|
گفتوگو با حجتالاسلام خسروپناه درباره حماسه ۹ دی و مدیریت رهبر انقلاب در مهار تهدیدها
حکمت صبر و عقل
نظام جمهوری اسلامی از بدو تاسیس با دشمنی قدرتهای استعماری مواجه شد. در صدر این قدرتها، آمریکا بیشترین تلاش را برای از بین بردن این نظام نوپای مردمپایه انجام داد. بیتردید نقش رهبران انقلاب در مدیریت این چالشها و نجات کشور از این درهها قابل طرح و بحث است. آیتالله خامنهای در طول بیش از 30 سال زعامتشان با بسیاری از این چالشها و بحرانها مواجه بودهاند که یکی از آنها فتنه 88 بود.
نهم دیماه فرصتی است که یک بار دیگر تهدیدهایی که نظام جمهوری اسلامی را به چالش میکشید مرور کنیم و به صورت ویژهتر نقش رهبر انقلاب در عبور از این چالشها را بررسی کنیم. به منظور بررسی دقیقتر این مساله با حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفتوگو کردیم.
* جناب دکتر خسروپناه! 9 دی فرصتی است که یک بار دیگر تهدیدهایی که نظام جمهوری اسلامی را به چالش میکشید مرور کنیم و به صورت ویژهتر نقش رهبر معظم انقلاب در عبور از این چالشها را بررسی کنیم.
بله! بعد از ارتحال حضرت امام(ره) تهدیدهای نظامی، علمی، فرهنگی و اقتصادی با هم انجام شد. یک شعب ابی طالبی درست کرده بودند، رهبر معظم انقلاب یک شخصیت میانسالی بودند و همین یکی از دلایلی بود که دشمن گمان کرد میتواند از این فرصت برای ضربه زدن به کشور استفاده کند، لذا تمرکز ویژهای برای آسیبرسانی نظامی به ایران داشتند. یکی از فرماندهان ارشد نظامی به من میگفت ما 6 حمله قطعی نظامی از سوی آمریکا و غیر آمریکا داشتیم که این حملات با هدایتها و تدابیر رهبر معظم انقلاب دفع شد.
رهبر معظم انقلاب به محض اینکه به ولایت رسیدند، یکی از نخستین دیدارهایی که داشتند با مجموعههای نظامی بود که روی موشک هم کارهایی کرده بودند؛ شهید طهرانیمقدم با عدهای از افراد دیگر و شهید فخریزاده که آن زمان این ارتباط را با شهید طهرانیمقدم داشت. حضرت آقا فرمودند موشک را بسازید و موشک را طوری بسازید که در ارتفاع پایین حرکت کند که رادارها نگیرند و سرعت هم داشته باشد؛ خلاصه بروید سراغ نسلهای دوم و سوم موشک. ما که نمیخواهیم به کسی حمله کنیم اما باید قدرت دفاعی خود را بالا ببریم. باور بفرمایید اگر کسی غیر از رهبر معظم انقلاب بود، میگفت ما چه نیازی به موشک داریم، همانطور که برخیها گفتند. آنقدر قرائن نظامی برای حمله به ایران بود که بعد از جنگ 400 موشک با کلاهک هستهای اسرائیل آماده شلیک به طرف ایران بود. خیلی حرف هست و اینها را خیلیها نگفتند که مردم دلهره پیدا نکنند. همین الان قدیمیترین ناو آمریکا در آبهای منطقه است و دارای بمبهای اتمی است، بعد اسرائیلیها آمدند زیردریاییهایی را گذاشتند که با یک نقشه و ترفندی این ناو آمریکایی را بزنند و بگویند ایرانیها زدند، تا یک جنگی در منطقه ایجاد کنند.
* در ابعاد اقتصادی هم ما تهدیدهای فراوانی را تجربه کردهایم.
بله! همینطور است، بسیاری از این تهدیدها ریشه داخلی دارد، یعنی ریشهاش بیتدبیری و بیبرنامگی است. رهبر معظم انقلاب در عرصه نظامی، حاج قاسمها و شهید طهرانیمقدمها را داشتند، در عرصه فرهنگی بسیاری از جوانان و هنرمندان انقلابی را داشتند اما در عرصه اقتصادی یک بازوی قوی برای ایشان وجود نداشت با این حال تدبیرها و برنامهریزیهای ایشان بسیاری از راههای جدید را به روی کشور گشود و از بسیاری از فجایع اقتصادی جلوگیری کرد. ناوها و زیردریاییهایی که ارتش جمهوری اسلامی ساخته، ببینید چه کارستانی کردند.
همین پیشرفتهای علمی کشور به عبارتی یک بازوی قوی برای تقویت اقتصاد است، این پیشرفتها با هدایتها و تدابیر رهبری انجام شد. شما همین خاطرات اوباما را که ترجمه شد بخوانید، همین خاطرات وزیر دفاع آمریکا را که چاپ شده ببینید؛ یک بخش از دشمنی اینها تهدید علمی بوده است، اینکه جلوی پیشرفت علمی کشور را بگیرند. اینکه میگویم رهبر معظم انقلاب نقش محوری در پیشرفت علمی کشور داشتند دلایل متعددی دارد که یک نمونهاش نقشه جامع علمی کشور است. خود ایشان به این مساله ورود و میانداری کردند تا این نقشه طراحی شد، بعد از این حرکت رتبه ایران به 16 در تولید علم رسید. غیر از این کار یک کار دیگری هم آقا میکردند، مثلا شهید مرحوم آشتیانی که احتمالا ایشان را شهید کردند و ایشان یک انسان عالم دارای مدیریت جهادی بود، آقا حمایتش و شخصا پیگیری میکردند. یک آقای دیگری در حوزه نانو رتبه سوم یا چهارم کشوری را کسب کرد، نه به اعتراف ما، به اعتراف سایتهای علمی دنیا، یعنی در دنیا اول آمریکا، چین، هند و بعد ایران است و امروز خودشان میگویند ایران از هند جلو زده و هند چهارم شده است. 30 سال است که از عمر نانو میگذرد و جزو فناوریهای نوین است، یکی علوم شناختی است و یکی نانو و بیوتکنولوژی و علوم فناوری اطلاعات است. اینها علوم نوین است و 30 سال از عمر اینها میگذرد و ایران 20 سال است که در حوزه نانو کار میکند، حالا من به بخشهای دیگر علمی اشاره میکنم. همین مساله هستهای ناشی از مدیریت جهادی بود. در ذیل مساله هستهای عموما بحث بمب اتم به ذهن تداعی میشود در حالی که اینطور نیست، در صورتی که هستهای برای برق، درمان، پزشکی، تولید دارو و خیلی از عرصهها لازم است. شهیدان علیمحمدی و شهریاری و شهدای هستهای دیگر نقش مهمی در این زمینه داشتند؛ شهید شهریاری نابغه روزگار بود، شهید علیمحمدی هم همینطور. نحوه ترور این عزیزان را برایم توضیح دادند، اینکه میلیاردی هزینه کرده بودند تا این عزیزان را از بین ببرند. چون برایشان مهم بود که ایران رشد علمی پیدا نکند. رهبری ایستادند و یادم هست که هر سخنرانی که از طرف دانشگاهیان خدمت آقا میرسیدیم، میفرمودند شتاب علم کم نشود و تنزل پیدا نکند، چرا که تهدید علمی بود.
* ممنون میشوم درباره تهدیدات فرهنگی نیز مطالبی بفرمایید.
بله! ببینید یک زمانی جبهه فرهنگی مبتنی بر ارزشهای انقلاب بسیار ضعیف و کمجان بود اما رهبر معظم انقلاب با پیگیریها، با جلسات مداوم توانستند کاری کنند که این جبهه فرهنگی به بار بنشیند و الان یک جبهه قدرتمندی باشد که در برابر سایر رقبا حرف برای گفتن دارد. شما حوزه شعر را ملاحظه بفرمایید. به نظر شما این شعرا را چه کسی مدیریت کرد که بیایند همراهی کنند و شعر در دفاع از انقلاب اسلامی بگویند، این مدیریت جز از رهبری صادر نشد.
درباره سینمای انقلاب، من دوست دارم از زبان این کارگردانها بشنوید نه از من طلبه که آقا چقدر جلسه با این کارگردانها، بازیگران و سینماییها گذاشتند. چون آقا دستی در هنر دارند و کاملا موسیقی و دستگاههای موسیقی را میشناسند؛ دستگاههای موسیقی سنتی را میشناسند، هم دستگاهها و هم سازها را میشناسند.
* جناب دکتر خسروپناه! یکی از تهدیدهای جمهوری اسلامی در دوران زعامت رهبر معظم انقلاب، فتنههایی بود مانند فتنه 88، شما نقش رهبر معظم انقلاب در راهبری و مدیریت این فضا برای اینکه آسیبی به کشور وارد نشود را چگونه ارزیابی میکنید؟
۲ فتنه بسیار خطرناک که یکی داخلی و دیگری خارجی بود، باز با تدبیر رهبر و ولی فقیه رفع شد؛ یکی فتنه 88 که با حماسه ۹ دی و لبیک مردم به رهبر انقلاب مرتفع شد و دیگری فتنه داعش. مردم 9 دی به خیابانها آمدند و از فرمایشات آقا حمایت کردند. یک انتخاباتی مثل همیشه برگزار شد، مثل همیشه در طول انقلاب، یک کاندیدا 13 تا 14 میلیون رای آورد و کاندیدای دیگر بیست و چند میلیون رای آورد، تقلب تقلب راه انداختند و بعد هم گفتند تقلبی نیست و چه فاجعهای در کشور ایجاد کردند، فتنهای که هنوز آثارش خاموش نشده است. فتنه بود و هنوز هم فتنه است ولی با بخشی از این فتنه رهبری توانستند مقابله کنند و بخشی هم نشد و هنوز هم گرفتار هستیم، چرا که حاضر هم نشدند بگویند که ما اشتباه کردیم و توبه میکنیم. فتنه 88 واقعا خیانت بود. بعضی از این افرادی که در این فتنه نقش رهبری داشتند یعنی مدیریت میکردند به خود بنده در یک جلسهای گفتند که ما میدانستیم تقلب نیست اما میخواستیم فشار بیاوریم تا رای احمدینژاد باطل شود. بیشترین جلسات را حضرت آقا با همینها گذاشتند. حضرت آقا با روحانیونی که معترض بودند، سیاسیونی که معترض بودند، با احزاب، با تک تک اینها ساعتها جلسه گذاشتند. آقا گفتند استدلال و دلایل خود را بیاورید. شورای نگهبان دوباره از نو برخی صندوقها را بشمارد. در آخرش همین آقای میرحسین موسوی بعد از چند جلسه که با آقا داشت با حالت قهر رفت و در را بست. برخی میگویند ایشان چرا حصر خانگی است، در هر کشور دیگری بود حکم اینها اعدام یا حبس ابد بود. قانون مجازات آمریکا را بخوانید، انگلیس را بخوانید، هر جای دنیا را دوست داشتید، بخوانید. حکم اینها مشخص است یا اعدام یا حبس ابد است. کودتایی که در ترکیه انجام شد، برای همیشه عوامل آن حبس ابد خوردند، ترکیه میگوید ما اعدام نمیکنیم ولی درواقع هر روز آدم را میکشند. چقدر آقا صبر کردند و حلم ورزیدند. علاوه بر فتنههای داخلی ما فتنههای خارجی هم داشتیم، فتنهای مانند داعش. این هم فتنه بزرگی بود. فتنه داعش فقط بیرون نبود، یعنی در داخل مثلا حزب الاحواز در خوزستان درگیری ایجاد میکرد و روحانیت و مردم را میکشت. بیرون هم که در سوریه و عراق چه جنایتهایی که نکردند. به سنی، مسیحی، علوی، عرب، فارس و کرد رحم نکردند. من یادم هست وقتی این بحثهای سوریه تازه شروع شده بود، همان ایام یک سفر به سوریه و لبنان رفته بودم. آن ایام همه به اتفاق میگفتند ما نباید ورود کنیم و از بشار اسد حمایت کنیم، یعنی آقای هاشمی، احمدینژاد و... حتی بعضی افراد صریحا میگفتند ما آقا را قبول داریم ولی نباید ورود کنیم. آقا فرمودند این یک فتنهای است که اگر آن را در منطقه مدیترانه خاموش نکنیم باید در کنار مرزها با آن درگیر شویم. بعد از اینکه داعش شکل گرفت و قوی شد و جنایاتش را نشان داد، همه اینها یکی یکی گفتند ما اشتباه کردیم و حق با آقا بود. این فتنه داعش را تدبیر رهبر و نقش ولایت فقیه توانست خاموش کند، لذا نقش ولایت فقیه به این معنایی که عرض کردم در دفاع از کیان انقلاب اسلامی یک نقش کاملا محرز و آشکاری است.
