهد داد و چه بسا چند بازیکن قبل از داربی تهران با حکم محرومیت موقت مواجه شوند.
بعد از به صدا درآمدن سوت بیژن حیدری و اتمام بازی بدون مشکلی خاص، در مسیر زمین تا رختکن، تعدادی از بازیکنان و عوامل ۲ تیم پرسپولیس و سپاهان جنجال آفریدند و زد و خوردهایی در این بین شکل گرفت.
چندین بازیکن باسابقه و جوان از هر ۲ تیم به همراه برخی عوامل ۲ تیم در این درگیری نقش ویژهای داشتند و این اتفاق میتواند به قیمت محرومیت از یک یا ۲ بازی برای آنها تمام شود.
کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال علاوه بر دریافت گزارشهای رسمی از ناظر بازی و مسؤولان حاضر در ورزشگاه، مستنداتی را هم از سوی ۲ باشگاه دریافت کرده و با بررسی اسناد و مدارک موجود، برای این دیدار پروندهای را تشکیل خواهد داد.
این احتمال وجود دارد قبل از حضور خاطیان در جلسه رسیدگی به پرونده، دستور محرومیت موقت برای چندین بازیکن و برخی اعضای ۲ تیم صادر شود که معمولا غیرقابل تجدید نظر است.
در صورتی که این اتفاق طی روزهای آینده رخ دهد، امکان دارد برخی پرسپولیسیها از جمله سعید آقایی که مشخصا به فیلمبردار سپاهان حمله میکند، با محرومیتهایی مواجه شوند و داربی تهران را از دست بدهند.
داربی تهران میان تیمهای استقلال و پرسپولیس، جمعه ۲۴ اردیبهشت برگزار میشود.
ارسال به دوستان
شمارش معکوس برای افزایش المپیکیهای ایران
رکورد میشکند؟
زینب حاجیحسینی: رویدادهای گزینشی المپیک در حالی همچنان جریان دارد که مسؤولان ورزش ایران امیدوارند در روزهای باقیمانده، با کسب چند سهمیه دیگر با تعداد ورزشکار بیشتری نسبت به المپیک قبل راهی توکیو شوند. کمتر از ۳ ماه دیگر سیودومین دوره بازیهای المپیک به میزبانی توکیو آغاز میشود؛ رویدادی که بعد از یک سال تأخیر، محور ورزش تمام کشورهای جهان خواهد بود؛ از جمله ایران که با تجربه 16 دوره حضور المپیکی، آماده شرکت در این دوره شده است. نخستین سهمیه المپیکی ورزش ایران برای بازیهای ۲۰۲۰ توکیو توسط نجمه خدمتی پس از حضور در جامجهانی تیراندازی ۲۰۱۹ چین به دست آمد. پس از آن کسب سهمیه در رشتههای مختلف ادامه پیدا کرد تا همین چند روز پیش که قایقسواران هم موفق به تصاحب سهمیه المپیک شدند.
* ۶۰ سهمیه در ۱۴ رشته
سیودومین دوره بازیهای المپیک به واسطه درگیری با کرونا و عدم برگزاری بموقع، استثناییترین دوره این بازیها در طول تاریخ المپیک به حساب میآید. ۲ سال از تشکیل کاروان ایران برای شرکت در این دوره بازیها میگذرد و تا امروز ترکیب آن با ۶۰ سهمیه در ۱۴ رشته (با احتساب جداگانه کشتی فرنگی و آزاد) کامل شده است.
در این کاروان که شمشیربازی برای نخستینبار با سهمیه تیمی حضور دارد، بسکتبال بعد از ۲ دوره مجوز گرفته و کشتی فرنگی هم بعد از ۲ دوره با ترکیب ناقص و ۵ نفره حضور دارد. بر این اساس تکلیف ۵۹ سهمیه شامل ۵۳ سهمیه مردان و ۶ سهمیه بانوان قطعی است. تعیین تکلیف سهمیه شصتم به تصمیم فدراسیون قایقرانی بستگی دارد و اینکه با توجه به نایبقهرمانی هر ۲ نماینده مردان و بانوان خود در روئینگ تکنفره سنگین وزن گزینشی المپیک، تصمیم به اعزام کدام ورزشکار بگیرد؛ نازنین ملایی یا بهمن نصیری؟ در هر صورت تا امروز ۶۰ سهمیه ورزش برای المپیک قطعی است، بدون اینکه تعداد مردان و بانوان آن نهایی شده باشد.
