|
پیکرهای شهدای حمله تروریستی اخیر به حرم حضرت شاهچراغ(ع) با حضور گسترده مردم شیراز تشییع شد
در آستان نور
فرمانده سپاه استان فارس درباره خادم قهرمان: فرزاد بادپا از نیروهای بسیجی مسجد حضرت رقیه شیراز است
گروه سیاسی: پیکرهای مطهر شهیدان غلامعباس عباسی و محمد جهانگیری که در پی حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ(ع) به درجه رفیع شهادت نائل شدند، روز گذشته بر دستان مردم شهیدپرور شیراز تشییع شد.
پیکرهای مطهر ۲ شهید حادثه تروریستی حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) در میان حزن و اندوه خانوادهها، مسؤولان کشوری و استانی و نوحهخوانی و سینهزنی مردم شیراز تشییع شد.
شرکتکنندگان در آیین تشییع با سردادن ذکرهای یا اباعبدالله الحسین(ع)، یا ابالفضلالعباس(ع)، یا حضرت زهرا(س) این شهدا را بدرقه کردند، همچنین در این مراسم خواستار برخورد قاطع دستگاههای امنیتی، اطلاعاتی، انتظامی و قضایی با عاملان جنایتکار این حادثه تروریستی شدند. مردم ولایتمدار و شهیدپرور شهر شیراز با شعارهای «مرگ بر آمریکا»، «خونی که در رگ ماست، هدیه به رهبر ماست»، «این همه لشکر آمده، بهعشق رهبر آمده»، «لبیک یا مهدی، لبیک یا حسین»، «مرگ بر فتنهگر» و «مرگ بر منافق» پیکر این 2 شهید را به سمت حرم مطهر بدرقه کردند.
مردم شیراز در حیاط حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) نماز را به امامت حجتالاسلاموالمسلیمن علیرضا حدائق بر پیکر این 2 شهید حادثه تروریستی اقامه کردند. پیکر مطهر شهید غلامعباس عباسی از خدام حرم مطهر که روز سهشنبه در زادگاهش تشییع شد، در کنار آرامگاه شهدای حادثه تروریستی ۴ آبانماه ۱۴۰۱ در حرم مطهر به خاک سپرده شد. شهید عباسی در دوران دفاعمقدس در تیپ 56 یونس در واحد آماد و پشتیبانی خدمت کرد و در عملیاتهای مختلف چون والفجر 8 حضور داشت و پس از پایان جنگ تحمیلی وی در ناحیه مقاومت سپاه خرامه خدمت کرد و سال 1382 به افتخار بازنشستگی از سپاه پاسداران نائل شد.
همچنین پیکر شهید محمد جهانگیری نیز برای تشییع و خاکسپاری به زادگاهش شهرستان مرودشت منتقل شد. شهید جهانگیری، جوان ۲۴ ساله از نیروهای امنیتی حرم بود که مقابل بابالمهدی از ناحیه سینه و شکم مورد اصابت گلوله قرار گرفت و پس از ۲ روز در بیمارستان به دلیل شدت جراحت به فیض رفیع شهادت نائل آمد. مراسم خاکسپاری این شهید جوان امروز در روستای کناره شهرستان مرودشت برگزار خواهد شد.
حجتالاسلام ابراهیم کلانتری تولیت آستان حضرت شاهچراغ(ع) در مراسم تشییع، با تسلیت شهادت دو نفر از عزیزان و جاننثاران این مرز و بوم گفت: پس از حمله نخست تروریستها به حرم مطهر همه خادمان با هوشیاری کامل آماده دفاع از حریم حرم شدند، ما انتقام خون شهیدان را خواهیم گرفت.
سردار یدالله بوعلی، فرمانده سپاه فجر فارس نیز با بیان اینکه هرکس به بنده خدا حمله کند و خون بنده خدا را بریزد خبیثترین آدم در عالم است، گفت: متأسفانه زائران و خادمان حرم شاهچراغ(ع) مورد حمله یک نیروی تکفیری قرار گرفتند، کشتن مظلومانه این بندگان خدا هنر نیست، این اوج خباثت است.
به گفته اسماعیل قزلسفلی، معاون سیاسی - امنیتی استاندار فارس تاکنون ۳ مجروح و مصدوم حمله تروریستی از بیمارستان مرخص شدهاند و چهار مجروح همچنان در بیمارستان نمازی بستری هستند. همچنین ۱۱ نفر از عوامل موثر در حمله تروریستی دستگیر شدهاند.
* رسیدگی به پرونده حادثه تروریستی شاهچراغ(ع) در کمترین زمان ممکن
حجتالاسلاموالمسلمین سیدکاظم موسوی در حاشیه مراسم تشییع شهدای حادثه تروریستی روز یکشنبه ضمن تبریک و تسلیت شهادت ۲ نفر از حافظان و خادمان حرم مطهر شاهچراغ(ع) اظهار داشت: تحقیقات تکمیلی در این خصوص زیر نظر مقام قضایی همچنان ادامه دارد. وی همچنین با بیان اینکه بازپرس ویژه این پرونده با همکاری همه ضابطان اشراف کاملی بر پرونده حمله تروریستی دارد و همه اقدامات تحت نظارت مقام قضایی انجام میشود، گفت: پرونده در سریعترین زمان ممکن و در چارچوب قانون رسیدگی و مراحل مختلف رسیدگی مطابق ضوابط اطلاعرسانی خواهد شد.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان فارس ضمن آرزوی سلامتی برای مجروحان و مصدومان این واقعه تلخ خاطرنشان کرد: تا زمانی که این مردم ولایتمدار پشتیبان نظام و ارزشهای انقلاب هستند این نظام الهی به مسیر مقتدرانه خود ادامه خواهد داد.
* تروریست واقعه شاهچراغ(ع) چگونه با داعش ارتباط گرفت؟
به گزارش تسنیم، منابع آگاه اعلام کردند رحمتالله نوروزف عامل حمله تروریستی شاهچراغ(ع) با اسم تشکیلاتی سلمان اسلمیار ابتدا از طریق فضای مجازی با یکی از سرپلهای داعش ارتباط میگیرد.
وی که تبعه تاجیکستان است برای همکاری عملیاتی با داعش به ترکیه میرود و آنجا عملا عضوی از داعش میشود. نوروزف تاجیکتبار سپس به افغانستان میرود و آنجا نزدیک به 3 ماه تحت آموزشهای داعش برای عملیات تروریستی قرار میگیرد و نهایتا برای اقدام تروریستی وارد ایران میشود و 22 مرداد جنایت خود را رقم میزند.
دستگاههای امنیتی با کشف ارتباطاتی از این تروریست بهدنبال ضربه کاریتر به شبکه احتمالی کمککننده به وی در داخل هستند.
* قهرمان شاهچراغ(ع): زمانی که تروریست داعشی به زائر زن شلیک کرد، خونم به جوش آمد
پس از وقوع حادثه تروریستی در حرم مطهر شاهچراغ(ع) رسانهها و شبکههای اجتماعی پر شد از تصاویر قهرمانی که با دستان خالی فرد داعشی را خلع سلاح و او را زمینگیر کرد. فرزاد بادپا، که با فداکاری توانست تروریستی را که به حرم شاهچراغ(ع) حمله کرده بود متوقف کند، از نیروهای خدماتی حرم شاهچراغ(ع) است که یک سال و ۲ ماه از مشغول به کار شدنش در حرم مطهر میگذرد. همچنین بنا به گفته فرمانده سپاه استان فارس، این قهرمان شیرازی از بسیجیان مسجد حضرت رقیه شهر شیراز است. بادپا در گفتوگویی اظهار کرد: زمانی که من در پست کاری خود بودم، ناگهان متوجه صدایی ناهنجار و وحشتناک شدم.
بادپا در همین رابطه ادامه داد: من فرد تروریست را مشاهده کردم که با یک سلاح از بابالمهدی حرم مطهر وارد میشود و وقتی فرد تروریست به سمت یک زائر زن تیراندازی کرد و آن بانو به زمین افتاد، خونم به جوش آمد. به گنبد حرم نگاه کردم و دلم قرص شد، احساس کردم فردی از پشت سر مرا به جلو هل داد و گفت حرکت کن، مطمئن بودم دست حضرت پشت سرم است. وی افزود: بعد او را زمین زدم و نیروهای امنیتی وی را دستگیر کردند.
بادپا به اشاره به اینکه ترسی از این کار نداشت گفت: من خودم را بیمه حضرت شاهچراغ(ع) کرده بودم و ترس در این راه جایگاهی ندارد؛ توصیهام نیز به همه جوانان پیروی از دستورات اهل بیت و رهبر انقلاب است.
همچنین پدر فرزاد بادپا که فرزندش با رشادت ناجی مردم در حرم حضرت شاهچراغ(ع) شد در مصاحبهای گفت: لطف اهل بیت و شاهچراغ(ع) بود که پسرم توانست قدمی مثبت برای نجات جان مردم کشورش بردارد. غضنفر بادپا خادم شدن فرزندش را نتیجه ماجرای ادا شدن نذرش عنوان کرده و ادامه داد: دشمنی دشمنان این مرز و بوم پایانناپذیر است و وظیفه ما دفاع از جان و مال وخاک کشورمان است.
* برادران فداکار یکشنبه شاهچراغ(ع)
محمدمتین و محمدمبین قدرتی ۲ برادری بودند که در لحظه حمله تروریستی به حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) با شجاعت در کنار پدر مجروح خود ماندند و قوت قلب خواهر کوچک شدند تا نشان دهند بزرگی و ازخودگذشتگی سن و سال نمیشناسد.
محمدمتین در مصاحبهای درباره جزئیات لحظه حادثه میگوید: من، مبین و پدرم سمت در منتظر مادر و خواهرم بودیم که ناگهان صدای شلیک گلوله آمد و پدرم گفت فرار کنید و در آن لحظه هر ۳ در حال فرار بودیم که ناگهان دیدم پدرم و مبین پشت سرم نیستند. او ادامه داد: با کمک آقایی مادر و خواهرم را پیدا کردم اما خبری از مبین و پدرم نبود، پس مادرم من و خواهرم را در اتاقی گذاشت و به دنبال آنها رفت.