ارسال به دوستان
نفتالی بنت: ایران از همه طرف اسرائیل را محاصره کرده و به ما ضربه میزند؛ استراتژی باید ضربه مستقیم به ایران باشد
نقشه موشها برای ایران
* چرا رژیم صهیونیستی دنبال وارد کردن ایران و آمریکا به جنگ مستقیم است/ * حمله پهپادی یکی از گروههای مقاومت عراق به جولان اشغالی
گروه بینالملل: سران رژیم صهیونیستی که همچنان در بیم و وحشت پاسخ ایران به ترور فرمانده ارشد خود در سوریه هستند، دست به یک جنگ روانی علیه تهران زدهاند. رژیم صهیونیستی که 84 روز جهنمی را از 7 اکتبر به این سو سپری کرده، تلاش خود را برای کشاندن بحران به بیرون از مرزهای فلسطین اشغالی شدت بخشیده است.
اقدام تلآویو در ترور و به شهادت رساندن یک مقام نظامی ایران در سوریه به صورت علنی و آشکار، نه از سرقدرت این رژیم و احیای بازدارندگی ازدسترفته، بلکه با هدف تحریک ایران و سوق دادن تهران به سوی اقدامی اشتباه که ناشی از سوءمحاسبه باشد، صورت گرفت.
در چنین فضایی نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی در مواضع تازه خود ابعاد این راهبرد تاکتیکی صهیونیستها را مشخص کرد. نفتالی بنت در یک توییت و یادداشتی که در وال استریت ژورنال منتشر کرد، اظهار داشت، ایران باید بهای اقدامات خود را بهطور مستقیم بپردازد. البته هسته مرکزی ایدههای این مقام صهیونیست بر این شکل میگیرد که ایالات متحده و متحدان اسرائیل باید رهبری اقدامات مستقیم علیه ایران را بر عهده بگیرند. نفتالی بنت بعد از همه لفاظیها و تهدیدهای آشکار علیه ایران گفت اسرائیل به تنهایی نمیتواند علیه ایران کاری از پیش ببرد.
بنت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: 30 سال است اسرائیل در دام ایران افتاده است. این مقام صهیونیست گفت: «استراتژی ایران هوشمندانه و ساده است: با تسلیحاتی که اطراف اسرائیل مستقر کرده اسرائیل را از همه طرف محاصره کرده است. سالهاست که ما مبارزان خود را برای جنگ در شجاعیه علیه حماس، در جبالیا علیه جهاد اسلامی، در مارونالرأس علیه حزبالله میفرستیم. حتی حوثیهای یمن به خود اجازه حمله به اسرائیل را میدهند. بیایید واضح بگوییم: ایران در حال جنگی همهجانبه علیه اسرائیل است و از همه جهت به ما ضربه میزند». نفتالی بنت ادامه داد: «علاوه بر این، چون ایران احساس مصونیت میکند، بدون ترمز در حال پیشرفت است و اورانیوم ۶۰ درصد غنیسازی میکند و اکنون در آستانه ساخت بمب اتم قرار گرفته است. من به عنوان نخستوزیر سران ارتش، موساد و شاباک را دعوت کردم و به آنها توضیح دادم که میخواهم تمرکز را به خود ایران معطوف کنم که شروع به پرداخت تاوان کند. این کاری است که ما انجام دادیم. این باید ابراستراتژی اسرائیل باشد. ما باید ایالات متحده و سایر متحدان خود را برای رسیدن به هدف اصلی مهار کنیم: سرنگونی رژیم ایران». نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی همچنین در یادداشتی که در روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» منتشر کرد، اعتراف کرد در دوران نخستوزیری وی، اسرائیل در فوریه ۲۰۲۲ به یک کارخانه تولید پهپاد در استان کرمانشاه حمله کرد. او به صورت ضمنی تایید کرد ترور یک افسر ارشد سپاه پاسداران حسن صیادخدایی در خاک تهران در اردیبهشت همان سال نیز توسط موساد اجرا شد. نفتالی بنت همچنین در این یادداشت نوشت: «به عنوان نخستوزیر، تصمیمی درباره ایران گرفتم. من به نیروهای امنیتی اسرائیل دستور دادم تهران را مجبور به پرداخت هزینه اقدامات خود به دلیل حمایت از شبهنظامیان ضد اسرائیلی کند. او در ادامه اظهارات ضد ایرانیاش میافزاید: «رژیم ایران در مرکز بیشتر مشکلات خاورمیانه قرار دارد. به طور غیرقابل توضیح، تقریباً هیچکس متوجه این مساله نمیشود. در ۴۵ سال گذشته، این رژیم منبع جنگ، ترور و رنج بیپایان در سراسر جهان بوده است. امپراتوری ایران باید سرنگون شود».
نخستوزیر سابق اسرائیل مینویسد: اواخر دهه 1980، ایران یک استراتژی ساده و در عین حال درخشان را در پیش گرفت: راهاندازی نیروهای نیابتی در سراسر خاورمیانه. ایران این طرح را بخوبی اجرا کرد. جنگ مستقیم کمی بین ایران و اسرائیل در حال وقوع است. در عوض ایران دائماً از طریق نیروهای نیابتی خود در مناطقی مانند لبنان، سوریه، عراق، غزه و یمن به اسرائیل حمله میکند.
این مقام صهیونیست مدعی شد: وقتی ژوئن 2021 نخستوزیر شدم، تصمیم گرفتم این را تغییر دهم. من به 3 رئیس امنیتی خود - سران نیروهای دفاعی اسرائیل، موساد و شین بت - گفتم هدف من اجتناب از درگیریهای محلی با حزبالله و حماس، در صورت امکان منطقی است. در عوض، منابع امنیت قومی اسرائیل باید بر تضعیف دشمن اصلی ما - ایران - متمرکز شود. بنت مینویسد: راههای زیادی برای تضعیف ایران وجود دارد: تقویت اپوزیسیون داخلی، اطمینان از تداوم اینترنت هنگام شورشها علیه رژیم، تقویت دشمنان آن، افزایش تحریمها و فشارهای اقتصادی. نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی ادامه میدهد: اما اسرائیل نمیتواند و نباید به تنهایی این کار را انجام دهد. ایالات متحده باید این تلاشها را رهبری کند. این نیازی به یک جنگ تمامعیار ندارد، همانطور که فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ناشی از جنگ تمامعیار نبود. در عوض، اتحاد جماهیر شوروی از پوسیدگی داخلی همراه با فشار خارجی اعمالشده توسط ایالات متحده فروپاشید.
اظهارات بنت از چند جنبه قابل بررسی است. در وهله اول، همانگونه که از گفتههای بنت پیداست صهیونیستها معادله فعلی در مقابل ایران را علیه خود میدانند. ایران به صورت مستقیم وارد جنگ نشده اما رژیم اشغالگر در داخل مرزهای فلسطین اشغالی در چند جبهه مشغول جنگ است. در عین حال این نیز واقعیت دارد که رژیم صهیونیستی از هرگونه رویارویی مستقیم با ایران اجتناب میکند و راهبرد آنها کشاندن پای آمریکا و نیروهای فرامنطقهای به منازعهای است که با تهران ایجاد میشود. بنت و دیگر سران صهیونیست بخوبی میدانند درگیری مستقیم اسرائیل با ایران بدون دخالت آمریکا شاید این رژیم را به چند دهه قبل و پیش از سال 1948 برگرداند. این اظهارات همچنین مهر باطل بر ادعاهای توخالی و خارج از واقعیت سالهای گذشته سران این رژیم درباره برنامه هستهای ایران میزند. مقامات اسرائیلی بارها گفتهاند اگر لازم باشد بدون هماهنگی با آمریکا، به طور مستقیم به تاسیسات هستهای ایران حمله خواهند کرد. جنبه دوم، به راهبرد قدیمی تلآویو که به «دکترین بن گوریون» مشهور است بازمیگردد. طبق این راهبرد، عملیات نظامی اسرائیل باید از 2 فاکتور پیروی کند؛ اول عملیات برقآسا و غافلگیرانه علیه دشمن و دوم هدایت بحران به خارج از فلسطین اشغالی. در عملیات توفان الاقصی این عناصر کاملا برعکس شد و علیه رژیم صهیونیستی به کار رفت. بر این اساس فرسایشی شدن هر جنگی بنیانهای اسرائیل را متزلزل خواهد کرد. در مرحله بعدی نیز استراتژی محور مقاومت در 84 روز اخیر حفظ و تثبیت بحران در داخل سرزمینهای اشغالی و بستن راههای تلآویو در کشاندن جنگ به خارج از مرزهای اشغالی فلسطین بوده است. به همین خاطر بنت در شبکه اجتماعی خود مینویسد راهبرد ایران، اسرائیل را خسته کرده است. جنبه سوم آرایش منطقهای است که پس از توفان الاقصی و پیش از آن در جریان خلاء استراتژیک بعد از خروج آمریکا از افغانستان شکل گرفته است. این تحولات رژیم صهیونیستی را در تنگنای راهبردی قرار داده و ابتکار عمل را از دستان رژیم خارج کرده است. اقداماتی نظیر پرونده عادیسازی با اعراب هم نتوانسته است از این روند جلوگیری کند.
آخر اینکه مواضع نفتالی بنت و سران این رژیم حواس تهران را از آنچه باید انجام دهد پرت نخواهد کرد. ایران از طریق کانال نظامی طبق گفته سخنگوی وزارت دفاع تصریح کرد اسرائیل تاوان حمله تروریستی خود در سوریه را خواهد داد و ایران در زمان و مکان خود، بهگونهای که اهداف رژیم صهیونیستی از این ترور را محقق نکند، انتقام خون پاک شهید موسوی را خواهد گرفت.
ارسال به دوستان
پس از اعدام جاسوس رژیم صهیونیستی در زاهدان، 4 مزدور اسرائیل هم در ارومیه به دار مجازات آویخته شدند
مرگ، سزای همکاری با موساد
گروه سیاسی: پس از ترور سردار شهید سید رضی موسوی توسط رژیم صهیونیستی، تقابل ایران با رژیم تلآویو به مرحله بسیار مهمی رسیده است. ایران که دوستانش در جبهه مقاومت، رژیم صهیونیستی را در مخمصه انداختهاند، در حال بررسی این موضوع است که انتقام شهید موسوی را در چه سطحی و در چه حجمی عملیاتی کند.
به گزارش «وطن امروز»، در حالی تقابل رژیم صهیونیستی با ایران به مرحله ترور آشکار یکی از فرماندهان ارشد کشورمان رسیده که پروژه ایجاد ناامنی، یکی از مهمترین راهبردهای این رژیم برای ضربه زدن به ایران است. غیر از ترور دانشمندان هستهای و برخی مقامات امنیتی، صهیونیستها با اجیر کردن برخی افراد در داخل ایران، اقداماتی را برای ایجاد ناامنی در کشور انجام دادهاند. احاطه دستگاههای امنیتی ایران اما باعث شده برخی عوامل موساد طی ماههای اخیر در کشور دستگیر شوند؛ جاسوسانی که حجم اقدامات آنها برای ایجاد ناامنی به گونهای بوده است که سزایی جز اعدام نداشتند. در همین راستا بتازگی برخی جاسوسها و مزدوران موساد که دستگیر شده و در دادگاه محاکمه شده بودند به دار مجازات آویخته شدند. صبح دیروز جمعه 8 دی نیز 4 نفر از عوامل تیم خرابکاری مرتبط با رژیم صهیونیستی که تحت هدایت افسران سرویس موساد مرتکب اقدامات گستردهای علیه امنیت کشور شده بودند، پس از طی روال قانونی به دار مجازات آویخته شدند.