* در انتظار رکوردشکنی
بزرگترین ترکیب کاروان المپیکی ایران برای بیستویکمین دوره این بازیها (۱۹۷۶ مونترال) با حضور ۸۸ ورزشکار شکل گرفت. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اما این عنوان به کاروان اعزامی برای المپیک ریو اختصاص یافت. کاروان ورزش ایران برای این بازیها صاحب ۶۴ سهمیه در ۱۵ رشته (۱۴ فدراسیون) شد و در نهایت هم با ۶۳ ورزشکار عازم ریودوژانیرو شد.
مسؤولان ورزش ایران از ابتدای پیشبینیهای خود امید زیادی داشتند روند کسب سهمیه به گونهای دنبال شود که رکورد بازیهای ریو شکسته شود. با وجود پاندمی کرونا و تاثیری که در پیگیری منظم رقابتهای گزینشی و اردوی آمادهسازی ورزشکاران داشت، همچنان این امیدواری وجود دارد که با ۴ سهمیه دیگر، کاروان المپیک توکیو از حیث کسب سهمیه به کاروان ریو برسد و رکورد آن را هم بشکند.
* امید به کسب سهمیههای جدید در کدام رشتههاست؟
۶۳ تا ۶۵ سهمیه نتیجه بررسیها و پیشبینیهایی است که در رابطه با کاروان اعزامی به المپیک توکیو و ترکیب این کاروان انجام شده است. البته ناکامی ناصر علیزاده و البته حسین نوری در المپیکی کردن وزن ۸۷ کیلوگرم کشتی فرنگی، ترکیب کاروان المپیک را یک گام از این پیشبینی دور کرد، اگر چه امید میرود ورزشکاران دیگر رشتهها این عقبماندگی را جبران و ترکیب کاروان توکیو را گستردهتر و بزرگتر از کاروان ریو کنند. برای این مهم روی قطعی شدن سهمیه مهدی پیرجهان در دوومیدانی و البته ۲ سهمیه وزنهبرداری حساب شده است، همچنین نیمنگاهی به کسب یک سهمیه در بخش بانوان تکواندو وجود دارد، از سویی نسبت به تنیس روی میز و ژیمناستیک و کسب حداقل سهمیه ممکن از این دو رشته امیدواری وجود دارد.
* نهایی شدن ترکیب کاروان ایران تا ۲ ماه دیگر
سیودومین دوره بازیهای المپیک ۳ تا ۱۷ مردادماه به میزبانی توکیو برگزار میشود. ثبتنام نهایی ترکیب کاروان کشورهای اعزامی به این رویداد اما در فاصله زمانی اول ژوئن تا ۵ جولای (۱۱ خردادماه تا ۱۴ تیرماه) باید انجام شود. با این حساب حداکثر تا ۲ ماه دیگر ترکیب کاروان المپیک ایران باید نهایی شود.
ارسال به دوستان
اخبار
احتمال لغو سفر توماس باخ به ژاپن
گفته میشود سفر توماس باخ رئیس کمیته بینالمللی المپیک به ژاپن برای ارزیابی نهایی شرایط میزبانی بازیهای المپیک به زمان دیگری موکول خواهد شد. به گزارش راشاتودی، قرار است توماس باخ هفته بعد برای ارزیابی نهایی وضعیت ژاپن برای میزبانی المپیک به این کشور سفر کند که با توجه به اعلام وضعیت اضطراری موجود، گفته میشود این سفر لغو و به ماه آینده موکول خواهد شد. هفته قبل دولت ژاپن وضعیت اضطراری در این کشور را به دلیل شیوع ویروس کرونا تمدید کرد و به همین خاطر سفر توماس باخ نیز ماه آینده صورت خواهد گرفت. این در حالی است که هر روز تظاهرات مختلفی برای لغو بازیهای المپیک در ژاپن وجود دارد و قرار بود این تظاهرات همزمان با ورود توماس باخ گسترش یابد. توماس باخ، رئیس کمیته بینالمللی المپیک بارها اعلام کرده است صرف نظر از وضعیت کرونا، این بازیها در ژاپن برگزار خواهد شد. گفته میشود ضررهای هنگفت ناشی از لغو بازیها به حدی است که کمیته بینالمللی المپیک اصرار زیادی به برگزاری بازیها دارد.