متین افزود: من هم خواهرم را محکم بغل کردم تا او نترسد و منتظر مادر شدیم. چون دوستش دارم! در ادامه محمد مبین، برادر کوچکتر از لحظه وقوع ماجرا گفت: وقتی صدای شلیک گلوله آمد و ما به همراه بقیه مردم فرار کردیم ناگهان پدرم به زمین افتاد و یک تیر به پایش خورد. وی افزود: به سمت پدرم رفتم تا به او کمک کنم که بلند شود اما پدرم گفت فرار کن اما من نمیتوانستم پدرم را تنها بگذارم چون دوستش دارم. پدر این ۲ کودک از مجروحان حادثه تروریستی است که در بیمارستان بستری شد.
ارسال به دوستان
برپایی دادگاههای مختلف برای ترامپ چه پیامی از فضای سیاسی آمریکا به همراه دارد؟
زنگ جنگ داخلی
ثمانه اکوان: دونالد ترامپ این روزها مجبور است در چند میدان بهصورت همزمان وارد جنگ با دموکراتها شود. از یک سو او نامزد انتخابات ریاستجمهوری است و تلاش دارد با برگزاری جلسات و سخنرانیهای انتخاباتی به جمع آوری منابع مالی برای کمپین انتخاباتیاش بپردازد و از سوی دیگر باید در جلسات متعدد با وکلای خود، به فکر موجی از شکایتها و دادگاههایی باشد که قضات و دادستانهای دموکرات در ایالتهای مختلف برای او برپا کردهاند.
اولین اتهام ترامپ که سر و صدای زیادی در مطبوعات کرد و منجر به حکم بازداشت او شد، رشوه و حقالسکوت دادن به پورناستار آمریکایی در زمان رقابتهای انتخاباتی و دوران ریاستجمهوری بود. او با حضور در دادگاه، از خود در برابر این اتهامات دفاع کرد اما سر و صدای مطبوعاتی ایجادشده، مانع از شکلگیری دادگاههای دیگر علیه او نشد. بعد از آن، ترامپ به دادگاه ایالت نیویورک فراخوانده شد تا درباره فرار مالیاتی خود و خانوادهاش از خود دفاع کند و بعد در دادگاه دیگری در ایالت فلوریدا، به اتهام پنهان کردن اسناد دولتی و بازنگرداندن این اسناد به کاخ سفید محاکمه شد. چهارمین شکایت علیه او اما به ایالت جورجیا مربوط میشود؛ ایالتی که در زمان رقابتهای انتخاباتی سال 2020، بالاترین میزان کشمکش سیاسی را بین جمهوریخواهان و دموکراتها شاهد بود. نحوه شمارش آرای ایالت جورجیا و اتهاماتی که ترامپ به فرماندار و مسؤولان برگزاری انتخابات وارد کرد، باعث شد این ایالت نیز در دادخواستی 98 صفحهای، علیه او و 19 نفر از مشاوران و کارمندانش اعلام جرم کند.
حالا دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده و نامزد فعلی انتخابات 2024 که بر اساس نظرسنجیها بالاترین میزان آرا در میان نامزدهای جمهوریخواه را داراست، در 4 دادگاه، با 91 اتهام مختلف رو به رو است که باید بخشی از توان و هزینههای انتخاباتی و رسانهای خود را به آنها اختصاص دهد. اگرچه اتهامات مطرحشده علیه ترامپ در ۳ دادگاه قبلی بهقدر کافی جدی بوده و میتواند در صورت صادر شدن رای نهایی علیه او، زندگی و رقابتهای سیاسیاش را با چالش جدی مواجه کند اما به نظر میرسد مهمترین اتهام علیه او، همین اتهامات آخر است که در دادگاه جورجیا مطرح شده است؛ اتهاماتی تماما سیاسی مرتبط با اقدامات او علیه نظام انتخاباتی آمریکا و زیر سوال بردن نتایج انتخابات ریاستجمهوری.
دموکراتها که از ابتدای شکلگیری دولت بایدن و در دست گرفتن مجلس نمایندگان این کشور، با تشکیل کمیته ویژه رسیدگی به حوادث 6 ژانویه، همواره درصدد بودند ردپایی از ترامپ را در این حادثه پیدا کنند، حالا با استناد به برخی صحبتها و شاهدان این اتهامات را علیه او مطرح کردهاند که از نظر حزب جمهوریخواه و شخص ترامپ، اقدامی کاملا سیاسی بر اساس اتهاماتی غیرقابل اثبات و «دیوانهوار» علیه او بوده است.
رسانه «فدرالیست» از رسانههای نزدیک به حزب جمهوریخواه با اشاره به برخی بندها و موارد اتهامی ترامپ، تشویق مردم به دیدن شبکه تلویزیونی «نیوزمکس» برای مشاهده آخرین نتایج انتخابات ریاستجمهوری و مشاهده جلسات استماع کنگره و شنیدن تحلیلها در این مورد را از موارد اتهامی دونالد ترامپ دانست! همچنین یکی دیگر از موارد اتهامی ترامپ، تشویق مردم به استفاده از رسانههای دست راستی برای مطالعه اخبار است که در بند 101 از دادخواست جدید ایالت جورجیا به آن اشاره شده است. مشاوران ترامپ نیز دقیقا با همین عناوین اتهامی قرار است مورد محاکمه قرار گیرند. بر این اساس رودی جولیانی، وکیل شخصی ترامپ بهدلیل ریتوئیت کردن این جمله مورد محاکمه قرار میگیرد: «درخواست میهنپرستان برای اقدام: با نمایندگان خود تماس گرفته و از آنها بخواهید جلسهای ویژه برای بررسی موضوع آرا در انتخابات برگزار کنند». در این توئیت حتی به «تقلب در انتخابات» نیز اشارهای نشده اما دادگاه ایالت جورجیا بر این باور است که توئیت جولیانی به معنای گسترش «توطئه» در میان مردم است. درخواست ترامپ از قانونگذاران و مسؤولان اجرایی انتخابات در جورجیا برای اطمینان یافتن از فرآیند اعتبارسنجی امضای رایدهندگان نیز یکی دیگر از موارد اتهامی است که به نظر دادستان این ایالت باعث توسعه توطئه «تقلب در انتخابات» در این ایالت شده است. بر همین اساس تشویق مردم به دیدن جلسات استماع در ایالت جورجیا برای موضوع تقلب در انتخابات، درخواست برای تشکیل جلسات ویژه در این باره در مجلس قانونگذاری این ایالت، درخواست از مردم برای دیدن جلسات استماع در تلویزیون و حتی کرایه اتاق هتل برای میهمانان این جلسات و تلفن به نمایندگان برای بررسی صحت نتایج انتخابات، همگی بهمعنای تلاش برای تغییر نتایج انتخابات تعبیر و به موارد اتهامی اضافه شده است.
مهمترین مساله از نظر دادستانها در این پروندهها بویژه پرونده آخر درباره نتایج انتخابات که به موضوعی بسیار پر بحث در رسانههای آمریکا تبدیلشده، موضوع تلاش ترامپ برای القای این مساله بوده که در انتخابات تقلب شده است. از نظر اعضای دولت پنهان در آمریکا و سیاستمداران دموکرات در واشنگتن، مهمترین مورد اتهامی ترامپ، تلاش برای القای این مساله بوده که سیستم و سازوکار انتخاباتی آمریکا دارای فساد بوده و امکان تقلب در این انتخابات وجود دارد. آنها معتقدند کسی که سیستم انتخاباتی را زیر سوال میبرد، دیگر نباید و نمیتواند دوباره به عنوان نامزد انتخاباتی به رقابت با دیگر نامزدهای انتخاباتی در سال 2024 بپردازد.
ترامپ با این حال این اتهامات را قبول نداشته و آنها را پاپوش برای فراری دادن او از عرصه رقابت با بایدن میداند. اعضای حزب جمهوریخواه نیز این اقدامات قضایی را شروع زودهنگام رقابتهای انتخاباتی دموکراتها میدانند و معتقدند با این کار نهتنها آبروی سیستم انتخاباتی آمریکا بازنمیگردد، بلکه سیستم قضایی نیز بشدت بیآبرو میشود.
این روزها بحثهای مهم مطبوعات آمریکا، موضوعاتی از قبیل حدود آزادی بیان، ضرورت بیطرف بودن سیستم قضایی آمریکا و مضرات وجود نامزدهای کهنسال برای انتخابات ریاستجمهوری و کنگره است اما در تصویر کلی، چیزی که از ایالات متحده به بیرون از این کشور مخابره میشود، وجود جنگی داخلی و تمامعیار میان ۲ حزب جمهوریخواه و دموکرات است که به احتمال زیاد کار را به خشونت، درگیریهای خیابانی و تشدید فضای دوقطبی سیاسی و فرهنگی در جامعه آمریکایی میکشاند. با این حال سوالی که بارها با آغاز هر دادگاه از کارشناسان حقوقی و سیاسی آمریکا پرسیده میشود، این است: این دادگاهها و نتایج آنچه تأثیری بر انتخابات خواهد داشت؟ آیا نحوه برگزاری دادگاه ترامپ و دادگاه پسر بایدن نشاندهنده وجود سیستم قضایی مستقل و کارآمد در ایالات متحده است؟ اگر دونالد ترامپ مجبور به کنارهگیری از انتخابات شود، آیا حزب دموکرات نیز نامزد نهایی خود را تغییر خواهد داد و بایدن را برای استراحت به خانه میفرستد؟ پاسخ همه این سوالات را نه در متن یک فضای سیاسی، بلکه باید در متن یک فضای کاملا جنگی بررسی کرد. حزب دموکرات برای اعاده حیثیت خود و اثبات پیروزیاش در انتخابات 2020، مجبور است از آتش دادگاههای تفرقهافکن و شبه تفتیش عقاید بگذرد؛ دادگاههایی که خود ابزاری برای از بین بردن حیثیت و آبروی طرف مقابل هستند.
در هر صورت اگر از فضای انتخاباتی درون ایالات متحده عبور کنیم و بخواهیم به تصویر کلی این کشور در اذهان عمومی مردم دنیا بپردازیم، یک حقیقت هر روز بیشتر از روز پیش خود را نمایان میکند؛ تصویری از یک کشور درگیر در فساد، توهم توطئه، درگیری و جنگ حزبی، سیاسی و فرهنگی که بهجای پرداختن به مسائل داخلی خود و حل مشکلات داخلیاش، به فکر راه انداختن جنگهای گستردهتر در دنیا بویژه در اوکراین و تایوان است تا ثابت کند با وجود همه درگیریهای داخلی اما همچنان قدرت اول دنیا از نظر نظامی باقی مانده است. آمریکا همانطور که تعداد زیادی از کارشناسان روابط بینالملل بیان میکنند، نه از بیرون، بلکه از درون دچار افول میشود و نمیتواند با جنگافروزی در نقاط مختلف دنیا، ادعای قدرتمند بودن داشته باشد.