دوم آبان بود که رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی خبر داد «10 نفر از عوامل مرتبط با رژیم صهیونیستی که عمده اقداماتشان شناسایی نیروهای اطلاعاتی فعال در حوزه مبارزه با رژیم صهیونیستی بود با رصد اطلاعاتی دستگیر شدند». به گفته ناصر عتباتی، اعضای این گروه با هدایت مستقیم افسران جاسوسی موساد اقدام به شناسایی نیروهایی میکردند که با بخشهای امنیتی کشور همکاری داشتند و با ربایش، تهدید و ضرب و شتم قصد تخلیه اطلاعاتی آنها را داشتند. به گزارش تسنیم، این افراد در قبال ماموریتهای انجامشده مبالغی را از عوامل رژیم صهیونیستی و افسران موساد در چند نوبت دریافت کرده بودند. این گزارش حاکی است افراد مورد اشاره با برقراری ارتباط تصویری با افسران موساد، دارای ارتباط مستقیم با آنها بوده و اقدامات اعضای این گروه در استانهای آذربایجان غربی، تهران و هرمزگان انجام میشده است. اعضای این گروه در چند فقره اقدام به آتش زدن خودروها و منازل برخی افراد مرتبط با نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران کرده و با تهیه تصویر و ارسال برای افسران موساد، پول دریافت کرده بودند. این افراد حتی در مواردی اقدام به حذف فیزیکی و ترور نیروهای امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی کرده بودند که خوشبختانه ناموفق بود. این پرونده 10 محکوم دارد که 4 محکوم اصلی آن به نامهای «وفا هناره، آرام عمری، رحمان پرهازو و نسیم نمازی» صبح دیروز جمعه به جرم محاربه و افساد فیالارض از طریق همکاری اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی به قصد برهم زدن امنیت کشور اعدام شدند.
* حکم اعدام جاسوس موساد در سیستانوبلوچستان اجرا شد
اعدام 4 نفر از تیم 10 نفره مزدوران موساد در آذربایجان غربی در حالی اجرا شد که اخیرا حکم اعدام یکی از خبرچینهای موساد در زاهدان نیز به اجرا درآمد. صبح شنبه ۲۵ آذر حکم اعدام فردی که به اتهام ارتباط با سرویسهای بیگانه از جمله موساد در سیستانوبلوچستان محاکمه و محکوم شده بود، اجرا شد. به گزارش روابط عمومی دادگستری استان سیستانوبلوچستان، این فرد ضمن ارتباط با سرویسهای بیگانه از جمله موساد به صورت آگاهانه اقدام به جمعآوری اطلاعات طبقهبندیشده کرده و با مشارکت مرتبطان خود، اسناد را در اختیار سرویسهای بیگانه بویژه موساد قرار میداد. پرونده این فرد پس از دستگیری و تکمیل تحقیقات در دادسرا به اتهام «همکاری اطلاعاتی و جاسوسی به نفع رژیم متخاصم صهیونیستی، جمعآوری اطلاعات طبقهبندیشده و در اختیار قرار دادن اطلاعات به افسر سرویس جاسوسی موساد به صورت مستقیم با هدف بر هم زدن نظم کشور و تبلیغ به نفع گروهها و سازمانهای مخالف جمهوری اسلامی ایران» به دادگاه انقلاب زاهدان ارسال شد که پس از رسیدگی به پرونده، این فرد به اعدام محکوم و حکم صادره به متهم و وکلای وی ابلاغ شد. پس از اعتراض متهم به حکم صادره، پرونده به دیوان عالی کشور ارسال و پس از رسیدگی مجدد، ضمن رد فرجامخواهی حکم بدوی از سوی دیوان عالی کشور نیز تایید و ابرام شد. همچنین با تقاضای عفو متهم، پرونده وی به حکم عفو مرکزی قوه قضائیه ارسال و با تشکیل جلسه به دلیل عدم احراز شرایط تقاضای این متهم رد شد. با تکمیل پرونده و انجام تشریفات قانونی حکم اعدام این فرد شنبه ۲۵ آذر در زندان زاهدان به اجرا درآمد.
ارسال به دوستان
رشد 10 تا 50 میلیون تومانی قیمت خودرو همزمان با کاهش تولید داخلی و روند کند واردات
واردات نشد خودرو گران شد
گروه اقتصادی: اخبار مربوط به واردات خودرو و اظهارات مسؤولان وزارت صمت در نیمسال ابتدای سال جاری، باعث ایجاد شرایط باثبات در بازار این کالا شده بود به طوری که حتی قیمت برخی خودروهای داخلی در شهریورماه نسبت به ماههای ابتدایی سال ارزانتر شده بود اما رفته رفته این وضعیت در حال تغییر است و نشانههای افزایشی شدن قیمت خودرو دیده میشود. توقف عرضههای بزرگ در سامانه یکپارچه، کاهش تولید و فروش خودروهای داخلی و در نهایت روند بسیار کند و ناامیدکننده واردات خودرو باعث شده است طی یک ماه اخیر شاهد افزایش قیمت خودرو در بازار آزاد باشیم. به گزارش «وطن امروز»، قرار بود از زمان آزادسازی واردات خودرو تا پایان سال جاری حدود 200 هزار خودروی خارجی که غالبا قرار بود اقتصادی باشند وارد کشور شود. بر اساس آخرین دادههای گمرک اما تاکنون حدود 4 هزار و 300 خودرو وارد کشور شده است که فاصله معناداری با هدف گذاری واردات 200 هزار دستگاه خودرو در سال دارد. با توجه به آمار گمرک، میتوان گفت تنها 2 درصد وعده واردات محقق شده است. در این بین اما رئیس سازمان توسعه تجارت رقم متفاوتی نسبت به گمرک در رابطه با واردات خودرو اعلام کرده که فاصله این 2 رقم حدود 100 درصد است. رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه تاکنون ۸۰۰۰ دستگاه خودرو وارد کشور شده و خودروهای روی آب برندهای معتبر در سامانه فروش عرضه خواهد شد، گفت: نیمی از خودروهای ترخیصی پلاک شده اما زمان قانونی تحویل به پایان نرسیده است.
* مسیر نسبتا طولانی شمارهگذاری خودرو
رئیس سازمان توسعه تجارت در پاسخ به برخی ابهامات درباره طولانی شدن مرحله شمارهگذاری تأکید کرد در این مرحله موضوعاتی مثل ارائه مجوز اسقاط، مجوز محیط زیست در حوزه رده انرژی و در نهایت بازدید فیزیکی باید طی شود. برخی واردکنندگان معتقدند این مرحله حداقل به یک ماه زمان نیاز دارد، این در حالی است که برای برخی واردکنندگان، این مرحله در مدت 2 هفته به اتمام رسیده است.
* واردات در محاق
بنا بر این گزارش، چه آمار مسؤولان وزارت صمت را بپذیریم و چه آمار گمرک، باز هم با رقم هدفگذاری واردات خودرو برای یک سال فاصله فاحشی وجود دارد. مجلس شورای اسلامی در مصوبه واردات خودرو با درک اینکه این روند میتواند باعث افزایش قیمت ارز شود، منشأ خارجی ارز را پذیرفت اما اینطور که پیداست این موضوع برای کسانی که خارج از مرزها هستند، تمایلی به واردات ایجاد نکرده است.
* دنده عقب تولید خودرو
در کنار واردات قطرهچکانی که باعث رنجش متقاضیان در انتظار واردات خودرو شده است، شاهد کاهش تولید خودروهای داخلی توسط خودروسازان هستیم. شاید عامل تاثیرگذارتر از واردات همین موضوع تولید باشد که بخش قابلی توجهی از نیاز کشور از سوی تولیدکنندگان ملی تامین میشود.
جدیدترین گزارش ارائه شده توسط مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی حاکی از آن است تولید خودرو و قطعات در آبان امسال نسبت به مهر رشد 5.3 درصدی داشته اما نسبت به آبان سال ۱۴۰۱ کاهش قابل توجه 28.3 درصدی را رقم زده است. از سوی دیگر، در مجموع 8 ماه امسال نیز تولید خودرو و قطعات کاهش یک درصدی نسبت به آمار مجموع 8 ماه سال ۱۴۰۱ داشته است. به تبع کاهش تولید، کاهش فروش نیز امری عجیب نیست؛ طبق آمار، در شاخص فروش هم آبان امسال فروش خودرو و قطعات نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۱ کاهش 22.4 درصدی داشته و در مجموع از فروردین تا پایان آبان امسال نیز فروش خودرو و قطعات، کاهش 11.2 درصدی را نسبت به 8 ماه ۱۴۰۱ ثبت کرده است. گفتنی است خودروسازان از ابتدای سال جاری تا تیرماه، در مدار صعودی تولید قرار داشتند و طی 4 ماه ١۴٠٢ نسبت به مدت مشابه سال ١۴٠١ رشد ٣٠ درصدی را رقم زده بودند اما به گفته خودروسازان و قطعهسازان، عواملی همچون قیمتگذاری دستوری، الزام رعایت استانداردهای هشتادوپنجگانه از تیرماه که به حذف برخی خودروها و ارائه نسخههای ارتقایافته منجر شد، کمبود منابع نقدینگی و... سبب شده روند صعودی افزایش تولید، کمی مختل و ادامه آن دشوار شود. این روند متاسفانه تا آبان امسال نیز ادامهدار شد و کاهش تولید و فروش را در مقایسههای آماری ثبت کرد و به نوعی افزایش تولید ماههای نخست را هم بیاثر کرد. بر این اساس ادامه روند کاهش و عدم اخذ بموقع تصمیمی جدی برای توقف این روند کاهش، تحقق وعده تیراژ تولید یک میلیون و ۶٠٠ هزار تا یک میلیون و ٨٠٠ هزار دستگاه در سال ١۴٠٢ را با مشکل روبهرو خواهد کرد. بر این اساس، با تداوم این روند، نهتنها افزایش تولید نسبت به سال گذشته میتواند امری محال به نظر برسد که تولید همان 1.3 میلیون دستگاه تولیدی در مجموع سال ١۴٠١ هم شاید دستنیافتنی باشد. این در حالی است که همان ابتدای سال جاری، وزارت صنعت، معدن و تجارت افزایش تولید در مجموعه صنعت خودروسازی (خودرو و قطعات) را امری ضروری تعریف و خودروسازان را مکلف به افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی تولید خودرو و قطعات در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته کرد اما متاسفانه آمارها نشان میدهد نه تنها صنعتگران احتمالا از عهده این عهد خود برنخواهند آمد و «افزایش تولید» هم امری تحققپذیر نباشد، که نزدیک شدن به آمار تولید سال ١۴٠١ هم شاید با همین دست فرمان (کاهش تولید ماهانه در مقایسه آماری) دور از انتظار باشد.