***
عصبانیت شدید زیدان بعد از توقف برابر سویا
سرمربی رئال مادرید بعد از تساوی برابر سویا به انتقاد تند از داوری پرداخت. او تیمش را شایسته پیروزی در این بازی دانست. به گزارش مارکا، رئال مادرید در یکی از حساسترین بازیهای هفته سی و پنجم لالیگا با تساوی
۲-۲ برابر سویا متوقف شد تا نتواند به صدر جدول ردهبندی صعود کند. زیدان در نشست خبری بعد از بازی به انتقاد از داوری پرداخت. او گفت: من واقعا چیزی نمیفهمم. اگر صحنه برخورد توپ با دست میلیتائو پنالتی بود باید یک پنالتی هم به سود ما گرفته میشد. توضیحات داور به هیچ وجه من را قانع نکرد. او ادامه داد: من هیچ وقت درباره داوری صحبت نکردهام اما امروز عصبانی هستم و از عملکرد داوری رضایت ندارم. من بیشتر از این درباره داوری صحبت نمیکنم و فقط از داور میخواهم قانون برخورد توپ با دست را واضحتر توضیح دهد. زیدان ادامه داد: آنچه باعث ناراحتی و عصبانیت بیشتر من میشود این است که هیچ توضیحی در این زمینه داده نمیشود. من به فوتبال اطمینان دارم. دلیل عصبانیت من این است که در ۲ صحنه بسیار مهم به ضرر ما سوت زده شد. سرمربی رئال درباره عملکرد تیمش گفت: از عملکرد بازیکنان راضی هستم و بر این باورم که شایسته بیشتر از یک امتیاز بودیم. این بازی تمام شد و تا پای مرگ برای قهرمانی خواهیم جنگید. ۳ بازی دیگر باقی مانده است و باید تلاش کنیم در آنها به پیروزی دست پیدا کنیم. من عصبی هستم، چرا که شایسته پیروزی بودیم. به هر حال این بازی تمام شد و باید روی دیدارهای بعدی تمرکز کرد. در جدول ردهبندی لالیگا اتلتیکو مادرید با 77 امتیاز صدرنشین است و رئال و بارسلونا هم 75 امتیازی هستند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
مصوبه شورای نگهبان؛ ابزار تحقق سیاستهای کلی انتخابات
کمال کدخدامرادی: سیاستهای کلی نظام راهکارهایی در جهت تحقق اهداف و آرمانهای یک جامعه هستند که همه قوانین، مقررات و تصمیمات را در یک جامعه به سمت آن اهداف و آرمانها رهنمون میسازند. جایگاه رفیع سیاستهای کلی نظام در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و سپردن تعیین و نظارت بر حسن اجرای آنها به بالاترین مقام کشور، بستر مناسبی برای انتظامبخشی به فرآیندهای اجرا و تقنین و قضا در جهت اهداف و آرمانهاست. در واقع سیاستهای کلی نظام از جمله تدابیر و تصمیمات خاص حاکمیتی است که درباره مسائل مهم بخشی و فرابخشی، در جهت تحقق اهداف و آرمانهای جامعه تدوین شده و به همه دستگاههای مربوط ابلاغ میشود تا عموم فعالیتها با عنایت و در چارچوب این سیاستها تنظیم و اجرا شوند. چه آنکه سیاستهای کلی نظام، احکام و دستوراتی الزامی هستند که در سلسلهمراتب هنجارهای حقوقی در جایگاهی مادون قانون اساسی و مافوق سایر قوانین و مقررات قرار میگیرند که همه دستگاههای اجرایی و تقنینی و قضایی و...، باید در حوزه خود، سیاستهای ابلاغی مرتبط را مدنظر قرار داده و در قوانین، مقررات و تصمیمات خود اعمال کنند.
یکی از راهکارهای اعمال و اجرایی شدن سیاستها، پیشبینی ابزارهای سیاستی مشخص و عینی جهت عملیاتی شدن آنها در مفاد سیاستهای کلی است. توضیح آنکه، ابزارهای اجراییسازی سیاستها، وسایل و تدابیری واقعی و عملیاتی هستند که سیاستگذار با بهکارگیری آنها، مخاطبان سیاستی خود را جهت تحقق اهداف مندرج در سیاستها ملزم به اجرای آنها میکند. در واقع سیاستگذار جهت اجرایی شدن سیاستها باید در مقام تدوین و تصویب سیاستها، ابزارهای تحقق آنها را مشخص کند و به تعیین اهداف کلی و کلان بدون تعیین سازوکارها و ابزارهای اجرایی شدن آن اکتفا نکند.
در همین راستا یکی از ابزارهای اجراییسازی سیاستهای کلی نظام، تعیین تکلیف برای نهادها و مراجع مشخص است. گفتنی است هر چند سیاستهای کلی برای همه قوای سهگانه و ساختارهای حکومتی لازمالاجراست و همه نهادها در مقام اعمال صلاحیتهای خود مکلف به تبعیت از سیاستها و مفاد آن هستند اما سیاستگذار در برخی مفاد سیاستی به طور خاص برای برخی از نهادها و مراجع، تکالیفی را جهت اجراییسازی سیاستها تعیین کرده است تا از این طریق، عملیاتی شدن سیاستها را تضمین کند.