ارسال به دوستان
حادثه تروریستی شاهچراغ؛ زخمی که باید چراغ راه آینده باشد
مهدی بختیاری: حادثه ناگوار حمله تروریستی به حرم شاهچراغ، چهارمین حادثهای بود که طی چند سال گذشته در اماکن مذهبی کشورمان رخ داد.
سال 96 در حرم حضرت امام خمینی(ره)، سال 1401 حمله به 3 روحانی در حرم حضرت امام رضا(ع) و 2 بار هم حمله به حرم حضرت شاهچراغ در سالهای 1401 و 1402.
این موضوع را از 3 منظر میتوان مورد بررسی قرار داد.
1- ناامنسازی؛ دستور کار قدیمی
ناامنسازی، پروژهای قدیمی و ادامهدار است که توسط دشمنان این کشور و این نظام از همان روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد و هنوز هم ادامه دارد، یا لااقل فکر و عزم آن هنوز در بین دشمنان ایران زنده است.
این واقعیت را در اخباری که گاه از کشف انبوهی از تسلیحات که به صورت قاچاق وارد ایران میشود میتوان فهمید؛ اینکه عزم برای ناامنسازی در ایران وجود دارد و الا این حجم از تسلیحاتی که تلاش میشود به صورت شبکهای و انبوه وارد ایران شود، برای چیست؟
کشور ما یک سال قبل درگیر یک مشکل بزرگ امنیتی بود که چند ماه به طول انجامید و بخشهای زیادی از جامعه را درگیر خود کرد.
فارغ از علت شروع ماجراهای سال گذشته، ادامه آن بدون شک حاصل یک برنامهریزی دقیق و کامل و همهجانبه از سوی دشمنان ایران بود که طیف وسیعی از عملیاتهای خصمانه از فضای مجازی گرفته تا پروژههای ناامنسازی و عملیاتهای تروریستی را در بر میگرفت.
اولین حمله تروریستی به حرم حضرت احمد بن موسی شاهچراغ هم دقیقا در کوران همین حوادث و با استفاده از فضای بهوجودآمده انجام شد، یعنی زمانی که طبیعتا بخشهای زیادی از سازمانهای امنیتی مشغول مقابله با اغتشاشات بودند.
این عملیاتها اگرچه نمیتواند ضربات سهمگین و کاری به حاکمیت بزند ولی کارکرد اصلی آنها را باید در پیشبرد اهداف ناامنسازی بررسی کرد. یعنی مردمی که با مشکلات عدیده اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی مواجهند، حالا با معضل ناامنی یا بدتر از آن، احساس ناامنی هم دست به گریبان شوند.
امنیت - به عنوان یکی از دستاوردهای افتخارآمیز نظام جمهوری اسلامی که همیشه به آن بالیده است- یکی از وجوه مهم هر کشوری محسوب میشود، حتی بالاتر از خیلی از اولویتهای دیگر که آنها هم هر کدام اهمیت خود را دارند. حالا شما اگر توانستید امنیت یک کشور را از مردم آن بگیرید یا لااقل روی احساس امنیت آنها تاثیر بگذارید، در واقع جامعه را به لحاظ روحی - روانی فلج کردهاید.
این خیلی سادهلوحانه است که فکر کنیم این دست اتفاقات یک موضوع شخصی بوده یا مثلا بدون پشتوانه است. حتما یک پشت و یک حامی بزرگتر این اقدامات را حمایت میکند که حالا باید بررسی کرد و دید چه کسانی پشت اتفاق اخیر بودهاند.
برخی رسانهها اعلام کردند این حادثه کار داعش بوده است. این حرف درست یا غلط چندان مهم نیست وقتی بدانیم خود داعش هم یک پشتی دارد که نهایتا به آمریکا و رژیم صهیونیستی و دیگر دشمنان ایران میرسد.
2- رفتارشناسی دشمنان ایران
اگر رفتار رسانههای ضد ایرانی - به عنوان یکی از اصلیترین بازوهای دشمنان ایران برای اثرگذاری در داخل - را در حوادث مشابه ببینیم، به هیچوجه حاضر نیستند از عنوان تروریسم در این مواقع استفاده کنند و این را به پروتکلهای رسانهای خود حواله میدهند که مثلا برای جلوگیری از جانبداری این کار را میکنیم(!) که البته این حرف برای رسانههایی که ذات، اصل وجود و نطفهشان برای دشمنی با یک ملت منعقد شده، حرف بزرگتر از دهان است. همینها وقتی اقدام مشابهی در اروپا مثلا در انگلیس رخ میدهد، همه آن پروتکلها را کنار میگذارند اما در ایران، «تروریست» در نهایت میشود «فرد مسلح» و رهبران گروههای تروریست میشوند رهبر فلان حزب یا گروه!
در توئیت یکی از دوستان نکته جالبی خواندم که اینها را به شخصیت «استفان» در فیلم سینمایی «جانگوی آزادشده» تشبیه کرده بود؛ نوکر سیاهپوستی که در دشمنی با سیاهپوستان دیگر، از ارباب سفیدپوست خودش هم تندتر و حریصتر بود.
3- امنیت
کشور ما بحق به لحاظ امنیتی در سطح مطلوبی قرار دارد. درست است ما در مقاطعی با ناامنیهایی در برخی نقاط کشور روبهرو بودیم، یا حتی ترورهایی داشتیم که برخی از آنها بسیار اسفبار بود ولی با همه اینها، وقتی با بسیاری از کشورهای دیگر مقایسه میکنیم میبینیم با ناامنی گسترده و فلجکننده در ایران مواجه نیستیم.
نمونه آن برپایی راهپیماییهای بزرگ چندمیلیونی در کشور یا همین هیئات عزاداری در ماه محرم است که همه آنها در امنیت کامل، زیر یک چتر بزرگ امنیتی انجام میشود که ممکن است خیلی هم به چشم نیاید.
با این حال هیچ سیستمی در دنیا نمیتواند مدعی شود امنیت را صددرصدی برقرار کرده است؛ نه در آمریکا، نه در کشورهای اروپایی و نه در هیچ جای دیگر.
مهم این است که ما از این اتفاقات درس بگیریم و بلافاصله باگها و خلأها را شناسایی و برطرف کنیم.
ما در گذشته با مشکلاتی در همین اماکن مذهبی روبهرو بودیم که بسیاری از آنها برطرف شده است.
در اتفاق قبلی در همین حرم شاهچراغ، فرد تروریست حتی توانست وارد شبستان حرم شود و 13 نفر از هموطنانمان را به شهادت برساند اما مورد اخیر به لطف خدا این اتفاق نیفتاد و خسارات کمتری وارد شد که البته همین هم زیاد است و توقع میرفت در محلی که یک بار این حادثه به همین شکل رخ داده، با وضعیت بهتری از لحاظ امنیتی مواجه باشیم.
در یک نگاه کلیتر، این امنیت را باید از سرحد مرزها جدی گرفت. قریب به اتفاق مجریان عملیاتهای تروریستی در داخل، ملیت غیرایرانی دارند یعنی بالاخره از یک جایی وارد کشور شدهاند.
هیچکس منکر هوشیاری و تلاش سازمانهای امنیتی در مرزهای کشور نیست ولی به نظر میرسد هنوز هم جای کار زیادی وجود دارد.
این افراد یا غیرقانونی وارد کشور میشوند یا به هر حال در داخل به یک نحوی پشتیبانی شدهاند. الان تعداد زیادی از مهاجران در داخل سازماندهی نشدهاند، در حالی که این امر باید به سرعت اجرا شود تا هم مشکلات معیشتی خود آنها کم شود و هم چالشهای امنیتی به واسطه حضور برخی عناصر نامطلوب برطرف شود.
امنیت چیزی نیست که بشود در رابطه با آن تعارف کرد، البته اینکه برخی این موضوعات را دستاویز قرار دهند و همه مهاجران در داخل - حتی آنها که قانونی وارد کشور شدهاند - را به یک چوب برانند و شعارهای شبهنژادپرستی بدهند هم اشتباه دیگری است که خود، پیامدهای امنیتی جداگانه دارد.
ارسال به دوستان
روایتگری معکوس غرب از کودتای نیجر
حنیف غفاری: این روزها رسانههای غرب روایتگری خاصی نسبت به تحولات جاری در نیجر و کودتای شکل گرفته در این کشور آفریقایی دارند. این روایتگری، معطوف به کتمان مولفههای فرامتنی، تمرکززدایی نسبت به آیندهپژوهی تحولات آفریقا و انکار نیت واقعی آمریکا، فرانسه و انگلیس از پیشبرد این روند خونین و مداخلهگرایانه است. شبکه بیبیسی در یکی از تحلیلهای خود درباره آنچه در نیجر میگذرد، میگوید: «نیجر یکی از معدود دموکراسیهای باقیمانده در ساحل بود و غرب، آن را کشوری نسبتاً باثبات در منطقهای آشفته میدانست که اخیراً شاهد افزایش حملات خشونتآمیز بوده است اما اکنون که ارتش قدرت را به دست گرفته است، این نگرانی وجود دارد که این ثبات ممکن است از بین برود. نیجر میزبان پایگاههای نظامی فرانسه و ایالاتمتحده است که به جنگ با بوکوحرام و گروههای وابسته به داعش کمک میکنند. آینده اینها اکنون در هالهای از ابهام است».
در همین روایتگری، 3 پیشفرض دروغین وجود دارد که رویکرد گذشته، حال و آینده غربیها در آفریقا جایی برای توجیه آنها باقی نمیگذارد.
1- نخستین روایتگری دروغین، مربوط به ابراز نگرانی بیبیسی نسبت به وقوع کودتا در نیجر و سست شدن پایههای دموکراسی در آفریقاست. اساسا آمریکا و اتحادیه اروپایی مولفههای حکمرانی در آفریقا را نه بر مبنای استقلال و آزادی واقعی، بلکه در ذیل مفهوم وابستگی به مرکز(غرب) تعریف کردهاند. بر همین اساس هر گونه تحرکی که نسبت علی- معلولی بازیگران آفریقایی و غرب را به ضرر منافع واشنگتن، لندن و پاریس مخدوش کند زنگ خطر را برای رسانهها و صاحبان قدرت در میان بانیان استعمار کهن و طراحان استعمار نو و فرانو به صدا درمیآورد. این قاعده در قبال تحولات جاری در نیجر نیز صادق است. مخالفت با کودتا، اسم رمز بازگرداندن نیجر به دامنه سلطه غرب است و گزارههایی که در راستای این مداخلهگرایی مخرب به افکار عمومی دنیا القا میشود، صرفا جنبه تزئینی و دروغین دارد.
