|
رهبر انقلاب در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح با اشاره به اذعان همه جهان به شکست رژیم صهیونیستی در عملیات توفان الاقصی تأکید کردند
شکست ترمیم ناپذیر صهیونیستها
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی و فرمانده معظم کل قوا صبح دیروز در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح، این نیروها را دژ امنیت، عزت و هویت ملی خواندند و با اشاره به شکست «غیرقابل ترمیم» رژیم صهیونیستی در حماسه اخیر جوانان فلسطینی، تأکید کردند: عامل ایجاد این توفان ویرانگر، ظلم و جنایت و درندهخویی مداوم رژیم غاصب جعلی در حق ملت فلسطین بوده است و این رژیم نمیتواند با دروغگویی و مظلومنمایی، چهره هیولایی و دیوسیرت خود را در حمله به غزه و قتل عام مردم آن پنهان کند و با یاوهگویی، شجاعت جوانان فلسطینی و طراحی هوشمندانه آنان را بر عهده غیرفلسطینیها بگذارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مقام معظم رهبری، حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای موضعگیری مسؤولان کشور در قبال قضیه مهم سیاسی - نظامی فلسطین را درست و خوب خواندند و با اشاره به اذعان همه جهان به شکست رژیم صهیونیستی در این قضیه، تأکید کردند: این شکست از ابعاد نظامی و اطلاعاتی یک شکست غیرقابل ترمیم و یک زلزله ویرانگر است که بعید است رژیم غاصب با همه کمکهای غربیها بتواند ضربات عمیق این حادثه به سازههای حاکمیتی خود را ترمیم کند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه رژیم صهیونیستی بعد از روز شنبه ۱۵ مهر، روز حماسه شجاعانه جوانان فلسطینی، دیگر رژیم صهیونیستی قبلی نیست، افزودند: عامل این بلای بزرگ عملکرد خود صهیونیستها است؛ چرا که وقتی شما درندهخویی و وحشیگری را از حد میگذرانید، باید منتظر «توفان» باشید.
ایشان اقدام شجاعانه و فداکارانه مجاهدان فلسطینی را پاسخ به جنایات سالهای متمادی اشغالگران و افزایش آن در ماههای اخیر برشمردند و افزودند: مقصر قضیه اخیر دولت کنونی حاکم بر رژیم غاصب است که از هیچ اقدام سبعانهای در حق ملت مظلوم فلسطین دریغ نکرد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به شرارت و خباثت رژیم اشغالگر گفتند: هیچ ملت مسلمانی در تاریخ معاصر با دشمنی به بیحیایی و بیرحمی رژیم صهیونیستی مواجه نبوده و به اندازه این ملت، تحت فشار و محاصره و کمبود قرار نگرفته است؛ ضمن اینکه آمریکا و انگلیس از هیچ دولت ظالمی به اندازه دولت جعلی حمایت نکردند.
ایشان کشتار زن و مرد و کودک و کهنسال فلسطینی، هتک حرمت مسجدالاقصی، لگدکوب کردن نمازگزاران و انداختن شهرکنشینهای مسلح به جان مردم فلسطین را از جمله جنایات رژیم صهیونیستی خواندند و سوال کردند: آیا ملت غیور و چندهزارساله فلسطین در مقابل این همه ظلم و جنایت چارهای جز برپا کردن «توفان» داشت؟
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تلاش رژیم خبیث برای مظلومنمایی و کمک رسانههای استکباری جهان برای القای این موضوع در افکار عمومی جهانیان، گفتند: این مظلومنمایی «صددرصد خلاف واقع و دروغ» است و هیچکس نمیتواند از این هیولای دیوسیرت، چهرهای مظلوم بسازد.
رهبر انقلاب هدف از مظلومنمایی رژیم صهیونیستی را توجیه جنایات این رژیم در حملات جاری به غزه و قتل عام مردم مظلوم این منطقه دانستند و تأکید کردند: محاسبه رژیم جعلی و حامیانش در این مساله هم غلط است و سران و تصمیمگیرندگان رژیم صهیونیستی و حامیان آنها بدانند این کارها بلای بزرگتری سرشان میآورد و ملت فلسطین با عزم راسختر، در واکنش به این جنایات، سیلی سنگینتری بر چهره زشت آنها خواهد زد.
ایشان در نکتهای مهم، به یاوهگوییهای برخی افراد رژیم صهیونیستی و حامیان آن درباره دست داشتن غیرفلسطینیها از جمله ایران در حوادث اخیر اشاره و تأکید کردند: البته ما پیشانی و بازوی جوانان فلسطینی و طراحان مدبر و هوشمند فلسطینی را میبوسیم و به آنها افتخار میکنیم اما این یاوهگوییها اشتباه و این محاسبه غلط است و کسانی که میگویند ضربه اخیر فلسطینیها ناشی از غیرفلسطینیها است، ملت بزرگ فلسطین را نشناختهاند و دستکم گرفتهاند.
رهبر انقلاب با اشاره به ضرورت عکسالعمل دنیای اسلام در مقابل جنایات صهیونیستها، افزودند: البته همه دنیای اسلام موظف به حمایت از ملت فلسطین هستند اما این حماسه، کار طراحان هوشمند و جوانان و فعالانِ ازجانگذشته فلسطینی بود و انشاءالله این حماسه شجاعانه گام بزرگی در راه نجات فلسطینیها خواهد بود.
فرمانده کل قوا همچنین در آغاز سخنانشان در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح، فعالیت در نیروهای مسلح را افتخاری بزرگ و از حیاتیترین مشاغل در اداره و مدیریت سرزمین عزیز ایران خواندند.
ایشان نیروهای مسلح را دژ پولادین امنیت، عزت و هویت ملی برشمردند و افزودند: امنیت ملی زیرساخت همه نرمافزارهای مهمی است که در پیشرفت کشور نقش دارند؛ بهگونهای که اگر امنیت نباشد، هیچ چیز نیست.
رهبر انقلاب محروم بودن هر کشور از قدرت دفاع و ایجاد امنیت ملی را باعث وابستگی به بیگانگان و به گروگان گرفتن عزت ملی آن کشور دانستند و افزودند: به فضل الهی، نیروهای مسلح ما از میدانهای مختلف سرافراز بیرون آمدهاند که اینها مدالهای زرین بر سینه ستبر نیروهای مسلح است.
فرمانده کل قوا، جنگ تحمیلی 8 ساله را به معنای واقعی کلمه، جنگی جهانی خواندند و گفتند: نیروهای مسلح در آن امتحان دشوار، از وجب به وجب خاک کشور و حاکمیت اسلام مقدس و عزیز دفاع و توطئه دستهجمعی مستکبران شرق و غرب را در دفاع از صدام متجاوز، باطل کردند.
حضرت آیتالله خامنهای فتنه داعش را آخرین میدان امتحان نیروهای مسلح تا امروز دانستند و افزودند: آمریکا در نقشهای شرورانه، داعش را ایجاد کرد تا ثبات منطقه را به هم بزند؛ هدف نهایی این توطئه هم ایران اسلامی بود اما نیروهای مسلح جمهوری اسلامی با همراهی نیروهای مسلح چند کشور دیگر، آن فتنه را هم ناکام گذاردند.
فرمانده کل قوا همچنین دانشگاههای افسری را کانونهای ارزشمند پرورش نیروی انسانی آگاه، شجاع و کارآمد دانستند و تقویت مستمر دانش و پژوهش، ارتقای روحیه تدین و اخلاق، سامان دادن به محیط آموزش و اهتمام به سطح سواد ورودیهای این دانشگاهها را مهم خواندند.
حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای این مراسم که در دانشگاه امام علی علیهالسلام برگزار شد، با حضور در محل مزار شهیدان گمنام، ضمن قرائت فاتحه به مقام شامخ شهیدان ادای احترام کردند. ایشان سپس از یگانهای حاضر در میدان سان دیدند.
در این مراسم همچنین سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تبریک عملیات «توفان الاقصی» مبارزان فلسطینی، ارتقای معنویت، بصیرت سیاسی، افزایش توان و آمادگی دفاعی و رزمی، توسعه خوداتکایی، پیشبرد اشراف اطلاعاتی و هوشیاری انقلابی را چارچوب فعالیتهای نیروهای مسلح کشور برشمرد و با بیان گزارشی از سال تحصیلی گذشته در دانشگاههای افسری کشور، برنامه این دانشگاهها در سال تحصیلی جاری را تشریح کرد.
در این مراسم امیر سرتیپ دوم امیر علی مهدوی فرمانده دانشگاه افسری امام علی علیهالسلام، سردار سرتیپ دوم پرویز آهی فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی علیهالسلام و سردار سرتیپ نُعمان غلامی فرمانده دانشگاه افسری امام حسین علیهالسلام نیز گزارشی از فعالیتها و برنامههای آموزشی این دانشگاهها بیان کردند.
در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح در دانشگاه امام علی علیهالسلام، دانشجویان به اجرای سرود نیز پرداختند.
در این مراسم همچنین یگانهای حاضر در میدان از مقابل فرمانده کل قوا رژه رفتند.
ارسال به دوستان
غزه بدون آب؛ بدون برق؛ غرق در خون
جنایت جنگی علیه غزه
* به 830 نفر و زخمیها به 4250 تن افزایش یافت/ * عفو بینالملل: قطع آب، برق و سوخت غزه مصداق تنبیه جمعی و جنایت جنگی است/ * سازمان ملل: بیش از 200 هزار نفر از ساکنان غزه آواره و بیخانمان شدهاند/ * شهادت ۶ خبرنگار فلسطینی در غزه
توفان ادامه دارد
* کماندوهای حماس و جهاد همچنان/ * در شهرکهای اشغالی حضور دارند/ * شلیک گسترده موشک و راکت به عسقلان/ * رونمایی قسام از موشک جدید «توفان» / * حماس: 40 هزار رزمنده در نوار غزه داریم/ * تلفات صهیونیستها از 1000 نفر گذشت
گروه بینالملل: در پی عملیات توفان الاقصی توسط مقاومت فلسطین علیه نیروهای رژیم صهیونیستی و همچنان حملات بیوقفه ارتش اسرائیل به غیرنظامیان غزه، صدها هزار نفر از مردم سراسر جهان از آسیا تا آمریکا و اروپا در حمایت از مردم فلسطین به خیابانها آمدند و خواستار مداخله سازمان ملل و سازمانهای حقوق بشری علیه جنایات رژیم اشغالگر قدس شدند. هزاران نفر از شهروندان فلسطینی، فعالان صلح و حامیان حقوق فلسطین در محکومیت تداوم حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه تظاهرات گستردهای در نیویورک و کالیفرنیا برپا کردند. در این میان درگیریها میان نیروهای مقاومت فلسطین و نیروهای رژیم صهیونیستی در شهرکهای اطراف غزه همچنان ادامه دارد و مقاومت در واکنش به حملات ارتش رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان در غزه؛ تلآویو، قدس، عسقلان، اشدود و شهرهای دیگر اراضی اشغالی را هدف حملات موشکی قرار داد. شدت حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و مردم غیرنظامی به حدی است که تاکنون زنان و کودکان زیادی در غزه به شهادت رسیدهاند. رژیم صهیونیستی در میانه خشنترین حملات هوایی، دریایی و زمینی در ۴ روز گذشته، جنگ وحشیانه خود را در نوار غزه عمیقتر کرده که صدها شهید و هزاران زخمی بر جا گذاشته است. از جمله در نتیجه بمباران بامداد دیروز یک ساختمان مسکونی در غرب شهر غزه که دفاتر مطبوعاتی در آن واقع شده بود چند خبرنگار شهید شدند. در این راستا الجزیره تصاویری از اثرات بمباران صهیونیستها را پخش کرد که نشان میدهد برجی مسکونی در غرب شهر غزه مورد هدف قرار گرفته و تعدادی از خبرنگاران شهید و زخمی شدهاند. خبرنگار الجزیره در غزه جراحات وارده را شدید توصیف کرد و گفت برخی چهرهها از بین رفته و غیرقابل تشخیص بودند که باعث شد برخی خبرنگاران برای شناسایی اجساد، تصاویری از جلیقههای ضدگلوله قربانیان را در شبکههای اجتماعی منتشر کنند. تصاویر الجزیره یونیفورم خبرنگاران را آغشته به خون نشان میداد و روزنامهنگاران در حال گریه و دعا برای همکاران خود بودند که در نتیجه حمله صهیونیستها به زمین افتاده بودند.
