05/اسفند/1403
|
13:50
۲۳:۲۶
۱۴۰۳/۱۲/۰۴
مرحله اصلی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش دیروز آغاز شد

رهگیری پهپاد کرار توسط جنگنده ارتش

کد خبر: ۴۰۱۹۳۲

گروه سیاسی: مرحله اصلی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش از صبح دیروز با رمز «یا بقیه‌الله الاعظم عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف» در گستره سواحل مکران، دریای عمان و شمال اقیانوس هند تا مدار ۱۰ درجه آغاز شد. طبق گفته معاون هماهنگ‌کننده ارتش و فرمانده این رزمایش، مرحله اصلی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ در ادامه رزمایش‌های سالانه ارتش برگزار می‌شود.
آنطور که امیر حبیب‌الله سیاری اعلام کرده است، این رزمایش از نظر نوع تاکتیک‌ها و سلاح‌های به کار گرفته شده با رزمایش‌های قبل کاملا متفاوت است. وی گفته است: «خلاقیت و نوآوری در اجرای این رزمایش بزرگ در سطح ارتش جمهوری اسلامی ایران کاملا متفاوت است و به نمایش گذاشته خواهد شد. نیروهای جوان ما خلاقیت‌ها و ابتکار لازم را به کار خواهند گرفت تا ثابت کنند توانمندی انجام ماموریت ارتقای توان دفاعی و بالابردن توان بازدارندگی کشور را دارند». شعار رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 ارتش «امنیت و اقتدار پایدار» است و سازمان رزم شرکت‌کننده در این رزمایش به صورت مشترک بخشی از توانایی‌های رزمی نیروی زمینی، نیروی پدافند هوایی، نیروی هوایی و نیروی دریایی راهبردی ارتش را به نمایش خواهد گذاشت. 
* انجام عملیات ترکیبی
دیروز با اعلام رمز رزمایش مشترک 1403 ارتش توسط امیر سیاری، یگان‌های پیاده، زرهی، مکانیزه، سامانه‌های پدافندی، دریایی و شناورهای زیرسطحی و سطحی که از روزهای قبل در منطقه عمومی رزمایش حضور یافته بودند، عملیات‌ خود را انجام دادند. در این باره امیر سرتیپ علیرضا شیخ، سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 ارتش از انجام عملیات نشست و برخاست بالگردهای تهاجمی کبرای هوانیروز این نیرو در عملیات مشترک با بالگردهای RH, SH و  212AB روی عرشه شناورهای نیروی دریایی ارتش خبر داد. امیر شیخ همچنین اظهار داشت: این عملیات با توجه به تمام ظرفیت‌ها و توانمندی‌های هوانیروز ارتش، توسط بالگردهای تک‌ور و شکاری هوانیروز در سواحل مکران به صورت مشترک با هوادریا با بالگردهای هوانیروز انجام می‌شود. سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 ارتش عنوان کرد: مهم‌ترین وجه این عملیات مشترک، افزایش توانایی‌ها و مهارت‌های خلبانان هوانیروز ارتش است.
* شلیک اژدر والفجر جنگی
همچنین در مرحله عملیاتی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش، اژدر والفجر جنگی از زیردریایی فاتح شلیک و هدف خود را منهدم کرد. اژدرهای ایرانی اکسیژنی و الکتریکی والفجر از زیردریایی‌های طارق، فاتح و غدیر شلیک شدند و اهداف خود را در دریای عمان منهدم کردند. اژدر اکسیژنی یکی از سلاح راهبردی ساخت متخصصان جوان و نخبه دفاعی کشورمان است که به جای هوای فشرده به عنوان سوخت، از اکسیژن خالص فشرده استفاده می‌کند. اژدر مشقی الکتریکی هم از زیردریایی طارق علیه اهداف زیر سطحی شلیک شد. طراحی این اژدر نسبت به نسل‌های قبلی آن به روز‌رسانی و بهینه شده است.
همچنین یک فروند بالگرد SH نیز در ادامه این رزمایش، با پرتاب اژدر مارک ۴۶، هدف خود را در دریا مورد اصابت قرار داد. این نوع اژدر توسط متخصصان جوان نیروی دریایی ارتش با همکاری مراکز علمی و صنایع دفاعی کشور طراحی و ساخته شده که تفاوت آن با سایر اژدرها در ایمن بودن است.
در همین راستا سخنگوی رزمایش، بهره‌گیری از تجهیزات و تسلیحات بومی در این رزمایش بزرگ را یکی از نقاط قوت آن برشمرد و گفت: با جهاد بی‌وقفه دانشمندان و متخصصان جوان در ارتش جمهوری اسلامی ایران، وزارت دفاع، شرکت‌های دانش‌بنیان و سایر مراکز علمی و تحقیقاتی کشور، امروز در حوزه تامین نیازمندی‌های دفاعی، کاملاً به ظرفیت‌های داخلی متکی هستیم و نمایش اقتدار دفاعی در رزمایش بزرگ و مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش با استفاده از تجهیزات و تسلیحات بومی را می‌توان دلیل روشن و واضحی برای خودکفایی در شرایط تحریم طی سال‌های بعد از انقلاب اسلامی برشمرد.
* رهگیری پهپاد توسط جنگنده
عملیات رهگیری پهپاد کرار توسط جنگنده رهگیر «میگ ۲۹» ارتش یکی دیگر از مراحل رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش بود که دیروز با مهارت خلبان این جنگنده اجرا شد. همچنین جنگنده بمب‌افکن‌های راهبردی «اف 4» نیروی هوایی ارتش که از پایگاه‌های مختلف این نیرو به پرواز درآمده بودند، پس از انجام عملیات سوخت‌گیری هوایی از هواپیمای تانکر، توانستند اهداف از پیش تعیین‌شده را با موفقیت منهدم کنند.
این جنگنده‌ها با پرتاب بمب‌های ۲۵۰ پوندی قائم ۵ و شلیک موشک‌های ماوریک، اهداف مورد نظر را منهدم کردند.
در این مرحله از رزمایش جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش با تیراندازی علیه اهداف، عملیات پشتیبانی هوایی از نیروی زمینی ارتش را با موفقیت اجرا کردند. در این رزمایش، نیروی هوایی با جنگنده‌های بمب‌افکن سنگین و هواپیماهای رهگیری که از پایگاه‌های مختلف به پرواز درآمده بودند، باعث برتری هوایی بر نیروهای عمل‌کننده در منطقه شد.
امیر شیخ در این باره اذعان داشت: استفاده از نسل جدید موشک‌های ماوریک در این مرحله از رزمایش، همچنین اجرای عملیات توسط خلبانان جوان نیروی هوایی ارتش از جمله نقاط قوت این مرحله از رزمایش بزرگ ارتش بود.

ارسال نظر