12/تير/1404
|
04:35
۱۵:۲۲
۱۴۰۴/۰۴/۱۱

رد درخواست دولت آمریکا در پرونده مهاجران اهل هائیتی

دادگاهی در آمریکا، دولت را از پایان دادن به وضعیت حفاظت موقت برای مهاجران اهل هائیتی منع کرد.

رد درخواست دولت آمریکا در پرونده مهاجران اهل هائیتی

یک دادگاه فدرال در آمریکا درخواست دولت ترامپ برای پایان دادن به وضعیت حفاظت موقت و اجازه کار برای حدود 521 هزار مهاجر اهل هائیتی پیش از انقضای این برنامه را رد کرد.

بر این اساس، وزارت امنیت داخلی، در ماه فوریه دستور تمدید وضعیت حفاظت موقت برای مهاجران اهل هائیتی توسط جو بایدن را که تا تاریخ 3 فوریه 2026 تمدید شده بود، فسخ کرد.

این وزارت خانه خواستار پایان این برنامه تا تاریخ 3 اوت شده بود اما هفته گذشته این تاریخ را به 2 سپتامبر تغییر داد.

قاضی برایان کوگان، اظهار کرد کریستی نوم وزیر امنیت داخلی از این دستورالعمل و بازه زمانی تعیین شده توسط کنگره برای پرداختن به موضوع وضعیت حفاظت موقت برای مهاجران اهل هائیتی پیروی نکرده است.

قاضی کوگان افزود: منافع شهروندان هائیتی برای زندگی و کار در ایالات متحده به ‌مراتب بیشتر از آسیب‌های احتمالی به دولت آمریکاست.

وی تأکید کرد که دولت آمریکا همچنان آزاد است تا قوانین مهاجرتی را اجرا کرده و به وضعیت حفاظت موقتی (TPS) منطبق با مقررات تعیین ‌شده توسط کنگره، پایان دهد.

چندی قبل دادگاهی در آمریکا درخواست دولت برای ابطال وضعیت قانونی موقت صدها هزار مهاجر اهل کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا را که در خاک آمریکا زندگی می کنند، رد کرد.

بر این اساس، دادگاه تجدیدنظر منطقه ای بوستون، از تعلیق حکم یک قاضی که طی آن وزارت امنیت داخلی نمی تواند دوره اقامت مشروط 2 ساله اعطا شده به برخی مهاجران در دوره جو بایدن را لغو کند، خودداری و حکم قاضی را عینا تایید کرد.

دولت در دادخواست خود این موضوع را مطرح کرده بود که کریستی نوم وزیر امنیت داخلی، اختیار لازم برای پایان دادن قاطعانه به وضعیت مهاجران را دارد و اینکه حکم قاضی دولت را ملزم می کند تا صدها هزار دشمن را در کشور برخلاف میل خود دستگیر کند.

در دادخواستی که از سوی گروه های حامی حقوق مهاجران مطرح شده بود، مهاجران تصمیم وزارت امنیت داخلی برای توقف برنامه های مهاجرتی دولت بایدن را به چالش کشیدند که در آن به مهاجران اهل اوکراین، افغانستان، کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا اجازه داده می شد تا به صورت موقت وارد آمریکا شوند.

براساس این گزارش، به رغم آنکه این پرونده همچنان در حال رسیدگی است، اما وزارت امنیت داخلی در تاریخ 25 مارس اعلام کرد که تصمیم گرفته اقامت موقت 2 ساله اعطا شده به حدود 400 هزار مهاجر اهل کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا را لغو کند.

رویترز گزارش داد برنامه TPS ، یک برنامه بشردوستانه قانونی آمریکاست که به شهروندان کشورهایی که تحت جنگ، بلایای طبیعی و دیگر فجایع هستند، اعطا شده و آنها در برابر اخراج از خاک آمریکا مصون هستند و اجازه کار در آمریکا را دارند. وزارت امنیت داخلی می تواند این برنامه را بازبینی کند.

دیوان عالی آمریکا پیشتر در 19 ماه مه نیز به دولت ترامپ اجازه داد به وضعیت حفاظت موقت (TPS) اعطا شده به صدها هزار مهاجر ونزوئلایی توسط جو بایدن، پایان دهد.

ترامپ پیش از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا وعده داد که طرح اخراج گسترده مهاجران در خاک آمریکا را آغاز می‌کند، ازاین‌رو، از تاریخ 20 ژانویه یعنی در روز تحلیف رئیس جمهور، این سیاست آغاز شده است. وی با امضای فرمان‌های اجرایی، امکان دستگیری مهاجران غیرمجرم را برای مأموران اداره مهاجرت فراهم کرده است، همچنین طبق دستور ترامپ از دیگر نهادهای فدرال خواسته شده است در این مسیر به اداره مهاجرت کمک کنند. مبارزه با ورود مهاجران غیرقانونی نیز دیگر دستور کار ترامپ بوده است.

وی ساعاتی پس از راه‌یابی به کاخ سفید، فرامین اجرایی و اقدامات مختلفی را برای مقابله با مهاجران غیرقانونی آغاز کرد. توافق با ونزوئلا، گواتمالا، کوبا، هند، پرو و هندوراس، و انتقال مهاجران غیرقانونی با استفاده از هواپیماهای نظامی به این کشورها و نیز طرح انتقال مهاجران به خلیج گوانتانامو و اعلام وضعیت اضطراری در مرز مکزیک با آمریکا و اخراج مهاجران مظنون به عضویت در گروه‌های تروریستی و تبهکاری با استفاده از قانون دشمنان بیگانه، از جمله این اقدامات بوده است.

انتهای پیام/

 
برچسب ها:
ارسال نظر
پربیننده