|
حمله پهپادی مجدد یمن به پایگاه «ملک خالد» سعودی
سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن دیروز اعلام کرد پایگاه هوایی «ملک خالد» بار دیگر هدف حمله پهپادی یمن قرار گرفت. طبق گزارش وبگاه «المسیره»، سریع گفت: «یگان پهپادی به یاری خداوند صبح امروز (دوشنبه) موفق شد در یک عملیات هجومی با پهپاد قاصف K2 پایگاه هوایی ملک خالد در خمیس مشیط را هدف قرار دهد».
ارسال به دوستان
اشتراک نظر بر سر حذف نتانیاهو از نخستوزیری، منجر به توافق احزاب کنست برای تشکیل کابینه ائتلافی شد
یک گام تا سقوط نتانیاهو
گروه بینالملل: اعلام رسمی «نفتالی بنت» مبنی بر ائتلاف با «یائیر لاپید» برای تشکیل آنچه «اردوگاه تغییر» یا «کابینه وحدت» نامیده شده، آخرین امیدها را برای نخستوزیر فعلی رژیم صهیونیستی کمرنگ کرد. هر چند بنیامین نتانیاهو پس از این اعلامیه در سخنانی از تلاش خود و حزبش برای برهم زدن این ائتلاف صحبت کرد اما رسانههای رژیم صهیونیستی تاسیس کابینه وحدت را در روز چهارشنبه دوم ژوئن حتمی دانستهاند. واقعیت این است که عقربهها برای بنیامین نتانیاهو به شماره افتاده و نخستوزیری که 12 سال بر این مسند تکیه زده بود، اکنون کمتر از یک روز فرصت دارد تا مانع از آن شود که به جای نشستن بر کرسی ریاست کابینه، بر صندلی متهم در دادگاه رسیدگی به اتهاماتش در زمینه فساد مالی بنشیند. در این بین اما نکتهای که از سوی عمده تحلیلگران و کارشناسان مسائل منطقه مورد توجه قرار گرفته، این است که صرفنظر از تحولات روز چهارشنبه، تشکیل کابینه تغییر یا ورود به انتخابات پنجم، آنچه مسلم است، شکاف و دودستگی عمیقی در فلسطین اشغالی و بدنه سیاسی و اجتماعی رژیم صهیونیستی ایجاد شده است؛ روندی که حتی ممکن است عمر کابینه جدید را کوتاهتر از آنچه تصور میشود کند. در کنار این، مساله تغییر کابینه از راست به چپ، تغییری در رویکرد کلی این رژیم به مساله فلسطین و حقوق فلسطینیان نخواهد داشت. چه اینکه شخص یائیر لاپید در جریان بمباران 12 روزه غزه، خواستار تشدید حملات شده بود و نفتالی بنت نیز از زمان ریاست بر حزب یامینا بارها بر این مساله تاکید کرده که این رژیم نباید زمین در اختیار فلسطینیان قرار دهد.
* عبور از نتانیاهو
به گزارش «وطنامروز»، پس از آنکه «نفتالی بنت» رهبر حزب «یامینا» در سخنانی گفت نخستوزیر رژیم صهیونیستی هیچ گزینهای برای تشکیل کابینه جناح راستی ندارد، رسانهها این اظهارات را به منزله نقطه پایانی بر دوره 12 ساله بنیامین نتانیاهو دانستند. این واکنشها در حالی بود که تا عصر دوشنبه حزب «یش عتید» و یامینا رسما توافق ائتلافی امضا نکرده بودند. روزنامه یدیعوت آحارآنوت نیز به وجود فشارهایی بر اعضای کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) از حزب یامینا درباره عدم پیوستن به چنین کابینهای اشاره کرد. با این حال کانال 13 رژیم صهیونیستی به نقل از بنت نوشت: «نتانیاهو کابینهای ندارد و این یک حقیقت است. بیبی (نتانیاهو) هر چیزی به غیر از تشکیل دولت را پیشنهاد داد». بنت در سخنرانی خود گفت: «گزینهها این است یا دور پنجم انتخابات از آوریل 2019 برگزار شود یا آنکه کابینهای که با نام «اردوگاه تغییر» که شامل احزاب مخالف نتانیاهو است، تشکیل شود». رهبر حزب یامینا اعلام کرد وی در حال کار کردن با «یائیر لاپید» رهبر حزب «یش عتید» برای تشکیل کابینه وحدت است. وی گفت: برخی درباره دولت چپگرا صحبت میکنند و این یک دروغ است. یا به انتخابات پنجم میرویم یا دولت وحدت تشکیل میدهیم. حزب یامینا عصر یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد با پذیرش تشکیل کابینه ائتلافی از تلاش بنت «برای ممانعت از برگزاری پنجمین انتخابات» حمایت میکند. نتانیاهو در تلاش برای ممانعت از امکان تشکیل ائتلاف مخالفان، به «گیدئون سعر» رئیس حزب امید جدید پیشنهاد داد کابینه چرخشی سهجانبه تشکیل دهند که ابتدا سعر به مدت ۱۸ ماه نخستوزیر باشد و بعد از آن خود نتانیاهو به مدت ۲ سال و سرانجام نوبت به نفتالی بنت برسد و او تنها ۶ ماه در این سمت باشد. سعر این پیشنهاد را رد و اعلام کرد توافقی در کار نیست و آنها خواستار جایگزین کردن نتانیاهو هستند.