از جمله این موارد میتوان به بند «5-10» سیاستهای کلی انتخابات ابلاغی 24/7/1395 رهبر انقلاب اشاره داشت. در این بند، یکی از راههای ارتقای شایستهگزینی در انتخاب داوطلبان تراز شایسته جمهوری اسلامی ایران و دارای ویژگیهایی متناسب با جایگاه مربوط، «تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاستجمهوری توسط شورای نگهبان» بیان شده و بدین ترتیب انجام این مهم نیز برعهده شورای نگهبان قرار گرفته است.
در راستای اجرای این بند از سیاستهای کلی انتخابات، شورای نگهبان در جلسه مورخ 20/10/1396، مصوبه «تعریف، معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاستجمهوری» را به تصویب رساند و در تاریخ 8/2/1400 نیز به اصلاح آن پرداخت.
ماده یک این مصوبه در راستای عمل به وظیفه تعریف رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن، به بیان تعاریف مفاهیم رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن پرداخته است. ماده 2 مصوبه نیز در راستای عینیتبخشی به وظیفه اعلام شرایط و معیارهای لازم برای «تشخیص» رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاستجمهوری، به بیان شرایط و معیارهای لازم جهت تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدها پرداخته است. بنابراین ملاحظه میشود شورای نگهبان در مصوبه خود، الزامات مندرج در بند «5-10» سیاستهای کلی انتخابات را به طور کامل جامه عمل پوشانده و از این رهگذر در صدد تحققبخشی به الزام سیاستهای انتخابات برآمده است.
گفتنی است مستند قانونی صلاحیت شورای نگهبان صرفا الزام سیاستهای کلی انتخابات نیست بلکه شورا مستند به بند «9» اصل 110 قانون اساسی که تشخیص صلاحیت داوطلبان ریاستجمهوری را برعهده دارد و همچنین مستند به اصل 98 که واجد صلاحیت تفسیر قانون اساسی است، میتواند تفسیر خود را از شرایط مذکور در اصل ۱۱۵ قانون اساسی ملاک عمل قرار دهد. همچنان که تا قبل از ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات، شورای نگهبان شرایط مذکور در اصل ۱۱۵ را بر اساس تفسیر خود و البته بدون ارائه مدون و مکتوب این تفسیر، مورد عمل قرار میداد. اما با ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات، این تکلیف برعهده شورای نگهبان قرار گرفت که شرایط رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاستجمهوری را تعریف و شرایط و معیارهای لازم برای تشخیص این شرایط را بیان کند.
ارسال به دوستان
انتخابات پارلمانی اسکاتلند و آینده جدایی این منطقه از بریتانیا
فرزانه دانایی: بعد از انتخابات پارلمانی اسکاتلند و مشخص شدن اینکه نیکلا استرجن همچنان به عنوان رهبر این منطقه باقی میماند، او در تماس تلفنی با بوریس جانسون اعلام کرد در مساله رفراندوم جدایی اسکاتلند از بریتانیا مساله این نیست که آیا این رفراندوم برگزار میشود یا نه، بلکه مساله این است که چه زمانی برگزار خواهد شد.
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلستان بعد از مشخص شدن نتایج انتخابات اسکاتلند، از رهبران مناطقی که قدرت بریتانیا به آنها واگذار شده است، مانند اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی خواست درباره بحرانی که بریتانیا با آن روبهرو است، بیشتر به فکر اتحاد باشند تا جدایی و به آنها اعلام کرد: «زمانی به بریتانیا میتوان بدرستی خدمت کرد که همه با هم کار کنیم». با این حال نیکلا استرجن، رهبر حزب ملی اسکاتلند بعد از پیروزی در این انتخابات، با جانسون تماس گرفت و اعلام کرد تمرکز فوری او نه تنها بردن اسکاتلند به سمت بازیابی دوباره بعد از برگزیت است، بلکه از نظر او، برگزاری رفراندوم جدایی از انگلستان مسالهای اجتنابناپذیر است. استرجن در این تماس تلفنی اعلام کرده است تمایل او بر این است که اطمینان پیدا کند مردم اسکاتلند میتوانند آینده خود را بعد از اینکه این بحران تمام شد، خود انتخاب کنند و در عین حال روشن ساخت که مساله اصلی در اینجا زمان برگزاری رفراندوم است نه اصل برگزاری آن.