2- پیشفرض و القای دروغین بعد، مربوط به ادعای بیبیسی و دیگر رسانههای غرب درباره تحرکات تروریستی در آفریقاست. بدون شک فعالیت بوکوحرام، الشباب و داعش در خاک آفریقا معلول کودتا در نیجر نیست، بلکه منبعث از استراتژی خلق بحرانهای مزمن امنیتی در آفریقاست. بهتر است رسانههای غرب صرفا به یک سوال مهم پاسخ دهند: چگونه پس از اضمحلال خلافت خودخوانده داعش در سوریه و عراق هزاران تن از اعضای داعش راه به آفریقا پیدا کرده و در مناطق گوناگون این قاره سکنی گزیدند؟
آیا این توزیع جغرافیایی و هندسه ضدامنیتی، به صورت غیرارادی و بدون دخالت دستگاههای امنیتی آمریکا و فرانسه انجام شده است یا پشت پرده آن، نوعی مدیریت مستمر و واحد، خودنمایی میکند؟! بیبیسی از وقایعی ابراز نگرانی میکند که غرب در تئوریزه کردن، طراحی، پیادهسازی عملیاتی و در نهایت تمرکززدایی افکار عمومی دنیا نسبت به آنها نقش داشته است. ابراز نگرانی غرب نسبت به فعالیتهای تروریستی گروههای متوحش و تکفیری در آفریقا مصداق عینی طنزی تلخ محسوب میشود.
3- موضوع آخر، سیاست ابهامسازی غرب در قبال آینده آفریقاست. در حقیقت، مقامات و رسانههای آمریکایی و اروپایی در حال خلق یک گزاره شرطی در این باره (معطوف به آیندهنگاری تحولات آفریقا) هستند که مطابق آن، مداخلهگرایی غرب در امور داخلی نیجر مصداق مداخله سالم و در مقابل، هرگونه تلاش برای زدودن لکههای استعمار از کالبد آفریقای امروز نماد ارتجاع و بحران محسوب میشود. این تصویرسازی کاذب، مقدمهای برای خلق واقعیات خونین و خطرناک بعدی در آفریقاست. اکواس (اتحادیه سیاسی - اقتصادی 15 کشور غرب آفریقا) در اینجا تبدیل به نماد مداخلهگرایی غیرمستقیم و جنگ نیابتی غرب در آفریقا شده و اگر به این بازی تن دهد، در آینده ناچار است بیش از پیش هزینههای جبر و سلطهگرایی فرانسه و آمریکا در سرتاسر آفریقا را بپردازد. به عبارت بهتر، غرب در صدد است اکواس را به نخستین و بزرگترین قربانی تصویرسازی هدفمند خود از کودتای نیجر تبدیل کند. قطعا بهترین و عقلانیترین راه در این باره، مسدودسازی مداخله غرب و رو آوردن به گفت وگوهای داخلی در نیجر و آفریقاست. این همان نقطه تعیینکنندهای است که تحقق آن لرزه بر اندام امثال بایدن و مکرون میاندازد.
ارسال به دوستان
رابرت اف. کندی نامزد دموکرات انتخابات: مأموران سیا در ترور عمویم دست داشتند
پرونده باز کندی
برادرزاده جان اف. کندی، رئیسجمهور ترور شده اسبق آمریکا گفت در دهه ۱۹۶۰ جاسوسان آمریکایی که در حملات به کوبا نقش داشتند، از انگیزه، ابزارها و فرصت لازم برای اجرای ترور سال ۱۹۶۳ عمویش برخوردار بودند و تحقیقاتی که بعدا درباره این ترور انجام شد، تلاشی از سوی مدیر اسبق سازمان اطلاعاتی مرکزی آمریکا (سیا) برای سرپوش گذاشتن بر واقعیت این ترور بود.
به گزارش راشاتودی، رابرت اف. کندی، نامزد ریاستجمهوری رقابت مقدماتی حزب دموکرات و برادرزاده جان اف. کندی، رئیسجمهور ترور شده اسبق آمریکا در مصاحبهای با تاکر کارلسون، خبرنگار مستقل آمریکایی گفت انگیزه اصلی ترور عمویش را باید نزد گروهی از ماموران سازمان سیا در شهر میامی یافت. نامزد ریاستجمهوری حزب دموکرات توضیح داد: «این گروه از ماموران بسیار از عمویم به خاطر نفرستادن پوشش هوایی برای مجریان حمله مشهور خلیج خوکها عصبانی بودند و حتی بعد از بحران موشکی ۱۹۶۲ کوبا خشم آنها بیشتر نیز شد».
رابرت کندی جونیور اضافه کرد: بعد از آنکه جان اف. کندی با نیکیتا خروشچف، رهبر شوروی سابق توافقی برای رفع بحران هستهای منعقد کرد، «تمام حملات دفتر ۶۶ به کوبا و دیگر گروههایی که کوبا را آزار میدادند، متوقف کرد».
به گفته برادرزاده جان اف. کندی، یک گروه مافیایی کوبایی به دنبال تصاحب مجدد کازینوها و دیگر املاک در شهر هاوانا که بعد از انقلاب کمونیستی فیدل کاسترو ملی شدند، بودند و سازمان سیا با این گروه همکاری داشت.
رابرت اف. کندی اظهار کرد جان اف. کندی از طرف دیگر برنامه داشت شاخه جمعآوری اطلاعات در سازمان سیا را از واحد برنامهریزی این سازمان تفکیک کند. او مدعی شد واحد برنامهریزی در سازمان سیا «همان کسانی هستند که افراد را ترور، در انتخاباتها دخالت و دولتها را سرنگون میکنند».
به نوشته پایگاه راشاتودی، جان اف. کندی قبل از آنکه بتواند چنین برنامههایی را پیاده کند، ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳ حین سفر به شهر دالاس ترور شد. کمیسیون مشهور به کمیسیون «وارن» که بعد از ترور رئیسجمهور اسبق آمریکا با هدف تحقیقات درباره این حادثه تشکیل شد، نتیجه گرفت «لی هاروی اوسوالد» که با شلیک به کندی او را ترور کرد «مرد مسلحی تنها» بوده است. خود اوسوالد نیز تا زمان محاکمه خود زنده نماند و توسط «جک روبی» مالک یک باشگاه شبانه به شکلی خودسرانه در داخل یک گاراژ پلیس کشته شد. به ادعای رابرت اف. کندی جونیور، کمیسیون وارن واقعا توسط «قاضی ارل وارن» رهبری نمیشد، بلکه «آلن دالز» مدیر پرسابقه سازمان سیا که نوامبر ۱۹۶۱ توسط جان اف. کندی اخراج شد، آن را اداره میکرد. او اضافه کرد اسناد و مدارک قاطعی درباره «دست داشتن سازمان سیا در قتل عموی من و سرپوش گذاشتن بر آن» وجود دارد. نامزد ریاستجمهوری حزب دموکرات همچنین آلن دالز را متهم به تماسهای مخفیانه با سازمان سیا و جی. ادگار هوور، مدیر اسبق افبیآی کرده و گفت: «آلن دالز تنها کسی است که در هر نشستی شرکت کرد، هر سند و مدرکی را بررسی کرد و سوالهای پرسیده شده از شاهدان را ارائه کرد. او کل کمیسیون وارن را اداره میکرد و او باید مظنون اصلی واقع میشد. کل موضوع مثل یک تئاتر ژاپنی کابوکی، هماهنگ شده بود».
سازمان سیا سال ۱۹۶۷ به نیروهای «عملیات مرغ مقلد» در مطبوعات آمریکا، کسانی که به گفته رابرت اف. کندی متشکل از بالغ بر ۴۰۰ نویسنده و دبیر ارشد بودند، دستور داد هر گونه انتقاد از یافتههای کمیسیون وارن را به عنوان «تئوری توطئه» رد کنند.
رابرت اف. کندی ادعا کرد همه اسناد و مدارک مربوط به ترور جان اف. کندی باید تا سال ۲۰۱۷ از طبقهبندی خارج میشد اما سازمان سیا همچنان حدود ۴۰۰۰ سند از آنها را محرمانه نگه داشته است، در حالی که تقریبا همه کسانی که در این پرونده دخیل بودهاند، مردهاند. او به کارلسون بیان کرد: «به شکلی منصفانه میتوان فرض کرد آنها از افراد محافظت نمیکنند، بلکه آنها مشغول محافظت از منافع سازمانی بودهاند».
طبق گزارش رسمی دولت آمریکا، جان اف. کندی ۲۲ نوامبر سال ۱۹۶۳ میلادی هنگام بازدید از شهر دالاس تگزاس و در حالی که در یک خودروی روباز نشسته بود، هدف سوءقصد قرار گرفت. کمیسیون تحقیقاتی دولت آمریکا موسوم به «وارن» که از سوی لیندون جانسون، رئیسجمهور وقت آمریکا در سال ۱۹۶۴ تشکیل شد اعلام کرد کندی به دست «لی هاروی اوسوالد» کهنهسرباز نیروی دریایی آمریکا کشته شده و بر اساس اعلام این کمیسیون تحقیقاتی، اوسوالد همدستی نداشته و به صورت فردی اقدام به ترور رئیسجمهور آمریکا کرده است. لی هاروی اوسوالد شهروند آمریکایی بود که مدتها در اتحاد جماهیر شوروی زندگی کرده بود. او ۲ روز پس از بازداشت، در زیرزمین اداره پلیس شهر دالاس تگزاس توسط جک روبی به ضرب گلوله به قتل رسید.
۳ سال پس از ترور کندی، دادستانی آمریکایی با نام جیم گاریسون در منطقه نیواورلئان تحقیقاتی را درباره ترور کندی آغاز کرد و این تحقیقات او را به این نتیجه رساند که گروهی از افراطگرایان راست با عناصر ضدکمونیست و ضدکاسترو در سازمان سیا با توطئه کشتن کندی مرتبط بودهاند. طی سالهای بعد گزارشهای زیادی منتشر شد مبنی بر اینکه کندی به این دلیل کشته شد که از جنگ سرد رویگردان بود و به دنبال خلع سلاح هستهای، خروج از جنگ ویتنام و نزدیک شدن به فیدل کاسترو بود.