* حمله لفظی نتانیاهو به نفتالی بنت
نخستوزیر رژیم صهیونیستی پس از سخنرانی نفتالی بنت، رهبر حزب راستگرای یامینا اعلام کرد بنت در حال گمراه کردن اسرائیلیهاست. بنیامین نتانیاهو که خود را رهبر احزاب راستگرا میداند، مدعی شد بنت در حال انجام کلاهبرداری قرن بوده و رهبر حزب راستگرای یامینا تنها به دنبال نخستوزیر شدن است. نتانیاهو در عین حال بار دیگر پیشنهاد خود را برای تشکیل کابینه مطرح کرد. نتانیاهو گفت: «بنت از کل تعهدات خود عقبنشینی کرده و به سوی تشکیل کابینه چپگرا حرکت کرده تا نخستوزیر آینده باشد». نتانیاهو با مطرح کردن این ادعا که تشکیل کابینه چپگرا در سرزمینهای اشغالی تهدیدی برای اسرائیل به شمار میآید، گفت: «فکر کنید که اگر کابینه چپگرا تشکیل شود، چه اتفاقی در ایران و غزه و واشنگتن میافتد؟» وی مدعی شد: «اگر کابینه چپگرا تشکیل شود، بازدارندگی اسرائیل آسیب خواهد دید. نباید کابینه چپگرا تشکیل شود، چون [نتیجه تشکیل] این کابینه شکست و تسلیم شدن خواهد بود».
* اختلاف بر سر پستهای وزارتی در کابینه لاپید
در حالی که تحولات 3 روز گذشته حاکی از این است یائیر لاپید به احتمال زیاد فردا (چهارشنبه) کابینه خود را نهایی خواهد کرد، دیروز رسانهها اعلام کردند مذاکرات میان احزاب فراکسیون تغییر رژیم صهیونیستی درباره تشکیل دولت جدید بدون حضور بنیامین نتانیاهو همچنان ادامه دارد. این در حالی است که مهلت تعیین شده برای رئیس حزب یش عتید (آیندهای هست) جهت تشکیل دولت رو به پایان است. کادر مذاکرات در احزاب فراکسیون تغییر، شامل احزاب یش عتید، یامینا، «تیکفا حداشا» و «آبی و سفید» تا صبح دوشنبه مشغول مذاکرات برای تشکیل دولت جدید بودند. رسانههای عبریزبان اعلام کردند همچنان اختلافاتی میان احزاب فراکسیون تغییر درباره ساختار و پستهای وزارتی وجود دارد. اختلاف دیگر درباره کمیته تعیین قضات است. این در حالی است که چهارشنبه مهلت تعیین شده برای لاپید جهت تشکیل دولت به پایان میرسد و این احزاب باید تا قبل از آن به توافق برسند.
