30/فروردين/1404
|
12:13
۲۳:۰۷
۱۴۰۴/۰۱/۲۰
رئیس‌جمهور با اشاره به موضوع مذاکره با آمریکا با تأکید بر ضرورت مقاومت در مقابل دشمن:

دستاورد‌ها را معامله نمی‌کنیم

گروه سیاسی: در حالی که نگاه‌ها به روز شنبه و مذاکراتی دوخته شده که قرار است به صورت غیرمستقیم میان نمایندگان ایران و آمریکا در عمان انجام شود، دیروز در کشورمان روز ملی فناوری هسته‌ای با رونمایی از 6 دستاورد جدید در این حوزه گرامی داشته شد. رئیس‌جمهور در سخنرانی خود در این مراسم با اعلام اینکه ایران هرگز به دنبال بمب اتم نبوده و این موضوع بارها راستی‌آزمایی شده است، تاکید کرد: ما خواهان جنگ نیستیم اما در برابر هرگونه تجاوز با اقتدار ایستادگی خواهیم کرد.
به گزارش «وطن امروز»، ایران فناوری هسته‌ای صلح‌آمیز خود را با قدرت ادامه می‌دهد. هرچند نگاه رسانه‌های جهان به مذاکرت روز شنبه دوخته شده که محور اصلی آن مساله هسته‌ای کشورمان است اما دانش و صنعت هسته‌ای ایران همچنان رو به جلو حرکت می‌کند و در جدیدترین دستاوردهای حاصله، دیروز با حضور رئیس‌جمهور از ۶ دستاورد فناورانه سازمان انرژی اتمی رونمایی شد. 
مسعود پزشکیان در این مراسم که در محل سازمان انرژی اتمی برگزار شد، به چند محور اصلی پرداخت؛ ایران به دنبال بمب اتم نیست و رهبر انقلاب نیز طی فتوایی ساخت چنین تسلیحاتی را حرام اعلام کرده‌اند، ما خواهان جنگ نیستیم اما در برابر هر گونه تجاوزی قاطعانه ایستادگی می‌کنیم، هرگز از قدرت دفاعی خود دست نمی‌کشیم، چرا که اگر از مقاومت دست بکشیم، به سرنوشت مردم مظلوم غزه و لبنان دچار می‌شویم. با سرمایه‌گذاران آمریکایی مشکلی نداریم بلکه ما با توطئه و سیاست‌های غلط آنها مشکل داریم، مذاکره مستقیم نمی‌کنیم، چرا که به آمریکایی‌ها اعتماد نداریم، دکتر عراقچی با توصیه‌ها و سفارش‌های رهبری در عمان با نمایندگان آمریکا در جلسه غیرمستقیم گفت‌وگو می‌کند.
* ۱۰۰ بار راستی‌آزمایی کردید
رئیس‌جمهور بیان کرد: می‌گویند می‌خواهیم اطمینان پیدا کنیم. از چه می‌خواهید اطمینان پیدا کنید؟ ۱۰۰ بار راستی‌آزمایی کردید، ۱۰۰۰ بار باز هم راستی‌آزمایی کنید. ما به علم هسته‌ای نیاز داریم و آنها هیچگاه این نیاز را رفع نمی‌کنند. آنها ما را ذلیل می‌خواهند. ما ذلیل نخواهیم ماند. همه عزیزانی که در این عرصه تلاش می‌کنند باعث افتخار کشور هستند. ما تلاش می‌کنیم خودمان مشکلات کشور خود را حل کنیم. دستاوردهای علمی که مطرح کردید مشخص است که اگر ما این دانش را نداشتیم یا باید کلی از آدم‌های ما می‌مردند یا به خارج برای درمان می‌رفتند و کلی ارز با خود می‌بردند.
* در برابر تهدیدها مستحکم هستیم
وی در ادامه بیان کرد: ما به دنبال جنگ نیستیم اما در مقابل هر تجاوزی با علم و توان خلق شده با قدرت می‌ایستیم. هر چقدر بیشتر ضربه بزنند قوی‌‌تر می‌شویم. هر چقدر تهدید کنند ما مستحکم‌تر می‌شویم.
پزشکیان تاکید کرد: ما متجاوز نیستیم. به تمام کشورها اسلامی اعلام کردیم برادر هستیم. از روی اعتقاد می‌گویم. ما همه کشورهای همسایه خود را برادر می‌دانیم. این اسرائیل است که بدون هیچ ملاحظه انسانی و هیچ ملاحظه قانونی زن و کودکان را می‌کشد. از آن نیز حمایت می‌کنند. اگر ما بی‌دفاع شویم اینها از ما دفاع خواهند کرد؟ آیا اگر دست از مقاومت برداریم، به کمک ما خواهند آمد؟ هرگز. همان کاری را با ما می‌کنند که امروز دارند با زنان و کودکان بی‌گناه در غزه انجام می‌دهند. وی در ادامه خاطرنشان کرد: کسی نمی‌تواند به راحتی به مملکت ما چشم طمع داشته باشد. بنده هر هفته خدمت مقام معظم رهبری می‌رسم. مقام معظم رهبری با سرمایه‌گذار آمریکایی در کشور هیچ مخالفتی ندارند. بیایند سرمایه‌گذاری کنند. ما با توطئه و سیاست‌های غلط آنان مشکل داریم‌. ایران جایی نیست که توطئه کنند. اطلاعات بگیرند و بعد افراد را ترور کنند.
* به آمریکا اعتماد نداریم
وی ادامه داد: رهبری فرمودند آماده مذاکره هستیم، نه به شکل مستقیم چون اعتماد نداریم. نمی‌شود ما را تحریم کنند بعد بگویند گفت‌وگو کنید و در گفت‌وگو اینها را بپذیرید. ما غیرمستقیم و با عزت و سربلندی گفت‌وگو می‌کنیم. هر ضمانتی لازم باشد که ما دنبال بمب هسته‌ای نیستیم می‌دهیم. ما دنبال بمب هسته‌ای نبوده، نیستیم و نخواهیم بود. بی‌خود می‌گویند ایران منطقه را به هم می‌زند. ما داریم ترور می‌کنیم و هواپیمای بمب‌افکن در منطقه مستقر می‌کنیم؟ ما کشورهای منطقه را تجهیز می‌کنیم تا به جان هم بیندازیم؟ یا آدم‌هایی که ادعای تمدن و صلح و امنیت می‌کنند منطقه را می‌خواهند به محل درگیری و خونریزی تبدیل کنند؟
وی افزود: ما صلح و امنیت می‌خواهیم. اهل گفت‌وگو هستیم اما با عزت و سربلندی. از دستاوردهای خود کوتاه نمی‌آییم و معامله نمی‌کنیم. جوانان ما می‌خواهند خلاقیت خود را نشان دهند و باید این بستر موجود باشد. از شهدای بزرگی که در این راه جان خود را دادند قدردانی می‌کنیم. من در ذهن خودم احساس می‌کنم آدم اگر در راه حق شهید شود ماندگارتر است تا در بستر بمیرد. بهتر است آدم پای ارزش‌ها و باورهای پاک انسانی خود با قدرت بایستد. 
وی در ادامه بیان کرد: مردم ایران با قدرت ایستاده‌اند. اینها تحلیل می‌کنند ایران در ضعیف‌ترین وضعیت خود قرار دارد. از همان تحلیل‌های غلط همیشگی آنان است. ما در هر چه اختلاف داشته باشیم، در تمامیت ارضی خود هیچ اختلافی نداریم. همه کسانی که در این مرز و بوم زندگی می‌کنند با قدرت از کشور خود دفاع می‌کنند. این طمع که فکر می‌کنند ما ضعیف شده و می‌توانند با ما درگیر شوند، خیالی خام است. مردم کشور ما به بیگانگان اجازه حضور نمی‌دهند، ایران هیچگاه مستعمره بیگانگان نبوده است و مردم هیچگاه این اجازه را نداده و نخواهند داد.
وی در پایان بیان کرد: اگر صلح و آرامش می‌خواهند ما دنبال صلح و آرامش هستیم. تحریم‌ها را بردارند و به تعهدات خود عمل کنند. ما به تعهدات خود در برجام عمل کردیم. آنها خارج شدند و ما را تهدید کردند. مطمئن هستم می‌توانیم با قدرت راه را ادامه دهیم. ان‌شاءالله در روز شنبه دکتر عراقچی با توصیه‌ها و سفارش‌های رهبری در عمان با نمایندگان آمریکا در جلسه غیرمستقیم گفت‌وگو می‌کند. موضع ما مشخص و رهبری بارها تکرار کردند و در رابطه با سایر مسائل که می‌تواند گفت‌وگو شکل بگیرد، تعامل خواهیم کرد.