همچنین خبرنگار المیادین از شهادت کودکی فلسطینی در جریان بمباران اشغالگران که خانهای را در رفح هدف گرفتند، خبر داد. از سویی نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه در شهر بیت لاهیا در شمال نوار غزه اقدام به کشتار خانواده المدهون کردند که منجر به شهادت حداقل ۱۴ نفر شد. منابع محلی به خبرنگار فلسطین الیوم گفتند هواپیماهای اشغالگر خانه ۲ برادر؛ محمد و احمد اکرم المدهون را بمباران کردند که منجر به شهادت ۱۴ نفر از اعضای خانواده شد. این در حالی است که پدرشان اکرم موسی المدهون، مادر و ۲ برادرشان در جریان حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه در سال ۲۰۲۱ در بمباران خانهشان به شهادت رسیده بودند. حملات بیامان صهیونیستها ادامه دارد، «یسرائیل کاتس» وزیر زیرساختهای رژیم صهیونیستی اعلام کرد دستور قطع فوری آب نوار غزه را صادر کرده است. وی با علم به اینکه در نتیجه حملات چند روز گذشته و قطع برق غزه توسط صهیونیستها مناطق وسیعی از نوار غزه در تاریکی مطلق به سر میبرد، این دستور را صادر کرده است. همچنین جنگندههای رژیم صهیونیستی منزلی را در شهرک حمد در غرب خان یونس در جنوب غزه بمباران کردند. در همین حال خبر میرسد بمباران رژیم صهیونیستی به اطراف مجتمع پزشکی الشفا در غزه نیز رسیده است.
جنایات شدید اسرائیل علیه مردم فلسطین باعث شده است بسیاری از مردم شهرهای آمریکا هم علیه اسرائیل دست به تظاهرات بزنند. هزاران نفر از شهروندان فلسطینی، فعالان صلح و حامیان حقوق فلسطین در شهرهای نیویورک، مینیاپولیس، نیوجرسی، نیواورلئان، لوئیزیانا و نیز مناطقی از کالیفرنیا در این تظاهرات شرکت کردند و با در دست گرفتن پرچمهای فلسطین و تصاویری که نشاندهنده جنایات رژیم اشغالگر است، خواستار آزادی فلسطین و حمایت از حل عادلانه مساله آن شدند. طبق گزارش خبرگزاری فلسطینی وفا، معترضان همچنین خواستار فراهم کردن زمینه برای حمایت و حفاظت از مردم فلسطین در برابر تجاوزات ارتش رژیم اشغالگر شدند. همچنین خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد هزاران شهروند اسپانیایی دوشنبه شب برای دومین روز متوالی تجمع بزرگی را در حمایت از ملت فلسطین در شهر مادرید برگزار کردند. هزاران نفر از اعضای جوامع عربی و فلسطینی، احزاب سیاسی اسپانیایی حامی مساله فلسطین و جنبش بایکوت رژیم صهیونیستی (BDC) در این تجمع مشارکت کردند. تجمعکنندگان در مادرید با سر دادن شعارهایی، جنگ و تجاوزات رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان در نوار غزه را محکوم کردند. شهروندان اسپانیایی در میدان سول، میدان اصلی شهر مادرید و مقابل مقر نخستوزیری تجمع کرده و پرچمهای فلسطین را برافراشتند. تجمعکنندگان همچنین شعارهایی را در حمایت از آزادسازی فلسطین سر دادند و خواستار تحریم رژیم صهیونیستی شدند.
تجمعکنندگان همچنین سکوت مجامع بینالمللی در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی، معیارهای دوگانه غرب و آمریکا و بیتوجهی آنها به ریخته شدن خون فلسطینیهای بیگناه توسط ماشین جنگی رژیم اشغالگر را محکوم کردند.
همچنین شبکه خبری انبیسی گزارش داد واشنگتن، نیویورک، لسآنجلس، میامیبیچ و دیگر شهرهای بزرگ آمریکا تدابیر امنیتی را در مناطق یهودینشین و همچنین پیرامون کنیسهها و مساجد تشدید کردهاند تا از تشدید تنشها جلوگیری شود. مراکز محلی پلیس آمریکا در شهرهای اعلامشده تعداد نیروهای گشتی خود را در محلهایی که احتمال درگیری در آنها بالاست افزایش دادهاند تا در صورت بروز تنش، در نطفه آن را سرکوب کنند.
از سویی روز یکشنبه طرفداران رژیم صهیونیستی و فلسطین در مقابل دفتر نمایندگی این رژیم در سازمان ملل تظاهرات کردند اما پلیس آمریکا اجازه درگیری طرفین را نداد. همچنین «ایلهان عمر» در واکنش به حملات حماس علیه رژیم صهیونیستی در صفحه ایکس خود نوشت: «یادآوری میکنم غزه پناهگاه یا گنبد آهنین ندارد و خواهشا برای آنها دعا کنید». وی که عضو مسلمان و سومالیاییتبار مجلس نمایندگان آمریکاست و از ایالت مینهسوتا به کنگره این کشور راه یافته، در ادامه این پست نوشت: «باشد که صلح در منطقه حاکم شود و ما را به سمت بیداری اخلاقی سوق دهد تا به رنجهای انسانی که شاهدش هستیم، اهمیت بدهیم».
همچنین شهروندان آمریکایی در ایالت سانفرانسیسکو به خیابان آمده و حمایت خود را از مردم بیدفاع غزه اعلام کردند. معترضان در این تظاهرات خواستار توجه به نقض حقوق بشر و قتل عام کودکان و زنان در نوار غزه شدند. از سوی دیگر هواداران تیم پرطرفدار الاهلی مصر نیز با سر دادن شعار «با خون و با روحمان، فدای فلسطین میشویم» حمایت خود را از فلسطین و مردم غزه اعلام کردند. صدها نفر از اقشار مختلف مردم انگلیس نیز روز دوشنبه در حمایت از عملیات توفان الاقصی برای اعلام همبستگی با مردم فلسطین، مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در لندن تجمع کردند.
شرکتکنندگان در این حرکت اعتراضی که در میان تدابیر شدید امنیتی برگزار شد، با حمل پرچمهای فلسطین و شعارنوشتههایی که روی آن عبارتهایی در محکومیت سران رژیم صهیونیستی نوشته شده بود، فریاد آزادی فلسطین را سر دادند.
هزاران نفر از مردم آرژانتین نیز با برپایی تظاهرات در حمایت از مردم فلسطین در پایتخت این کشور، جنایات جدید رژیم کودککش صهیونیستی در غزه را محکوم کردند. این تظاهرات ضد صهیونیستی روز دوشنبه برگزار شد. تظاهراتکنندگان در قلب شهر بوئنوسآیرس تجمع کرده و پس از راهپیمایی در خیابان اصلی پایتخت در برابر سفارت رژیم صهیونیستی تجمع کردند.
تظاهراتکنندگان در برابر سفارت رژیم صهیونیستی فریاد میزدند: صهیونستها بدانید فلسطین هرگز تنها نخواهد ماند.
تظاهراتکنندگان با شعار «رژیم صهیونیستی تو تروریستی» به ادعاهای صهیونیستها در متهم کردن ملت فلسطین پاسخ داده و با شعار «فلسطین آزاد به پایتختی بیتالمقدس تشکیل خواهد شد» حمایت خود را از آرمان فلسطین اعلام کردند.
در بیانیه پایانی این تظاهرات بر حق قانونی مردم فلسطین در دفاع از خود در برابر نیروهای متجاوز خارجی تاکید شد. تظاهراتکنندگان همچنین از دولت آرژانتین خواستند روابط خود را با رژیم کودککش صهیونیستی قطع کند. این تظاهرات به دعوت نهادهای مستقل و مردمی، حامیان حقوق بشر و برخی احزاب سیاسی برگزار و با استقبال گسترده مردم از جمله مسلمانان این کشور همراه شد.
در ادامه واکنش جامعه جهانی به تشدید درگیریها میان فلسطین و رژیم صهیونیستی، صدها نفر در بارسلونای اسپانیا نیز گرد هم آمدند و با به اهتزاز درآوردن پرچمهای فلسطین، تعلیق هرگونه روابط نهادی یا همدستی با رژیم اسرائیل و دفاع از حقوق فلسطینیها را خواستار شدند.
از استرالیا گزارش رسیده است مردم شهر سیدنی در پی پیروزیهای جبهه مقاومت در سرزمینهای اشغالی به خیابانها آمدند و نورافشانی کردند، همچنین دهها نفر از شهروندان آمریکایی روز گذشته تجمعی را در مقابل کاخ سفید برای اعلام همبستگی با ملت فلسطین برگزار کردند. این راهپیمایی از مقابل محل اقامت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا در میدان لافایت در مرکز واشنگتن آغاز شد و سپس شهروندان در مقابل کاخ سفید تجمع کردند و پرچمهای فلسطین را به اهتزاز درآوردند. میدان تایمز نیویورک نیز روز گذشته صحنه تظاهرات صدها نفر از شهروندان آمریکایی بود که برای اعلام همبستگی با ملت فلسطین و درخواست برای پایان اشغالگری رژیم اسرائیل در سرزمینهای فلسطین تظاهرات کردند. تجمعکنندگان پرچمهای فلسطین را برافراشته و بنرهایی در دست داشتند که روی آنها شعارهایی در حمایت از حق مقاومت برابر اشغالگری و رد توصیف فلسطینیان به تروریسم نوشته شده بود. آنها با سر دادن شعار خواهان آزادی فلسطین و همه اسرایی شدند که در زندانهای رژیم صهیونیستی به سر میبرند و از دولت آمریکا خواستند دست از کمک به اسرائیل بردارد.
دوحه، پایتخت قطر نیز شامگاه یکشنبه صحنه راهپیمایی مردم این کشور برای اعلام همبستگی با عملیات توفان الاقصیای مقاومت فلسطین و محکومیت بمبارانهای رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه بود. جشن خوشحالی جهانیان از عملیات غافلگیرانه مقاومت فلسطین علیه اشغالگران صهیونیست به استادیومهای ورزشی هم رسیده است و هواداران یک تیم فوتبال سلتیک گلاسکوی اسکاتلند در بازی این تیم در چارچوب رقابتهای لیگ برتر اسکاتلند با برافراشتن پرچم فلسطین و بنرهایی که روی آن عبارات «فلسطین آزاد باید گردد» و «پیروزی برای مقاومت است» نوشته شده بود، از فلسطین حمایت کردند.