بررسیها نشان میدهد از ابتدای سال جاری تاکنون تنها 763 هزار دستگاه خودرو توسط خودروسازان داخلی تولید شده است. امسال حدود 624 هزار دستگاه خودروی سواری به صورت عبور مستقیم و کامل تولید شده که در مقایسه با 503 هزار دستگاه تولید کامل مدت مشابه پارسال، رشد 24 درصدی را نشان میدهد. در این مدت 91 هزار دستگاه خودروی وانت در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از رشد 47 درصدی برخوردار است. از فروردین تا مهر امسال حدود 2300 دستگاه خودروی ون تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 29 درصد رشد نشان میدهد. تولید حدود 22 هزار دستگاه انواع خودروی سنگین (کامیون، کامیونت و کشنده) و رشد 35 درصد تولید در این حوزه، از دیگر آمار قابل ذکر است. از فروردین تا مهر امسال حدود 176 هزار دستگاه خودرو در بخش خصوصی تولید شده که در مقایسه با تولید 96 هزار دستگاه در مدت مشابه پارسال، حدود 84 درصد رشد تولید را نشان میدهد. در این مدت سهم بخش خصوصی از تولید خودرو در کشور 23 درصد بوده است. بر اساس سیاستگذاریهای انجامشده، تولید خودرو در سال جاری باید به 1.6 میلیون دستگاه برسد. با توجه به دست فرمان تولید 7 ماه اخیر، رسیدن به این هدف بعید به نظر میرسد. با وجود اینکه میزان تولید خودرو در کشورمان بهبود یافته است اما باز هم با نقطه مطلوب فاصله ۲۲ درصدی دارد و باید تلاشها در این زمینه افزایش یابد. البته شاید وزارت صمت برای مدیریت بازار روی خودروهای وارداتی هم حساب کرده است. نباید فراموش کرد در بهترین وضعیت میزان واردات خودرو به 50 هزار دستگاه هم نخواهد رسید و در این رابطه صرفا باید بر تولید داخلی تکیه داشت.
* رشد 10 تا 50 میلیون تومانی قیمت خودرو
بررسی قیمت خودرو در بازه زمانی نیمه آذرماه و حال حاضر نشان از آن دارد که تمام خودروهای خارجی و داخلی در شرایط صعودی قرار گرفتهاند. بر این اساس خودروی سورن پلاس (تیپ 3) 584 میلیون تومان بوده که به 608 میلیون تومان رسیده است؛ دنا پلاس توربو 6 سرعته با 30 میلیون افزایش به بیش از 760 میلیون رسیده و دنا پلاس توربو اتوماتیک با رد شدن از کانال 800 میلیون تومان حدود 850 میلیون تومان معامله میشود، این در حالی است که قیمت این خودرو در نیمه آذرماه حدود 799 میلیون تومان بود. این قیمتها در حالی رقم خورده است که قیمت کارخانه تغییری نداشته است. درباره خودروهای خارجی هم شرایط به همین منوال بوده است، خودروی جک
S3 اتوماتیک از 950 میلیون تومان به بیش از 970 میلیون تومان رسیده، همچنین خودروی چری آریزوTIE5 ازحدود یک میلیارد و 50 میلیون تومان به بیش از یک میلیارد و 100 میلیون تومان رسیده است.
ارسال به دوستان
2 ایتالیایی، یک بلژیکی و سعید معروف نامزدهای نهایی سرمربیگری تیم ملی والیبال
یکی از این 4 نفر
فدراسیون والیبال ایران رسما از 4 گزینه پایانی هدایت تیم ملی والیبال ایران رونمایی کرد. وحید مرادی، سرپرست فدراسیون والیبال این هفته با تشکیل ۲ جلسه کمیته مشورتی و کمیته فنی، 4 گزینه سرمربیگری تیم ملی والیبال کشور را مورد بررسی قرار خواهد داد و در پایان گزینه سرمربیگری تیم ملی والیبال ایران مشخص و اعلام خواهد شد. ویتال هاینن (بلژیک)، آنجلو لورنزتی (ایتالیا)، سعید معروف (ایران) و روبرتو پیاتزا (ایتالیا)، 4 گزینه اصلی هدایت تیم ملی والیبال ایران هستند که باید دید در نهایت کدام یک در مرحله نخست بر نیمکت تیم ملی تا المپیک 2024 پاریس تکیه خواهد زد؛ 4 گزینهای که هر کدام افتخارات بسیاری در والیبال دنیا کسب کردهاند. در ادامه به کارنامه 3 گزینه خارجی در امر مربیگری میپردازیم.
* ویتال هاینن
ویتال هاینن (Vital Heynen) متولد سال 1969 در کشور بلژیک است که کار مربیگری خود را با تیم نولیکو مازک آغاز کرد و این تیم را 5 بار قهرمان لیگ برتر و جام حذفی بلژیک کرد. این مربی همچنین سال ۲۰۰۸ نایبقهرمانی و سال ۲۰۱۰ سومی لیگ قهرمانان اروپا را با نولیکو مازک به دست آورد. وی سابقه هدایت تیمهای باشگاهی زراعت بانک آنکارا و بیدگوشچ را نیز در پرونده کاری خود دارد. هاینن سال ۲۰۱۲ سرمربی تیم ملی والیبال آلمان شد و ژرمنها را به مدال برنز قهرمانی جهان در سال ۲۰۱۴ رساند. این مربی سال 2017 با تیم ملی والیبال بلژیک در چارچوب دیدارهای لیگ ملتها به میدان رفت. هاینن سال 2018 هم هدایت تیم ملی لهستان را پذیرفت و عنوان قهرمانی جهان را در همان سال به دست آورد. این مربی بزرگ والیبال سال 2019 نیز با تیم ملی لهستان مقام نایبقهرمانی جام جهانی، مدال برنز لیگ ملتها و مقام سوم رقابتهای قهرمانی قاره اروپا را به دست آورد. تیم ملی لهستان سال 2021 نیز با هدایت این مربی مدال نقره لیگ ملتها و مقام سوم قاره سبز را از آن خود کرد. او در حال حاضر سرمربی تیم ملی والیبال زنان آلمان است.
* آنجلو لورنزتی
آنجلو لورنزتی متولد 1964 در کشور ایتالیاست و کار مربیگری خود را با باشگاه کاریفانو گیبام فانو آغاز کرد. او از سال 1992 تا 1996 سرمربیگری تیم ملی زیر 17 سال ایتالیا را بر عهده داشت و پس از آن به مدت ۲ سال هدایت تیم ملی زیر 21 سال این کشور را بر عهده گرفت. او از سال 98 تا 99 بار دیگر سرمربی تیم ملی زیر 17 سال ایتالیا شد و دلا روور کاریفانو فانو دومین حضور لورنزتی در تیمهای باشگاهی به عنوان سرمربی بود. پادووا و مودنا دیگر باشگاههایی بودند که به ترتیب در سالهای 2000 و 2001 سکان هدایت آنها بر عهده این سرمربی ایتالیایی بود. لورنزتی از سال 2004 به مدت یک سال بار دیگر هدایت تیم ملی زیر 21 سال ایتالیا را بر عهده داشت و ورونا، پیاچنزا و مودنا به ترتیب باشگاههایی بودند که این سرمربی از سال 2006 تا 2015 هدایت آنها را برعهده داشت. لورنزتی از سال 2016 تا 2023 سرمربی باشگاه ترنتینو بود و در چند سالی که هدایت این تیم را بر عهده داشت همواره یک پای فینال بود و در آخرین سال نیز عنوان قهرمانی را کسب کرد. همچنین ۲ نایبقهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا را نیز به دست آورد. او هماکنون سرمربی تیم پروجا در ایتالیاست.
* روبرتو پیاتزا
روبرتو پیاتزا متولد سال 1968 در کشور ایتالیا است. او تا سال 1998 به عنوان بازیکن در تورنمنتهای مختلف حضور داشته است و کار مربیگری را از سال 1990 به عنوان دستیار با تیم پارما شروع کرد و همان سال موفق به کسب مقام سوم قهرمانی باشگاههای جهان شد. باشگاههای ترویسو، دینامو مسکو و تیم ملی والیبال روسیه دیگر مقصدهای این مربی به عنوان دستیار بود. پیاتزا از سال 2009 که سرمربی سیسلی بلونو شد تاکنون هدایت تیمهای باشگاهی و ملی برلانوتی چونئو، یابرسکی ویگل، المپیاکوس، تیم ملی قطر، مودنا، اسکارا بلخاتوف، تیم ملی هلند و میلانو را برعهده داشته است. وی در حال حاضر سرمربی تیم باشگاهی میلانو در سری A ایتالیاست و همزمان از سال 2019 نیز هدایت تیم ملی مردان هلند را در تورنمنتهای مختلف بر عهده داشته است. وی سابقه حضور در بیش از 150 تورنمنت والیبال جهان را در پرونده کاری خود دارد و مدال نقره 2010 و برنز 2009 لیگ جهانی از جمله افتخارات این سرمربی است. ۳ مدال طلای لیگ قهرمانان اروپا 200۶-200۵/ 2000-1999/ 1999-1998، ۵ مدال نقره لیگ قهرمانان اروپا و یک مدل برنز این رقابتها از دیگر دستاوردهای پیاتزا است.
مدال برنز باشگاههای جهان 199۱-1990، قهرمانی باشگاههای اروپا 201۱-2010 و کسب 15 مدال رنگارنگ سری A ایتالیا شامل 9 طلا، 4 نقره و ۲ برنز از دیگر افتخارات این مربی است.
* واکنش رسانه لهستانی به حضور هاینن روی نیمکت والیبال ایران
رسانههای لهستانی به دقت فرآیند انتخاب سرمربی تیم ملی والیبال ایران را زیر نظر گرفتهاند به طوری که به مطرح شدن نام «ویتال هاینن» سرمربی سابق تیم ملی والیبال لهستان واکنش نشان دادهاند. فدراسیون والیبال به صورت رسمی اعلام کرد ویتال هاینن (بلژیک)، آنجلو لورنزتی (ایتالیا)، سعید معروف (ایران) و روبرتو پیاتزا (ایتالیا) 4 گزینه اصلی مدنظر برای هدایت تیم ملی والیبال ایران هستند. رسانه لهستانی اسپورت در واکنش به اعلام شدن نام سرمربی سابق والیبال لهستان به عنوان یکی از گزینههای هدایت تیم ملی والیبال ایران نوشت: همه چیز نشان میدهد ویتال هاینن بزودی به والیبال بازخواهد گشت. سرمربی سابق تیم ملی لهستان، اصلیترین گزینه برای مربیگری در تیم ملی ایران است. اسپورت تیویپی نوشت: والیبال ایران اکنون بدون مربی است. سرمربی قبلی بهروز عطایی در جریان مسابقات مقدماتی المپیک پاریس از سمت خود استعفا کرد. تیم او پس از شکست مقابل آلمان، اوکراین و جمهوری چک عملکرد خوبی نداشت. فدراسیون والیبال ایران گزارش داد در میان 4 گزینه اصلی مد نظر فدراسیون ایران، آنجلو لورنزتی، پیاتزا، معروف و هاینن از گزینههای اصلی برای سرمربیگری تیم ملی والیبال ایران هستند. وظیفه اصلی سرمربی جدید ارتقای چشمگیر رنکینگ ایران در ردهبندی جهانی است. ایران در حال حاضر در رده پانزدهم جهان قرار دارد و باید برای کسب سهمیه المپیک از طریق رنکنیگ بجنگد. این رسانه لهستانی ادامه داد: برای هاینن، این بازگشت به والیبال است. این مربی بلژیکی اخیرا هدایت تیم ملی زنان آلمان را برعهده داشت. با این حال او بزرگترین موفقیت خود را با تیم ملی مردان لهستان به دست آورد که با این تیم طلای مسابقات جهانی ۲۰۱۸، 2 مدال قهرمانی اروپا و 2 مقام در لیگ ملتها را به دست آورد.
