ترامپ یک گام دیگر به انحلال وزارت آموزش آمریکا نزدیک شد
دیوان عالی آمریکا با صدور حکمی مسیر دونالد ترامپ برای از سرگیری فرآیند انحلال وزارت آموزش و پرورش را هموار کرد.
این طرح از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کوچک سازی دولت و کاهش نقش دولت فدرال در فرآیند آموزش و واگذاری این نقش به ایالت ها مطرح شده است.
در آخرین تصمیم دیوان عالی که پیروزی دیگری را برای ترامپ رقم زد، قضات این دیوان، حکم یک قاضی فدرال را که براساس آن حدود 1400 نفر از کارکنان اخراجی وزارت آموزش می توانستند به سرکار خود بازگردند، رد کردند.
دیوان عالی همچنین منع دولت از انتقال عملکردهای کلیدی این نهاد به دیگر نهادهای فدرال را رد کرد. چالشی قانونی که در دادگاه های پایین تر در حال رسیدگی است.
براساس گزارش رویترز، اقدام دیوان عالی در قالب حکمی کوتاه و بدون امضای قاضیان دیوان صادر شد. سه قاضی لیبرال دیوان با این تصمیم مخالفت کردند.
در همین حال گروهی متشکل از 21 دادستان کل دموکرات، به همراه حوزه های آموزشی و اتحادیه ها که دو شکایت حقوقی علیه این اقدام را مطرح کردند، هشدار دادند که تلاش ترامپ برای تعطیلی یا تضعیف وزارت آموزش می تواند توانایی این نهاد در انجام وظایف اصلی اش را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.
در همین حال یک گروه حقوقی که نمایندگی حوزه های آموزشی و اتحادیه ها را بر عهده دارد، در واکنش به این تصمیم اعلام کرد: اقدام دیوان عالی ضربه ای ویرانگر به وعده آموزش عمومی برای همه کودکان در این کشور وارد کرده است.
وزارت آموزش آمریکا در سال 1979 توسط کنگره تاسیس شد، و نقش های اصلی آن شامل ارائه و مدیریت وام های دانشجویی، رصد پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، و اجرای قوانین حقوق مدنی در مدارس است. این وزارت خانه همچنین بودجه فدرال را برای مناطق محروم و برای حمایت از دانش آموزان دارای معلولیت تامین می کند.
اما طبق قوانین فدرال، این وزارت خانه اجازه کنترل عملیات مدارس، از جمله برنامه درسی، نحوه آموزش و استخدام کارکنان را ندارد. صلاحیت تصمیم گیری در این موضوعات در اختیار دولتهای ایالتی و محلی است که بیش از 85 درصد بودجه مدارس دولتی را تامین می کنند.
منتقدان جمهوری خواه وزارت آموزش، این نهاد را نماد بوروکراسی اضافی میدانند و بر لزوم کوچک سازی دولت فدرال و افزایش قدرت ایالت ها تاکید دارند.
دونالد ترامپ در ماه مارس، با هدف عمل به یکی از وعدههای انتخاباتی خود، خواستار انحلال این وزارت خانه شد.
وی در تاریخ 20 مارس و پیش از امضای یک فرمان اجرایی برای تعطیلی وزارت آموزش گفت: ما باید بسیارساده روند آموزش را به ایالت هایی که به آنها تعلق دارند، بازگردانیم.
ترامپ تصریح کرد که برخی از نیازهای اساسی ، از جمله کمک هزینه های تحصیلی «پل» برای دانشجویان خانواده های کم درآمد و بودجه فدرال برای دانش آموزان محروم و کودکان دارای نیازهای ویژه. حفظ خواهند شد. با این حال او اذعان کرد این وظایف به سایر نهادها و وزارت خانه ها منتقل خواهند شد.
در همین حال رئیس جمهور آمریکا در ماه مارس، دستور داد که اسناد دولتی وام های دانشجویی به ارزش 1/6 تریلیون دلار به اداره کسب و کارهای کوچک منتقل شود و خدمات آموزشی ویژه آن نیز به وزارت بهداشت و خدمات انسانی واگذار گردد.
بر این اساس، اگرچه حذف رسمی وزارت آموزش نیازمند تصویب قانون در کنگره است، اما طرح کوچک سازی که در ماه مارس توسط لیندا مک ماهون وزیر آموزش اعلام شد، با هدف کاهش کارکنان این وزارت خانه به حدود نیمی از میزان آن در زمان آغاز به کار ترامپ در ژانویه، صورت گرفت.
در همین حال مک ماهون در پستی در یک شبکه اجتماعی این تصمیم دیوان عالی را پیروزی بزرگی برای دانش آموزان و خانواده ها دانست و نوشت: وزارت آموزش آمریکا اکنون به وظیفه خود برای بازگرداندن تعالی در آموزش آمریکا عمل خواهد کرد.
پیشتر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده بود که می خواهد با استفاده از یک فرمان اجرایی وزارت آموزش و پرورش را منحل کند اما برای این کار به همکاری با کنگره و اتحادیه معلمان نیاز دارد.
ترامپ در جمع خبرنگاران اظهار کرد ما بیشتر از هر کشور دیگری در دنیا برای یک دانش آموز هزینه می کنیم و در این زمینه در انتهای لیست قرار داریم و این بسیار بد است. من می خواهم ایالت ها خود مدارس را اداره کنند.
در همین حال چند روز پیش دو مقام ارشد مطلع کاخ سفید اظهار کردند این کاخ طرح های اخراج گسترده کارکنان توسط نهادهای فدرال را با هدف اقدام سریع پس از حکم دیوان عالی، به دقت مورد بررسی قرار می دهد.
پیش از آن دیوان عالی آمریکا با صدور حکمی، مسیر پیگیری اخراج گسترده کارکنان دولت و اجرای سیاست های انقباضی و کوچک سازی دولت را برای دونالد ترامپ هموارتر کرد.
پس از صدور این حکم برخی نهادها که طرح های اخراج کارکنان و کوچک سازی دستگاه در آنها متوقف شده بود، اعلام کردند که این تلاش ها را از سر خواهند گرفت.
این در حالی است که نتایج نظرسنجی رویترز/ایپسوس در ماه آوریل نشان می دهد که مردم آمریکا طرفدار سیاست کوچک سازی دولت فدرال هستند به طوری که 56 درصد موافق آن و 40 درصد مخالف آن هستند. موافقان این سیاست در بین جمهوری خواهان 89 درصد و در بین دموکرات ها تنها 26 درصد است.
دونالد ترامپ به محض راه یابی به کاخ سفید، کارزار گستردهای را برای کوچک سازی دولت که حدود 2/3 میلیون کارمند فدرال دارد، آغاز کرده است. وزارت کارآمدی و بهرهوری بهدستور دونالد ترامپ و با هدف کاهش هزینههای فدرال، کوچک کردن دولت و مقابله با اتلافات بودجه در بخشهای مختلف دولت راهاندازی شد و ایلان ماسک عهدهدار ریاست آن بود اما او به همکاری خود با دولت ترامپ پایان داد. با وجود پایان همکاری ماسک با دولت، ترامپ اعلام کرده که برنامه های اداره بهره وری برای کاهش هزینه ها همچنان ادامه می یابد.
انتهای پیام/