همچنین بازیکنان ۲ تیم القادسیه و العربی کویت با پوشیدن چفیه فلسطینی وارد مسابقه لیگ کویت شدند و همبستگی خود را با ملت فلسطین و مقاومت آنها اعلام کردند. در تونس، هواداران اسپرانس اسپورت نیز با اعلام حمایت از مقاومت فلسطین و برافراشتن پرچم فلسطین در جشن موفقیت عملیات توفان الاقصی شریک شدند. روز دوشنبه نیز در مدارس دولتی تونس برای اعلام همبستگی با نوار غزه و نبرد توفان الاقصی سرود ملی فلسطین طنینانداز شد. مردم در شهرها و استانهای مختلف اردن نیز با برپایی راهپیماییهای گسترده و اعلام حمایت از مقاومت فلسطین، خواستار قطع روابط کشورشان با رژیم صهیونیستی شدند. جشنهای خیابانی در حمایت از مقاومت فلسطین به قاره اروپا نیز رسیده و در کشورهای هلند، اسپانیا، ترکیه و... مردم با برپایی راهپیمایی، حمایت خود را از فلسطینیان در برابر تجاوزات اسرائیل اعلام کردند. شهروندان دیاربکر ترکیه نیزدوشنبه در تظاهراتی به خیابانها آمدند و حمایت خود را از مردم غزه اعلام کردند. در همین حال آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه و ایتالیا در بیانیه مشترکی آشکارا از جنایت مستمر صهیونیستها علیه مردم مظلوم فلسطین چشمپوشی کرده و از تداوم وحشیگریهای اسرائیل حمایت کردند.در این بیانیه دفاع مشروع مردم فلسطین علیه ظلم و تجاوز رژیم صهیونیستی محکوم و گفته شده: ما حماس و اقدامات تروریستی وحشتناک آن را محکوم میکنیم. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، روز دوشنبه اعلام کرد دستکم ۱۱ شهروند آمریکایی در حملات اخیر حماس به اسرائیل کشته شدهاند. بایدن همچنین گفت «احتمال دارد» شهروندان آمریکایی در میان گروگانهای حماس باشند اما دولت او در «هر جنبهای از بحران گروگانگیری» آماده همکاری با مقامات اسرائیل است. تظاهرات بزرگی نیز در دانمارک در حمایت از فلسطینیان برگزار شد. مردم یمن نیز با برگزاری راهپیمایی در شهرهای مختلف این کشور حمایت خود از مقاومت فلسطین و عملیات «توفان الاقصی» را اعلام کردند. صعده، تعز، ریمه و حجه شاهد برگزاری راهپیمایی حمایتی مردم این کشور از مقاومت فلسطین بودند. در این راهپیماییها مردم یمن پلاکاردهایی حاوی پیامهای حمایتآمیز و پیامهای تبریک به مناسبت پیروزیهای مبارزان قهرمان مقاومت فلسطین در دست گرفته بودند. در شهر صعده راهپیمایان یمنی با صدور بیانیهای اعلام کردند عملیات توفان الاقصی نبرد تمام امت اسلام و آزادگان جهان است و خفت و خواری دشمن صهیونیستی را محقق کرده است. مردم صعده در این بیانیه آمادگی ملت یمن برای هرگونه تحول نظامی یا میدانی مورد نیاز برای مقابله با دشمن صهیونیستی را اعلام کردند و به عبدالملک بدرالدین الحوثی رهبر انصارالله یمن اختیار کامل دادند تا هرگونه تصمیم راهبردی برای مقابله با دشمن در هر زمان و هر مکانی را اتخاذ کند. همچنین گروه «برای عدالت در فلسطین» تظاهرات گستردهای در مرکز شهر شیکاگو با حضور هزاران نفر از اتباع فلسطینی، عربی و اسلامی تدارک دید. برخی شرکتکنندگان پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «دستتان را از روی قدس بردارید». آنها همچنین در راستای حمایت از حقوق فلسطینیها و لازمه پایان اشغالگری و توقف اقدامات جنایتکارانه صهیونیستها علیه مسلمانان و مسیحیان در بیتالمقدس شعار دادند. «غسان بلوط» مدیر مرکز «النهضه» در شیکاگو طی سخنانی در این تجمع گفت مردم فلسطین هرجا که باشند حول محور مقاومت و در راستای استیفای حقوق خود متحد هستند. او همچنین ایستادگی مسلمانان در مسجدالاقصی و مسیحیان در کلیسای رستاخیز در مقابل نظامیان صهیونیست را ستود. غسان بلوط در ادامه از جامعه جهانی و شورای امنیت و نهادهای حقوقی خواست برای فشار بر رژیم صهیونیستی و استیفای حقوق فلسطینیها و توقف تجاوزات به اماکن مقدس و ممانعت از عبادت فلسطینیها وارد عمل شوند. در شهرهای هیوستون در تگزاس و تامپا در فلوریدا نیز تظاهرات مشابهی از سوی گروه «برای عدالت در فلسطین» برگزار شد و گروههای مختلف از اتباع کشورهای عربی و اسلامی شرکت کردند. «کمال خلیل» رئیس شورای فلسطینی - آمریکایی در این باره گفت: این تظاهرات نشان واضحی از ارتباط ادامهدار میان فلسطینیها در تمام نقاط دنیاست. او همچنین گفت که بسیاری از فعالان صلح و برخی کاندیداهای دموکرات که قرار است در انتخابات میاندورهای کنگره شرکت کنند، حمایت خود را از مسأله فلسطین اعلام کردهاند. در همین حال منابع امنیتی عالیرتبه مصری روز سهشنبه اعلام کردند رژیم صهیونیستی فلسطینیها را وادار میکند یا مرگ در زیر بمباران را انتخاب کنند یا اینکه به خارج از سرزمینشان مهاجرت کنند. این اظهارات در پی پیشنهاد سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی به ساکنان نوار غزه برای رفتن به مصر جهت فرار از حملات رژیم صهیونیستی عنوان شد. یک منبع امنیتی مصری در مصاحبه با شبکه «القاهره الاخباریه» گفت: مساله فلسطین در حال حاضر در پیچی قرار گرفته است که خطرناکترین در تاریخ این مساله است و طرح آشکاری برای خدمترسانی به اهداف اشغالگر برای خارج کردن ساکنان از اراضی فلسطین وجود دارد. وی افزود: دولت اشغالگر فلسطینیها را مجبور میکند بین مرگ در زیر بمباران یا مهاجرت در خارج از اراضیشان یکی را انتخاب کنند. از سوی دیگر شهرهای سیدروت، بیتالمقدس، تلآویو و بسیاری از شهرهای دیگر سرزمینهای اشغالی مورد حمله موشکی مقاومت قرار گرفت و ابوحمزه سخنگوی گردانهای عزالدین القسام اعلام کرد بهتر است شهرکنشینان هر چه سریعتر شهرهای اطراف غزه را خالی کنند. نیروهای مقاومت فلسطین همچنین در پاسخ به جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه به تلآویو و منطقه نزدیک به فرودگاه بنگوریون در این شهر حمله موشکی کردند. منابع صهیونیستی خبر دادند تعداد کشتههای حمله راکتی نیروهای مقاومت فلسطین به منطقه صهیونیستنشین «اشکول» به ۲ نفر رسیده و ۲ شهرکنشین دیگر هم بشدت مجروح شدند. از سوی دیگر، اسپوتنیک به نقل از منابع خود خبر داد که بهدنبال حمله رژیم صهیونیستی به گذرگاه رفح، ۲ کارگر مصری مجروح شدهاند. کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی اعلام کرد: اسرائیل مصر را تهدید کرده چنانچه کامیونی حامل کمکها از گذرگاه رفح وارد نوار غزه شود، آن را هدف قرار میدهد.
***
آخرین تحولات نبرد توفان الاقصی
شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ارتش از صهیونیستهای ساکن شهرک مطله در مرز با لبنان خواسته سریعا خانههای خود را ترک کنند.
ارتش رژیم صهیونیستی رسما به هلاکت ۲ نظامی خود در درگیریهای مسلحانه روز گذشته در مرز با لبنان اذعان کرد و کشتههای ارتش در این منطقه به 4 نفر افزایش یافت.
ارتش رژیم صهیونیستی اسامی 32 نفر از افسران و نظامیان کشته شده خود در نبرد توفان الاقصی را منتشر کرد. بدین ترتیب شمار رسمی کشتههای ارتش رژیم صهیونیستی در نبرد با مقاومت تا این لحظه به 155 نفر افزایش یافت.
سازمان ملل اعلام کرد که بیش از 200 هزار نفر از ساکنان نوار غزه در پی حملات هوایی ارتش رژیم صهیونیستی آواره و بیخانمان شدند.
یک مقام رژیم صهیونیستی کشته شدن بیش از ۱۰۰۰ نفر از آغاز عملیات غافلگیرانه حماس در روز شنبه را تأیید کرد و اذعان داشت رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر اوقات «بسیار سختی» داشته است.
گردانهای قسام از موشک جدید خود به اسم «توفان» رونمایی و اعلام کرد تا این لحظه این موشک به کار گرفته نشده و در صورتی که بمباران غیرنظامیان در غزه ادامه داشته باشد، برای نخستین بار از این موشک برای بمباران مناطق صهیونیستنشین استفاده خواهد شد.
منابع عبریزبان اعلام کردند که یک دستگاه نفربر زرهی اسرائیلی از سمت لبنان در شهرک اویویم در شمال فلسطین اشغالی هدف موشک هدایتشونده کورنت قرار گرفته است.
ارزش پول رژیم صهیونیستی به پایینترین سطح از سال ۲۰۱۶ رسید. با ادامه درگیری نیروهای مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی، واحد پول رژیم اسرائیل به پایینترین سطح خود از سال ۲۰۱۶ به این سو رسید.
سازمان عفو بینالملل در بیانیهای اعلام کرد بیانیه روز گذشته وزیر جنگ اسرائیل مبنی بر قطع آب، غذا، برق و سوخت به روی غزه مصداق تنبیه جمعی و جنایت جنگی است.
منابع فلسطینی از نفوذ شماری از کماندوهای القسام به شهر عسقلان خبر دادند. طبق این خبر، این نیروها از طریق دریا وارد شهر اشغالی عسقلان شده و گروهی دیگر از این نیروها وارد مفلاسیم شدهاند.
بیانیه نظامی قسام: در صورتی که دشمن صهیونیستی سیاست کوچاندن و آواره کردن غیرنظامیان در غزه را متوقف نکند، قسام به وارد کردن ضربات سخت به عسقلان تا کوچاندن ساکنان آن ادامه میدهد، سپس سراغ دیگر شهرها خواهد رفت.
اعلام تعطیلی مراکز آموزشی اسرائیل. در پی تداوم عملیات توفان الاقصی، یوآو کیش، وزیر آموزشوپرورش اسرائیل دستور بازگشت قوانین مدارس آنلاین و غیر حضوری شدن آموزش را صادر کرد.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد شمار شهدای حملات اخیر رژیم صهیونیستی به 830 نفر و تعداد زخمیها به 4250 تن افزایش یافته است.
شبکه قدس فلسطین از شهادت یک شیرخواره 6 ماهه فلسطینی بهنام سماالوادیه در حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی و بیرون کشیده شدن پیکر پاک وی از زیر آوار منزلشان در منطقه تلالهوی در جنوب شهر غزه خبر داد.
گیلعاد آردان اردان سفیر جنجالی رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در جدیدترین اظهارنظر خود پس از گذشت ۴ روز از آغاز عملیات توفان الاقصی گفت برآورد ما این است که 150 اسرائیلی در حال حاضر در بند نیروهای فلسطینی هستند اما هنوز آمار دقیقی از تعداد اسرا در دست نداریم!
یکی از سران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» بامداد سهشنبه در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: «ما 2 هزار رزمنده را به عملیات نظامی علیه اسرائیل فرستادیم و هنوز 40 هزار رزمنده دیگر در نوار غزه داریم».
وزیر جنگ اسرائیل دوباره صحبتهای نژادپرستانهاش را تکرار کرد: موجودی نباید در غزه وجود داشته باشد.
ارسال به دوستان
آمریکا و اروپا: سندی مبنی بر دخالت ایران در عملیات توفان الاقصی نداریم
همان مقاومت فلسطین کافی است
گروه سیاسی: پس از شکست محرز و سختی که در روزهای گذشته نیروهای مقاومت به رژیم اشغالگر قدس وارد آوردند، رسانههای حامی این رژیم تلاش وافری در جهت پوشاندن چهره فروریخته و شکستخورده غاصبان صهیونیست به عمل آورده و با برنامههای مختلف به این امر جامه عمل پوشاندند. یکی از تقلاها و دست و پا زدنهای این جریانات برای کاستن درد سنگین زخمی که مقاومت بر جانشان گذاشت، تلاش برای ارائه این تصویر بود که ایران در حمله حماس و نیروهای قسام دخالت مستقیم داشته است؛ تقلایی که با توجه به اظهار نظرات مقامات غربی و برخی مقامات صهیونیست، از همان ابتدا شکست محتومش مشخص و تیری بود که با برخورد به سنگ، اوج انحطاط و دریوزگی تمام صهیونیستها را برملا کرد.
به گزارش «وطن امروز»، روز شنبه، دنیا شاهد یک اتفاق متحیرکننده و بزرگ بود؛ محمد ضیف، فرمانده کتائب القسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت فلسطین (حماس)، در پیامی تصویری اعلام کرد یک عملیات به نام «توفان الاقصی» را آغاز کردهاند که باعث به هلاکت رسیدن صدها اسرائیلی و به اسارت درآمدن چند صد اسرائیلی شده و چند شهرک صهیونیستنشین نیز در اختیار نیروهای مقاومت قرار گرفته است. این عملیات بزرگترین عملیات ضداسرائیلی در داخل سرزمینهای اشغالی در تاریخ فلسطین اشغالی است که به اذعان رسانههای اسرائیلی با شکست کامل نظامی و امنیتی این رژیم همراه بوده است.