ارسال به دوستان
کنش رژیم صهیونیستی در منطقه خاکستری
امیر محمدزاده: با پیروزی انقلاب اسلامی روابط ایران و رژیم صهیونیستی، از همکاری تاکتیکی و بعضا راهبردی با حکومت پهلوی، به تنش و درگیری تغییر جهت داد. طی ۴۵ سال اخیر بویژه از اواخر دهه 90 میلادی، این تنشها و درگیریها، به واسطه افزایش قدرت محور مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران، تصاعدی شده و در سالهای اخیر نیز به اوج خود رسیده است. جمهوری اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی را تنها دشمن منطقهای خود قلمداد میکند که با ابزار ترور توانسته موجودیت خود را تثبیت کند. در نقطه مقابل، رژیم صهیونیستی، ایران و به طور کلی، محور مقاومت را تهدیدی وجودی برای خود قلمداد میکند. از این رو از دهه ۹۰ به این سو، تمام رهبران رژیم صهیونیستی تهدید اصلی خود را ایران عنوان کردهاند. با این حال، جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی تا الان در منطقه خاکستری با یکدیگر درگیر بوده و سعی کردهاند از ورود به درگیری مستقیم اجتناب ورزند. مفهوم منطقه خاکستری نخستینبار در بازنگری دفاعی سال 2010 میلادی از سوی وزارت دفاع آمریکا ارائه شد. در تعریف این منطقه آمده است: «منطقه خاکستری یک محیط عملیاتی است که در آن کنشگران از ابهام استفاده میکنند». به سخن دیگر، منطقه خاکستری، به منطقه بین جنگ و صلح گفته میشود که طرفین به این نتیجه رسیدهاند درگیری مستقیم و جنگ تمامعیار، اهداف آنان را محقق نمیکند و از این رو در منطقه خاکستری به درگیری میپردازند. در چارچوب راهبرد منطقه خاکستری، حمله به منافع طرف مقابل تا حد آستانه تحمل انجام میشود که از یک سو اهداف محقق شود و از سوی دیگر منجر به جنگ نشود. این رویکرد در سالهای اخیر، به الگوی رفتاری رژیم صهیونیستی در مقابل جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت تبدیل شده است. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که منطقه خاکستری، «ژئوپلیتیک چریکی» نیز نامیده میشود که ضعفا در برابر اقویا به کار میگیرند. رژیم صهیونیستی با توجه به محدودیتهای ژئوپلیتیک خود، آگاه است توان ورود به جنگ تمامعیار با جمهوری اسلامی ایران را ندارد و به همین سبب وارد تنش با ایران در منطقه خاکستری میشود. مصاحبه «ارن اتزیون» که سالها در شورای امنیت و وزارت خارجه رژیم صهیونیستی فعالیت کرده است با روزنامه هاآرتص و اذعان به این نکته که «جنگ با ایران، چیزی است که حتی نمیخواهم تصورش را بکنم»، ناظر به همین مساله است. بنابراین رژیم صهیونیستی و تا حدودی ایران، سعی کردهاند اقداماتشان علیه یکدیگر را در منطقه خاکستری پیش ببرند.
با این حال، اقدام رژیم صهیونیستی در ترور آشکار سردار شهید سیدرضی موسوی، قدمی فراتر از منطقه خاکستری بود. برای فهم رفتار رژیم صهیونیستی، باید به ادراک رهبران این رژیم از وضعیت فعلی منطقه پی برد. اسرائیل شرایط فعلی را که میتوان آن را «آنارشی فزاینده منطقهای» همراه با «تداخل بازیگران» توصیف کرد، برای هدف قرار دادن شهید موسوی، هم به جهت نشان دادن قدرت اطلاعاتیاش و هم به جهت معتبر کردن قدرت بازدارندگیاش در برابر ایران و محور مقاومت مناسب دانست. در ادراک رهبران رژیم صهیونیستی، حذف شهید موسوی عملا با نیت هدف قرار دادن «عقبه لجستیکی ایران در شامات» و کسب دستاورد قابل توجه پس از شکست راهبردی در توفان الاقصی بود. از نظر اسرائیل، زمان کنونی بهترین شرایط برای حذف مهرههای مهم نیروی مقاومت و ارسال سیگنال به ایران و دیگر بازیگران منطقهای است. آنچه باعث چنین ادراکی شده، انگاره حمایت عملیاتی آمریکا از اسرائیل به سبب حضور فعال نیروهایش در منطقه و همچنین نشان دادن شخصیتی «جنونزده» از خود است که میتواند به صورت دیوانهوار هر کاری را انجام دهد و این تصویر را با اقدامات سبعانهاش در غزه هم اعتبار بخشیده است.
این انگاره، رهبران رژیم صهیونیستی را به این سمت سوق داد که میتوانند اهدافی را که سالها به دنبال آن بودند، پیگیری کنند.
با این حال رژیم صهیونیستی تلاش میکند از هرگونه درگیری مستقیم با ایران اجتناب کند. این در حالی است که تلآویو میداند قبل از هر چیز باید تنش فزاینده با حزبالله را مدیریت کند؛ آن هم با توجه به جنگ راکتی - موشکی بین این رژیم و مقاومت لبنان و اینکه حزبالله برای اسرائیل یک تهدید فوری به شمار میآید. در 80 روز اخیر، حزبالله لبنان با استفاده از تشدید «بحران اعتماد» در اسرائیل، شهرکنشینهای صهیونیست را مجبور به ترک شهرکها کرده و موجب تخلیه بخشی از توان نظامی اسرائیل به واسطه ابهام راهبردی شده، همچنین موفق به هدف قرار دادن پایگاههای اطلاعاتی و تاسیسات نظارتی این رژیم شده است.
همچنین مواضع جمهوری اسلامی ایران در پسا توفان الاقصی و راهبرد موازنه وحشت ایالات متحده همراه با پالسهای این کشور به محور مقاومت نشان میدهد بازیگران این منازعه قصد کنترل تنش و عدم افتادن در تله سوءمحاسبه را دارند.
در حال حاضر هر کدام از بازیگران - ایران، حزبالله و اسرائیل - سعی میکنند به منظور بازدارندگی و ارسال سیگنال جهت کنترل رفتار حریف و تغییر محاسبات آن، یک خال بالاتر از دیگری بازی کنند. سنگینتر شدن حملات حزبالله به مرزهای شمالی فلسطین اشغالی در کنار حملات اسرائیل به جنوب لبنان در مقیاس وسیع و افزایش تحرکات تیمهای ترور این رژیم در منطقه و همچنین افزایش ناامنی ناوگان تجاری رژیم صهیونیستی در دریاهای آزاد، نمونه بارزی از این اقدامات است. البته باید این نکته را در ذهن داشت که در شرایط فعلی اشتباه محاسباتی بازیگران میتواند منجر به تشدید تنشها شود که به نظر میرسد همه بازیگران منطقهای و فرامنطقهای سعی در کنترل آن دارند. پاسخ ایران به اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی به گونهای خواهد بود که معادلات منطقهای که تاکنون به نفع جبهه مقاومت پیش رفته را معکوس نکند.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با رئیس تئاترشهر درباره تغییرات محیطی این مجموعه پس از 3 دهه
حریم نه! حیاط تئاترشهر
گروه فرهنگ و هنر: بیش از 3 دهه است موضوع حریم تئاترشهر به یکی از مهمترین و پرتنشترین چالشهای حوزه تئاتر و هنرهای نمایشی بدل شده است. از روزی که شهردار وقت نردههای حائل در مجموعه تئاترشهر را به بهانههایی چون همسانسازی مجموعه فرهنگی با جامعه برداشت، تا به امروز اتفاقات ناگوار بسیاری در حریم این مجموعه رخ داده است؛ از نزاعها خونین تا خسارت و سرقت گرفته تا ایجاد مزاحمت و احساس عدم امنیت برای خانوادهها و مخاطبان و این اواخر نیز حضور روزافزون دستفروشان، چهره قلب تپنده تئاتر کشور را بسیار زشت و تاسفبار کرده است طی چند سال گذشته بحثهای بسیاری پیرامون حریم تئاترشهر مطرح شده است؛ از وعدههای پیدرپی مدیران وقت گرفته تا جلسات مدیران شهری و فرهنگی با هنرمندان. آنچه اما در نهایت رخ داد اینکه در هفته گذشته کلنگ اجرایی شدن احداث حریم تئاترشهر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر زمین خورد. از همین رو با سیدجواد طاهری، مدیر مجموعه تئاترشهر که خرداد سال 1401 با حکم مدیرکل هنرهای نمایشی به عنوان بیستوششمین سکاندار ساختمان 50 ساله تئاترشهر انتخاب شد پیرامون این حریم به گفتوگو نشستیم.
***
* آقای طاهری! ابتدا کمی از حضور 19 ماهه خود در مجموعه تئاترشهر و وضعیت مهمترین مجموعه تئاتری کشور بگویید؟
تئاترشهر از زمانی که من مسؤولیت آن را قبول کردم، روزهایی بود که به واسطه شیوع کرونا از لحاظ مخاطب بسیار ضعف داشتیم، بویژه دوستان پیش از بنده حتی بدون ارائه نمایشنامه چیدمانی را انجام داده بودند که طبعا نمیتوانستیم اجرایی کنیم و من صرفا در همان روزها، برای اینکه هنرمندان و گروههایی که تمریناتشان را آغاز کرده بودند متضرر نشوند زمانبندی اجرا را لحاظ کردم اما در این بین اغتشاشات سال گذشته رخ داد و یک عده از افراد سودجو از این موقعیت استفاده کردند و تا جایی که در توانشان بود ضمن همراهی از برخی رسانهها هم بهره بردند تا بتوانند ضربهای را به تئاتر کشور وارد کنند اما خدا را شکر بهرغم تلاطم ایجاد شده به قدری ساختار درست بود که اتفاقی رخ نداد، البته من به نوبه خود خیالم راحت بود چون به مسیری که برنامهریزی شده بود اعتقاد و ایمان داشتم.
* همانطور که گفتید در روزهای آغازین حضورتان در تئاترشهر کرونا و اغتشاشات 2 معضلی بود که شما و مجموعه تئاترشهر را حسابی درگیر کرده بود؛ اتفاقاتی که باعث شد وضعیت مخاطب بهشدت روند نزولی داشته باشد؛ کمی درباره آن شرایط و فضا توضیح بدهید.
ما در موضوع مخاطب شدیدا دچار رکود بودیم و بهرغم مسائل بهوجود آمده، طی یک سال گذشته با برنامهریزی و اهتمامی که شد تا امروز در مجموعه تئاترشهر شاهد بالاترین حضور مخاطبان هستیم. در واقع رکورد پرمخاطبترین دوران را در کل ادوار چه در زمان انقلاب و چه پس از انقلاب رد کردهایم و هماکنون که بنده با شما صحبت میکنم از ابتدای سال حدود 23 میلیارد گردش مالی مجموعه تئاترشهر بوده؛ عددی که هرگز طی نیم قرن گذشته سابقه نداشته است، بویژه که مخاطب ما در تئاترشهر امروز بدون حضور چهرههای سینمایی علاقهمند تماشای تئاتر شده است. نمایشهایی چون هیدن، اوینیون، فردریک و بسیاری دیگر از این دست، اجراهایی هستند که بدون داشتن چهرههای خاصی میزبان مخاطبان بسیاری شدند. در واقع ما در عملکردمان تلاش کردیم به حداقلهای تئاتر و هنرهای نمایشی وفادار باشیم و مانند برخی سالنها، نمایشهایی را که صرفا طنز یا با حضور برخی چهرهها باشند به صحنه نیاوردیم و اساسا مخاطب، امروز به جایگاهی از درک رسیده است که ملاک تماشای یک نمایش صرفا حضور سلبریتیها نباشد. او امروز به ضرورت وجودی تئاتر پی برده است و از برخی نمایشها که برای حضور تماشاگر به هر ریسمانی چنگ میزدند عبور کرده و این جایگاه امروز در مجموعه تئاترشهر را جزو الطاف خداوند میدانم که همراهمان بوده است.
* از دهه 70 که حریم مجموعه تئاترشهر توسط شهردار وقت برداشته شد، رفتهرفته معضلات و مشکلاتی پیرامون تئاترشهر به وجود آمد؛ معضلاتی که در سالهای اخیر به اوج خود رسید اما هرگز سیاستها و وعدهها به سرانجامی نرسید و حالا شاهد عملیاتی شدن طرح حریم تئاترشهر هستیم، کمی درباره این طرح بگویید.