***
رونمایی از ۶ دستاورد جدید صنعت هسته‌ای کشور

همزمان با بیستم فروردین، روز ملی فناوری هسته‌ای، از ۶ دستاورد جدید فناورانه سازمان انرژی اتمی ایران با حضور رئیس‌جمهور، در محل این سازمان رونمایی شد.
در بخش سلامت، از رادیوداروی تشخیصی «گالیوم فاپی» برای شناسایی بیش از ۳۰ نوع سرطان و رادیوداروی درمانی «لوتشیم فاپی» که در درمان هدفمند سرطان‌های پیشرفته کاربرد دارد، رونمایی شد. 
همچنین کرم پوستی «رنیوم-۱۸۸» که برای درمان سرطان‌های شایع پوستی تولید شده، از دیگر محصولات نوآورانه معرفی‌شده بود.
در بخش صنعت، چشمه کبالت ۵۷ ویژه چاه‌پیمایی که تاکنون در انحصار چند کشور معدود بود، برای نخستین‌بار به دست متخصصان داخلی تولید و به بهره‌برداری رسید. همچنین از محصول «متانول دوترهD4» مورد استفاده در صنایع پتروشیمی، داروسازی و تجهیزات پیشرفته تصویربرداری (NMR) و ماده استراتژیک «دی‌اتیل هگزیل فسفریک اسید» (D2EHPA) به ‌عنوان استخراج‌کننده فلزات ارزشمند نظیر اورانیوم، نیکل و کبالت نیز پرده‌برداری شد.