با گذشت چند روز از این اتفاق و زخم عمیقی که مقاومت بر پیکر پوسیده رژیم صهیونیستی وارد کرد، همچنان صهیونیستها هاج و واج از ضربهای که به آنها وارد شده، از اتخاذ هرگونه تصمیم عقلانی فاصله گرفته و عملا به حضیض انفعال و انحطاط افتادهاند. این انحطاط به حدی است که صهیونیستها هنوز به این جمعبندی نرسیدهاند چگونه نیروهای مقاومت چنین ضربه عظیمی را به آنها وارد کردهاند و همین سرگردانی هم باعث شد رسانههایشان را برای اتخاذ مواضع عجیب به خط کنند؛ مواضعی نظیر دخالت مستقیم ایران که تنها برای فرار صهیونیستها از بار سنگین مسؤولیت شکستی که نیروهای مقاومت به آنها تحمیل کردند، کاربرد داشته و به مثابه آخرین گزینه برای گریز بزدلان تلقی خواهد شد.
متهم کردن ایران به دست داشتن در عملیات توفان الاقصی، عملا دستور کار ویژهای بود که برای رسانههای فارسیزبان و البته جریان ضدایرانی طراحی شده و از سوی کارفرمای صهیونیست هم مورد مطالبه جدی قرار گرفته بود.
از آنجا که رژیم صهیونیستی با تمام ادعاهای خود مبنی بر توانمندی در حوزه نظامی و اطلاعاتی، در مواجهه با گروههای مقاومت با شکست مواجه شده و این موضوع برای صهیونیستها قابل پذیرش نبود، رسانههای فارسیزبان به دنبال این رفتند با بیتوجهی به حماسه مقاومت فلسطین، جمهوری اسلامی ایران را عامل اصلی عملیات اخیر معرفی کنند. در همین رابطه «علیرضا نوریزاده» کارشناس ضدایرانی صدای آمریکا در واکنش به تحولات سرزمینهای اشغالی مدعی شد: «آقای خامنهای چند روز پیش در یک سخنرانی اسم رمز عملیات را صادر کرده بود»!
مجری شبکه بهایی منوتو نیز در آنتن زنده این شبکه اظهار کرد: «به یاد صحبتهای چند ماه پیش [سردار] قاآنی افتادم. چند ماه پیش بود که [به صهیونیستها] میگفت، زودتر [خانههایتان را] بفروشید و [از فلسطین] بروید».
یکی از کارشناسان شبکه تروریستی اینترنشنال نیز در موضعی مشابه نسبت به حوادث اخیر فلسطین گفت: «اسماعیل قاآنی تا مدتها متهم بود هنوز نتوانسته جای حاجقاسم سلیمانی را پر کند، حالا دیگر حاج اسماعیل احساس قدرت میکند».
تحلیلگر صهیونیست اینترنشنال نیز در موضعی مشابه گفت حماس به تنهایی نمیتواند چنین کاری کند؛ ایران پشت پرده آن است. نفیسه کوهنورد، خبرنگار ارشد بیبیسی فارسی نیز در تحلیلی نوشت: «این عملیات فراتر از حماس است. فقط حماس پشت چنین عملیات پیچیدهای نیست. به نظر نمیرسد این عملیات توسط یک گروه آن هم در غزه برنامهریزی و اجرا شده باشد».
این گوشهای از تلاشهای رسانههای فارسیزبان معاندی است که در این روزها برای جانیان و غاصبان مسجدالاقصی جامه سیاه به تن کرده و برای کاستن ذرهای از بیآبرویی صهیونیستها تن به هر دروغی میدهند؛ دروغهایی بیپایه و اساس که نوک پیکان حملاتش به سمت ایران است و با ادعایی جعلی، نقش مستقیم ایران در جهاد نیروهای مقاومت را نیز پررنگ میکند.
* غربیها ادعای سیاهپوشان صهیون را رد کردند
در کشاکش تقلای رسانههای صهیونیستی فارسیزبان مبنی بر مرتبط دانستن ایران در جهاد نیروهای مقاومت در سرزمینهای اشغالی، غربیها هیچ سندی مبنی بر اثبات چنین ادعایی (حداقل مستقیم) از سوی ایران نداشتند. همین امر هم باعث شد عملا تکاپوی بیفایده کارگران رسانهای صهیونیسم با شکستی سخت از سوی حامیان خود مواجه و بیاعتباری آنها بیش از پیش نمایان شود.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در راستای همین مسائل و نقش ایران نکاتی را بیان کرده و ضمن رد ورود مستقیم ایران در جهاد نیروهای حماس گفت: با وجود روابط قدیمی بین حماس و تهران، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ایران پشت حمله نیروهای حماس به اسرائیل است، دیده نمیشود.
همچنین جان کربی، مشاور امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه نسبت به همین امر اعتراف کرد و اظهار داشت: مقامات آمریکایی معتقدند ایران مدتهاست از گروه فلسطینی حماس حمایت میکند اما واشنگتن هیچ اطلاعاتی درباره دخالت تهران در حمله روز شنبه به اسرائیل ندارد.
سوای مقامات آمریکایی، امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه روز گذشته در نشست خبری با اولاف شولتز، صدراعظم آلمان اظهار کرد هیچ درک رسمی درباره دخالت مستقیم ایران وجود ندارد.
جالبتر از همه سخنگوی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نیز پس از چندی، آب پاکی را روی دست کارگران رسانهای خود ریخت و طی اظهارنظری در فضای مجازی ایکس اعلام کرد هیچ دلالتی بر دخالت ایران در جنگ غزه وجود ندارد.
بدتر از همه اینکه خبرنگاران اسرائیلی هم به این امر صحه گذاشته و بر خلاف خودفروختههای فراری فارسیزبان رسانههای اقماری، به عدم دخالت مستقیم ایران در جهاد نیروهای مقاومت تاکید کردند. در همین راستا راوید، خبرنگار صهیونیست اعلام کرد بر خلاف گزارش والاستریتژورنال، همچنان دخالت مستقیم ایران در این رویدادها مشخص نیست.
با این حال، کاسبی رسانههای معاند، در خلاف این نکته نهفته است و باید به هر نحوی شده برای خوشرقصی پیش اربابشان، هر دروغی را به مخاطب بخورانند.
جمهوری اسلامی ایران اما ضمن حمایت قاطع از دفاع مشروع نیروهای مقاومت در مقابل 7 دهه اشغال ظالمانه و جنایات فجیع رژیم نامشروع صهیونیستی، ادعای مطرح شده را بیاساس و آن را تقلایی در جهت توجیه شکست سنگین رژیم صهیونیستی از مجاهدان فلسطینی دانسته است.
در همین چارچوب، نمایندگی ایران در سازمان ملل روز یکشنبه (8 اکتبر/ ۱۶ مهر) طی بیانیهای اعلام کرد این کشور در عملیات حماس علیه رژیم صهیونیستی دخالتی نداشته است.
نمایندگی ایران در سازمان ملل همچنین اعلام کرد موفقیت عملیات حماس به دلیل غافلگیریای بود که آن را به بزرگترین شکست سازمانهای امنیتی رژیم صهیونیستی تبدیل میکند. نمایندگی ایران در سازمان ملل در این بیانیه تشریح کرد: «ما قاطعانه بر حمایت مصمم از فلسطین ایستادهایم اما در پاسخ فلسطین دخالتی نداریم و تنها توسط خودشان انجام شده است. آنها (صهیونیستها) تلاش میکنند شکست خود را توجیه کنند و آن را به قدرت اطلاعاتی و برنامهریزی عملیاتی ایران نسبت دهند. برایشان پذیرش اینکه در جامعه اطلاعاتی نقل میشود از یک گروه فلسطینی شکست خوردند، بسیار سخت است».
* رهبر انقلاب: این یاوهگوییها اشتباه و این محاسبه غلط است
شکست بزرگی که مجاهدان فلسطینی به صهیونیستها تحمیل کردند، به حدی سنگین بود که مقامات و وابستگان این رژیم باور نمیکردند از حماس و سایر گروههای مقاومت فلسطینی چنین کاری ساخته باشد. به علاوه اینکه پذیرش این شکست از مجاهدان فلسطینی، به حدی برایشان دردآورد بود که هر مفری را برای کوچک شمردن آن مورد استفاده قرار میدادند. مقوله ورود و دخالت مستقیم ایران در جهاد نیروهای مقاومت نیز از همین جنس است.
اما بیانات روز گذشته رهبر حکیم انقلاب در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح، روایتی را برجسته کرد که صهیونیستها از بازتاب هرچه بیشتر آن واهمه داشتند؛ روایتی که قدرت ارتقایافته مجاهدان فلسطینی را به جهان یادآور میشود و عملا هم بر زبونی و خواری هر چه بیشتر صهیونیستها صحه میگذارد.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای در بخشی از بیانات روز گذشتهشان ضمن اشاره به یاوهگوییهای برخی مقامات رژیم صهیونیستی و حامیان آن درباره دست داشتن غیرفلسطینیها از جمله ایران در حوادث اخیر، محاسبه غلط صهیونیستها در دستکم گرفتن نیروهای مقاومت را یادآور شدند و فرمودند: ما پیشانی و بازوی جوانان فلسطینی و طراحان مدبر و هوشمند فلسطینی را میبوسیم و به آنها افتخار میکنیم اما این یاوهگوییها اشتباه و این محاسبه غلط است و کسانی که میگویند ضربه اخیر فلسطینیها ناشی از غیرفلسطینیهاست، ملت بزرگ فلسطین را نشناختهاند و دستکم گرفتهاند.
بیانات رهبر انقلاب و همچنین سیر حوادث این چند روز، نشان از آن دارد رژیم صهیونیستی به حدی از ضعف و استیصال رسیده که خود مجاهدان فلسطینی با طراحی و تدبیر هوشمندانه، قادرند نسخه اشغالگران کودککش را پیچیده و در گذر زمان آن را به زبالهدان تاریخ بیندازند.
ارسال به دوستان
پس از 4 روز سکوت، مولوی جنجالی در توئیتی مواضع دوپهلو درباره جنگ غزه گرفت
از عبدالحمید به نتانیاهو
گروه سیاسی: بالاخره چند روز پس از عملیات ویژه مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی و البته جنایات فجیع اخیر اسرائیل علیه مردم غزه که تا امروز نیز ادامه دارد، عبدالحمید اسماعیلزهی نسبت به اتفاقات اخیر واکنش نشان داد؛ واکنشی که به نظر میرسد بیش از آنکه در محکومیت اسرائیل اتخاذ شده باشد، در حمایت از رژیم صهیونیستی است.
امام جماعت مسجد مکی زاهدان در حساب ایکس خود نوشت: «درگیری اخیر اسرائیل و فلسطینیان باعث تلفات سنگین انسانی بویژه در میان غیرنظامیان شده است. جامعه جهانی به وظیفه خود برای توقف فوری این درگیری و پایان دادن به منازعه طولانی طرفین و حلوفصل عادلانه این قضیه که تضمینکننده حقوق مسلم و امنیت پایدار باشد، عمل کند». عبدالحمید اسماعیلزهی به طور مشخص و به صراحت، با چشمپوشی از جنایتهای 75 سال اخیر رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین و غصب حق مسلم و مطلق فلسطینیها توسط این رژیم کودککش، به دنبال ایجاد امنیت پایدار برای شهرکنشینهای صهیونیست است.
با توجه به اقدامات و اظهارات عبدالحمید در یک سال گذشته، اتخاذ چنین موضعی از سوی او چندان هم دور از انتظار نبود. امام جماعت مسجد مکی زاهدان با این موضع که با فاصله چند روز پس از آغاز عملیات توفان الاقصی اعلام شد، به زعم خود خواسته است حد وسط را بگیرد. به عبارت سادهتر، او نه خواسته سیخ بسوزد و نه کباب اما پشت کردن عبدالحمید ریشه در چه مسالهای دارد؟
در جریان اغتشاشاتی که سال قبل به بهانه فوت مهسا امینی در کشور به راه افتاد و پروژه ایجاد ناامنی و در نهایت براندازی جمهوری اسلامی را دنبال میکرد، عبدالحمید اسماعیلزهی نیز در خط مقدم جبهه آشوب و ترور علیه امنیت ایران شمشیر زد.