بنده که به تئاترشهر آمدم، اقداماتی از قبل شده بود اما بسیاری از دوستان نیز به اجرایی شدنش چندان خوشبین نبودند. نخستین کاری که باید انجام میشد، گرفتن مصوبه میراث فرهنگی در رابطه با حد و حدود حریم تئاترشهر بود که با پیگیریهایی که انجام شد، با همراهی کارشناسان میراث فرهنگی ظرف یک ماه مصوبه را گرفتیم که از ضلع غربی خیابان ولیعصر، ضلع شمال خیابان انقلاب و ضلع جنوبی شامل کوچه پشتی مجموعه تئاترشهر ثبت شد، البته درباره حریم تئاترشهر بسیاری، ذهنیتهای متفاوتی دارند اما در واقع این حریم نیست و همان حیاط تئاترشهر است که در سالهای گذشته با نردههایی مشخص شده بود که در زمان کرباسچی برداشته شد و نتیجه آن احداث در و تونلهای مترو در محوطه تئاترشهر است. به اعتقاد من اگر آن نردهها، حصارها یا هر چه دوستان مینامند وجود داشت، هرگز آن اتفاق رخ نمیداد. با برداشتن آن مرز و از بین بردن آن حدود، امروز به جایگاهی رسیدیم که هر کسی به خودش اجازه ورود به این حریم و حیاط را میدهد و شاهد زدن استیجها و سایر کارها از سوی ارگانها، دستگاهها و نهادها هستیم، البته این نکته نیز نباید فراموش شود که همه موظفیم اگر خواهان انجام برنامهای فرهنگی در حریم تئاترشهر هستیم، ابتدا باید از این مجموعه مجوز بگیریم و قطعا ما نیز در آن مشارکت خواهیم کرد. در واقع همه برنامهها باید با هماهنگی مجموعه تئاترشهر باشد. وقتی مرزی برای حریم تئاترشهر وجود ندارد، هنرمندان و مخاطبان به هیچوجه احساس امنیت ندارند، مانند وضعیت دستفروشان که اصلا وجهه خوبی ندارد؛ دستفروشانی که مدام در حال پیشروی هستند و با این اوضاع طی چند وقت آینده تا در اصلی تئاترشهر خواهند آمد.
* درباره بحث تامین امنیت مخاطبان در تئاترشهر بویژه در پایان اجراها که بعضا در ساعات پایانی شب است هم بگویید.
ساعات پایانی شب و عدم احساس امنیت برای مخاطبان و هنرمندان یک مساله مهم برای ما است. ببینید! به عنوان مثال سال گذشته در بحبوحه اغتشاشات، پیش از شروع نمایش تجمعی بیرون تئاترشهر انجام شده بود که با تدبیری که شد مخاطبان نمایش را از لابی مجموعه به داخل سالن فرستادیم، در حالی که اغتشاشگران از بیرون به داخل مجموعه تئاترشهر سنگ پرتاب میکردند و باعث ایجاد خسارت به ساختمان و در ورودی شدند تا جایی که شیشههای بالای در اصلی شکست. حال تصور کنید اگر مخاطبان داخل لابی مجموعه میایستادند و ما آنها را به سالن نمیفرستادیم، تکههای شکستهشده شیشهها باعث ایجاد مجروحیت برای مخاطبان میشد؛ آن وقت چه کسی باید پاسخگو میبود؟! حریم تئاترشهر جدا از آنکه در پایان اجراها امنیت را در مهمترین چهارراه فرهنگی کشور فراهم میکند، باعث پیشگیری از این دست اتفاقات پیشبینینشده نیز میشود و طبعا احداث آن باید باعث خوشحالی باشد.
* منتقدان حریم تئاترشهر اولا ایجاد آن را به نوعی محدودیت میدانند و در ثانی باعث مخدوش و پنهان شدن ساختمان برمیشمارند، نظر شما با توجه به معضلات و چالشهایی که طی این سالها به وجود آمده است نسبت به این نگرانی چیست؟
به نظرم حریم تئاترشهر قرار نیست محدودیتی ایجاد کند، قرار است فقط جلوگیری کند از ورود نااهلان به آن مجموعه و قرار نیست هنرمندان، اهالی و علاقهمندان هنر و حتی مردم عادی که به دنبال یک محیط امن و آرام هستند، منعی برای ورودشان وجود داشته باشد. ما قرار نیست مانند تالار وحدت یک فضای بسته داشته باشیم، بلکه فقط شبها که اجراها به اتمام میرسد، ورودیها بسته میشود تا از حضور افراد هنجارشکن که ایجاد مزاحمت برای خانوادهها و مخاطبان میکنند، ممانعت شود. از طرفی طی 8 ماه جلسات مستمر با مسؤولان میراث فرهنگی یکی از مهمترین آیتمهایی که تاکید شده بود، این بود که هیچگونه مانع بصری درباره ساختمانی که ثبت شده است نباید وجود داشته باشد، از این رو به دنبال طرحی با چنین معیار و پارامتری رفتیم. خانم امتیازی به عنوان طراح، دقیقا با توجه به المان تیغهای پشتبام مجموعه، ستونهای اطراف تئاترشهر را با ارتفاع 2.5 متر و عرض 12 تا 15 سانتیمتر که مانع تردد باشد و از لحاظ دیداری مانع نباشد، طراحی کردند که به نظرم با توجه به تاکیدات خودمان و میراث فرهنگی، یک کانسپت کاملا درست و صحیح طراحی شد.
* چه زمانی شاهد افتتاح حریم یا حیاط تئاترشهر خواهیم بود؟
برآورد پیمانکار یک ساله است اما به نظر بنده اگر بودجه این عملیات به سرعت تامین شود و تخصیص یابد، این پروژه میتواند سریعتر انجام شود، حتی در جلسهای که چند روز گذشته با شهردار منطقه داشتیم، ایشان هم تاکید داشتند این طرح طی ۳ تا 4 ماه باید تمام شود و به نظرم این مطول شدن بیشتر به خاطر بحث بودجه و عملیاتی شدن موضوعات مالی است اما من این قول را از این حیث میدهم اگر بودجهای که اختصاص داده شده سر موعد مقرر به پیمانکار برسد، قطعا بسیار زودتر افتتاح خواهد شد و بنده از همین جا از وزیر فرهنگ و ارشاد و معاونانشان خواهش دارم بودجه این حریم را که حدود 40 میلیارد تومان است، زودتر به مرحله اجرایی برسانند تا شاهد بهرهبرداری آن باشیم. باور کنید در هیچ دولتی چنین ارادهای برای انجام طرح حریم نبوده و خوشبختانه در این دولت و در این برهه اتفاق افتاده است و انشاءالله به خوشی هم در همین دولت بهرهبرداری شود.
* در پایان اگر صحبتی مانده، میشنویم.
من در پایان از دوستانی که انتقادهایی نسبت به حریم تئاترشهر دارند خواهش میکنم این نکته را بدانند که اصل موضوع حفظ مالکیت تئاترشهر است؛ مهم نیست چه کسی آن را انجام میدهد، مهم این است که منفعت تئاتر در ایجاد حریم است و خواهش میکنم دوستان این موضوع مهم را به حاشیه نکشند. ضمنا از اعضای شورای شهر، شهردار تهران و وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر ویژه دارم.
ارسال به دوستان
پیکر مطهر سردار شهید سیدرضی موسوی با حضور پرشور مردم تهران در میدان امام حسین(ع) تشییع و در امامزاده صالح(ع) به خاک سپرده شد
در راه قدس
اقامه نماز بر پیکر سردار شهید سیدرضی موسوی توسط رهبر انقلاب
گروه سیاسی: آیین تشییع پیکر پاک سردار شهید سیدرضی موسوی با حضور پرشور مردم قدرشناس پایتخت و برخی مسؤولان صبح روز پنجشنبه در میدان آیینی امام حسین(ع) برگزار شد. حاضران در این مراسم با در دست داشتن پلاکاردهایی از شهید حاجقاسم سلیمانی و شهید سیدرضی موسوی، شعارهایی چون «لبیک یا حسین»، «مرگ بر صهیونیست»، «مرگ بر اسرائیل»، «مرگ بر آمریکا»، «حسین حسین شعار ماست، شهادت افتخار ماست»، «حیدر، حیدر»، «هرکه با آلعلی در افتاد ور افتاد» سر میدادند. تشییعکنندگان همچنین پرچمهای زردرنگی تحت عنوان «حریفتم» در دست داشتند. در تصاویری که شهید حاجقاسم و شهید سیدرضی موسوی در کنار هم حضور داشتند، عباراتی چون همرفیق و شهیدان راه قدس درج شده بود.
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی که سخنران این مراسم بود درباره شهید موسوی اظهار داشت: او صحابی باوفای آن فرمانده آسمانی، اسطوره جاودان و فراموشنشدنی تاریخ اسلام و ایران یعنی سپهبد شهید پاسدار حاجقاسم سلیمانی بود. او در ۴۵ سال زندگی جهادی خود این لباس را از تن در نیاورد و هرگز میدان جهاد را ترک نکرد. او از امیرمومنان(ع) این الهام را آموخته بود که هرکسی و هر قومی لباس جهاد را از تن به در کند ذلیل خواهد شد. او میدانست نباید دشمنان اسلام در عمق سرزمین حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه او به همه وعدههای خود وفا میکرد، گفت: او اهل وفا، صادق و صاحب قلب مطمئنه بود. شما حتی در تصویر او جدیت، محبت، شدت نسبت به کفار و رفعت نسبت به مومنان را که خصلت صحابه پیامبر(ص) است میبینید. چهره جذاب او در انسان نفوذ میکرد. او دلربا، آرام، متواضع و نجیب بود. فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: او در سختترین شرایط، جبهه مقاومت را پشتیبانی میکرد. او ستون محوری خیمهای بود که در شرق مدیترانه در سوریه و لبنان جبهه وسیعی را علیه یک آرایش جهانی از دشمنان کینهتوز اسلام حمایت میکرد.
سردار سلامی افزود: بخش مهمی از سازه مستحکم قدرت مقاومت در سوریه، لبنان و فلسطین بیشک محصول مجاهدتهای این فرمانده رشید، این چهره آسمانی و صاحب سیرت ملکوتی است. فرمانده کل سپاه تاکید کرد: بیشتر سالهای خدمتش، توفیق زیارت امام حسین(ع) و امام علی(ع) به او دست نداده بود تا اینکه پیکرش درست شبیه اصحاب امام حسین(ع) در روز عاشورا قطعه قطعه شد. آفرین بر این مرد بزرگ که در میدان ایستاد تا همانند اصحاب امام حسین(ع) نشان دهد همچنان خون عاشورایی در رگهای مردان مومن دنیای اسلامی میجوشد و میخروشد و اجازه برتری به مشرکان، منافقان و کفار نمیدهد.
سردار سلامی با بیان اینکه چه بسا دشمن، شهید موسوی را بیشتر از ما میشناخت، افزود: دشمن نقش و تاثیر این فرمانده بزرگ را در مقابله با آمریکا و رژیم صهیونیستی و حامیان اروپایی و برخی دیگر از دولتهای منافق میدانست. دشمن میدانست که او چه نقش و تاثیری در شکلدهی این زنجیره بیانتهای قدرت ایجاد کرده است. فرمانده کل سپاه تاکید کرد: بدون تردید نهضت عظیم فلسطین که امروز دشمن را در افسردگی و ناکامی و ناامیدی و یأس و پژمردگی فروبرده، محصول مجاهدت مردانی است که تا زنده هستند بینام و نشانند و وقتی به شهادت میرسند جهان را مقابل یک عظمت بیانتها قرار میدهند.
سرلشکر سلامی ادامه داد: امروز جبهه مقاومت در حال میوهچینی از نهالهای کاشته شده قاسمها، سیدرضیها و دیگر شهیدانی است که در آن دیار خدای بزرگ را ملاقات کردند. جبهه مقاومت در حال چیدن ثمرات این نهالهاست که توسط این عزیزان در سرزمین احساس و ایمان مردم کاشته شد.