ارسال به دوستان
گزارش نیوزویک از اختلافنظر در کییف پس از تلفات شدید و سرعت پایین ضدحملات اوکراین
آخر خط اوکراین
انتخاب دشوار زلنسکی؛ یا ادامه جنگ و «شکست پرهزینه» یا توقف جنگ و پذیرش «شکست سیاسی»
گروه بینالملل: ضدحمله مورد انتظار اوکراین تاکنون با شکست مواجه شده و نیروهای این کشور فقط توانستهاند با هزینههای گزاف، وسعت محدودی از سرزمینها را پس بگیرند و با گذشت ۶ هفته از عملیات، همچنان در شکست شبکه دفاعی روسیه ناکام ماندهاند.
«دیوید برنان» خبرنگار نیوزویک در تحلیلی برای این نشریه نوشت: ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین با یک انتخاب دشوار مواجه است؛ با تنی خسته و فرسوده ادامه دهد و نسبت به یک «شکست پرهزینه» خطر کند یا جلوی ضرر اوکراین را بگیرد و «شکست مضر سیاسی» را بپذیرد.
منابع مطلع به نیوزویک گفتند عدم پیشرفت باعث تشدید بحثهای راهبردی در سطوح بالای دولت اوکراین شده و برخی را در دفتر ریاستجمهوری در مقابل فرماندهی ارتش اوکراین قرار داده است.
برخی مقامات اوکراینی خواستار تثبیت موفقیتهای محدود کییف و آمادگی جهت حملات مورد انتظار روسیه در پاییز و زمستان هستند اما برخی چهرههای دیگر، مثل ژنرال «والری زالوژنی» فرمانده نیروهای مسلح اوکراین میخواهند ادامه دهند.
یک منبع نزدیک به دولت اوکراین به شرط آنکه نامش فاش نشود، به نیوزویک گفت: بیشک اختلاف نظراتی میان مقامات اوکراین پیرامون استراتژی نظامی این کشور وجود دارد. در یک طرف، افرادی مثل زالوژنی هستند که قاعدتا به دلیل مقامشان، میخواهند ادامه دهند اما سوالاتی در حوزه سیاسی در این زمینه وجود دارد که آیا در حال حاضر ادامه دادن منطقی است یا خیر. بر اساس آنچه مقامات غربی نسبت به «سرعت پایین ضدحملات اوکراین» صراحتا اعلام کردهاند، یک نوع «بازی سرزنش» در کییف در حال شروع است.
ضدحمله شکستخورده اوکراین، زلنسکی را در یک «بنبست» به دام انداخته است. برخیها در رأس دولت اوکراین تصور میکنند توسط ارتش این کشور گمراه شدهاند و ارتش ارزیابیهای لازم را نسبت به حملات ارائه نداده است. آنها از این موضوع احساس نارضایتی میکنند.
اما «آندری زاگورودنیوک» که از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ وزیر دفاع اوکراین بود و اکنون مشاور وزارت دفاع است، به نیوزویک گفت: «تصورات غلط زیادی درباره این ضدحمله وجود دارد».
او در ادامه گفت: یکی از این تصورات غلط این است که اوکراین به جنگ فرسایشی رو آورده و با این اقدام «روسها را خسته میکند» اما اینطور نیست. کاری که اوکراین در حال حاضر انجام میدهد، «تلاشی برای کاهش تواناییهای روسیه جهت دفاع از خود است». اوکراین باید منابع روسیه را «ویران» کند تا بتواند از خود دفاع کند. همچنین آنهایی که برای این ضدحمله زمان تعیین میکنند، در اشتباهند. فکر نمیکنم ارتش اوکراین وعده تاریخ خاصی را داده باشد. سخنگوی وزارت دفاع اوکراین و دفتر ریاستجمهوری این کشور از اظهارنظر نسبت به آنچه این منابع به نیوزویک گفتهاند خودداری کردند.
برخی تحلیلگران هم مثل «جیمز راجرز» از بنیانگذاران اندیشکده شورای ژئواستراتژی مستقر در انگلیس اینچنین توجیه میکنند: کییف با یک دوراهی سخت و بلندمدت مواجه شده است. روسها از اشتباهات خود درس گرفتهاند و ظاهرا منابع و قدرت زیادی دارند. البته فکر کنم ما در غرب توقعات زیادی از اوکراین و ضدحملهاش داریم اما آنها برای انجام بهتر این کار به تجهیزات نظامی بیشتری احتیاج دارند. تا زمانی که این تجهیزات ارائه نشود، اوکراینیها همیشه در جنگ ضعیف عمل خواهند کرد. جدا از این موارد، «برتری هوایی» هم عامل دیگری است که اوکراین آن را ندارد.
این در حالی است که چندی پیش «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا وعده ارسال جنگندههای «اف۱۶» برای کییف را داد اما روزنامه نیویورکتایمز در تحلیلی به نقل از چند کارشناس نظامی نوشت بعید است این جنگندهها با توجه به روند فعلی جنگ در اوکراین تحول چندانی در اجرای ضدحمله ارتش این کشور به وجود بیاورد. روزنامه آمریکایی مینویسد: دولت بایدن بیش از یک سال صبر کرد تا به کشورهای ناتو اجازه ارسال جنگندههای «اف۱۶» به اوکراین را بدهد. زمانی که خلبانهای اوکراینی کار با این جنگندههای پیشرفته را فراگرفته باشند، دیگر برای پشتیبانی از نیروهای زمینی درگیر در مرحله فعلی نبرد و کمک به آنها با این جنگندهها خیلی دیر است.
* اوکراین مجبور شد آخرین یگان ذخیره خود را وارد میدان جنگ کند
اوکراین در نهایت مجبور شد آخرین تیپ بزرگ ستاد کل ارتش خود را که به صورت ذخیره نگه داشته بود، وارد میدان جنگ کند. این امر پس از آن اتفاق افتاد که ضدحمله اوکراین راه به جایی نبرد. به گزارش مجله فوربس، تیپ ۸۲ هوابرد اوکراین که از ۲۰۰۰ نیرو و خودروهای جنگی «ماردر» و «استرایکر» و همچنین تانکهای «چلنجر ۲» تشکیل میشود، طی چند روز گذشته پیرامون «روبوتین» در منطقه زاپروژیا مستقر شده است.
این استقرار همزمان خبر خوب و بدی برای ضدحمله اوکراین است که از چهارم ژوئن با یک سری حملات هماهنگ در سراسر جنوب و شرق اوکراین آغاز شده است. تیپ ۸۲ و تیپ ۴۶ آخرین یگانهای بزرگی هستند که ستاد کل ارتش اوکراین آنها را به صورت ذخیره نگه داشته بود. در نهایت اوکراینیها با اعزام این یگانها به ضدحمله میتوانند به طرز قابل توجهی قدرت جنگی خود را در امتداد یکی از اصلیترین محورهای ضدحمله تقویت کنند؛ محوری که ۵۰ مایل از روبوتین که تحت کنترل روسیه است تا ملیتوپول در شمال ساحل دریای سیاه امتداد دارد. با این حال استقرار این یگانها به این معنی است که دیگر هیچ جایگزینی برای آنها وجود ندارد. هنگامی که تیپهای ۴۶ و ۸۲ برای استراحت و تعمیرات به عقب بازگردند، ممکن است هیچ تیپ جدیدی با قدرتی مشابه این ۲ تیپ جای خالی آنها را پر نکند. همین امر موجب خواهد شد ضدحمله شتاب خود را از دست بدهد. تفنگداران ویژه اوکراین - که تلاشهای خود را در امتداد رودخانه «موکری یالی» متمرکز کردهاند - تمام ۴ تیپ خط مقدم خود را همزمان در این منطقه مستقر کردهاند. اگر روسها در روبوتین بتوانند کنترل خود را بر منطقه حفظ کنند و در برابر ضدحملههای اوکراین تاب بیاورند، احتمالا در موضعی قرار خواهند گرفت که بتوانند زمانی که این یگانها بدون جایگزین اوکراین خط مقدم را ترک و برای استراحت عقبنشینی کردند، مجددا به آنها حمله کنند.
***
مقام ناتو: اوکراین خاکش را به روسیه بدهد، عضو ناتو شود
یک مقام ارشد ناتو گفته اوکراین ممکن است برای اینکه به عضویت این ائتلاف درآید، مجبور شود بخشی از خاکش را به روسیه واگذار کند. «استیان ینسن» رئیس دفتر دبیرکل ناتو روز سهشنبه گفت ممکن است اوکراین برای به دست آوردن عضویت در این ائتلاف مجبور شود بخشی از خاکش را به روسیه واگذار کند.
طبق نوشته روزنامه نروژی «وردنز گانگ»، این مقام ناتو گفت: «فکر میکنم یک راهحل ممکن برای اوکراین میتواند این باشد که خاکش را در ازای عضویت در ناتو واگذار کند». ینسن تأکید کرد تصمیمگیری درباره اینکه اوکراین چه زمانی و تحت چه شرایطی مذاکره کند، به عهده مقامهای کییف است. وی در پاسخ به این سوال که آیا دیدگاه ناتو در حال حاضر این است که اوکراین برای رسیدن به صلح به روسیه و به دست آوردن عضویت در ناتو باید خاکش را به روسیه واگذار کند؟ گفت: رایزنیها درباره وضعیت احتمالی اوکراین پس از جنگ ادامه دارد و مساله واگذاری خاک به روسیه توسط طرفهای دیگری مطرح میشود.
مقام ناتو تصریح کرد: «من نمیگویم دقیقاً باید این اتفاق رخ بدهد اما این میتواند یک راهحل ممکن باشد».
ارسال به دوستان
رونمایی از ماشین و موتوسیکلتهای برقی ایرانی در حیاط هیأت دولت
خودروی آینده
* وزیر صمت: در آستانه ورود به یک دوره تازه در بحث حمل و نقل شهری و بینشهری هستیم
تولید خودروهای برقی و استفاده از آنها نه تنها میتواند موجب کاهش مصرف انرژی شود، بلکه در مسائل زیستمحیطی از جمله آلودگی هوا نیز تاثیر مثبت دارد. بر همین اساس نیز دولتها سعی دارند خودروسازی در کشورشان را به سمت تولید خودروهای برقی سوق دهند و با استفاده از این تکنولوژی از بروز مشکلاتی نظیر ناترازی انرژی جلوگیری کنند.