حوادثی که در پی اظهارات ضدامنیت ملی عبدالحمید در هفته اول مهرماه 1401 در زاهدان به وقوع پیوست، در همین راستا قابل تحلیل و بررسی است.
علاوه بر این، حمایتهای متعدد از اغتشاشگران و آشوبطلبان، مرثیهسرایی برای اراذل جنایتکاری که به خاطر شهادت مدافعان امنیت دادگاهی میشدند، حمایت از فرقه ضاله و مرتد بهائیت و در نهایت عادیسازی و تطهیر اشغالگری رژیم صهیونیستی از جمله اقدامات اسماعیلزهی در راستای پیشبرد پروژه جریان آشوب و ترور در ایران بود.
امام جماعت مسجد مکی زاهدان به قدری در اتخاذ مواضع شاذ و ضدامنیت ملی پیش رفت که به پای ثابت برنامههای خبری شبکههای فارسیزبان خارجنشین از جمله بیبیسی، اینترنشنال، منوتو و صدای آمریکا تبدیل شد.
حالا با توجه به خدمات متقابل عبدالحمید و جریان تروریست آشوب، باید گفت او اساسا به خاطر همپیالگی با این جریان، نمیتواند موضعی بر خلاف خطمشی تعریفشده برای آنها داشته باشد. او نمیتواند مثل شبکه تروریستی اینترنشنال، بیبیسی یا منوتو به صورت مستقیم حمایت خود از اسرائیل را اعلام کند، به همین جهت در ارتباط با دوگانه حق و باطل در رویارویی اسرائیل و فلسطین، موضعی خنثی اتخاذ کرده است تا بر خلاف جریان آب شنا نکند.
اگر خبرنگاران و کارشناسان شبکههای فارسیزبان خارجنشین برای همدردی با رژیم صهیونیستی رخت عزای اسرائیل را به تن میکنند، عبدالحمید نیز با چشمپوشی و بیتفاوتی نسبت به حق مسلم و البته مظلومیت آشکار فلسطین، در تطهیر و تلطیف چهره جنایتکار و ضدانسانی اسرائیل گام برمیدارد. امام جماعت مسجد مکی از یک سو نمیخواهد با عنوان «حامی اسرائیل» بر سر زبانها بیفتد و از سوی دیگر نمیخواهد جریان آشوب و حامیان آن را از خود رنجیدهخاطر کند. با این حال، او فراموش کرده که مدتها پیش از این بر همگان ثابت شد همانقدر که جان اراذل و اوباش برایش اهمیت دارد، به همان میزان هم مساله فلسطین برایش فاقد اهمیت است.
بهمنماه سال قبل در یکی از نمازهای جمعه مسجد مکی زاهدان، عبدالحمید با بیتفاوتی نسبت به غصب سرزمین فلسطین توسط صهیونیستها گفت: حکومت اسرائیل و مردم فلسطین باید صلح کنند و فلسطینیها به یک حکومت مستقل برسند. فلسطین باید سرزمین مستقل خود و اسرائیل نیز حکومت و سرزمین مستقل خود را داشته باشد. او به صراحت از نظریه ۲ دولتی در فلسطین صحبت کرد و خواستار این شد که رژیم صهیونیستی بخشی از سرزمین فلسطین را تحت حکومت مستقل خود در آورد.
اسماعیلزهی در روزهای سفر سال گذشته جو بایدن به تلآویو هم از او خواسته بود «اسرائیلیها را متقاعد کند از سرزمینهای اشغالی عقبنشینی کنند و سرزمینهای فلسطین را به فلسطینیها واگذار کنند تا کشور مستقل فلسطین تشکیل شود و ۲ کشورِ مستقل با هم کار کنند!»
طرحی که عبدالحمید به دنبال تئوریزه کردن و احیای آن است، یک طرح آمریکایی - اسرائیلی است که با توافق شوم اسلو (که دامی برای مقاومت مسلحانه فلسطین بود) مطرح شد اما در ادامه به شکست انجامید.
اما اظهارات و مواضع صهیونیستپسند عبدالحمید واکنش علمای اسلام را در پی داشته است. در روزهای پایان فروردین امسال در پی اظهارات ضد فلسطینی امام جماعت مسجد مکی زاهدان، یک عالم برجسته اهل سنت وی را به مناظره دعوت کرد.
دکتر شیخ محمد الموعد، سخنگوی شورای علمای فلسطین در لبنان، ضمن دعوت عبدالحمید اسماعیلزهی به مناظره زنده در مقابل رسانههای عربی و فارسی اظهار کرد: «شخصی که بگوید باید با اسرائیل صلح شود، یا نادان است یا جاسوس همان اسرائیل غاصب که از او دفاع میکند».
سخنگوی شورای علمای فلسطین در لبنان افزود: «او را رسما به مناظره زنده دعوت میکنم تا همه بدانند او سادهترین مسائل دین اسلام را هم نمیداند. اگرچه این اشخاص بیسواد همیشه از مناظره و بحثهای علمی فرار میکنند».
* مناظره عبدالحمید با اسماعیلزهی
مشروعیتبخشی عبدالحمید به اسرائیل و صحبت از نظریه 2 دولتی در فلسطین در حالی است که او در گذشته مواضعی ضدصهیونیستی داشته و مدافع مردم فلسطین بوده است:
«حتی یک وجب از خاک فلسطین نباید به اسرائیل ملحق شود»، «طرح الحاق بخشهایی از کرانه باختری رود اردن به خاک اسرائیل که یکی از طرحهای آمریکاست، یک ظلم، اجحاف و بیعدالتی بزرگ است»، «منشأ تمام بحرانهای جهانی، اشغال فلسطین و ظلمها و زورگوییهایی است که علیه ملت فلسطین انجام میگیرد»، «دنیایی که مدعی رعایت حقوق بشر بوده و ادعای توسعه و پیشرفت را دارد چگونه بدون هیچ دلیل موجهی از یک رژیم اشغالگر، متجاوز و قاتل حمایت میکند»، «دولت و کشور آمریکا بدون هیچ توجهی به احساسات و حقوق ملت فلسطین و سایر مسلمانان جهان، در کنار یهودیان و صهیونیستها قرار میگیرند و با توسل به زور میخواهند سرزمین فلسطین را برای همیشه به نام خودشان ثبت و ضبط کنند»، «دشمنان اسلام میخواهند قبله اول مسلمانان را برای همیشه تصاحب و عبادتگاه خودشان را در آنجا بنا کنند».
اینها مواضع عبدالحمید اسماعیلزهی پیش از اغتشاشات زن، زندگی، آزادی است که امام جماعت مسجد مکی زاهدان هنوز سودای تعریف خود به عنوان اپوزیسیون جمهوری اسلامی را در سر نداشت.
تاریخ گواهی میدهد افراد و گروههای ضدانقلاب در دشمنیورزی با جمهوری اسلامی به قدری پیش رفتند که حتی حاضر شدند گذشتهشان را هم منکر شوند. با توجه به مواضع عبدالحمید اسماعیلزهی در یک سال اخیر که اغلب برخلاف اسلام و امنیت ملی است، به نظر میرسد او نیز چنین مسیری را طی میکند. مسیری که فعلا به تبرئه و تطهیر رژیم صهیونیستی و پایمال کردن حق مردم مظلوم فلسطین منتهی شده است.
ارسال به دوستان
حراست از حماسه فلسطین
مرتضی اخلاقی: ایران همواره حامی فلسطین بوده و این موضوع را بارها به صورت علنی اعلام کرده است. مقامات ایران در عالیترین سطح نیز همواره به این مهم تاکید کردهاند که نه تنها از فلسطین و آرمان آزادی قدس شریف حمایت میکنند، بلکه نسبت به تجهیز رزمندگان فلسطینی نیز اقدام کرده و میکنند. جریان مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا نیز در راستای آرمان آزادی قدس بنا نهاده شده و اکنون تبدیل به مهمترین واقعیت تاثیرگذار در منطقه شده است بنابراین در حمایت ایران از مقاومت فلسطین هیچ تردیدی وجود ندارد و جمهوری اسلامی ایران همواره با سربلندی این موضع خود را اعلام کرده است.
قطعا و بدون تردید تقویت جریانهای مقاومت فلسطینی همواره از راهبردهای جبهه مقاومت بوده است. چه به لحاظ سیاسی و دیپلماتیک، چه به لحاظ حقوقی در مجامع بینالمللی و چه به لحاظ تجهیزات و ادوات دفاعی، جمهوری اسلامی ایران بنا بر وظیفه انسانی و اسلامی خود دست مقاومت فلسطین را پر کرده است و در ادامه نیز این حمایتها در همه ابعاد ادامه خواهد داشت.
یکی از بزرگترین واقعیتها و پیامهای حماسه ۱۵ مهر، رونمایی از مقاومت فلسطین به عنوان یک قدرت بزرگ و مجهز و اثرگذار است. یکی از شکستهای بزرگ اسرائیل همین آشکار شدن قدرت اثرگذاری حماس و جهاد اسلامی است. مقاومت فلسطینی ۱۵ مهر یک ضربه کاری و غیرقابل جبران به حیثیت صهیونیستها زد و شکستناپذیر بودن ارتش صهیونیستها را برای همیشه به یک ادعای گزاف و خلاف واقع تبدیل کرد. شکست اطلاعاتی صهیونیستها و استحکامات سست آنها در مقابل جبهه مقاومت فلسطین نشان داد تعبیر اسب بازنده برای صهیونیستها، برآمده از فهم واقعی از وضعیت رژیم غاصب صهیونیستی است. رژیم صهیونیستی در مقابل این شکست بزرگ، مدعی شده است حماسه ۱۵ مهر توسط ایران برنامهریزی و فرماندهی شده است. این ادعا از آن جهت مطرح شده که اولا ضعفهای نظامی و شکننده بودن ارتش غاصب را بپوشاند و ثانیا تلاش کند مانع تثبیت این واقعیت شود که آنها در مقابل مقاومت فلسطین متحمل چنین شکست مفتضحانهای شدهاند، ضمن آنکه صهیونیستها با این ادعا دنبال ایجاد یک ائتلاف بینالمللی برای مقابله با ایران هستند.
اشارات روز گذشته رهبر حکیم انقلاب مبنی بر اینکه حماسه ۱۵ مهر توسط خود فلسطینیها طراحی و اجرا شده است؛ دقیقا در راستای مقابله با همین راهبرد صهیونیستها است. این خود فلسطینیها بودند و هستند که خالق حماسه ۱۵ مهر شدند و کاری را که ارتشهای عربی نتوانستند انجام دهند با رزمندگان از جان گذشته خود انجام دادند.
اگر تقابل ناسیونالیسم عربی با رژیم صهیونیستی راه به جایی نبرد و منجر به رسوب ادعای شکستناپذیری ارتش اسرائیل در ذهن حکام عربی شد اما رزمندگان مقاومت فلسطین این بار نشان دادند تقابل عقیدتی و اسلامی در مقابل ظالم و متجاوز همان نسخه پیروزی و آزادی قدس است. رزمندگان مقاومت فلسطین شکست جبرانناپذیری به صهیونیستها تحمیل کردند اما مهمترین پیروزی آنها اثبات این واقعیت است که حماس و جهاد آنقدر قدرتمند و هوشمند شدهاند که با یک ضربه کاری، هم نشان دادند چه ظرفیتی دارند، هم ثابت کردند صهیونیستها یک رژیم شکستنی هستند و هم در بعد مهمتر، این واقعیت را تثبیت کردند در هر نوع تصمیمگیری و راهحلاندیشی برای فلسطین و قدس شریف، فلسطینیها و مقاومت اسلامی تصمیمگیرنده هستند. حماسه ۱۵ مهر حاوی این نکته مهم بود که عادیسازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی حکام عربی، یک اقدام غیرعادی و غیرواقعی است و تصمیمگیرنده اصلی، خود فلسطینیها هستند. مقاومت فلسطین، رزمندگان حماس و جهاد، حالا فخر جبهه مقاومت شدهاند. آنها ستارههای جدید منطقه و امت اسلامی شدهاند.