***
صیانت از دستاوردهای هسته‌ای مسؤولیت ملی است

سخنگوی وزارت امور خارجه با تبریک روز ملی فناوری هسته‌ای تأکید کرد: صیانت از دستاوردهای ملت ایران در حوزه دانش هسته‌ای و کاربردهای متنوع صلح‌آمیز آن، یک مسؤولیت ملی است.
اسماعیل بقایی، به‌ مناسبت روز ملی فناوری هسته‌ای (20 فروردین) در حساب رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: روز ملی فناوری هسته‌ای را به مدیران، دانشمندان، متخصصان و تلاشگران این عرصه راهبردی تبریک عرض می‌کنم، به روان پاک شهدای عرصه علم و فناوری هسته‌ای ایران درود می‌فرستیم و یاد آنها را گرامی می‌داریم.
وی افزود: برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران، نماد اراده ملی و محصول تلاش، ابتکار و پایمردی ملت ایران در مسیر دستیابی به دانش و فناوری‌های پیشرفته است، این فناوری امروز به‌عنوان دانشی بومی در خدمت پیشرفت، سازندگی و اقتدار علمی کشور قرار دارد. سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: صیانت از دستاوردهای ملت ایران در حوزه دانش هسته‌ای و کاربردهای متنوع صلح‌آمیز آن، یک مسؤولیت ملی است. وزارت امور خارجه، همچون گذشته، با تمام توان از همه ظرفیت‌های خود برای پاسداشت حقوق ملت ایران در حوزه هسته‌ای استفاده خواهد کرد.

***
ایران وارد فاز سوم قدرت‌ساز در صنعت هسته‌ای شده است

رئیس سازمان انرژی اتمی دیروز با بیان اینکه «ما وارد فاز سوم قدرت‌ساز در صنعت هسته‌ای شدیم» اعلام کرد: ما سازنده و بهره‌بردار رآکتور‌های بومی تحقیقاتی و قدرت هستیم. محمد اسلامی گفت: ما در 3 سال گذشته هر سال حدود 150 دستاورد علمی، فناوری و صنعتی داشتیم، این نشان دهنده یک اراده‌ای است، سازمان انرژی اتمی برای هر مساله‌ای راه‌حل خواهد داشت؛ مسائلی که به کشور مربوط می‌شود و امروز آثار و نتایج آن مشخص است که این جریان فعال توانسته است تراز در شأن ایران را برای مردم به وجود آورد.
وی با اشاره به بخش سرمایه‌گذاری گفت: ما توانستیم در ۳ بخش فعالیت‌ها را دنبال کنیم. سرمایه‌گذاری در حوزه بهداشت و درمان نخست است، این ظرفیت توانسته است پشتیبان بخش درمان و پزشکی باشد. ما علاوه بر 68 رادیودارویی که تولید می‌کردیم اکنون 20 رادیودارو را در دست بالینی در حوزه آزمایش قرار داده‌ایم، ما در این بخش به یک قطب جهانی تبدیل خواهیم شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین گفت: ما در بحث راهبردی 2 فاز را پشت سر گذاشتیم؛ ابتدا فاز ورود به عرصه صنعتی هسته‌ای است که شما اگر غنی‌سازی نداشته باشید، فاقد ظرفیت هستید. با ایجاد ظرفیت برای غنی‌سازی که ما امروز  نوزدهمین سال آن را جشن می‌گیریم، از فاز تحقیقات عبور کردیم و به ظرفیت پایدار رسیدیم. در بحث زیرساخت غنی‌سازی و ماشین‌سازی و هم در بحث فرآوری و غنی‌سازی به ظرفیت خوبی رسیدیم.
وی اضافه کرد: فاز دوم که بخش برجسته صنعت هسته‌ای است، قدرت طراحی و ساخت رآکتور تحقیقاتی و قدرت طراحی و ساخت سوخت است. ما اکنون در این فاز قرار گرفتیم و ورود به فاز سوم را اعلام رسمی‌ می‌کنیم که ما سازنده و بهره‌بردار بومی رآکتور تحقیقاتی و قدرت هستیم که این مستلزم این است که در چرخه سوخت هم فعالیت‌های خود را گسترش دهیم.

ارسال نظر