16/فروردين/1404
|
02:32
۲۲:۱۱
۱۴۰۴/۰۱/۱۵
شروع خوب ۱۴۰۴ برای ورزش ایران با صعود تیم ‌ملی فوتبال به جام‌جهانی و قهرمانی کشتی‌گیران در آسیا

بهار نکوی سال جدید

باربد بهراد: نوروز 1404 برای ورزش ایران، پربرکت و تاریخی بود. در این تعطیلات، تیم ‌ملی فوتبال کشورمان موفق شد برای هفتمین بار به جام‌جهانی فوتبال راه یابد. در پنجمین روز فروردین، شاگردان امیر قلعه‌نویی با تساوی 2-2  مقابل تیم ‌ملی ازبکستان موفق شدند حضور خود را در مرحله نهایی جام‌جهانی 2026 مسجل کنند. این هفتمین حضور تیم ‌ملی ایران در تاریخ جام‌جهانی و چهارمین صعود پیاپی به این رقابت‌هاست و یک افتخار بزرگ برای ورزش کشورمان به شمار می‌رود.
اما این تنها موفقیت ورزش ایران در نوروز نبود. پس از فوتبال، نوبت کشتی رسید. در فاصله زمانی 6 تا 10 فروردین، تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران در مسابقات قهرمانی آسیا که در اردن برگزار شد، براحتی قهرمانی را در هر ۲ رشته به دست آوردند. این موفقیت‌ها نه تنها به رشد و پیشرفت کشتی ایران کمک کرد، بلکه نویدبخش روزهای بهتر در سال جدید برای ورزش ایران بود.
با این شروع خوب، امیدها برای دستاوردهای بیشتر در سال 1404 بسیار بالاست. ادامه این موفقیت‌ها در سطح آسیا و جهان می‌تواند به ارتقای ورزش کشور کمک شایانی کند.
* صعود به جام‌جهانی فوتبال
تیم ملی فوتبال ایران با کسب تساوی ۲-۲ مقابل ازبکستان در ورزشگاه آزادی، موفق شد برای هفتمین‌بار در تاریخ، جواز حضور در رقابت‌های جام‌جهانی را به ‌دست آورد. با این نتیجه، با توجه به فاصله ۱۰ امتیازی ایران با امارات رده سومی، صعود شاگردان امیر قلعه‌نویی به جام‌جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد، چرا که امارات در ۳ بازی باقیمانده، نهایتاً قادر به کسب ۹ امتیاز خواهد بود که برای رسیدن به ایران کافی نیست.
ایران پس از ژاپن و نیوزیلند، به عنوان سومین تیم جواز حضور در بیست‌وسومین دوره جام‌جهانی را کسب کرد؛ دوره‌ای که با حضور ۴۸ تیم، بزرگ‌ترین و پرتعدادترین جام‌جهانی تاریخ فوتبال خواهد بود.
نخستین حضور ایران در جام‌جهانی به سال ۱۹۷۸ بازمی‌گردد. پس از آن، تیم ‌ملی کشورمان در سال‌های ۱۹۹۸، ۲۰۰۶، ۲۰۱۴، ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ نیز به این تورنمنت معتبر راه یافت. با صعود به جام‌جهانی ۲۰۲۶، تیم ‌ملی برای چهارمین دوره متوالی در این رقابت‌ها شرکت خواهد کرد؛ با این حال، تیم ایران تاکنون موفق به صعود از مرحله گروهی نشده است.
ساختار جدید جام‌جهانی ۲۰۲۶ که در آن ۴۸ تیم در ۱۲ گروه ۴ تیمی قرار خواهند گرفت، شانس صعود تیم‌هایی چون ایران را افزایش داده است. از هر گروه ۲ تیم نخست به همراه ۸ تیم برتر سوم به مرحله یک‌شانزدهم نهایی صعود خواهند کرد. این تغییرات، امیدها برای عبور از مرحله گروهی را در دل هواداران ایرانی زنده کرده است.