ارسال به دوستان
در پی تجاوز مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان حزبالله با موشک کروز یک تانک اسرائیلی را منهدم کرد
جبهه شعلهور شمال
با اذعان رژیم صهیونیستی به هلاکت ۲ نظامی خود در درگیریهای روز دوشنبه، کشتههای ارتش صهیونیستی در مرز لبنان به 4 نفر رسید
شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ارتش از صهیونیستهای ساکن شهرک مطله در مرز با لبنان خواسته سریعا خانههای خود را ترک کنند.
ارتش رژیم صهیونیستی رسما به هلاکت ۲ نظامی خود در درگیریهای مسلحانه روز گذشته در مرز با لبنان اذعان کرد و کشتههای ارتش در این منطقه به 4 نفر افزایش یافت.
ارتش رژیم صهیونیستی اسامی 32 نفر از افسران و نظامیان کشته شده خود در نبرد توفان الاقصی را منتشر کرد. بدین ترتیب شمار رسمی کشتههای ارتش رژیم صهیونیستی در نبرد با مقاومت تا این لحظه به 155 نفر افزایش یافت.
سازمان ملل اعلام کرد که بیش از 200 هزار نفر از ساکنان نوار غزه در پی حملات هوایی ارتش رژیم صهیونیستی آواره و بیخانمان شدند.
یک مقام رژیم صهیونیستی کشته شدن بیش از ۱۰۰۰ نفر از آغاز عملیات غافلگیرانه حماس در روز شنبه را تأیید کرد و اذعان داشت رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر اوقات «بسیار سختی» داشته است.
گردانهای قسام از موشک جدید خود به اسم «توفان» رونمایی و اعلام کرد تا این لحظه این موشک به کار گرفته نشده و در صورتی که بمباران غیرنظامیان در غزه ادامه داشته باشد، برای نخستین بار از این موشک برای بمباران مناطق صهیونیستنشین استفاده خواهد شد.
منابع عبریزبان اعلام کردند که یک دستگاه نفربر زرهی اسرائیلی از سمت لبنان در شهرک اویویم در شمال فلسطین اشغالی هدف موشک هدایتشونده کورنت قرار گرفته است.
ارزش پول رژیم صهیونیستی به پایینترین سطح از سال ۲۰۱۶ رسید. با ادامه درگیری نیروهای مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی، واحد پول رژیم اسرائیل به پایینترین سطح خود از سال ۲۰۱۶ به این سو رسید.
سازمان عفو بینالملل در بیانیهای اعلام کرد بیانیه روز گذشته وزیر جنگ اسرائیل مبنی بر قطع آب، غذا، برق و سوخت به روی غزه مصداق تنبیه جمعی و جنایت جنگی است.
منابع فلسطینی از نفوذ شماری از کماندوهای القسام به شهر عسقلان خبر دادند. طبق این خبر، این نیروها از طریق دریا وارد شهر اشغالی عسقلان شده و گروهی دیگر از این نیروها وارد مفلاسیم شدهاند.
بیانیه نظامی قسام: در صورتی که دشمن صهیونیستی سیاست کوچاندن و آواره کردن غیرنظامیان در غزه را متوقف نکند، قسام به وارد کردن ضربات سخت به عسقلان تا کوچاندن ساکنان آن ادامه میدهد، سپس سراغ دیگر شهرها خواهد رفت.
اعلام تعطیلی مراکز آموزشی اسرائیل. در پی تداوم عملیات توفان الاقصی، یوآو کیش، وزیر آموزشوپرورش اسرائیل دستور بازگشت قوانین مدارس آنلاین و غیر حضوری شدن آموزش را صادر کرد.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد شمار شهدای حملات اخیر رژیم صهیونیستی به 830 نفر و تعداد زخمیها به 4250 تن افزایش یافته است.
شبکه قدس فلسطین از شهادت یک شیرخواره 6 ماهه فلسطینی بهنام سماالوادیه در حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی و بیرون کشیده شدن پیکر پاک وی از زیر آوار منزلشان در منطقه تلالهوی در جنوب شهر غزه خبر داد.
گیلعاد آردان اردان سفیر جنجالی رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در جدیدترین اظهارنظر خود پس از گذشت ۴ روز از آغاز عملیات توفان الاقصی گفت برآورد ما این است که 150 اسرائیلی در حال حاضر در بند نیروهای فلسطینی هستند اما هنوز آمار دقیقی از تعداد اسرا در دست نداریم!
یکی از سران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» بامداد سهشنبه در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: «ما 2 هزار رزمنده را به عملیات نظامی علیه اسرائیل فرستادیم و هنوز 40 هزار رزمنده دیگر در نوار غزه داریم».
وزیر جنگ اسرائیل دوباره صحبتهای نژادپرستانهاش را تکرار کرد: موجودی نباید در غزه وجود داشته باشد.
ارسال به دوستان
رهبر انصارالله یمن: اگر آمریکا مستقیما وارد جنگ فلسطین شود، ما با موشک و پهپاد در آن شرکت میکنیم
با مقاومت هماهنگیم
رهبر انصارالله یمن هشدار داد: اگر آمریکا مستقیما وارد جنگ شود ما آمادگی داریم با موشک و پهپاد در آن شرکت کنیم.
رهبر انصارالله یمن تأکید کرد غرب و آمریکا میخواهند دشمن صهیونیستی سرنیزه آنان در بین کشورهای عربی باشد تا بتوانند کل امت اسلامی را هدف قرار دهند.
سیدعبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر معنوی انقلاب یمن و جنبش انصارالله بعدازظهر سهشنبه تأکید کرد غرب و آمریکا پشتیبان رژیم صهیونیستی هستند تا بتواند همچنان به اشغالگری ادامه دهد.
شکبه خبری المسیره به نقل از الحوثی گزارش داد، عناوینی که غرب در زمینه حقوق و آزادی مطرح میکند، درباره ملت فلسطین، هیچ ارزش و اعتباری ندارد، زیرا کشورهای غربی کشتار زنان و کودکان فلسطینی توسط صهیونیستها را مجاز میدانند.
رهبر انصارالله با تأکید بر اینکه جنایات صهیونیستها نشان داده است که سران غرب هم جنایتکاران ظالمی هستند که به هیچ چیز باور ندارند، خاطرنشان کرد: غرب تصور میکند جامعه بشری به اندازهای احمق است که عناوین فریبکارانه آنان را که در سیاست به کار میبرند، باور کند.
الحوثی ادامه داد: آمریکا و رژیمهای اروپایی به دنبال تحمیل این معادله هستند که دشمن صهیونیستی دست به قتل و غارت بزند و ملت فلسطین هم هیچ واکنشی نداشته باشد. آنها از طریق عادیسازی روابط با کشورهای عربی و اسلامی به دنبال نابودی مساله فلسطین هستند.
وی اقدام جهادی را تنها راه برای اخراج اسرائیل از فلسطین دانست و گفت: توفان الاقصی یک عملیات بزرگ و مهم است که در چارچوب حق مشروع ملت فلسطین برای مقابله با دشمن ظالم و اشغالگر است.
الحوثی با تأکید بر اینکه مسلمانان نباید نظارهگر ملت فلسطین باشند و کشورهای غربی از رژیم صهیونیستی حمایت کنند، خاطرنشان کرد: باید از توفان الاقصی حمایت کرد و مسلمانان موضع روشنی در این زمینه داشته باشند. سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب کجا هستند؟ چرا موضع جدی نمیگیرند؟
وی همچنین تأکید کرد: امیدوار بودیم در کنار فلسطین باشیم. اگر شرایط فراهم باشد ملت ما با صدها هزار رزمنده از فلسطین دفاع خواهد کرد. با محور مقاومت در هماهنگی کامل هستیم.
ارسال به دوستان
مقاومت زنده به آگاهی تاریخی
یونس مولایی: 1- قاب دوربین نسبتا ساکن است، پدری در نقطه کانونی تصویر ایستاده و نوزادش را نوازش میکند؛ میگوید «همهمان فدای مقاومت»، گویی از مقاومت یک لالایی برای فرزندش ساخته است. دست به کمر نوزاد میکشد، میگویم احتمالا از پس صدای انفجار و ترس، قصد آرام کردن کودک را دارد. دوربین هنوز ثابت است و مرد میگوید: «همهمان فدای مقاومت»؛ مرد حرکت میکند و جلو میآید، از فیلمبردار جلو میزند، دوربین به سمتش میچرخد و صورت پسرش در قاب میافتد. سیمای خونین نوزاد معصوم، کانون تصویر میشود. میگویم احتمالا زخم زیادی برداشته است و پدر دنبال یک تخت در بیمارستان است. ظنم چیز دیگری میگوید اما اعتنایی به آن ندارم، پدر هنوز در حال تکرار جمله «همهمان فدای مقاومت» است که جسم پسر را بالا میآورد، سر که به سبکی در هوا رها میشود، هیچ دلیلی برای نه گفتن به آن ظن نیست. اینها لالایی خواب نبود، روحیه دادن به کودکی زخم برداشته نبود. پسر، جان داده بود و پدر، میوه بهاران ندیده عمرش را با رجز به بهشت بدرقه میکرد و میگفت: «همهمان فدای مقاومت». بیش از این تاب دیدن نیست، گویی تمام تاریخ فلسطین را در چند فریم دیدهام. فرزندانی که در خون میغلتند، آرزوهایی که ناتمام میمانند و مقاومتی که مستدام است، چه به لالایی، چه به دلداری و چه به هنگام خاکسپاری. گویی این قاب کوچک که گاه ساکن و گاه لرزان بود، تمثیلی از تاریخ فلسطین است. غمانگیز همچون داغ ابدی جنایت اشغالگران، آشنا بسان تداوم سرکوبها و باشکوه چون مقاومتی که پس از هر حمله جوانه جدیدی بر این خاک میزند.
2- عملیات «توفان الاقصی» آغاز عصر جدیدی برای مقاومت اسلامی در فلسطین بود. مقاومتی که تاریخیترین ضربه خود را به گیجگاه غاصبان زد. ابتکار تهاجمی این حمله که به غافلگیری سیستم اطلاعاتی - امنیتی رژیم صهیونیستی منتهی شد، آغاز فصلی بود که در آن مقاومت از جریانی واکنشی تبدیل به یک بازیگر تعیینکننده شد. عمق ضربهای که گروههای مقاومت فلسطینی به رژیم صهیونیستی وارد کردند، با سرخوردگی فرماندهان نظامی رژیم همراه بود. در عین حال اعتماد به نفسی را به نسل جدید مقاومت هدیه داد که نشان آن را پس از این در دیگر عملیاتهای آزادیطلبانه باید یافت. در پس تمام ابتکارات نظامی و امنیتی اما آنچه در حاشیه این عملیات به چشم آمد، پشتیبانی تمام گروههای مبارز و جامعه فلسطین از این حملات بود، به گونهای که کمترین دورهای از تاریخ را میتوان پیدا کرد که چنین اتحادی در میان هستههای مقاومت فلسطین شکل گرفته باشد. فلسطین حالا 7 دهه تجربه و تاریخ مبارزاتی را با خود به همراه دارد. تجربیاتی که از ائتلاف با دولتهای عربی و تشدید ناسیونالیسم عرب تا پیمان صلح را میتوان در آن یافت؛ تجربیاتی که هیچکدام به موفقیت مقاومت اسلامی نرسید. همراهی با جریانهای اسلامی که تا چند سال پیش به نوار غزه محدود بود، حالا به کرانه باختری نیز رسیده است، تا جایی که عمده عملیاتهای شهادتطلبانه سالهای گذشته مربوط به جوانانی بود که در کرانه باختری عضو گروههای مقاومت شده بودند.