حذف سوخت از تاکسیها میتواند موجب کاهش هزینهها شود و چه بسا اثرات زیستمحیطی خوبی نیز به همراه داشته باشد. در واقع بررسی ابعاد مختلف استفاده از خودروهای برقی چه به صورت شخصی و چه عرضه آن برای استفاده عمومی، میتواند محاسن بسیاری داشته باشد. از همین رو نیز وزارت صمت سعی دارد با آمادهسازی زیرساختهای تولید این خودروها، از مزایای آن به سود کشور استفاده کند.
دولت سیزدهم سعی دارد با اتخاذ سیاستهایی در راستای تنظیم و کنترل بازار خودرو، نسبت عرضه و تقاضا را بهبود بخشیده و با واردات خودرو از دیگر کشورها سعی بر ایجاد تحول مثبت در بازار خودرو دارد. به گفته وزیر صمت، کشور ما واردکننده خودرو نبوده و تنها برای تنظیم بازار تن به واردات خودرو داده است.
وزیر صمت گفت: ما واردات خودرو را با هدف تنظیم بازار انجام میدهیم. این اقدام در حال انجام است و تحول خوبی در این زمینه ایجاد میشود. سعی میکنیم به سمت خودروهای جدید برویم.
عباس علیآبادی با اشاره به رونمایی از ماشینهای برقی گفت: همه ماشینهایی که در رونمایی میبینید، برقی هستند. خودروها از طریق شرکتها و موسسات مربوط وارد میشود و ما فقط آن را سیاستگذاری کردیم.
وزیر صمت درباره واردات خودروهای دست دوم گفت: من اطلاع ندارم و قرار نیست ما وارد کنیم و شرکتها وارد میکنند و آییننامههای آن تقدیم دولت شده است.
وی درباره بازدید رئیسجمهور نیز اظهار کرد: اوایل امسال رئیسجمهور بازدیدی داشتند و دستوراتی دادند مبنی بر اینکه این تحول در زمینه حملونقل فراهم شود و این تحول کلید خورده و در آستانه ورود به یک دوره تازه در بحث حملونقل شهری و بینشهری هستیم. این موضوع فقط به تاکسی محدود نمیشود. ما امروز فقط تاکسیها را رونمایی کردیم ولی بزودی در زمینه اتوبوس و موتوسیکلت و ماشینهای عمومی هم رونمایی خواهیم داشت. این قدم برای شهر تهران است، زیرا تهران پایتخت کشور است و 70 ایستگاه را در هفته دولت در شهریور و طی چند روز آینده افتتاح میکنیم. خودروسازان داخلی بتدریج تاکسیهای هیبریدی را در تهران پلاک و عرضه خواهند کرد.
وزیر صمت افزود: همچنین از یک نمونه موتوسیکلت رونمایی شد ولی انواع مختلف آن بزودی به بازار میآید.
وی درباره ماشینهای برقی گفت: خودروسازهای داخلی ماشین برقی عرضه خواهند کرد و ماشینهای برقی مفید هستند. این ماشینها، اولا فوقالعاده اقتصادیاند بویژه تاکسیها. تاکسی معمولی حدود 9 تا 10 هزار لیتر بنزین مصرف میکند و زمانی که این حجم از بنزین سوزانده میشود، علاوه بر آلودگی، گرما ایجاد میکند، لذا ما امروز ماشینهای برقی را به مردم معرفی کردیم؛ ماشینهایی که نمادی از آینده خواهد بود. قیمت آنها نیز با قیمتهایی که در کارخانه است، متناسب است.
همچنین وزیر صمت درباره قیمت این خودروها یادآور شد: برای این خودروها به دلیل مزیت صرفهجویی سوخت و محاسن محیط زیستی تعرفههای مخفف خواهیم داشت و قیمت این خودروها تقریبا با قیمت کارخانه در دنیا متناسب خواهد بود. علیآبادی همچنین به پیگیری مشکلات تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: رئیسجمهور برای رفع چالش تولیدکنندگان وقت اختصاص میدهد و دستگاهها موظف به اقدام هستند، همچنین رفع چالشهای پیش روی تولیدکنندگان در دولت پیگیری میشود.
بر همین اساس میتوان امیدوار بود با افزایش تولید خودروهای برقی و همچنین تولید اتوبوسها و موتورهای برقی، گام مثبتی به سوی حفظ محیط زیست و کاهش مصرف انرژی برداشته شود.
ارسال به دوستان
رئیسی: همه منابع ارزی آزادشده صرف پشتیبانی از رونق تولید خواهد شد
دیپلماسی برای تولید
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی روز گذشته در جلسه هیات دولت، آزادسازی بخشی از منابع ارزی بلوکه شده کشورمان را جلوهای از دستاوردهای دیپلماسی عزتمندانه در مقابل دیپلماسی ملتمسانه توصیف و تصریح کرد: این اقدامی ارزشمند، مایه افتخار و در راستای تامین منافع ملی بود. رئیسجمهور با تاکید بر اینکه دستاوردهای مرتبط با امنیت و منافع ملی را نباید به تحلیلهای حزبی و جناحی تقلیل داد، افزود: امروز موضوع مهم درباره این منابع، نحوه هزینهکرد آنهاست که دولت عطف به تاکید رهبر معظم انقلاب بر حمایت از تولید، تلاش خواهد کرد همه این منابع در راستای پشتیبانی از تولید و طرحهای دارای توجیه اقتصادی در زمینه رشد تولید هزینه شود. رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه جایگاه و اقتضای بخش حقوقی در دولت و دستگاههای دیگر تطبیق دقیق تصمیمات، مصوبات و عملکردها با قانون است، اظهار کرد: بخشهای حقوقی دستگاههای اجرایی و در رأس آنها معاونت حقوقی ریاستجمهوری موظفند تصمیمات و مصوبات را به دقت با قوانین مربوط تطبیق دهند تا هیچ تناقضی با قانون نداشته باشد.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به نگاه و انتظار مردم از دولت مردمی در زمینه سلامت اداری، مبارزه با فساد را اصلی اساسی در دولت سیزدهم دانست و از مسؤولان و مدیران دولت خواست همچنان نسبت به وقوع فساد و شکلگیری روابط ناسالم، پارتیبازی و رشوه حساس باشند و اجازه رخداد هیچگونه مفسدهای را ندهند.
رئیسی در ابتدای این جلسه با پاسداشت سالروز پیروزی رزمندگان حزبالله لبنان در جنگ 33 روزه، این پیروزی را ثمره صبر و بصیرت نیروهای مقاومت دانست و افزود: عملکرد آزادگان سرافراز کشورمان در دفاع مقدس و دوران اسارت، جلوه درخشان دیگری از صبر و بصیرت بود که برای ما درسآموز و افتخارآفرین است. رئیسجمهور همچنین با تسلیت و ابراز همدردی دوباره با خانواده شهدا و مجروحان حادثه تروریستی روز یکشنبه در حرم شاهچراغ(ع) و قدردانی از حضور باشکوه مردم در مراسم تشییع پیکر این شهدا، از اقدام شجاعانه و شرافتمندانه یکی از خدام حرم متبرک حضرت احمد بنموسی(ع) در مواجهه با فرد تروریست تجلیل کرد.
ارسال به دوستان
مرگ مشکوک 3 نفر از منافقین و افزایش تحرکات برای فرار از آلبانی در 2 ماه گذشته
دومینوی کابوس
گروه سیاسی: کابوسهایی که از 30 خردادماه امسال گریبانگیر گروهک تروریستی منافقین شده، پایانی ندارد و هر روز وارد مرحله جدیدی میشود. اول مرداد در حالی که یک ماه از حمله پلیس آلبانی به مقر منافقین موسوم به اشرف 3 میگذشت، یکی از اعضای این گروهک تروریستی با فرار از اشرف 3، حاشیههای جدیدی برای فرقه رجوی به وجود آورد؛ حاشیههایی که به نظر میرسد به یک بحران جدی برای سازمان منافقین تبدیل شده است.
در همین رابطه روز گذشته نیز خبری منتشر شد که نشان از خودکشی یکی از اعضای منافقین داشت. «منیر تژ» از اعضای شورای مرکزی سازمان منافقین بود که پس از شدت گرفتن اختلافاتش با سران این گروهک بهطرز مشکوکی کشته شد. بنا به گزارش تسنیم، منیر تژ از اعضای باسابقه منافقین، سابقه حضور در عملیات فروغ جاویدان این گروهک علیه ایران را داشت که همین موضوع منجر شد تا او بعدها به عضویت شورای مرکزی گروهک تروریستی منافقین درآید اما از سال 92 به این سو او با بیماری قلبی درگیر بود و از سال 98 به بعد با توجه به شدت گرفتن بیماریاش، خواستار حمایت درمانی و موافقت سازمان با انتقالش به آلمان جهت پیگیری روند درمانیاش شد اما همزمان با وقوع حوادث آبان آن سال و شروع اغتشاشات در ایران، از او خواسته شد تا پایان سال صبر کند و علت آن هم قریبالوقوع بودن سقوط جمهوری اسلامی(!) اعلام شد. اوضاع جسمی عضو شورای مرکزی منافقین در سال 1401 با شدت گرفتن بیماریاش (که با بیتوجهی سران این گروهک مواجه بود) وخیمتر شد به نحوی که دیگر توان هیچ فعالیتی نداشت، با این حال باز هم اجازه درمان به او داده نشد.
این وضعیت نهایتا موجب اعتراض او در خردادماه سال جاری شد و او اعلام کرد میخواهد هرطور شده با خروج از اشرف، به درمان و معالجه بیماری خود بپردازد و تهدید کرد در صورت عدم موافقت، اقدام به خودسوزی خواهد کرد. نهایتا با عدم موافقت مجدد سران منافقین با خروج وی از اشرف - که میترسیدند این خروج و حضور وی در فضای عمومی تبعات زیادی از جمله در زمینه حقوق بشری برایشان داشته باشد - منیر تژ عضو باسابقه این گروهک، دست به خودکشی زد.
منیر تژ چندمین عضو سازمان منافقین است که در طول ماههای گذشته به طرز مشکوکی به هلاکت میرسد. پیشتر نیز سازمان منافقین از هلاکت عذرا طالقانی (سوسن)، اسماعیل علیپور و البته عبدالوهاب فرجینژاد در جریان حمله پلیس آلبانی به اشرف 3 خبر داده بود.
