جزئیاتی از طرح احتمالی ترامپ برای اوکراین
روزنامه "نیویورک پست" به نقل از منابع آگاه گزارش داده است که طرح صلح احتمالی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، برای حلوفصل درگیری اوکراین ممکن است شامل استقرار نیروهای اروپایی در این کشور باشد.
در این گزارش آمده است: «اگرچه شرایط نهایی این طرح هنوز مشخص نشده، زیرا کییف و مسکو در حال بررسی داخلی آن هستند، اما این طرح ممکن است شامل استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی در خاک اوکراین باشد.»
این روزنامه همچنین به نقل از یک مقام ارشد ناشناس در دولت آمریکا یادآور شد که کییف در صورت بهرسمیت شناختن واقعیت، حاضر است از 20 درصد از سرزمینهای خود صرفنظر کند. به گفته مقام مذکور، اوکراین گویا «آمادگی دارد از 20 درصد از خاک خود صرفنظر کند»، مشروط بر آنکه این امر بهعنوان یک واقعیت عملی و نه حقوقی تلقی شود.»
منبع خبری روزنامه یادآور شد که نمایندگان کییف در جریان مذاکرات هفته گذشته با هیئت آمریکایی، بهویژه درباره بخشی از توافق که مربوط به «سرزمینها» است، ابراز نگرانی کردهاند؛ منظور از قلمرو، مناطقی است که پس از انجام همهپرسیها به روسیه ملحق شدهاند.
در این گزارش همچنین اشاره شده که چنین تحولاتی برای رسیدن به آتشبس ضروری به نظر میرسد.علاوه بر این، آمریکا نیز ممکن است در یک نیروی حافظ صلح مشارکت داشته باشد، اما نه بهعنوان «نیروی نظامی میدانی»، بلکه در قالب «منبع تأمین مالی، همراه با طرف@های ثالث».
شب گذشته ترامپ اعلام کردد که تماسهای اخیر ایالات متحده با روسیه و اوکراین «بسیار خوب» بوده و احتمالاً طی سه روز آینده جزئیات کامل این مذاکرات منتشر شود.
یک مقام ارشد اوکراینی اعلام کرده که واشنگتن هنوز در تلاش است مشخص کند که آیا دستیابی به هرگونه توافقی امکانپذیر است یا خیر. در صورت حصول توافق، پذیرش امتیازات ارضی به نفع روسیه - که ظاهراً از سوی طرف آمریکایی پیشنهاد شده- برای کییف «بهویژه دشوار» خواهد بود.
علاوه بر این، به گزارش برخی رسانهها، ایالات متحده ممکن است در ازای همکاری روسیه در موضوع حلوفصل درگیری اوکراین، پیشنهاد تضمین سرمایهگذاریهای غرب یا لغو برخی تحریمها را به مسکو ارائه دهد. بر اساس این اطلاعات، واشنگتن به توسعه روابط با مسکو در منطقه قطب شمال علاقهمند است. روسیه دارای بزرگترین ناوگان یخشکن در جهان است که از نظر تعداد، از کل ناوگان ایالات متحده و متحدان آن پیشی میگیرد. همچنین یادآور شده که روسیه دارای هفت یخشکن هستهای است که ایالات متحده و متحدانش فاقد آن هستند.
در این رابطه گفته شده که روسیه نیز میتواند از این همکاری نیز منتفع شود، چراکه منطقه قطب شمال حدود 20 درصد از صادرات روسیه و 10 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میدهد. همچنین توسعه این منطقه برای بهرهبرداری بیشتر از ظرفیتهای سیبری اهمیت فراوانی دارد.
انتهای پیام/