* توفان الاقصی عملیاتی کاملا فلسطینی
فرمانده کل سپاه پاسداران با بیان اینکه در موضوع مقاومت جدید و جنگ جاری چند نکته لازم است بیان شود، گفت: به عنوان خادم سپاه که از عمق همه این ماجراها مطلع هستم این را بدانید عملیات توفان الاقصی کاملا فلسطینی بود. توسط خود فلسطینیها طراحی و توسط خود آنها اجرا شد و هیچ جریانی خارج از فلسطین در آفرینش این پیروزی شگفتانگیز و ایجاد این توفان بزرگ مداخلهای نداشت. مساله کاملا فلسطینی بود. سردار سلامی افزود: روز گذشته از قول سخنگوی سپاه مطرح شد «عملیات توفان الاقصی انتقام از شهادت حاجقاسم بود»، میخواهم بگویم این ۲ موضوع از هم مستقل است. توفان الاقصی مستقل از حرکت ما برای انتقام از شهادت حاجقاسم است. انتقام شهادت حاجقاسم در فضای خاص خود انجام میشود. در آنجا ما به آمران و عاملان شهادت این مرد بزرگ و ابومهدی مهندس و همراهان آنها کار داریم. فرمانده کل سپاه ادامه داد: توفان الاقصی واکنش فلسطینیها به ۷۵ سال اشغال و جنایت بود. این توفان ریشه در کشتارهای دیریاسین، کفرقاسم، ترورها و شهادت جوانان فلسطینی توسط جوخههای ترور ارتش سری هاگانای اسرائیل بود که توسط دولت بریتانیا از سال ۱۹۴۵ به این طرف اتفاق افتاد. محصول کشتار فلسطینیان در صبرا و شتیلا به دست قصاب آریل شارون بود، محصول همه اشغالگریها و آوارگیهای یک ملت به نام فلسطین بود. واکنش به اهانتهای رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی بود، حملاتی که شبانه به خانه مسلمانان در کرانه باختری انجام میداد و دقیقا شکفتن بغضی ۷۵ ساله بود. وی با بیان اینکه جبهه مقاومت همه با هم اتصال اعتقادی دارند، گفت: همه جبهه مقاومت همآرمان هستند. سطح راهبرد و فصل مشترکات قدرتمندی دارند اما هر رکن از جبهه مقاومت براساس هویت ملی خود عمل میکند. یک هویت مشترک به نام اسلام و جهان اسلام وجود دارد که این جبهه منفصل از لحاظ جغرافیایی را از نظر آرمانی و اعتقادی به متصل میکند. سردار سلامی افزود: انصارالله هویت یمنی دارد، او در سطح عملیات، خود تصمیم میگیرد، به ما ربطی ندارد و مستقل است. او صاحب اراده، راهبرد و قدرت است، بنابراین خودش تصمیم میگیرد چه کاری انجام دهد.
فرمانده کل سپاه گفت: مقاومت در عراق یک هویت عراقی است، در عین حال که به جبهه مقاومت متصل و بخش مهمی از جبهه مقاومت است اما کاملا مستقل است و خود تصمیم میگیرد. او خود صاحب اراده است. در لبنان هم حزبالله همین گونه است. درست است ما یک اتصال اعتقادی و آرمانی داریم اما حزبالله واقعا یک هویت لبنانی است و براساس مصالح ملت لبنان عمل میکند، البته در فضای جهان اسلام از مظلومان و مستضعفان هم دفاع میکند.
وی با تاکید بر اینکه ما مسلمانیم و تا انتها کنار مقاومت بیانتهای فلسطین میمانیم، گفت: ما در عمل خود صادقیم و هرچه عمل کنیم میگوییم. ما یک نظام رسمی و مقتدریم. ما وقتی هواپیمای بدون سرنشین آمریکا را زدیم، گفتیم. وقتی تفنگدارانشان را دستگیر کردیم نشان دادیم، وقتی به عین الاسد حمله کردیم گفتیم، وقتی در اربیل خانه و لانه صهیونیستها را منهدم کردیم، گفتیم. ما هر عملی انجام دهیم میگوییم و نمیترسیم.
سردار سلامی افزود: سخنگوی سپاه به من گفت عبارتی که گفتم قصدم این بود که بگویم نتیجه طبیعی توفان الاقصی گرفتن انتقام بخشی از شهادت حاجقاسم این بود نه انگیزه آن. فرمانده کل سپاه بار دیگر تاکید کرد: رسما اعلام میکنم توفان الاقصی کاملا فلسطینی بود و هست، فلسطین خود توانمند است. حماس و جهاد در درون غزه سلاح تولید میکنند و پایان ندارد و هر شهیدی بر زمین میافتد دهها جوان سلاح او را به دست میگیرند، در همانجا سلاح تولید میشود، آنها توانا هستند. این مقاومت پایان ندارد. آنچه پایان دارد تحمل و طاقت و توان رژیم صهیونیستی برای ادامه کار است.
* تعادل روانی صهیونیستها به هم خورده است
سردار سلامی در ادامه با اشاره به ابعاد ضربه سنگینی که اشغالگران در توفان الاقصی دریافت کردند گفت: آنقدر فشار به صهیونیستها آمده است که مجبور شدند سیدرضی را بزنند و این ناشی از فشار بیش از حدی است که تعادل روانی صهیونیستها را برهم زده است اما اینجا اعلام میکنم ما هرگز در مقابل شهادت فرزندان این امت ساکت نخواهیم بود. انتقام ما همیشه سخت است ولی انتقامی معادل شهادت سیدرضی چیزی جز پاک شدن این رژیم از صفحه روزگار نیست. وی افزود: امیدواریم بزودی خداوند به اذن خود نام جعلی این رژیم منحوس را از صفحه جغرافیای سیاسی جهان با مجاهدت رزمندان بزرگ فلسطینی حذف کند.
* پیکر شهید موسوی در امامزاده صالح(ع) آرام گرفت
در نهایت ظهر روز پنجشنبه پس از برگزاری مراسم تشییع در میدان امام حسین(ع)، پیکر سردار شهید سیدرضی موسوی در امامزاده صالح(ع) تجریش به خاک سپرده شد. در این مراسم سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران نیز حضور داشت.
***
اقامه نماز بر پیکر سردار شهید سیدرضی موسوی توسط رهبر انقلاب
حضرت آیتالله العظمی خامنهای صبح روز پنجشنبه با حضور در کنار پیکر سردار شهید سیدرضی موسوی و قرائت فاتحه، بر پیکر آن شهید سرافراز نماز اقامه کردند و پس از آن در جمع خانواده آن شهید خطاب به آنها گفتند: خدا انشاءالله درجاتش را عالی کند. خوشا به حالش، یک عمر زحمت و تلاش، آخرش هم جایزه شهادت پروردگار عالم! شما در اجر ایشان شریک هستید. رهبر حکیم انقلاب اسلامی با تسلیت به خانواده شهید و قدردانی از جهاد خستگیناپذیر شهید سیدرضی موسوی، برای این شهید، همنشینی با اوصیا و اولیای الهی و علو درجات مسألت کردند.
ارسال به دوستان
تحقیقا هیچ!
حنیف غفاری: جنگ غزه به سومین ماه خود نزدیک میشود و دستاوردهای رژیم اشغالگر قدس در این جنگ تحقیقا «هیچ» و حتی «معکوس» بوده است.
«دیوید هرست» سردبیر نشریه میدل ایست آی، در تشریح این شکست، رویکرد کلان صهیونیستها در جنگ غزه را که مبتنی بر نسلکشی و تبدیل این منطقه به زمین سوخته شکل گرفته این گونه مورد انتقاد قرار میدهد:«اسرائیلیها همان اشتباهی را انجام میدهند که فرانسویها در الجزایر با کشتن 1.5میلیون الجزایری که ۱۵ درصد جمعیت را تشکیل میدادند در فاصله سالهای ۱۹۵۴ تا ۱۹۶۲ میلادی مرتکب شدند و فکر میکردند با این کار در جنگ پیروز میشوند. با وجود این، آنان در پایان جنگ مجبور به ترک الجزایر و پذیرش استقلال آن کشور شدند».
اینک شواهد میدانی و عمومی در نوار غزه، لرزه بر اندام تل آویو و جریانهای سیاسی اراضی اشغالی انداخته است. نظرسنجیها در کرانه باختری، اردن و حتی در عربستان سعودی نشاندهنده افزایش محبوبیت حماس است. «خلیل شیکاکی» مدیر مرکز سیاستگذاری و پژوهشهای میدانی در رامالله ـ که اتفاقا به لحاظ فکری مخالف موجودیت حماس است ـ اذعان کرده ۷۲ درصد پاسخدهندگان بر این باورند حماس در حمله خود در تاریخ ۷ اکتبر (عملیات غرورآفرین توفان الاقصی) کار درستی انجام داده و ۸۲ درصد فلسطینیان ساکن کرانه باختری از این گروه حمایت میکنند. در مقابل، شاهد درخواست 60 درصد فلسطینیان مبنی بر انحلال تشکیلات خودگردان هستیم.
به راستی چه اتفاقی در طول ۱۲ هفته اخیر رخ داده است؟ آیا شکست مطلق صهیونیستها در جنگ غزه ناظر بر استراتژی آنهاست، یا تاکتیکهای میدان نبرد؟ پاسخ این سوال مشخص است: هیچکدام!
عامل اصلی شکست صهیونیستها در جنگ غزه را باید گفتمانی و ماهوی قلمداد کرد، نه راهبردی و تاکتیکی! در قرائت ماهوی از موضوع، ما بر تغییرات بنیادین و عمیقی متمرکز میشویم که تنها یکی از ثمرات آن، از همگسیختگی ساختار حکمرانی نامشروع صهیونیستها و متعلقات آن است. عملیات ۷ اکتبر/ ۱۵ مهر، نقطه آشکارساز بیداری جمعی در فلسطین، منطقه و جهان علیه موجودیت صهیونیسم محسوب میشود. تقلیل این بیداری گسترده و تاریخساز به منازعات سیاسی و درون ساختاری در تلآویو، همان تلاشی است که رسانههای غربی و صهیونیستی با هدف لاپوشانی واقعیت اصلی صورت میدهند. امروز اساسا سخن گفتن از دوگانه «نتانیاهو - گانتز» یا حتی «لیبرال - محافظهکار» در تلآویو معنایی ندارد.
از سوی دیگر با توجه به تمرکز جدی و مستمر افکار عمومی دنیا بر جنگ غزه، امکان سانسور یا وارونهنمایی حقایق جاری در آن وجود ندارد. وضع جنگ غزه برای مخاطبان خاص و عام در نظام بینالملل مشخص است: یکی اینکه رژیم اشغالگر قدس در سایه حمایت لجستیک و نظامی پنتاگون و سنتکام و حتی حضور مستقیم آمریکا در مدیریت جنگ، نتوانسته حماس را از بین ببرد یا غزه را تصرف کند، نبرد نامتقاون رزمندگان مقاومت با صهیونیستها، در مسیر مطلوبی (به سود مقاومت) پیش میرود و از سوی دیگر، منتج به انهدام زیرساختهای امنیتی - نظامی - اقتصادی اراضی اشغالی شده است. حماس، قدرت پیشبینی و محاسبه صهیونیستها را نه تنها در قبال عملیات توفان الاقصی، حتی در طول جنگ غزه به چالش کشیده است.
