اخبار اجتماعی
لزوم تجهیز واحدهای آموزشی به هوش مصنوعی
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش گفت: برنامههای مشخصی در راستای راهنمایی صحیح و اصولی دانشآموزان با همکاری معاونت فرهنگی و پرورشی جهت انتخاب رشته تحصیلی و شغل آینده در دست اجراست. سید مصطفی آذرکیش با بیان اینکه هدایت تحصیلی باعث میشود دانشآموزان بتوانند با شناخت جامع از قابلیتها و تواناییهای خود، مسیر آینده خود را انتخاب کنند، گفت: برنامههای مشخصی در راستای راهنمایی صحیح و اصولی دانشآموزان با همکاری معاونت فرهنگی و پرورشی جهت انتخاب رشته تحصیلی و شغل آینده در دست اجراست. وی درباره برنامههای تابستانه معاونت آموزش متوسطه افزود: تابستان فرصتی طلایی برای ارتقای سطح کیفی آموزش است و برگزاری دورههای آموزشی ضمن خدمت برای معلمان، بویژه در تابستان باعث ارتقای مهارتهای آنان و بهبود فرآیند آموزشی خواهد بود. همچنین با برنامهریزیهای دقیق، هدایت تحصیلی دانشآموزان در این ایام به صورت هدفمند و موثری انجام میشود. معاون آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه تصحیح امتحانات نهایی باید به صورت دقیق، شفاف و با رعایت تمام اصول اخلاقی و آموزشی انجام شود به ایسنا گفت: به دنبال تضمین تداوم برنامههای آموزشی و تربیتی هستیم و این تلاش باید به صورت مستمر و بدون هیچگونه وقفهای ادامه یابد. آذرکیش عنوان کرد: باید واحدهای آموزشی به تجهیزات حداقلی و بهروز درباره هوش مصنوعی مجهز شوند و با توجه به تغییرات سریع تکنولوژی و ورود فناوریهای جدید باید مستمراً تجهیزات هوش مصنوعی به روز باشند.
***
هشدار هواشناسی درباره وزش شدید باد در برخی استانها
سازمان هواشناسی نسبت به وزش نسبتا شدید تا شدید باد و خیزش گردوخاک، کاهش دید افقی و کاهش کیفیت هوا در برخی استانها هشدار داد. سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ نسبت به افزایش گرادیان فشاری اعلام کرد: وزش نسبتا شدید تا شدید باد، خیزش گردوخاک، کاهش دید افقی و کاهش کیفیت هوا در روز یکشنبه ۸ تیرماه در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، ایلام، تهران، قم، زنجان، البرز، قزوین، خوزستان، اصفهان، یزد، فارس، کرمان، خراسان جنوبی، نیمه شمالی سیستانوبلوچستان و نیمه جنوبی سمنان، روز دوشنبه ۹ تیرماه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، زنجان، قزوین، البرز، تهران، نیمه جنوبی سمنان، اصفهان، فارس، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، شمال سیستانوبلوچستان و سهشنبه ۱۰ تیر، چهارشنبه ۱۱ تیر و پنجشنبه ۱۲ تیر در قزوین، البرز، تهران، نیمه جنوبی سمنان، مرکزی، قم، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، لرستان، یزد، ایلام، خوزستان، بوشهر، کرمان، نیمه شمالی سیستانوبلوچستان و فارس گزارش شده است. از اثرات این مخاطره در نواحی مستعد افت کیفیت هوا به سبب افزایش غلظت آلایندهها، احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات، احتمال شکستن نهال و درختان فرسوده، احتمال خسارت به سازههای موقت، احتمال آسیب به تاسیسات و سازههای سبک و احتمال اختلال در ناوگان حملونقل به سبب کاهش دید است.
***
تولید ۲۴ ساعته داروهای حیاتی در کشور
رئیس سازمان غذا و دارو، از تولید ۲۴ ساعته داروهای حیاتی در داخل کشور خبر داد. مهدی پیرصالحی، با اشاره به اولویت دسترسی مردم به دارو در شرایط خاص و بحرانی، گفت: تقریبا تمام کارخانجات داروسازی کشور که داروهای حیات را تولید میکنند، در روزهای جنگی به صورت ۲۴ ساعته فعالیت داشتند. وی افزود: مردم ما هیچ دغدغه و نگرانی بابت دسترسی به دارو نداشته باشند، زیرا تولید داروهای حیاتی در داخل کشور بخوبی در جریان است.
***
ضرورت کنترل مصرف مواد مخدر و روانگردان
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در ایران مواد مخدر و روانگردانها از مهمترین مسائل اجتماعی هستند که برای مقابله با آن، اسناد و قوانین متعددی تدوین شده و در سیاستهای کلان و برنامه هفتم توسعه نیز مورد تأکید قرار گرفته است، با این حال، بهرغم این اقدامات، جهان و از جمله ایران هنوز به موفقیت چشمگیری در کنترل این معضل نرسیدهاند. رئیس سازمان بهزیستی کشور همزمان با روز جهانی مبارزه با مواد مخدر گفت: با تقویت برنامههای پیشگیری، جهان میتواند مدیریت اثربخشی در مبارزه، کنترل و کاهش مصرف مواد مخدر و روانگردانها داشته باشد. در بخشی از پیام رئیس کل سازمان بهزیستی آمده است: در ایران هم مواد مخدر و روانگردانها یکی از مسائل اجتماعی مهم است که برای مبارزه و کنترل و کاهش آن سیاستهای کلی مبارزه با مواد مخدر ابلاغ شده است، قانون و اسناد مختلفی هم تصویب و تدوین شده و حتی در برنامه هفتم پیشرفت هم به آن اشاره شده است. اما بهرغم وجود همه این اسناد داخلی و بینالمللی و اقدامات مختلف انجامشده باید پذیرفت در کنترل این مساله جهان و از جمله ایران موفقیت چشمگیری نداشته است.
به عنوان رئیس سازمان بهزیستی تاکید میکنم ضمن اعتقاد به مقابله با قاچاق مواد مخدر و در صورت لزوم تنوعبخشی به خدمات درمان و کاهش آسیب، مهمترین رویکرد کشور باید بر پیشگیری سطح اول با هدف آگاهسازی و پیشگیری از گرایش افراد به مواد مخدر و روانگردانها باشد. بر این باور هستم که بدون تقویت برنامههای پیشگیری که کاهش تقاضای مصرف را به دنبال داشته باشد جهان نمیتواند در مدیریت مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها موفقیت چشمگیری داشته باشد.