پیامهای نبرد ایران و رژیم صهیونیستی از نگاه شهروندان فلسطینی
در کرانه باختری، در روزهای نبرد 12 روزه ایران و رژیم صهیونیستی فلسطینیان ساکن کرانه باختری با حساسیت تمام تحولات این نبرد را دنبال میکردند.
در اوج حرف و حدیثها درباره کاهش تنش و پیشبرد روندها مذاکرات تهران-واشنگتن، حمله آمریکا به مراکز هستهای ایران بیشتر شبیه ترفندی سیاسی بود که در بحبوحه حملات مستمر اسرائیل علیه ایران رقم خورد. با وجود ترور فرماندهان برجسته سپاه پاسداران، تهران در پر کردن جای خالی آنها لحظهای درنگ به خود راه نداد و فرماندهان جدید به سرعت جایگزین شدند تا ایران پاسخ غیرمنتظرهای از خود نشان دهد. این مساله نشانگر آمادگی ساختار و توانمندی ایران برای ایجاد بازدارندگی چندجانبه در برابر تهدیدات بود.
«انس ابو عرقوب»، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی معتقد است اسرائیل برنامهای مدون برای تضعیف نظام و حتی ایران طراحی کرده بود و به همین خاطر هم نمادهای حاکمیت نظام را در خلال نبرد هدف حملات خود قرار داد. این رژیم در عین حال در چارچوب این برنامه قصد داشت جریانات مزدور خود را برای حضور در خیابانها و برپایی تظاهرات به امید سرنگونی دولت و نظام در ایران فرابخواند که در تحقق این هدف ناکام ماند.
«ریاض شحادة»، شهروند فلسطینی ساکن رام الله در تشریح نقش آمریکا در این جنگ به خبرنگار تسنیم میگوید: آمریکا همچون بچهها توانش را به کار میگیرد تا هر جا را بخواهد هدف قرار دهد، اما این امر نشانه قدرتمند بودن این کشور نیست، بلکه برعکس، این کشور ضعیف تر از آن است که به کسی آسیب برساند.
وی در ادامه با تمجید از نقش ایران در برابر رژیم صهیونیستی میافزاید: ایران بلایی سر اسرائیل آورد که هیچ کشور عربی نتوانسته بود انجام دهد. متأسفانه، کشورهای عربی که ما آنها را برادران خود و پناهگاه خود میدانیم، هیچ اقدام سازندهای نکردند، در حالی که ایران و لبنان هر آنچه در اختیار داشتند برای فلسطین تقدیم کردند.
«سالم محمد»، یکی دیگر از شهروندان فلسطینی حملات موشکی ایران به سرزمینهای اشغالی را تحولی غیرطبیعی در تاریخ منازعات با این رژیم میداند و در ادامه میافزاید: از خداوند متعال میخواهیم پیروزی را نصیب ایران کند و این کشور به حملات خود علیه اسرائیل ادامه دهد.
«کاید الزرو» نیز ضمن تاکید بر همبستگی کشورهای مسلمان با ایران در این نبرد میافزاید: ایران در نهایت یک کشور اسلامی است، تنها کشوری است که آشکارا در کنار فلسطین و مقاومت ایستاد. این ضربه برای امت اسلامی و به ویژه مردم ایران بسیار سخت بود، انشاالله که هیچ آسیبی به نیروگاه هستهای وارد نشود. در عین حال امیدواریم که ایرانیها پاسخ محکمی بدهند، همانطور که آمریکا به عمق ایران ضربه زد، ایران هم عمق آمریکا را هدف قراردهد.
حمله به تأسیسات هستهای غیرنظامی را تنها میتوان به عنوان جنایتی جنگی و نقض آشکار قوانین بینالمللی توصیف نمود، به ویژه که ایران فاقد سلاح هستهای است و هیچ نیتی هم برای تولید و توسعه آن ندارد، در حالی که اسرائیل زرادخانه هستهای خود را به دور از هرگونه نظارتهای بینالمللی و پاسخگویی حفظ و نگهداری میکند.
«ابو اشرف الزغیر»، معتقد است برای مردم دنیا قدرت و توان نظامی ایران قابل فهم نیست، حتی در داخل آمریکا و اسرائیل ترس و وحشت همه را فرا گرفته است. وقتی آمریکا حمله را آغاز کرد به خوبی میدانست که منافعش در شرق نابود خواهد شد و به همین خاطر معتقدم آمریکا علیالقاعده اصلا نباید در این جنگ مشارکت میکرد.
«نضال سمحان» شهروند فلسطینی ساکن رامالله در تحلیل اصرار نتانیاهو برای مداخله آمریکا در این نبرد میگوید: من فکر میکنم نتانیاهو بچهای است که درگیر این جنگ شده و میخواست کسی او را از این مخمصه نجات دهد. در این بین بهترین حربه برایش این است که برای نجات خود، پای آمریکا را به این جنگ باز کند. از طرف دیگر حمله آمریکا تلاشی برای خارج کردن اسرائیل از این جنگ است، چرا که این رژیم در وضعیت نبرد فرسایشی قرار گرفته و تاب و توان ورود به یک جنگ فرسایشی با ایران را ندارد.
شکی نیست که اسرائیل بازوی اجرایی سیاستهای آمریکا در منطقه است و تحرکات نظامی این رژیم بازتابی بیواسطه از سیاستهای منطقهای واشنگتن است. در شرایطی که انتظار میرفت تلاشهایی برای کاهش تنش انجام شود، واشنگتن با حمله به تاسیسات هستهای ایران گزینه تشدید تنش را انتخاب کرد، اقدامی که بسیاری آن را نقض قوانین بینالمللی و روی دیگر سیاست سلطهطلبانهای میدانند که با شعارهای دموکراسی و حقوق بشر در تضاد است.
انتهای پیام/