زاکانی: تهرانیها رشوهگیران را معرفی کنند
شهرداری تهران به منظور جلوگیری از پرداخت و دریافت احتمالی رشوه در این نهاد سازوکاری را راهاندازی کرده است تا شهروندان از طریق آن مطالبه رشوه را گزارش کنند. به گفته علیرضا زاکانی، در سال جاری سازوکاری فراهم شده تا شهروندان بتوانند درخواستهای رشوه را به شهرداری گزارش دهند تا با متخلفان برخورد قانونی انجام شود. دیروز نشست خبری شهردار تهران با خبرنگاران برگزار شد. زاکانی در ابتدا سالگرد شهادت شهدای خدمت را گرامی داشت و گفت: امروز بیش از ۴۴ ماه توفیق خدمت در شهرداری را دارم و با عنایت خدا رویکرد جدیدی را آغاز کردیم؛ ۴ تحول در کلانشهر تهران برنامهریزی شده که با همراهی شورای ششم روند بهتر شده است. وی ادامه داد: ما در مسیر توسعه شهر، از مرحله تثبیت عبور کرده و وارد مرحله توسعه فعالیتها شدهایم. چشمانداز پیش رو تجلی تحول است. شهردار تهران اضافه کرد: در حوزه فناوری اطلاعات و فناوریهای نوین، گامهای اساسی برداشتهایم؛ مسیری که شامل اخذ مجوزها، توسعه منابع انسانی و ایجاد زیرساختها بوده است. در ماههای آینده، تهران با پدیده بزرگی در حوزه فناوریهای نوین مواجه خواهد بود که مرتبط با ساخت پارک فناوری ۲۰۰ هکتاری در پارک ولایت و کارخانههای نوآوری متعدد در نقاط مختلف شهر است. اینها مواردی بودند که در گذشته به عنوان خواب و خیال مطرح میشدند اما اکنون با اخذ مجوزها، مسیر جدیدی آغاز شده تا مردم خدماتشان را در چارچوبهای نوین دریافت کنند. زاکانی بیان کرد: در حوزه حملونقل نیز، پس از فراهم کردن مقدمات و رسیدن به یک نصاب حداقلی، اکنون در مسیر توسعه خطوط مترو، اتوبوس، تراموا، تاکسی و موتوربرقی قرار گرفتهایم که امسال بهصورت ملموس توسعه خواهند یافت. شهردار تهران با تأکید بر حل مشکلات مسکن و حاشیهنشینی، بر سرمایهگذاری در بافت فرسوده با رویکردی نوین اشاره کرد و گفت: این رویکرد، ایجاد خانههای وسیعتر و قابل استفاده را هدف قرار داده است. در حالی که در سالهای گذشته، ساخت آسمانخراشها بهتنهایی راهگشا نبود، شهرداری با اولویتبندی پروژهها و توجه به زیرساختها، در آستانه یک جهش بزرگ قرار دارد. به گفته زاکانی، عملکرد مالی شهرداری نیز گویای این جهش است. سال 1403 بودجه شهرداری به 151 همت افزایش یافت اما تحقق درآمد با عبور از 200 همت، رکوردی بیسابقه را به ثبت رساند. این موفقیت، حاصل افزایش 350 درصدی تراکم در پروندههای ارجاعی به کمیسیون ماده 5 است؛ افزایشی که نسبت به سالهای 90 تا 99، با انضباط مالی، دقت و مولدسازی همراه بوده است. شهرداری با اتکا بر این رویکرد و مشارکت با بخشهای مختلف، مسیری پرشتاب را در پیش گرفته است.
* کارچاقکنی کاهش یافت
زاکانی با بیان اینکه شهرداری تهران در سالهای اخیر با تمرکز بر مبارزه با فساد، گامهای مهمی در جهت بازپسگیری اموال و بهبود فرآیندهای اداری برداشته است، گفت: رویکرد شهرداری در این زمینه، شامل 3 محور اصلی است، شهرداری با پیگیری جدی پروندههای فساد، موفق شده است در سال 1402، 46 همت (46 هزار میلیارد تومان) و در سال 1403، بیش از 100 همت از اموال و امکانات به ناحق تصرف شده را به بیتالمال بازگرداند. نمونهای از این موفقیتها، بازپسگیری ملکی است که با سوءاستفاده، به قیمتی بسیار پایینتر از ارزش واقعی به فروش رفته بود. به گفته وی، شهرداری با هدف کاهش زمینههای فساد، طرحهای «سامانه شهریار» و «سامانه شهرزاد» را در دست اجرا دارد، این سامانهها با بهحداقلرساندن تعاملات حضوری بین شهروندان و کارکنان شهرداری، امکان سوءاستفاده و کارچاقکنی را به طور چشمگیری کاهش میدهند. شهردار تهران با پرداختن به موضوع حملونقل عمومی گفت: در طول این دوره از مدیریت شهری، روزانه یک اتوبوس به شهر اضافه کردیم و ۳۲۲۳ اتوبوس از داخل و خارج در حوزه دیزلی و ۳۵۰۰ اتوبوس برقی را قرارداد بستیم. تا پایان سال حدود ۸۰۰ اتوبوس دیگر تحویل میگیریم.
وی در ادامه به موضوع حریم شهر تهران اشاره کرد و گفت: شهرداری تهران در پی گزارشها و نگرانیهای رئیسجمهور و مقامات شهری، درباره وضعیت گسترده ساختوسازهای غیرقانونی و عدم تعیین حریم رسمی شهر، اعلام کرد روند تعیین و تثبیت حریم پایتخت از دههها پیش آغاز شده اما تاکنون کامل نشده است. زاکانی اضافه کرد: در سالهای اخیر، شهرداری با بهرهگیری از فناوریهای نوین، از جمله پهپادها، عکسبرداری ماهوارهای و هوش مصنوعی، اقدام به پایش و رصد محدودههای شهر و حریم آن کرده است. این اقدامات بهمنظور مقابله با ساختوسازهای غیرمجاز و تخلفات صورتگرفته در نواحی اطراف تهران است. وی بیان کرد: با وجود این، اخیراً نامهای از سوی وزارت کشور و استانداری تهران صادر شد که بر اساس آن، ابلاغیه مربوط به سال ۱۳۴۰ و تعیین حریم شهر تهران لغو شده است. این تصمیم سبب بروز اختلافات و نگرانیهایی درباره گسترش ساختوسازهای غیرمجاز در اطراف شهر و بروز مشکلات محیطزیستی و ناپایداری شهری شده است. زاکانی اضافه کرد: شهرداری تهران با تأکید بر قانونیبودن اقدامات خود و مخالفت با هرگونه ساختوساز غیرمجاز، اعلام کرد در حال پیگیری حقوقی و قضایی موضوع است.