01/فروردين/1404
|
14:09
۲۲:۱۶
۱۴۰۳/۱۲/۱۱

اخبار اقتصادی

افزایش قیمت میوه ناشی از صادرات بیش از حد است

معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران گفت: به دلیل صادرات بیش از حد، قیمت میوه افزایش یافته و این در حالی است که قرار بود در صادرات مازاد نیاز مردم صادر شود.
مرتضی معتمد، معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران درباره ذخیره‌سازی خرما و میوه شب عید گفت: اصناف، مایحتاج عمومی مردم را در تمام طول سال از جمله شب عید تأمین و عرضه می‌کنند. این کار مانع رشد قیمت شده و حتی پیام کاهشی و توقف به قیمت‌ها را دارد. این تجربه موفقی است که حدود ۱۸ سال است انجام می‌شود. دولت کل نیاز بازار را ذخیره نمی‌کند، بلکه با هدف تنظیم‌گری تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد نیاز بازار را ذخیره کرده و در ایام پایانی سال عرضه می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: در یکی دو سال اخیر، خرما نیز به سبد خرید دولت اضافه شده و این سبد شامل سیب، پرتقال و خرما شده است که  البته تلاش می‌شود کیوی نیز برای شب عید به این سبد افزوده شود.
معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران تشریح کرد: در تمام کشورهای دنیا مناسبت‌هایی وجود دارد که در آن ایام تقاضای برخی کالاها افزایش می‌یابد. این کشورها از طریق کنترل صادرات و واردات، بازارشان را تنظیم و تثبیت می‌کنند اما در ایران به دلیل صادرات بیش از حد، قیمت میوه‌ها گران شده است. وزارت جهاد کشاورزی باید صادرات را محدود و ممنوع کند تا قیمت داخلی تنظیم شود اما متأسفانه مورد هجمه قرار می‌گیرد. ماده ۲۳ قانون احکام دائمی توسط مجلس مصوب شده که به ‌موجب آن باید یک سال زودتر ممنوعیت صادرات کالا اعلام شود، این در حالی است که بازارهای ایران قابل‌پیش‌بینی نیست و این ماده برای کالاهایی است که یارانه‌ای نباشند در حالی که تمام تولیدات کشاورزی دارای یارانه است و قطعا مشمول ماده ۲۳ نیست. متأسفانه ۲ قانون اصلاح قانون خریدهای تنظیمی و تمرکز اختیارات بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی نادیده گرفته می‌شود.
وی همچنین گفت: قرار بود در صادرات مازاد نیاز مردم صادر شود؛ امروز قیمت سیب در میدان مرکزی تهران به ۸۵ هزار تومان و در خرده‌فروشی‌ها تا ۱۲۷ هزار تومان نیز رسیده است. وزارت جهاد کشاورزی نامه‌ای برای ممنوعیت موقت به مجلس نوشته اما با هجمه‌های بزرگی روبه‌رو شده است. کشور در سال حدود ۳۰۰ هزار تن انواع مرکبات نیاز دارد، دولت نمی‌تواند تمام آن را تأمین کند، بلکه باید از طریق کنترل صادرات این حجم تأمین شود.

***
۸۸ همت مالیات در 11 ماه وصول شد

بر اساس آخرین گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، در ۱۱ ماه سال‏جاری بیش از هزار و ۸۸ همت مالیات وصول شده که با رشد ۵۶ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته همراه بوده است.
در 11 ماه سال 1403، بالغ بر هزار و 88 همت  درآمد مالیاتی وصول شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 56 درصدی داشته و نسبت به بودجه مصوب حدود 97 درصد تحقق یافته است.
بنا بر این گزارش، از مجموع درآمدهای مالیاتی امسال، بیش از 705 هزار میلیارد تومان (درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته 72 درصد) از محل مالیات‏‏های مستقیم (شامل مالیات بر اشخاص حقوقی حدود 480 هزار میلیارد تومان، مالیات بر درآمدها حدود 200 هزار میلیارد تومان و مالیات بر ثروت بیش از 26 هزار میلیارد تومان) است.
همچنین در بازه زمانی 11 ماه سال ‏جاری، بیش از 382 هزار میلیارد تومان از محل مالیات بر کالاها و خدمات وصول شده است که بخش عمده آن از محل مالیات بر ارزش افزوده بالغ بر 243 هزار میلیارد تومان است.
گفتنی است سال گذشته میزان واریزی به شهرداری‌ها و دهیاری‌های سراسر کشور از محل درآمدهای وصول شده برای توسعه و آبادانی کشور 116 همت بود که این مبلغ در 10 ماه سال جاری به 120 همت رسیده که نسبت به مدت مشابه رشد 57 درصدی داشته است. همچنین  سال 1400 مبلغ 24 هزار میلیارد تومان عوارض به وزارت کشور پرداخت شد که در حال حاضر این عدد به 41 همت رسیده است.

***
رشد ۱۰ هزار واحدی شاخص کل بورس

شاخص بورس در جریان معاملات دیروز بازار سرمایه با رشد ۱۰هزار واحدی مواجه شد.
در جریان دادوستدهای دیروز بازار سرمایه، بیش از 14 میلیارد و 30 میلیون سهم و حق تقدم به ‌ارزش بالغ بر 10هزار و 846 میلیارد تومان در بیش از 450 هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 10هزار و 353 واحدی در ارتفاع 2 میلیون و 854 هزار و 321 واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در این روز به نام نمادهای معاملاتی فارس، وبملت و نوری شد و نمادهای معاملاتی پارسان، شبندر و اخابر بیشترین اثرگذار منفی را بر این نماگر از خود برجا گذاشتند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 7 میلیارد و 955 میلیون ورقه به ‌ارزش 124 هزار و 412 میلیارد تومان در 443 هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 72 واحد افت کرد و در ارتفاع 26 هزار و 70 واحد قرار گرفت.
در این بازار هم دیروز بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی فزر، وسپهر و خاور شد و در مقابل نمادهای معاملاتی مارو، بپاس و حگهر بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

ارسال نظر
پربیننده