او پیش از این نیز گفته بود مانع قانونگذاری در زمینه آمادهسازی شرایط جهت برگزاری رفراندوم در سال آینده میلادی نمیشود. نتایج نهایی انتخابات پارلمانی روز پنجشنبه گذشته اسکاتلند نشان میدهد حزب ملی اسکاتلند 64 کرسی از 129 کرسی پارلمان اسکاتلند را از آن خود کرده است. با وجود اینکه این حزب همچنان یک کرسی برای رسیدن به اکثریت مطلق کم دارد، پارلمان همچنان اکثریتی حامی استقلال را در خود دارد زیرا 8 عضو از حزب سبز اسکاتلند نیز با این مساله موافق هستند.
اگرچه برای ملیگرایان اسکاتلند، نتایج انتخابات تا حدی ناامیدکننده است اما فقدان اکثریت مشخص ممکن است در نهایت به نفع آنان باشد زیرا به آنها زمان میدهد تا به جای اینکه با عجله به سمت برگزاری رفراندوم بروند، زمانی را هم با سایر احزاب گذرانده و حمایتی قاطع از سوی آنها برای برگزاری رفراندوم به دست آورند و تحت فشار ناشی از فوریت برگزاری این همهپرسی، دست به اقداماتی نزنند که نتواند با حمایت قاطع مردم همراه باشد.
استرجن گفته است نتایج انتخابات نشان میدهد برگزاری دومین رفراندوم جدایی از بریتانیا، خواسته کشور است و هر سیاستمداری در لندن که در مقابل این خواست قرار گیرد، «درگیری و دعوا با خواست دموکراتیک مردم اسکاتلند» را انتخاب کرده است.
بر اساس قوانین، جانسون قدرت این را دارد که اجازه برگزاری این رفراندوم را بدهد. تحلیلگران معتقدند او حامی برگزاری دومین رفراندوم در این باره نیست، زیرا پیش از این در روزنامه دیلیتلگراف نوشته بود رفراندوم دیگر برای استقلال اسکاتلند در شرایطی که کشور در حال رد کردن شرایط همهگیری کرونا است، «غیرمسؤولانه و بیملاحظگی است». او بارها اعلام کرده است در رفراندومی که سال 2014 برگزار شد، 55 درصد مردم اسکاتلند به باقی ماندن در بریتانیا رای دادهاند.
اما حامیان برگزاری رفراندوم بر این عقیدهاند از سال 2014 تاکنون شرایط بشدت تفاوت پیدا کرده است، زیرا انگلستان با مساله برگزیت روبهرو است و مردم اسکاتلند باید شانس دوباره برای استقلال داشته باشند. سال 2016 و زمانی که بریتانیا رفراندوم خروج از اتحادیه اروپایی را برگزار میکرد، 52 درصد از انگلیسیها خواهان خروج از این اتحادیه بودند اما 62 درصد از اسکاتلندیها رای به باقی ماندن در اتحادیه دادند و این شرایط آنها را بشدت تغییر داد. نیویورکتایمز در همین باره نوشته است که عدم توانایی حزب ملی اسکاتلند در به دست آوردن اکثریت مطلق در پارلمان این منطقه، باعث میشود تلاشها برای جدایی اسکاتلند از بریتانیا با پیچیدگیهای مختلفی روبهرو شود.
مخالفت جانسون با همهپرسی استقلال اسکاتلند البته دردسرهایی نیز برای او خواهد داشت. او بشدت در سراسر اسکاتلند منفور است و همین مساله میتواند بر نتایج انتخابات پارلمانی در انگلستان نیز تاثیر بگذارد. جانسون اما از این مساله بشدت هراس دارد که استقلال اسکاتلند در زمان نخستوزیری او رخ دهد. به همین دلیل سعی کرد بر پیروزی حزب محافظهکار در سایر نقاط بریتانیا سرمایهگذاری کند. این کار باعث ایجاد شکستهای مختلفی برای حزب کارگر شد و بر شهرت جانسون به عنوان «جمعکننده آرای مردمی» افزود. البته در این میان نباید از وجود اختلافات در داخل حزب کارگر نیز چشمپوشی کرد. این اختلافات که رسانههای انگلیسی از آن با عنوان «جنگ داخلی در حزب کارگر» نیز یاد میکنند، این حزب را در انتخابات شهرداریها در حاشیه قرار داد و با وجود برخی پیروزیها در برخی شهرهای انگلستان، باز هم رسانههای انگلیسی مطرح کردهاند بوریس جانسون توانایی این را دارد مانند مارگارت تاچر، نخستوزیری 10 ساله خود را تضمین کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|