3- فلسطین امروز در نقطهای ایستاده است که هیچ گزینه آزمودهنشدهای را برای جنایتکاران اشغالگر باقی نگذاشته است. صهیونیستها در این سالها تمام جنایتهای ممکن را علیه فلسطینیها مرتکب شدند. آنها حتی امید به زمان داشتند تا با گذر زمان، وابستگی به مفهوم فلسطین در میان نسلهای جدید که از وطنشان جز ویرانی و مرگ چیزی ندیدهاند، ریشهکن شود. با این حال اکنون در هشتمین دهه مقاومت فلسطین برای پاسداری از موجودیت وطن، نسل جدید شجاعتر و مصممتر از پدران خویش برای آزادی قدم برمیدارد. نسلی که در پس تجربه انتفاضه به این باور رسید که میتوان به سلاح جان هم که شده از آزادی پاسداری کرد. موقعیت امروز فلسطین و دست برتر مقاومت در تعیین زمین بازی بیش از آنکه در نتیجه تقویت قدرت دفاعی مقاومت به دست آمده باشد، ناشی از «آگاهی تاریخی» فلسطینیان نسبت به تنها گزینهای است که آنها را موجود نگه میدارد. تجربه شکست جنگهای عربی و دستهای خالی پس از تسلیم در اسلو به فلسطینیان نشان داد همین قلمرو را نیز تا زمانی میتوان حفظ کرد که دستهای پر و جانهای آمادهای برای جنگیدن داشته باشند. آنچنان که اهالی غزه بعد از موفقیت عملیات «توفان الاقصی» با شناخت کامل از مشی صهیونیستها و بمبهایی که قرار است بر سرشان فرود آید، جشن پیروزی گرفتند و از مقاومت قدردانی کردند؛ جشن و پاسداشتی که نشان از آگاهی جمعی آنها نسبت به گزینه برنده مقاومت داشت.
4- بار دیگر به چشمان پدر خیره میشوم؛ در سختترین ثانیهای که میتوان در تقدیر برایش متصور بود. فرزندی که به خواب سنگین مرگ رفته است را نوازش میکند و میگوید: «همهمان فدای مقاومت»؛ او سیمای راستین همان آگاهی دشمنشکنی است که تمام هیمنه اشغالگران را در مقابل دیدگان جهانیان شکست داد. در همان ساعات نخستین پس از عملیات «توفان الاقصی» بود که ابوعبیده، سخنگوی قسام خطاب به اشغالگران گفته بود: «ما تصمیم گرفتهایم که یکبار بمیریم به جای هر روز مردن». گویی هیچ زمانی فلسطین همچون امروز به این جمله ایمان ندارد، آنها به سلاح مرگ برای به دست آوردن زندگی مجهز شدهاند.
ارسال به دوستان
مراحل بعدی عملیات توفان الاقصی
جنگ رسانهای و حقوقی
ثمانه اکوان: مرحله اول عملیات توفان الاقصی، با توجه به ابعاد و گستردگی این عملیات و نتایج شگفتانگیزی که در ضربه زدن به اهداف و منافع رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی داشت، مرحلهای کاملا موفق و پیروزمندانه برای نیروهای مقاومت بود. نتیجه مثبت این عملیات برای نیروهای مقاومت، تثبیت و افزایش قدرت مقاومت است که در ذهن تمام دنیا حک شده است. اگر تاکنون از مردم غزه به عنوان مردمی یاد میشد که در برابر تجاوزگریهای صهیونیستها ایستادگی کرده اما همیشه آماج حملات نظامی هستند و قدرت و توان مقابله با این تهدیدات را ندارند، از این پس از آنها با عنوان مردمی یاد میشود که میتوانند عملیاتهای انتقامجویانه انجام دهند و پیچیدهترین عملیاتهای نظامی را با سرعت و دقت زیادی به سرانجام برسانند. از این منظر است که این عملیات باعث به وجود آمدن بازدارندگی در مقابل دشمن صهیونیست میشود. توازن قوا و قدرت بازدارندگی قوی، یکی از اثرات بسیار مثبت این عملیات برای حماس و نیروهای مقاومت در فلسطین است. این در شرایطی است که رژیم صهیونیستی سعی داشت با پیشبرد مساله عادیسازی روابطش با کشورهای عرب منطقه، ضمن ایجاد بازدارندگی برای خود، بازدارندگی فلسطینیان را نیز دچار فروپاشی کند اما با عملیات نظامی حماس، این بازدارندگی به نفع جریان مقاومت رقم خورد و تا مدتها نیز اثرات آن ادامه خواهد داشت.
پرداختن به تبعات این عملیات در فضای سیاسی رژیم صهیونیستی میتواند باعث تقویت اسناد درباره پیروزی مقاومت در این عملیات شود. در ۴۱ هفته گذشته، هر هفته روزهای شنبه تظاهرات وسیعی علیه نتانیاهو در سرزمینهای اشغالی شکل میگرفت و شکاف سیاسی موجود بین بازیگران سیاسی این رژیم روزبهروز افزایش مییافت. هم اینک نیز غافلگیر شدن صهیونیستها از این عملیات میتواند به پای نتانیاهو، ارتش یا نیروهای اطلاعاتی - امنیتی این رژیم نوشته شود و بعد از تمام شدن درگیریهای نظامی، میتواند منجر به دعوایی عظیم در داخل سرزمینهای اشغالی و چنددسته شدن نیروهای سیاسی شود. نتانیاهو پیش از این تلاش داشت با پیشبرد لایحه اصلاحات فضایی، از زیر بار فساد مالی خود و خانوادهاش فرار کند اما باید دید آیا نیروهای سیاسی حاضر در سرزمینهای اشغالی در این زمینه باز هم با نتانیاهو همراه میشوند یا اینکه او باید از عالم سیاست این بار به صورت جدی خداحافظی کند. در عین حال اگر قرار باشد کمیتهای برای بررسی این حادثه در داخل رژیم صهیونیستی تشکیل شود، مطمئنا میتواند مانند کمیته تشکیل شده برای بررسی دلایل شکست این رژیم در جنگ 33 روزه، نتانیاهو یا دیگر مسؤولان دولتی را مقصر بداند و منجر به خروج او از صحنه سیاست رژیم صهیونیستی شود.
نتایج جنگ به صورت نظامی هر چه باشد، با تداوم آن ممکن است از ابعاد و حجم آنها کاسته شود. در اینجاست که جنگ روایتها و رسانهها به میدان میآید؛ میدانی که به دلیل ضعف رسانهای کشورهای اسلامی، ممکن است این بار توسط صهیونیستها و متحدانشان در غرب فتح شود.
مهمترین رسالت رسانههای داخلی و برونمرزی و رسانههای جهان اسلام از این منظر، باید تلاش برای تبیین ابعاد این عملیات بزرگ، تأکید بر تاریخی بودن آن، همچنین توجه ویژه به ابعاد پیروزی فلسطین باشد. در واقع پیروزی در میدان نبرد باید با پیروزی در عرصه رسانه و دیپلماسی (به خصوص دیپلماسی عمومی) همراه باشد.
یکی از ابعاد پیروزی در جنگ رسانهای، پیشبرد روایت در مجامع حقوقی است. به نظر میرسد از این پس صهیونیستها در حال آماده شدن برای پیگیری این پرونده در مجامع حقوقی باشند، بنابراین مهمترین اولویت در شرایط حاضر آغاز نبرد دیپلماتیک و حقوقی علیه رژیم صهیونیستی است.
درخواست از جامعه جهانی برای محکومیت این رژیم به دلیل هدف قرار دادن غیرنظامیان بویژه کودکان، استفاده از تسلیحات ممنوعه مانند بمبهای فسفری و تشدید محاصره غزه و بستن آب، برق و گاز به روی مردم و هدف قرار دادن منازل مسکونی، مساجد، بیمارستانها و مدارس به صورت کور، مهمترین مسائل در نبرد حقوقی است. مساله دیگری که باید به صورت جدی به آن پرداخته شود، درخواستهای مسؤولان رژیم صهیونیستی برای نسلکشی یا انجام جنایت جنگی علیه فلسطینیان است. از این رو صحبتهای اخیر وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که مردم غزه را حیوانات انساننمایی خوانده بود که باید همه چیز از آنها گرفته شود و مانند حیوان با آنها رفتار شود، میتواند به عنوان توجیه در انجام جنایت جنگی در مجامع حقوقی بینالمللی مورد پیگیری قرار گیرد. ابراز نگرانی مجامع حقوق بشری و بینالمللی در این باره میتواند منجر به اقدامی حقوقی علیه رژیم صهیونیستی باشد. اگر پرونده رژیم صهیونیستی در مجامع بینالمللی مانند شورای حقوق بشر یا دیوان بینالمللی دادگستری مطرح شود و حقوقدانان جهان اسلام به بررسی این پروندهها و طرح ادله مردم غزه در این باره بپردازند، مطمئنا رژیم صهیونیستی در مجامع عمومی نیز بعد از میدان جنگ، دچار انزوا و شکست میشود.
صهیونیستها گرچه تلاش دارند با مظلومنمایی، عملیاتهای نظامی کور و سبعانه خود را توجیه کنند اما حقیقت باید توسط رسانهها و حقوقدانان به صورت جدی مطرح شود. مجامع اسلامی مانند سازمان همکاری اسلامی یا اتحادیه عرب یا جنبش غیرمتعهدها میتوانند غیر از ارائه بیانیه و محکوم کردن این حملات، به فکر انجام اقدامات حقوقی در این زمینه باشند و به نظر میرسد وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی بیشترین نقش را میتواند در این باره داشته باشد. سیاست منطقهای جمهوری اسلامی تاکنون در طول چند سال گذشته پیشرفت و نتایج خوبی داشته است و دیپلماسی فعال ایران در این زمینه میتواند راه را برای تعاملات بعدی بین ملتها و دولتهای اسلامی در منطقه باز کند.
ارسال به دوستان
رهاورد عملیاتی که شروع آن همان پیروزی بود
پس شدنی است
رضا باقریپور*: تاریخ سیاست یعنی همین انقلابها، کودتاها، پیمانها، گسستنها، سقوط و ظهورها. اهل فکر و نظر وقتی درصدد پاسخی به چرایی رخداد هر یک از این پدیدهها هستند، اسباب سیاسی و اقتصادی و اجتماعی را شمارش میکنند. همواره ظرافتی مهم از خلال تحلیلهایی اینگونه از قلم میافتد که اخیرا بیشتر به آن توجه میشود؛ آن هم اینکه شاید مقدمترین علت درافتادن یک طرح و رخداد، «شدنی» شدن آن است. بی هیچ استنادی میتوان تا حد زیادی و بلکه کاملا تایید کرد لحظه طلایی رقم خوردن یک رخداد در تاریخ آن است که کنشگر دریابد «تصور» او، شدنی است.
کورزمن در ورای تمام تحلیلهایی که از ظهور انقلاب اسلامی ایران ارائه شده، نکته بدیهیای روی میز مطالعه جهان میگذارد. او میگوید: «اگر مردم انتظار داشتند اعتراضات به شکست بینجامد، فقط پردل و جرأتها یا احمقها کمابیش در آن شرکت میکردند [که خب] با آن تعداد اندک اعتراضات راه دیگری جز شکست نداشت. تا وقتی انقلاب «تصورناپذیر» بماند ناممکن خواهد بود. چنین قیامی تنها وقتی میتواند آغاز شود که انبوهی از مردم شروع کنند به «تصور تصورناپذیر». (کورزمن، 1398، 288)
* سازهها ریخت، تصور بال گشود
«بعضی سازههای اصلی حاکمیت رژیم غاصب ویران شد». این برآیندی از وضع خلق شده توسط عملیات توفان الاقصی به بیان حضرت امام خامنهای در صبحگاه سهشنبه 18 مهر در بازدیدشان از دانشگاه افسری امام علی علیهالسلام است.
رژیم صهیونیستی به حق یا غصب به هر حال در نظام بینالملل یک دولت تلقی میشد. ارتشی نامدار داشت. صاحب سلاح اتمی بود. شهرت دستگاه اطلاعاتیاش عالمگیر بود. کشاورزی و شهرسازیاش جاذبه داشت. به یک بیان، سخت و استوار جلوه میکرد. این تصویر از دولت صهیونیستی ایجاد همسویی با پروژه انهدام اسرائیل در نظام بینالملل بویژه جهان اسلام از طرفی و از طرف دیگر موجهسازی هزینههای این پروژه در داخل کشور را در بعضی مواقع با چالش مواجه میکرد.
