وقاحت بیپایان کاخ الیزه
طی روزهای اخیر، همزمان با برگزاری مذاکرات غیرمستقیم هستهای میان ایران و آمریکا، شاهد لفاظیهایی از سوی مقامات فرانسوی و در رأس آنها وزیر امورخارجه این کشور اروپایی هستیم.
ژان نوئل بارو وزیر امور خارجه فرانسه در این خصوص مدعی شده است:
" پاریس با واشنگتن درباره محتوای احتمالی توافق و زمانبندی آن هماهنگ بوده است و توافق احتمالی باید شامل مؤلفههای موشکی و فعالیتهای منطقهای ایران نیز باشد. «ایران تهدیدی عمده برای منافع امنیتی ماست، زیرا ما، یعنی فرانسه و شهر مارسی در تیررس (موشکهای ایران) قرار داریم و شرکای نزدیک ما در منطقه نیز در تیررس قرار دارند. بنابراین ما این مسئله را بسیار جدی میگیریم."
واقعیت امر این است که پاریس از سال 2017 میلادی ( اولین سال حضور مکرون در کاخ الیزه)، به نتانیاهو و ترامپ در خصوص مهار موشکی تمام عیار ایران تعهداتی پشت پرده داده است. در حال حاضر نیز مقامات کاخ الیزه در صدد عمل به همین تعهد وقیحانه خود هستند: آرزویی که البته مکرون و دیگر مقامات فرانسوی آن را به گور خواهند برد!
بدون شک فرانسویها و دیگر بازیگران غربی از جمله آمریکا اساساً در کسوت و جایگاهی نیستند که حدود و ثغور فعالیتهای موشکی کشورمان را ترسیم کنند، آن هم در شرایطی که رژیم اشغالگر قدس در حال انجام شدیدترین حملات ممکن علیه امنیت منطقه است.
صورتبندی «تقابل موشکی غرب با ایران» بر خلاف آنچه تصور میشود، چندان دشوار نیست. آمریکا و تروییکای اروپایی جهت مقابله با توان دفاعی و موشکی ایران وارد معامله شدهاند. واشنگتن و پاریس دو بازیگر اصلی آن سوی معادله هستند، ضمن آنکه لندن و برلین نیز از قبل در این خصوص به کاخ سفید و کاخ الیزه چراغ سبز نشان دادهاند. بنابراین، در بعد ماهوی موضوع، میان واشنگتن و تروییکای اروپایی اتفاق نظر وجود دارد.
با این حال در بعد ظاهری و شکلی موضوع، میان آمریکا و متحدان آن تنها یک اختلاف وجود دارد: ترامپ معتقد است که توان موشکی ایران باید در ذیل برجام و در ارتباط با سند توافق هستهای گنجانده شود. این در حالیست که تروییکای اروپایی و دموکراتهای آمریکا معتقدند موضوع توان موشکی ایران باید بهعنوان یک موضوع جداگانه و در قالب توافقی ثانویه منعقد شود.
آنچه مسلم است اینکه آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس به اصل خواسته خود ( مهار موشکی ایران ) نخواهند رسید، چه در قالب توافق جامع و چه در قالب توافقی مجزا و ثانویه!
در عین حال انتظار میرود وزارت امور خارجه کشورمان مواضع صریح و محکمی را در برابر وقاحت اخیر فرانسویها اتخاذ کند. پاریس طی سالهای گذشته و اخیر، تبدیل به یکی از اصلیترین کانونهای بحرانساز درمنطقه غرب آسیا شده و در جریان وقوع جنگ غزه و نسلکشی فلسطینیان نیز در کسوت یکی از شرکای امنیتی و سیاسی تلآویو در این معادله خونین حضور دارد.
انتهای پیام/