با این حال به نظر میرسد ماجرای هلاکت منیر تژ با سایر منافقینی که در ماههای گذشته به هلاکت رسیدهاند، متفاوت باشد. اگر دلیل کشته شدن او را خودکشی بدانیم، بدونشک هراس سازمان منافقین از خروج اعضایش از اشرف3، منیر تژ را وادار به خودکشی کرده است.
همچنین بیجار رحیمی، عضو سابق گروهک تروریستی منافقین اول مرداد امسال از اردوگاه این سازمان فرار و همان روز با مراجعه به اداره پلیس خود را معرفی و اعلام کرد که مایل به بازگشت به داخل اردوگاه نیست.
وی در همان زمان در نامهای با اشاره به نحوه فرار خود نوشت: «در 20 ژوئن 2023 ماموران پلیس برای بازرسی به اردوگاه ما (اردوگاه اشرف) با اعلام قبلی مراجعه کردند. درست نیم ساعت قبل از مراجعه پلیس به همه اعضا گفته شد محلهای کار را ترک کنند چون پلیس میخواهد به اشرف بیاید و جستوجو کند. همهمان غافلگیر شده بودیم که چرا پلیس با این حجم نیرو برای بازرسی وارد مقر شده است. به ما همیشه گفته میشد پلیس آلبانی در همه حال پشتیبان ما است. هیچ کس انتظار چنین مراجعهای از جانب پلیس را نداشت». رحیمی در بخش دیگری از نامه خود تاکید میکند: «فعالیتهای سازمان مجاهدین خلق از قبل تماما داخل کشور متمرکز بود و افرادی را در داخل کشور از طریق فضای مجازی جذب کرده بودند یا به صورت تیمی در قالب کانونهای شورشی یا به صورت فردی، از طریق ارتباط اینترنتی بسیار گسترده و نامحدود از آلبانی، برای انجام کارهای تبلیغی و ایذایی و در صورت امکان تروریستی ترغیب میکردند و آموزش میدادند و همچنین پول به دستشان میرساندند. بعد از مراجعه پلیس و درگیریای که پیش آمد به مدت ۳ روز اینترنت مقر به طور کامل قطع شد که گفته شد به خاطر این است که سرورها دچار مشکل شدهاند اما برخی میگفتند دولت آلبانی اینترنت اردوگاه را قطع کرده است. بعد از ۳ روز باز هم اینترنت، البته ضعیفتر از سابق، برقرار شد که تعدادی میگفتند از طریق ماهواره اینترنت گرفته شده است. سازمان برای اینکه نمیخواست از کار داخل کشور باز بماند ارتباطات را در طول شبانهروز به صورت نوبتی کرده بود که افراد با تیمهایشان در داخل ایران ارتباط داشته باشند. مقر به مقر به صورت نوبتی 24 ساعته با اینترنت کار میکردند و سیمای آزادی (تلویزیون مجاهدین خلق) هر شب در اخبار از فعالیتهای کانونهای شورشی گزارش و فیلم و خبر پخش میکرد».
وی در اظهاراتی دیگر درباره تبعات فرارش برای سازمان منافقین اعلام کرد: «کاملا آگاه بودم و انتظار داشتم که بعد از فرارم از تشکیلات جهنمی مجاهدین خلق و اردوگاه مخوف اشرف 3، سران فرقه رجوی هر برچسب و انگی به من بچسبانند و برگه و مدرک جعلی رو کنند. این یاوهگوییهای سران فرقه رجوی فقط جهت ترساندن دیگر اعضاست که در آینده فرار نکنند و جدا نشوند اما قبل از هر چیز ترس و وحشت سران سازمان را نشان میدهد. از واکنش نابخردانه فرقه رجوی کاملا معلوم و مشخص است که جدایی من از تشکیلات مخوف رجوی که تنها یک زندان با شرایط سخت است، لرزه بر پیکر تشکیلات فرتوت مجاهدین خلق انداخته است».
حاشیههایی که فرار بیجار رحیمی از مقر تروریستهای اشرف 3 برای منافقین ایجاد کرد از یک سو و افزایش احتمال فرارهای مشابه موجب شده گروهک تروریستی منافقین فشار و سختگیری خود را روی عناصر دوچندان کند؛ فشاری که اکنون منجر به خودکشی یکی از اعضای منافقین شده و دور از انتظار نیست که در روزهای آینده نیز شاهد اقداماتی مشابه اقدام منیر تژ باشیم.
البته این تنها معضل فعلی منافقین نیست. اخیرا دولت آلبانی اعلام کرده اجازه ورود به سرکرده این گروهک (مریم رجوی) را که هماکنون در فرانسه به سر میبرد به این کشور نمیدهد. پیش از این نیز اعلام شده بود پلیس تیرانا کنترل رفت و آمد اشرف3 را در اختیار گرفته است. در کنار همه اینها، دستگاه قضا در ایران نیز اعلام کرده است درحال رسیدگی به پرونده تعدادی از اعضای سازمان است و فرآیند محاکمه آنها را کلید زده است. غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوهقضائیه نیز در گفتوگوی اخیر خود با شبکه خبری المیادین، گفته است: چنانچه کشورهای غربی از تحویل عناصر منافقین سر باز بزنند، ما از طریق بینالمللی به تعقیب آنها مبادرت میورزیم کما اینکه تاکنون نیز این کار را کردهایم.
ارسال به دوستان
رشد ۳۸ درصدی میزان خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۲
در مرز خودکفایی
* اعلام قیمت مناسب و به موقع برای خرید تضمینی و بذرهای اصلاحشده از عوامل اصلی جهش تولید گندم
گروه اقتصادی: رسیدن به خودکفایی بویژه در گندم موضوعی است که هدفگذاری آن از دهه 70 شروع شده بود اما غیر از مقاطعی کوتاه کشور هیچگاه نتوانست به آن دست یابد. اکنون اما پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم و اعمال سیاستهای جدید و مثبت وزارت جهاد کشاورزی، میتوان امید داشت گامی تا خودکفایی گندم نمانده است.
در همین خصوص معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه خرید تضمینی گندم تاکنون از 9 میلیون و 700 هزار تن عبور کرده است، گفت: یک گام کوچک تا خودکفایی گندم فاصله داریم.
سید مجتبی خیام نکویی، در دومین رویداد فناوریهای نوین کشاورزی با بیان اینکه خرید تضمینی گندم امسال از 9.7 میلیون تن عبور کرده است، گفت: این میزان خرید نسبت به سال گذشته 2.5 میلیون تن افزایش دارد. معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه نیاز گندم کشور ماهانه یک میلیون تن است، گفت: حدود 1.5 میلیون تن هم نیاز بخش صنعت است که در مجموع با 13.5 میلیون تن تولید گندم، ایران به خودکفایی کامل میرسد.
خیامنکویی افزود: با تمرکز روی فعالیت شرکتهای دانشبنیان، امکان صادرات گندم به کشورهای دیگر هم وجود دارد. رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی همچنین گفت: در صورتی که از شرکتهای دانشبنیان حمایت شود، میتوانیم در 90 درصد محصولات اساسی در کشور خودکفا شویم.
وی به 3 دلیل افزایش خرید تضمینی گندم در سال جاری اشاره کرد و گفت: نخست اینکه قیمت تضمینی گندم مناسب و بهموقع اعلام شد. علاوه بر آن از کودهای فسفاته و پتاسه در کشت گندم به میزان کافی استفاده شد. همچنین کشاورزان از بذرهای اصلاحشده بخوبی استفاده کردند. اینها عامل افزایش تولید و خرید تضمینی گندم در کشور شد. خیامنکویی به اهمیت شرکتهای دانشبنیان در تولیدات کشاورزی اشاره کرد و گفت: 2 میلیون هکتار سطح کشت گندم آبی و 4 میلیون هکتار سطح کشت گندم دیم در کشور است که با استفاده از تکنیکهای این شرکتها، میانگین گندم 350 کیلوگرم در مناطق دیم به بیش از یک تن در هکتار افزایش یافته و در برخی زمینها تولید به 2.5 تن در هکتار هم رسیده است. معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه نیاز کشور به غذا 143 میلیون تن و تولید کشور 125 میلیون تن است، گفت: در حال حاضر 80 درصد در تامین محصولات کشاورزی و غذا خودکفا هستیم.
وی با بیان اینکه سالانه 10 تا 16 میلیارد برای تامین نیاز غذایی کشور واردات انجام میشود، گفت: اگر تمرکز لازم روی شرکتهای دانشبنیان انجام شود، ظرف چند سال آینده در 90 درصد محصولات اساسی و کاربردی خودکفا خواهیم شد.
خیام نکویی در ادامه صحبتهای خود افزود: دانشهایی که در حوزه کشاورزی تولید میشود، حتما باید به بخش خصوصی منتقل شود تا آنها به صورت کاربردی اجرایی کنند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه کشاورزی مورد تایید مسؤولان نظام نیست و باید در این حوزه اقدامهای جدی انجام شود.
* ۳ چالش عمده در بخش کشاورزی
خیامنکویی گفت: میانگین سنی بالای کشاورزان مهمترین چالش شده است. میانگین سنی کشاورزان کشور اکنون 54 سال است و طی 10 سال آینده، بخش زیادی از افراد فعال در حوزه کشاورزی را نخواهیم داشت. در حال حاضر هم فارغالتحصیلان بخش کشاورزی تمایلی به فعالیت در روستا ندارند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین عدم همکاری وزارتخانههای دیگر برای پیشبرد اهداف امنیت غذایی را چالش دوم عنوان کرد و گفت: برخی گمان میکنند فقط وزارت جهاد کشاورزی مسؤول امنیت غذایی کشور است در حالی 6 تا 7 وزارتخانه برای تامین امنیت غذایی کشور باید به وظایف خود عمل کنند، مثلا وزارت نفت باید به موقع کود ازته کشاورزان را بدهد و سایر وزارتخانهها هم همینطور به وظایف تعیینشدهشان عمل کنند.
خیامنکویی همچنین نبود الگوی مصرف مناسب را چالش بعدی در امنیت غذایی عنوان کرد و گفت: در حالی که 93 درصد در تامین روغن وابسته به واردات هستیم اما دو برابر کشورهای دیگر یعنی 23 کیلوگرم در سال مصرف میکنیم. وی افزود: این در حالی است که 20 درصد کل واردات بخش کشاورزی که 16 میلیارد دلار است، مربوط به واردات روغن میشود. معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: همچنین از بین رفتن محصولات کشاورزی قبل از رسیدن به سفره مردم هم چالش بعدی است. حدود 30 تا 37.5 میلیون تن از غذای مردم قبل از رسیدن به سفره از بین میرود که با این میزان میتوان 20 میلیون نفر را تغذیه کرد.
معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی همچنین درباره میزان خرید گندم و زمانبندی خودکفایی در این محصول افزود: با اقدامات حمایتی دولت سیزدهم افزایش تولید تنها مربوط به محصول گندم نیست، بلکه در بقیه کالاهای اساسی مانند شکر، برنج، جو، پنبه و دانههای روغنی نیز روند افزایش تولید و عملکرد در واحد سطح را شاهد هستیم. به گفته علیرضا مهاجر، برداشت گندم تا پایان مرداد انجام میشود و فرآیند خرید تضمینی تا ۱۵ شهریور ادامه خواهد داشت. معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در محصول گندم بدون اینکه سطح زیرکشت افزایش یافته باشد، عملکرد افزایش یافته است. وی ادامه داد: این دستاورد به دلیل توجه ویژه کشاورزان به علم تغذیه گیاهی و اجرای کشت قراردادی در یکی دو سال اخیر است. در گندم علاوه بر تغذیه، موضوع بذر و مبارزه با آفات، بیماریها، علفهای هرز و آبیاریهای نوین مانند آبیاری تیپ نیز اهمیت دارد، زیرا علاوه بر صرفهجویی در مصرف آب، راندمان تولید نیز رشد داشته است.
* رشد ۱۱۴ درصدی خرید تضمینی گندم نسبت به سال ۱۴۰۰
نگاهی به آمارهای خرید تضمینی گندم خبر از رشد 114 درصدی خرید نسبت به سال 1400 میدهد. در همین باره مهاجر یادآور شد: آمار خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۰ حدود 4.5 میلیون تن و سال ۱۴۰۱ نزدیک به 7.5 میلیون تن بوده است؛ بر این اساس خرید تضمینی گندم امسال نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۱۱۴ درصد و نسبت به سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۴۱ درصد رشد داشته است.
* تغذیه گیاهی و کشت قراردادی علل اصلی افزایش تولید گندم
معاون وزیر جهادکشاورزی عوامل اصلی افزایش خرید گندم را نسبت به سالهای گذشته، قیمتگذاری مناسب، اعلام بهموقع قیمت، اجرای کشت قراردادی (ارائه کودهای پایه و بذر)، تغذیه گیاهی و حمایت کودی دانست و گفت: در واقع تولید گندم به عنوان یک کالای اساسی مهم باید برای کشاورزان از نظر قیمتی و درآمدزایی صرفه اقتصادی داشته باشد.
وی اضافه کرد: در بحث تغذیه گیاهی نیز کشاورزان باید به طور همزمان از کودهای پایه همچون کود اوره (ازت، نیتروژن، سفید یا شکری)، کود فسفاته (کود سیاه) و کود پتاسه (کود زرد یا قهوهای) استفاده کنند، زیرا به کارگیری یکی از کودها به تنهایی منجر به افزایش عملکرد در هکتار نمیشود، بلکه زمانی مصرف کود منجر به افزایش عملکرد در هکتار میشود که در کنار کود اوره از کودهای فسفاته و پتاسه استفاده شود. معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت گفت: سال ۱۴۰۰ بخشنامهای با عنوان «جلوگیری از مصرف جداگانه کودهای پایه به طور همزمان در فصل کاشت» به سراسر کشور ابلاغ شد که این موضوع برای برخی دغدغههایی ایجاد کرد اما در نهایت مصرف همزمان کودهای پایه به منظور افزایش عملکرد در واحد سطح مورد تایید قرار گرفت، بنابراین اکنون کشاورزان موظفند برای افزایش تولید در هکتار از کودهای پایه به طور همزمان استفاده کنند.
* صرفهجویی ۲ میلیارد دلاری واردات گندم نسبت به ۲ سال گذشته
واردات گندم در صورتی رخ خواهد داد که تولیدکنندگان داخل نتوانند میزان مورد نیاز کشور را تامین کنند. با توجه به میزان خرید گندم توسط دولت، میتوان این امید را داشت که امسال نیازمند واردات نبوده و کشور به خودکفایی برسد.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان واردات امسال با توجه به خرید خوب گندم افزود: سالهای گذشته که میزان خرید گندم پایین بود، بخشی از نیاز کشور از محل واردات تامین میشد اما برآوردها نشان میدهد تا پایان فصل برداشت، خرید گندم کشور به ۱۰ میلیون تن برسد که منجر به خودکفایی در گندم نان خواهد شد. وی ادامه داد: بنابراین برای تامین گندم نان نیازی به واردات نیست، بلکه در نهایت برای صنف و صنعت بین 1.5 تا ۲ میلیون تن گندم نیاز داریم که باید از محل واردات تامین شود. مهاجر گفت: در ۲ سال اخیر با کاهش ۵ میلیون تن واردات گندم، توانستیم ۲ میلیارد دلار صرفهجویی ارزی داشته باشیم.
ارسال به دوستان
پس نمایندگان مجلس ما کجایند؟
درست زمانی که یک ملت مجازی به همراه ارتش اینستاگرامی و توییتری یک سال است برای یک انقلاب پول میگیرند و میخواهند نظام را سرنگون کنند و اکنون که در آستانه اولین سالگرد این انقلاب هستیم، خبری منتشر میشود مبنی بر اینکه بیش از چهل و هشت هزار نفر برای نمایندگی مجلس جمهوری اسلامی ثبتنام میکنند. انتشار این خبر موجی از واکنش را از طرف براندازان و فعالان خارج نشین انقلاب به همراه داشته است. در اینجا بخشی از واکنشهای چند تن از لیدرهای این انقلاب را با هم مرور میکنیم.
بیبیسی فارسی: این شبکه طی پیامی در کانال خبری خود اعلام کرد: بهاره جان، فعلا تیتر این باشه: پنجاه هزار نفر علیه مجلس فعلی جمهوری اسلامی به پا خاستند تا آنها را از مجلس بیرون کنند. (عکسی از دورهمی چارلز، فیلیپ و ملکه را به عنوان مجلس تراز منتشر میکند.)
یاسمین پهلوی: ثبتنام حدود پنجاه هزار نفر برای نمایندگی مجلس خبرگان ایران خبر ناراحتکنندهای بود. دموکراسی فقط در زمان پدرشوهرم معنا میشد. مجلس جان؛ فکر نکن که فراموش شدی و ما تنهات گذاشتیم، مجلس دوستداشتنی ایران، پرچمت تا ابد بالاست. (عکسی از مجلس سنای آمریکا را به عنوان عکس مجلس زمان شاه ارسال میکند و روسری سر میکند که از قبر پدرشوهرش عکس بگیرد.)
علی کریمی: ما هم مثل اون چهل و هشت هزار نفر متقاضی نمایندگی مجلس که دوست دارن نماینده مجلس، ما هم طبیعتاً دعا میکنیم که نمایندگی مجلس، چون این نامزد وقتی نماینده بشه، نماینده شده و ما نماینده نمیشیم و ما حتی رئیس فدراسیون هم نشدیم! بگو وقتی علیآقا رئیس فدراسیون میشد، نماینده مجلس شدن هم واسش کاری نداشت... (فیلمی از دعوای نمایندگان مجلس اوگاندا را ارسال کرده و زیر آن مینویسد: اینم از وضعیت نمایندگان جمهوری اسلامی که قرار است برای مردم تصمیم بگیرند.)
مسیح علینژاد: قطعاً اون پنجاه هزار نفر به همراه دوستان و آشنایان و خانوادههایشان به انقلاب مردم ایران پشت کردند. اما موضوعی که الان مهمه اینه که ببینید توی قانون اساسی جمهوری اسلامی اومده که حتی رئیسجمهور هم باید از رجل سیاسی باشد و همین نشون میده که اعتقادی به آزادی زنها ندارند. پس ای زن ایرانی به پا خیز که نمایندگی حق توست. (به مجلس سنای آمریکا رفته و از بخش دیگری از پولهای بلوکه شده ایران درخواست غرامت میکند.)
مهناز افشار: عزیزان بسیاری از شنیدن این خبر ناامید شدند و فکر کردند که ما خسته شدیم و این انقلابمون هم الکیه، ولی مطمئن باشید که ما از این راه دور پشتتون هستیم و شما را تا پیروزی انقلاب تنها نخواهیم گذاشت. (چمدانها را با خود خرکش کرده و با آنها چند عکس انداخته و برای تبلیغ آنها استوری میگذارد.)
گروه منشور همبستگی: ما برای آزادی مجلس ایران با هم متحد شده و یک صدا برپا میخیزیم. (نازنین بنیادی لفت د گروپ) ما صدای همه آنهایی هستیم که دوست داشتند نماینده مجلس شوند، ولی صندلیها پر شده بود. (اسماعیلیون لفت د گروپ) ما صندلی پلاستیکی برایتان میگذاریم. (اعضای باقیمانده سر اینکه کی رئیس مجلس شود، دعوایشان شد و منشور امضا نشده کلا انحلال یافت.)
برزو ارجمند: مجلس نمایندگان این حکومت آخوندی فقط به مردم ایران ظلم میکند و ادعای ثبتنام پنجاه هزار نفر برای نمایندگی این مجلس دروغ محض است. (با رقص چاقو وارد مراسم دومین سالگرد ازدواج شاهین نجفی میشود.)
حمید فرخنژاد: ما فقط یک ایران داریم و فقط یک مجلس داریم و آن هم مجلس زمان اعلیحضرت پهلوی، خلاص. (هزینه تبلیغات پیج خود را دو برابر کرده و برای زایمان سر پرداخت ده هزار دلار هزینه ماهانه پسرش آماده میشود.)
شماعیزاده: ای مردم؛ مگر شما معترض نبودید؟ خب این چه کاری بود؟ برای چی چهل و هشت هزار نفرتون بلند شدید رفتید و برای نماینده مجلس شدن درخواست دادید؟ اصلا مگر در این مجلس چه خبر است؟ اگر پول خوبی میدهند خب بگویید خودمان هم بیاییم و ثبتنام کنیم. اصلا تا کی وقت است؟ اینترنتی باید ثبتنام کرد؟ من شش قطعه عکس سه در چهار هم در کیف پولم دارم. کافیه یا باید دوازده تا باشه؟ (آهنگ قوقولی قوقو را در استوری صفحه خود پخش میکند.)
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|