آیا نتانیاهو میتواند ائتلاف را برهم بزند؟
برای تشکیل دولت بدون حزب لیکود (حزب حامی نتانیاهو) باید طیف وسیعی از احزاب از راست افراطی تا چپ افراطی با هم ائتلاف کنند که تنها نقطه اشتراکشان کنار زدن نتانیاهو است. علاوه بر این، آنها به رای نمایندگان عرب کنست نیاز دارند که با سیاستهای بنت برای ضمیمه کردن بخشهایی از کرانه باختری به خاک اراضی اشغالی موافق نیستند، چه اینکه بنت بارها در سخنان خود بر «عدم بازگرداندن زمین به فلسطینیان» تاکید کرده است. پارلمان رژیم صهیونیستی ۱۲۰ کرسی دارد و ائتلاف حزبی که بتواند ۶۱ کرسی را به دست آورد، شانس نخست تشکیل کابینه است. جریان راستگرا در انتخابات آوریل توانست 54 کرسی کسب کند و احزاب مخالف 57 کرسی را در اختیار دارند. نکته قابل توجه اینکه نقش حزب یامینا به ریاست بنت در این انتخابات بیشتر برای جریان راست مهم است و مخالفان نتانیاهو نیز نیازمند رای اعضای عرب کنست هستند. روز گذشته «امیخای شیکلی»، از اعضای 7 نفره یامینا در نشست خبری این حزب برای ائتلاف با یائیر لاپید حاضر نبود. شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی اعلام کرد «نیر اورباخ» عضو دیگر حزب نیز در حال بررسی استعفا از کنست است تا از «اردوگاه تغییر» حمایت نکند. این رویداد در حالی است که منابع خبری عبری از آخرین تلاشهای نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از تشکیل دولت توسط اردوگاه چپ پرده برداشتند. روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارانوت نوشت، حزب لیکود به تلاشش تا آخرین لحظه برای جلوگیری از تشکیل دولت توسط نفتالی بنت با یائیر لاپید، ادامه داد. وی از سیاستمداران «ملیگرا» که به گفتوگوهای ائتلاف پیوستهاند خواست از تشکیل دولت چپگرا اجتناب کنند، زیرا چنین دولتی در نهایت شکست خورده و تسلیم میشود. او در پایان احتمال اینکه خودش دوباره دولت تشکیل دهد را منتفی ندانست.
* شانس بقا برای کابینه جدید رژیم صهیونیستی چقدر است؟
ائتلاف بنت و لاپید تشکلی بسیار ناهمگون و متشکل از ایدئولوژیها و تفکرات ضد و نقیض است و تنها وجه مشترک آنها خصومت با نتانیاهو و حذف وی است. از این جهت، به احتمال زیاد در صورت تشکیل دولت و حذف بیبی، دولتی شکننده و ناپایدار خواهند داشت و شانس دوام آن با اما و اگر همراه است. در صورت توافق ائتلافی یامینا با یش عتید، اردوگاه تغییر به ۵۷ کرسی کنست دست مییابد و حمایت خارج از ائتلاف از سوی لیست یکپارچه عربی برای دستیابی به ۶۱ کرسی هموار خواهد شد و این یعنی اکثریت مطلوب برای تشکیل دولت حاصل میشود اما این احتمال وجود دارد که اعتراضات و اختلافات احتمالی بین اعضای یامینا و امید نو در ادامه عمر بقای کابینه را کاهش دهد. علاوه بر این نباید از اختلاف نظر جدی حزب یامینا و شخص بنت با اعراب حاضر در کنست چشمپوشی کرد. به هر حال در صورت نهایی شدن این توافق، ابتدا نفتالی بنت به مدت ۲ سال نخستوزیر خواهد شد و بعد از آن لاپید تا پایان دوره ۴ ساله این پست را در اختیار میگیرد و این به معنای پایان ۱۲ سال حضور بنیامین نتانیاهو در قدرت است. اراضی اشغالی طی ۲ سال گذشته شاهد برگزاری ۴ دور انتخابات بوده اما به دلیل عدم توافق برای تشکیل دولت تاکنون این بنبست سیاسی ادامه داشته است.
ارسال به دوستان
اشک تمساح صهیونیستها پس از کودکشی!
موج جهانی احساسات ضداسرائیلی نه فقط حامیان رژیم صهیونیستی، بلکه حتی جناح اپوزیسیون داخلی این رژیم را هم درمینوردد. روزنامه عبریزبان هاآرتص در اقدامی بیسابقه طی 73 سال موجودیت نکبتبار رژیم اشغالگر قدس، ارتش اسرائیل را به صریحترین شکل ممکن به کودککشی متهم کرد؛ اتهامی که تا پیش از جنگ 12 روزه فلسطین فقط از سوی برخی کشورهای به صهیونیستها وارد میشد. فردای انتشار جلد معروف روزنامه نیویورکتایمز متشکل از تصاویر 64 نفر از 67 کودک و نوجوان اهل غزه که ماه قبل در جریان بمبارانهای وحشیانه مناطق مسکونی این باریکه توسط اسرائیل به شهادت رسیده بودند، هاآرتص اقدام به بازنشر همان جلد و مقاله نیویورکتایمز با عنوان «آنها فقط کودک بودند» به زبان عبری کرد.