ایران همواره یکی از تیم‌های برتر قاره آسیا در رده‌بندی فیفا بوده و با ترکیبی از بازیکنان باتجربه و نسل جدید ستارگان، این فرصت را دارد تا در جام‌جهانی ۲۰۲۶ عملکردی فراتر از دوره‌های گذشته داشته باشد. بهترین عملکرد ایران در مرحله گروهی جام‌جهانی مربوط به سال ۲۰۱۸ است؛ تیم تحت هدایت کارلوس کی‌روش که تا روز آخر شانس صعود داشت و تنها با یک امتیاز کمتر نسبت به اسپانیا و پرتغال، از صعود بازماند.
جام جهانی ۲۰۲۶ از تاریخ ۲۱ خرداد تا ۲۸ تیر ۱۴۰۵ به میزبانی مشترک ۳ کشور آمریکا، کانادا و مکزیک برگزار خواهد شد. برای نخستین‌بار، میزبانی این رویداد میان ۳ کشور تقسیم شده و مسابقات در ۱۶ شهر از جمله نیویورک، لس‌آنجلس، مکزیکوسیتی و تورنتو انجام خواهد شد.
تیم ملی فوتبال ایران اکنون این فرصت تاریخی را دارد تا با عبور از ناکامی‌های گذشته، رؤیای دیرینه‌ صعود به مرحله حذفی جام‌جهانی را محقق کند.
* قهرمانی فرنگی‌کاران
تیم ملی کشتی فرنگی ایران با کسب ۵ مدال طلا و ۳ نشان نقره بالاتر از ازبکستان و سایر رقبای آسیایی با اقتدار به عنوان قهرمانی قاره کهن دست یافت تا چراغ مدال‌آوری سال جدید را روشن کند.
رقابت‌های کشتی فرنگی بزرگسالان قهرمانی آسیا، ۵ و ۶ فروردین در شهر امان، پایتخت اردن برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط سعید اسماعیلی در وزن ۶۷ کیلوگرم، دانیال سهرابی در ۷۲، محمد ناقوسی در ۸۲، محمدهادی ساروی در ۹۷ و فردین هدایتی در ۱۳۰ کیلوگرم به مدال طلا و محمدمهدی کشتکار در ۶۳ کیلوگرم، علیرضا عبدولی در ۷۷ و یاسین یزدی در ۹۷ کیلوگرم به مدال نقره دست یافت.
در رده‌بندی تیمی ایران با اقتدار و با کسب ۲۰۱ امتیاز به عنوان قهرمانی دست یافت و تیم‌های ازبکستان با ۱۶۸ و ژاپن با ۱۳۱ امتیاز دوم و سوم شدند.
* تیم ملی کشتی آزاد ایران؛ قهرمان آسیا
تیم ملی کشتی آزاد ایران با کسب 4 مدال طلا، یک نقره و 4 برنز عنوان قهرمانی آسیا را به خود اختصاص داد.
رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی آسیا به میزبانی اردن ایام نوروز برگزار شد و تیم ‌ملی کشتی آزاد ایران با کسب ۴ مدال طلا، یک نقره و ۴ برنز عنوان قهرمانی را به خود اختصاص داد.
مسابقات کشتی آزاد قهرمانی آسیا روزهای ۹ و ۱۰ فروردین در شهر امان اردن برگزار شد و در پایان تیم جوان‌شده ایران توسط مهدی یوسفی در ۷۹ کیلوگرم، ابوالفضل رحمانی در ۹۲، امیرحسین فیروزپور در ۹۷ و امیررضا معصومی در ۱۲۵ کیلوگرم به طلا، میلاد والی‌زاده در ۵۷ کیلوگرم به مدال نقره و احمد محمدنژادجوان در ۶۱ کیلوگرم، عباس ابراهیم‌زاده در ۶۵، سینا خلیلی در ۷۰ و محمدمبین عظیمی در ۹۷ کیلوگرم به برنز دست یافت.
آزادکاران کشورمان در رده‌بندی تیمی با کسب ۱۹۰ امتیاز مقتدرانه و با فاصله زیاد با حریفان به عنوان قهرمانی دست یافتند و تیم‌های ژاپن با ۱۴۶ امتیاز و قزاقستان با ۱۲۳ امتیاز دوم و سوم شدند.

ارسال نظر