دومین موضوع اثباتشده در جنگ غزه، معطوف به نقشآفرینی مسؤولانه و تعیینکننده گروههای مقاومت در حمایت از ساکنان غزه است. حماس در این معادله تنها نماند و مقاومت یمن توانست با قاطعیت و درایت، دریای سرخ و بابالمندب را تبدیل به پاشنه آشیل تلآویو، واشنگتن و حامیان کودککشی در غزه در غرب آسیا کند. حشدالشعبی و حزبالله عراق، حزبالله لبنان و گروههای مقاومت و دولت سوریه، هر یک توانستهاند در بزنگاههای نبرد، نقش پررنگ و سرنوشتسازی را در بر هم زدن نقشه بازی صهیونیستها ایفا کنند، حتی اگر این دستاوردها بنا به هر دلیل و مصلحتی بیان نشود. در چنین وضعیتی اسرائیل «ظرف» و «مظروف» را به صورت توأمان از دست داده و دیگر قدرتی برای بازیابی خود پس از این شکست راهبردی ندارد. آیندهنگاری جنگ غزه (بر اساس موارد قطعی) به ما میگوید تلآویو، واشنگتن و بازیگران اروپایی حامی نتانیاهو دیر یا زود باید خود را برای اعلام شکست رسمیشان در نوار غزه آماده کنند.
ارسال به دوستان
چرا آمریکا از تشکیل ائتلاف در دریای سرخ عاجز مانده است؟
جهانی که در آن جیبوتی هم به آمریکا نه میگوید!
انقلابیون یمن ۲ ماه و نیم پیش که نخستین مداخلههای ضداسرائیلی را در دریای سرخ آغاز کردند، میخواستند افسار وحشیگریهای رژیم صهیونیستی در غزه را بکشند اما حالا آنها عملا پا روی گلوی آمریکا گذاشتهاند.
روزنامه والاستریت ژورنال، وضعیت فعلی را با تیتر «چالش بزرگ آمریکا» مورد بررسی قرار داده است. بر این اساس یک سند محرمانه پنتاگون که به تازگی منتشر شده، نشان میدهد حملات دریایی، هوایی و پهپادی ارتش یمن در نیمه اول ماه دسامبر نه تنها از محدوده تنگه بابالمندب فراتر رفته، بلکه با 8 مورد نسبت به مدت مشابه ماه قبل میلادی، 2.5 برابر افزایش داشته است.
سهشنبه گذشته بود که آژانس امنیت دریایی بریتانیا از شنیده شدن صدای چند انفجار و مشاهده چند موشک در نزدیکی یک کشتی در حال عبور از دریای سرخ در محدوده بندر حدیده یمن خبر داد.
همان روز ژنرال یحیی سریع، سخنگوی ارتش یمن در بیانیهای که به طور زنده از تلویزیون المسیره پخش شد مسؤولیت حملات جدید به یک کشتی تجاری در دریای سرخ و بندر اسرائیلی ایلات را بر عهده گرفت و گفت: «نیروهای دریایی ما با موشکهای دریایی علیه کشتی تجاری به نام MSC UNITED عملیات نظامی انجام دادند. حمله پس از آن رخ داد که خدمه کشتی ۳ بار از پاسخگویی به تماسهای نیروهای دریایی ما خودداری کردند و پیامهای هشدار مکرر ما را نادیده گرفتند».
پنجشنبه گذشته نیز ژنرال محمد العطیفی، وزیر دفاع یمن به نیروهای نظامی منطقهای نسبت به هرگونه حمایت از رژیم صهیونیستی برای تامین امنیت عبور کشتیهای متعلق به این رژیم به بنادر جنوب فلسطین اشغالی نه فقط در دریای سرخ، بلکه حتی در آبهای دریای عرب (اقیانوس هند) هشدار داد.
او در حاشیه نشست اضطراری فرماندهان نظامی و امنیتی ارتش یمن در منطقه پنجم نظامی این کشور در بندر حدیده در مراسم فارغالتحصیلی دانشجویان سخنرانی کرد و گفت: «نیروهای مسلح یمن به دقت حرکت نیروهای نظامی آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی را در هر ۲ حوزه آبی زیر نظر دارند». سپس بار دیگر بر ارتباط تحولات نظامی اخیر در تئاتر دریایی حدفاصل دریای سرخ تا دریای عرب با آن چه بر سر مظلومان غزه میآید تاکید کرد و ادامه داد: «جنبش مقاومت انصارالله، دولت نجات ملی مستقر در صنعا، ملت یمن و نیروهای امنیتی تا زمان آزادی تمام سرزمینهای اشغالی فلسطینیها و ایجاد یک کشور مستقل با پایتختی قدس، بیدریغ در کنار فلسطینیها خواهند ایستاد».
در جدیدترین تحول انصارالله اقدام به آزمایش یک موشک بالستیک ضدکشتی خود روی شناورهای مرتبط با صهیونیستها در این آبراهه راهبردی بینالمللی کرده است.
اگرچه سنتکام، فرماندهی مرکزی ارتش تروریستی آمریکا در خاورمیانه و شمال آفریقا با ذوقزدگی اعلام کرده ناوگانش این موشک را رهگیری کردهاند اما چه کسی است که نداند ترکشهای این عملیات ورای کشتیهای باری اسرائیلی، اعتبار ژاندارم جهانی و اقتصاد ایالات متحده و شرکای غربیاش را هدف قرار میدهد.
نشان به آن نشان که واشنگتن ۳ هفته پس از اعلام تشکیل ائتلاف دریایی موسوم به «نگهبانان رفاه» برای جلوگیری از هدف قرار گرفتن منافع رژیم صهیونیستی در ۲ سوی تنگه بابالمندب، هنوز نتوانسته در عمل خودی نشان دهد. دولت بایدن نه فقط با مخالفت ۳ متحد نظامی اروپاییاش در ناتو و مهمترین متحد خود در منطقه اقیانوس آرام برای شرکت در این ائتلاف کذایی مواجه شده، بلکه حتی جیبوتی کوچک نیز همنوا با یمنیها در ساحل غربی این تنگه راهبردی برای آمریکاییها مخالفخوانی میکند. این را اضافه کنید به کنار کشیدن تمام کشورهای عربی که واشنگتن آنها را متحد نظامی خود در منطقه میخواند از این غائله، از جمله سعودی، امارات، اردن و مصر.
قدرتنمایی یمنیها در دریای سرخ فقط باعث ورشکستگی اعتبار امنیتی آمریکا و ناتو نشده، بلکه بنا به گزارشهای متعدد، زنجیره تامین اقتصادهای اول و سوم جهان یعنی ایالات متحده و اتحادیه اروپایی را نیز دچار اخلال جدی ساخته که نتیجه آن بار تورم در ایام تحویل سال نو میلادی است.
بعد از شبکه فاکسنیوز که هفته گذشته پیشبینی کرده بود موج تورم در آمریکا ناشی از افزایش قیمت نفت به خاطر بحران دریای سرخ در پیش خواهد بود، رسانههای نزدیک به دموکراتها هم حالا به این موضوع اعتراف میکنند. روزنامه واشنگتنپست اخیرا در تحلیلی به همزمانی اختلال کشتیرانی در دریای سرخ بر اثر حملات انتقامجویانه ارتش یمن با نزدیک شدن سال نوی میلادی و چینی اشاره کرده است. بر این اساس با توجه به تغییر مسیر شرکتهای بزرگ کشتیرانی بینالمللی از کانال سوئز به سمت دماغ امید نیک در جنوب قاره آفریقا یا کانال پاناما، امکان دارد بسیاری از کشتیها نتوانند خود را قبل از تعطیلات سال نوی میلادی به بازارهای هدف برسانند که این باعث ایجاد تورم در تمام گروههای کالایی غیر از مواد خوراکی، مواد خام و انرژی در اروپا و آمریکای شمالی خواهد شد. علاوه بر این، با توجه به نزدیک بودن تعطیلات سال نوی چینی در ماه بهمن در صورت ادامه اختلال در آبراهه میان بابالمندب و کانال سوئز - که ۱۲ درصد کشتیهای باربری جهان از آن میگذرند - ممکن است بسیاری از شرکتها که کشتیهایشان هنوز مترصد حرکت کردن برای رساندن محمولههای خود از آسیا به نیمکره غربی هستند، نتوانند به تعهدات خود عمل کنند.
یکی از این شرکتها، مرسک غول دریانوردی دانمارکی است که هفته گذشته اعلام کرد اعزام کشتیهای باربری کانتینریاش مسیر دریای سرخ را پس از مدتی وقفه از سر میگیرد. با این حال هنوز معلوم نیست این مسیر برای آنها امن باشد.
این شرکت در بیانیه چهارشنبه گذشتهاش اعزام مجدد دهها فروند کشتی باریاش به دریای سرخ و خلیج عدن را تلویحا با تکیه بر استقرار ناوگان دریایی به اصطلاح «ائتلاف تضمین آزادی کشتیرانی در دریای سرخ» به رهبری آمریکا دانسته بود. از آن پس اما نه تنها حملات موشکی انصارالله ابعاد خطرناکتری پیدا کرده، بلکه انصراف 4 کشور فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و استرالیا از ائتلاف کذایی، دست بایدن را در پوست گردو گذاشته است. پس قطعا مرسک و دیگر شرکتهای کشتیرانی نمیتوانند روی ائتلاف آمریکایی حساب کنند و کماکان باید آفریقا را دور بزنند یا مسیر طولانی اقیانوسهای آرام و اطلس را در پیش بگیرند.
البته انصراف ۴ متحد مزبور آمریکا تا حد زیادی قابل پیشبینی بود. روزنامه نیویورکتایمز اوایل هفته قبل فاش ساخته بود توجیهات نظامی مقامات پنتاگون در رابطه با منافع عربستان برای حمله نکردن مستقیم به مواضع انصارالله فقط بهانه است و نشانه سست بودن جایگاه آمریکا در دریای سرخ.
به نوشته نزدیکترین روزنامه آمریکایی به دالانهای کاخ سفید، اگرچه واشنگتن بهانه آورده که از ترس بر هم خوردن آتشبس میان انصارلله و سعودی، تصمیمی برای حمله به مواضع یمنیها نگرفته است اما در حقیقت وحشت آمریکاییها از مینریزی ارتش یمن در دریای سرخ و بابالمندب و گستردهتر شدن ابعاد حملات موشکی و پهپادی آنهاست.
صحبتهای تیم لندرکینگ، فرستاده ویژه آمریکا برای یمن که اخیرا از سفر به خاورمیانه به واشنگتن بازگشته، گویای ترس آمریکا از درگیری گسترده با یمنیهاست. او در مصاحبهای درباره مذاکراتش با متحدان آمریکا در منطقه بویژه عربستان درباره امنیت دریایی و رسمیت بخشیدن به آتشبس با یمن گفته است: «همه به دنبال راهی برای کاستن از تنشها هستند. این ایده در کار نیست که منطقه وارد یک جنگ گستردهتر شود، بلکه قرار است با استفاده از ابزارهای در اختیار ما حوثیها تشویق به جلوگیری از رفتار بیمحابای خود شوند».
جالبتر از همه اینکه موقعیت آمریکا در منطقه چنان متزلزل شده که جیبوتی، کشوری لیلیپوتی با فقط 23 هزار کیلومتر مربع مساحت و کمی بیش از یک میلیون جمعیت در ساحل غربی تنگه بابالمندب نیز به حضور در ائتلاف آمریکایی نه گفته است! «نه» جیبوتی کوچک وقتی بزرگ جلوه میکند که بدانیم این کشور در ترافیک دریایی تنگه بابالمندب با یمن سهم مساوی دارد و علاوه بر آن میزبان چند پایگاه مهم دریایی آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی و چینی است.
یک مقام ارشد دولت جیبوتی گفته است با اینکه کشورش نگران عواقب توقف تجارت دریایی در بابالمندب برای اقتصاد این کشور مسلمان است اما باز هم از مشارکت در ائتلاف دریایی تحت رهبری آمریکا در دریای سرخ خودداری میکند. ماجرا وقتی جالبتر میشود که وزیر امور خارجه جیبوتی عملا با انصارالله علیه اسرائیل اعلام همبستگی میکند و میگوید: «ما حملات نیروهای یمنی را محکوم نمیکنیم، زیرا آن را حمایت از حق فلسطینیان میدانیم».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|