فرزین: اساسنامه صندوق توسعه ملی باید اصلاحشود
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا فرزین در پنجمین همایش صندوق توسعه ملی که صبح امروز برگزار شد، گفت: بخشی از ناترازی ها به این دلیل است که در مقاطعی رابطه نظام تامین مالی با اهداف توسعه ای کشور تنظیم نشده است.
دغدغه بیماری هلندی کلید تاسیس صندوق توسعه ملی در سال1389 بود
وی افزود، در سال 1389نگرانی از بیماری هلندی دغدغه اصلی ایجاد صندوق توسعه ملی بود اما از یک سال بعد با تحریمها مواجه شده و درآمدهای نفتی کاهش پیدا کرد که این موضوع باعث شد تا خود دولت نیز نتواند تامین مالی خود را انجام داده و بخشی از نیازهای خود را از صندوق توسعه ملی تامین کرد.
اساسنامه صندوق توسعه ملی باید تغییر کند
وی افزود، امروز فسلفه عملکرد صندوق توسعه ملی تغییر کرده و به اعتقاد بنده باید اساس نامه این صندوق تغییر کنند و با وصله پینه بودجه سنواتی نمیتوان به چالشها پاسخ داد.
فرزین: گام اول توسعه طراحی استراتژی صنعتی برای کشور است
رییس کل بانک مرکزی گفت: صندوق توسعه ملی در هدایت اعتبار نقش اساسی دارد. زمانی که بنده رییس صندوق توسعه شدم سوالی که مطرح شد این بود که مدام دستگاه وظیفه برنامه ریزی توسعه را برعهده دارد. در آن مقطع با همکاری سازمان برنامه و بودجه یک چارچوب ونقشه راه برای این حوزه طراحی شد. براین اساس کشور باید در گام نخست یک استراتژی صنعتی در اختیار داشته باشد.
وی افزود، آلمان، ژاپن، چین در گام نخست استراتژی صنعتی مناسب خود را داشته اند.وقتی به کارآمدی بازار اعتماد نداریم باید سراغ استراتژی صنعتی برویم تا بتوانیم اعتبار را به سمت اهدافی که طراحی شده هدایت کنیم. مثلا اعتبار و منابع در ژاپن به سمت توسعه صادرات و در کشور چین به سمت انرژی های تجدید پذیر و فناوری هدایت شد.
رییس کل بانک مرکزی گفت: خوشه های صنعتی متفاوتی در اقصا نقاط کشور داریم وبرای حمایتها باید مطالعات مشخص در نظام تامین مالی کشور شامل دولت، نظام بانکی و صندوق توسعه ملی انجام شود.
وی افزود: در برنامه هفتم مقرر شد تا بانکها به شش دسته شامل قرضالحسنه، تجاری و....تقسیم شوند که یک بخش نیز مربوط به بانکهای توسعه ای است. امروز مشغول تدوین اساسنامه بانکهای توسعه ای هستیم تا اعتبار به سمت صنایع مشخص هدایت شوند.
فرزین تاکید کرد، وقتی 45درصد درآمد نفتی به صندوق توسعه ملی واگذار میشود باید در حوزه توسعه وارد شود. این موضوع باید از طریق بانکهای توسعه ای انجام شود. در همین خصوص فردا جلسه ای مشترک با آقای غضنفری در مورد انتشار 200میلیوندلار اوراق ارزی با مشارکت و ضمانت صندوق توسعه ملی در پیش داریم.
وی افزود، بانک صنعت و معدن بدهی جدی به صندوق توسعه ملی دارد و افزایش سرمایه آن نیز توسط دولت انجام نمیشود به اعتقاد بنده صندوق توسعه ملی باید سهامدار بانکمسکن، کشاورزی و صنعت و معدن باشد تا اهداف توسعه ای تامین و دنبال شود.
انتهای پیام/