این پروژه باید به تمام شرکای بالقوه و یا حتی ناظران بیطرف که در دایره انقلاب تعریف نمیشوند، تفهیم میشد. تا قبل از 15 مهر یا همان 7 اکتبر، حذف اسرائیل یک گزاره ایدئولوژیک که نهایتا تامینکننده بخشی از منافع جمهوری اسلامی ایران است، تلقی میشد؛ موضوعی که شاید در ذهن بخشی از سیاسیون ایرانی، مقداری دور از ذهن به نظر میرسید. این همان سازه بینالاذهانیای بود که رژیم صهیونیستی را سرپا نگه میداشت. این سازهای که سخت و استوار میکرد، دیگر نیست. دود شد و به هوا رفت.
تصوری که از 15 مهر ایجاد شده، جان یک دولت قدرتمند و سرپا را هم خواهد گرفت چه رسد به رژیمی که اساسا شرط حیات آن همین تصورناپذیری بود. فرامکین در سقوط دولت عثمانی بصیرتی شبیه به ظرافتی که کورزمن هم در ماجرای پیروزی انقلاب اسلامی دیده به خواننده میدهد. او در جایی از کتاب «صلحی که همه صلحها را بر باد داد» مینویسد: «با این همه هر دو گروه [2 گروه از تصمیمگیران در انگلیس] باور داشتند امپراتوری عثمانی فرومیپاشد و تکههای آن توسط دولتهای اروپایی به یغما میرود. این فرض یعنی فروپاشی عثمانی، یکی از موتورهای محرک تاریخ شد». (فرامکین،1388، 26)
عثمانی را بیش از هر چیزی، همین تصور که دیگر به انتهای خط رسیده، به انتهای خط رساند.
اسرائیل میتواند به دشمنانش حمله سایبری کند، میتواند در تاسیسات دشمنانش خرابکاری کند، آتشسوزی ایجاد کند یا مثلا چندبار دیگر همین دست شورشها نظیر زن، زندگی، آزادی را تکرار کند؛ در یک کلام همه شاید باور کنند این رژیم تا روزی که تاریخش به سر برسد میتواند کمی «اذیت» کند اما کمتر کنشگر عاقلی روی این دیوار دیگر یادگاری خواهد نوشت.
آنچه اسرائیل تا سررسید خود پس از این انجام میدهد، شبیه به نفرین و دشنامهای یک اعدامی عصبانی پای چوبه دار، چند ثانیه قبل از مرگ است.
* راهی که آمدیم
اثنای جنگ 33 روزه بود که از کاندولیزا رایس، وزیر خارجه دولت بوش پرسیدند «این چه وضعی است؟ تا کی به این منوال خواهد بود؟» پاسخ رایس به این پرسش یکی از جملات ماندگار تاریخ روابط بینالملل را ساخت. او گفت: «این درد زایمان خاورمیانه جدید است».
طنازی خانم رایس هیچگاه نمود عینی نیافت و خاورمیانهای باب میل آمریکا حتی برای یک سال ساخته نشد اما میشود از واژگان او برای توصیف ماوقع این روزهای فلسطین اشغالی استفاده کرد: «این درد سقط یک جنین نامشروع بود».
منابع
کورزمن، ریچارد.(2004). انقلاب تصورناپذیر در ایران، ترجمه: ملاعباسی، محمد(1398)، تهران: ترجمان
فرامکین، دیوید(1989). صلحی که همه صلحها را بر باد داد، ترجمه: حسن افشار (1388)، تهران: نشر ماهی
پژوهشگر سیاستگذاری عمومی *
ارسال به دوستان
اسرائیل منتظر غافلگیری جدید باشد
تازه اول ماجراست
مهدی بختیاری: آنچه در نبرد توفان الاقصی رخ داد، از همان ابتدا با یک شوک بزرگ برای صهیونیستها همراه بود؛ غافلگیری در برابر اقدامی که تا پیش از این، هیچگاه اسرائیل آن را - جز در نبردهای کلاسیک با ارتشهای رسمی عرب در ۲ جنگ 1967 و 1973- تجربه نکرده بود. این اتفاق حتی در جریان جنگ 33 روزه با حزبالله لبنان در سال 2006 هم نیفتاد. یعنی ورود زمینی به سرزمینهای اشغالی به طوری که نیروهای رزمنده مقاومت وارد شهرکها و از آن مهمتر پایگاههای نظامی شوند و اشغالگران را در خانه و پایگاه خودشان بکشند یا اسیر کنند.
ورود زمینی به سرزمینهای اشغالی و کشاندن نبرد به داخل اراضی اشغالی تحت سیطره رژیم اشغالگر، برای نخستین بار فلسطینیها را از موضع دفاعی و واکنشی، در موضع آفندی و تهاجمی قرار داد.
پیش از این، در همه موارد نبرد در غزه در سالهای 2008، 2012، 2014 و 2021 با یک وضعیت تدافعی و واکنشی از سوی مقاومت آن هم پس از حملات صهیونیستها یا ترور فرماندهان مواجه بودیم اما این بار نیروهای مقاومت در وضعیت تهاجم قرار گرفتند و زمین نبرد نیز خارج از غزه و در سرزمینهای اشغالی تعریف شد.
این برخلاف اصول پایهای اسرائیل و دکترین بن گوریون است که در ۳ محور میگوید اسرائیل نباید در داخل سرزمین خود بجنگد و همیشه باید جنگ در بیرون از مرزها باشد، اسرائیل نباید وارد جنگ طولانیمدت شود بلکه جنگ باید به صورت برقآسا و ضربتی باشد و نهایتا اسرائیل باید از مولفه غافلگیری برای زدن دشمن استفاده کند. نبرد توفان الاقصی لااقل ۲ پایه این نظریه را از بین برد که نخستین آن جنگیدن با صهیونیستها در داخل سرزمینهای اشغالی بود و این، بویژه برای ساکنان این سرزمینها بسیار ترسناک است. آنها اگر چه پیش از این تجربه حملات راکتی مقاومت را داشتند اما این نوع از وحشت جنگ را لااقل 5 دهه است تجربه نکردهاند و چنین تجربهای آخرین بار در جنگ عید کیپور در اکتبر 1973 بود.
اما دومین مولفه و شاید بتوان گفت اساسیترین ویژگی نبرد توفان الاقصی که تبعات آن با پایان درگیریها نیز یقه دولت مستقر صهیونیستی را رها نخواهد کرد، غافلگیری است.
رژیمی که پیش از این، همیشه با تکیه بر عنصر غافلگیری، دشمنانش را زمینگیر میکرد (جنگ 6 روزه با ۳ ارتش بزرگ عربی در سال 1967 مهمترین مصداق آن است) این بار به بدترین شکل ممکن اسیر غافلگیر شدن از سوی طرف مقابل شد و این «طرف مقابل»، نه ایران و نه حزبالله لبنان بلکه گروههای مقاومت فلسطینی با نقشآفرینی اصلی حماس بودند.
این غافلگیری، کابوس 50 سال قبل را برای صهیونیستها زنده کرد؛ با این تفاوت که برخلاف جنگ سال 1973 که دستگاههای اطلاعاتی اسرائیل توانسته بودند پیش از جنگ متوجه علائم آن شوند (بیتوجهی سیاستمداران وقت موجب غافلگیری اسرائیل در جنگ یوم کیپور شد) اما این بار حتی همه دستگاههای عریض و طویل اطلاعاتی - امنیتی اسرائیل، از شاباک که مسؤولیت اصلی را برعهده داشت تا آمان (اطلاعات ارتش) نتوانسته بودند علائم وقوع این جنگ را تشخیص دهند.
این وضعیت وقتی برای صهیونیستها بغرنجتر میشود که بدانیم طبق ارزیابی ارتش اسرائیل، حماس بیش از یک سال درگیر برنامهریزی، هماهنگی و آموزش نیروهایش برای این عملیات بوده و در تمام این مدت هیچکس در اسرائیل متوجه خطری به این بزرگی نشده است.
این وضعیت البته دلایل مختلفی میتواند داشته باشد که یکی از آنها اختلال شدید 41 هفتهای در عرصه سیاسی، نظامی، امنیتی و اقتصادی اسرائیل است.
همانطور که از ماهها قبل قابل پیشبینی بود، با روی کار آمدن نتانیاهو نه تنها چالشهای اسرائیل کم نشد بلکه آنها درگیر یکی از کمسابقهترین بحرانهای سیاسی در داخل نیز شدند.
صدها هزار نفر 41 هفته مداوم در شهرهای بزرگی نظیر تلآویو و اورشلیم (قدس) در کف خیابانها هستند و علیه دولت نتانیاهو شعار میدهند و این اعتراضات با اعتصابات بیسابقه در بدنه نیروهای نظامی و امنیتی نیز همراه شده و همین میتواند یکی از دلایل موثر در غافلگیری آنها باشد؛ وضعیتی که حماس به بهترین شکل ممکن از آن استفاده کرد.
در کنار این، طبق اخباری که روز گذشته منتشر شد، گروههای مقاومت از مدتها قبل اقدام به عضوگیری از درون بدنه ارتش اسرائیل کرده و برخی اطلاعات خود بویژه از شهرکها و پایگاههای اطراف غزه (محل درگیریهای توفان الاقصی) را از سربازان اسرائیلی که حالا با حماس همکاری میکنند گرفتهاند.
این موضوع اگرچه مساله تازهای نبوده و در گذشته نیز بارها اخبار همکاری سربازان اسرائیلی با گروههای مقاومت بویژه در فروش اسلحه و تجهیزات منتشر شده اما نشان داد این بار دستگاههای اطلاعاتی اسرائیل با یک حفره بزرگ امنیتی نیز مواجه هستند که تا مدتها باید بخشی از توان خود را صرف ترمیم آن کنند.
با این تفاسیر، حتی با فروکش کردن جنگ نیز باید منتظر یک زلزله سیاسی برای تغییرات عمده در میان سران ارشد نظامی و امنیتی رژیم اسرائیل باشیم؛ درست شبیه اتفاقی که پس از جنگ سال 1973 افتاد و دولت گلدا مایر را به سقوط کشاند. برخی سران ارشد رژیم که اکنون سروصدای زیادی هم دارند، به احتمال زیاد آخرین روزهای عمر سیاسی خود را میگذرانند.
تازه همه اینها در حالی است که سران اسرائیل تصمیم انتحاری برای حمله گسترده زمینی به غزه نگیرند، چرا که میدانند ورود به غزه - همانطور که قبلا نیز آن را آزمودهاند - برایشان تبعاتی شاید به مراتب بالاتر از آنچه تاکنون هزینه دادند، داشته باشد.
تعداد بالای اسرای اسرائیلی در دست گروههای مقاومت البته تیغ حمله صهیونیستها را کندتر خواهد کرد و فلسطینیها خوب میدانند چطور باید از این اهرم فشار در جریان جنگ و حتی پس از آن در میز مذاکره بهره ببرند.
صهیونیستها تاکنون به بمباران کور و سنگین نوار غزه و هدف قرار دادن زنان و کودکان بیگناه و خانههای ساکنان این منطقه کوچک بسنده کردهاند و این احتمال نیز وجود دارد که بخواهند پس از این بمباران سنگین و از بین بردن بخشهای زیادی از زیرساختهای نوار غزه به آنجا حمله کنند که باید منتظر ماند و دید آیا نتانیاهو حاضر است ریسک چنین اقدامی را قبول کند یا نه؟
به هر حال، نبرد توفان الاقصی نشان داد تنها یک بخش از جبهه گسترده مقاومت توانایی وارد کردن بزرگترین ضربات را به ارتش مدعی شکست ناپذیری دارد و میتواند در یک نصف روز، تلفاتی 6 برابری نسبت به جنگ 33 روزه به آنها وارد کند (اسرائیل در جنگ 33 روزه 165 کشته داد ولی در نبرد توفان الاقصی این تعداد به بیش از 1000 نفر رسیده).
حماس و دیگر گروههای مقاومت اسلامی فلسطین با توفان الاقصی تاریخ مبارزات را به ۲ بخش تقسیم کردند و حالا اسرائیل میداند دیگر با یک گروه در لاک دفاعی مواجه نیست و هر آن باید منتظر غافلگیریهای بیشتر باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|