این نشریه چنین عنوانی را برای جلد مزبور انتخاب کرد: 67 کودک در غزه کشته شدند؛ این است هزینه جنگ!
در صفحات داخلی هاآرتص نیز گزارش مربوط که در واقع ترجمه عبری گزارش انگلیسی چهارشنبه هفته گذشته تالیف ۳ تن از روزنامهنگاران عرب و آمریکایی نیویورکتایمز بود، عینا منتشر شد. در صفحاتی با پسزمینه سیاه، کنار عکس کودکان شهید غزه، داستان زندگی هر کودک و نام و نامخانوادگی و مشخصات او درج شده بود.
در ابتدای گزارش نیز به این موضوع اشاره شده که در جریان جنگ ۱۲ روزه غزه حداقل ۶۷ کودک که سنین آنها زیر ۱۸ سال بود کشته [شهید] شدند، در حالی که سهم طرف اسرائیلی ۲ کشته بود. «غزه منطقهای با تراکم جمعیتی بالاست، حدود نیمی از این جمعیت زیر ۱۸ سال بوده و زمانی که هواپیماهای جنگی اسرائیل منازل و مناطق مسکونی را مورد حملات هوایی و بمباران قرار میدادند، در نتیجه خطر کشته شدن این کودکان و نوجوانان به مراتب بیشتر بود، گاهی یک ساختمان مسکونی تنها با یک انفجار [از سوی رژیم صهیونیستی] تماما منهدم میشد». در این گزارش همچنین نظر منتقدان بازتاب داده شده که بر خلاف ادعای سران رژیم، شمار بالای شهدای کمسن و سال گواهی بر هدفمند بودن حملات هوایی به غزه بوده است.
طبیعی است که این اقدام روزنامه هاآرتص با اعتراض شمار زیادی از سیاستمداران و نمایندگان یهودی طیفهای مختلف کنست مواجه شده است. به عنوان مثال «بتسلئیل سموتریتش» از حزب «صهیونیسم دینی» در سخنانی انتقادآمیز این روزنامه را به گمراهی یا همان گم کردن راه - احتمالا بنیاسرائیل- متهم کرده که یک اتهام مذهبی مهم در میان یهودیان افراطی محسوب میشود. او در توئیت خود، هاآرتص را روزنامه حماس نامید و خواستار لغو اشتراک این روزنامه شد. البته بهانه اصلی صهیونیستهای منتقد این بود که چرا این روزنامه در نسخه روز پنجشنبه خود، جلد و مقاله روزنامه نیویورکتایمز را با حذف عکسها و توضیحات مربوط به ۲ کودک اسرائیلی کشته شده در جنگ 12 روزه بازنشر داده است.
نام هاآرتص در عبری معادل الارض در عربی و کنایهای است از ارض موعود در تبلیغات یهودیان صهیونیست. این روزنامه که نسخه کاغذی آن به زبان عبری، تیراژی 70 هزار نسخهای دارد، قدیمیترین نشریه فعال عبری چاپ فلسطین اشغالی محسوب میشود که از سال 1918 توسط مهاجران یهودی منتشر میشده و امروز به جناح سیاسی چپ لیبرال رژیم صهیونیستی گرایش دارد.
به گزارش روزنامه تایم آو اسرائیل، مالکان هاآرتص زیر فشار همهجانبه سیاسیون و تندروهای اسرائیلی، سرانجام مجبور به عذرخواهی از اقدام اخیر خود شده و مقاله مربوط به جلد 67 کودک شهید فلسطینی را از نسخه برخط خود حذف کردند.
همچنین توجیه ناشر این روزنامه، یک شرکت سهامی خاص متعلق به خاندانهای یهودی شوکن و نفزلین، مبنی بر سهوی بودن انتشار چنان جلدی به همراه مقاله مفصل مربوط در صفحات داخلی، نشان از حجم فشار صهیونیستها روی این روزنامه دارد.
«آموس شوکن» ناشر و مالک سهام عمده هاآرتص زیر همین فشار در توئیتی، اشتباه رخ داده را به گردن سردبیر روزنامه یعنی «آلوف بن» انداخته که یکی از برجستهترین روزنامهنگاران چپگرای اسرائیل و دشمن سرسخت دولتهای راستگرای ۳ دهه اخیر تلآویو بویژه به رهبری بنیامین نتانیاهو است.
واکنشهای رسانههای عربی به این پدیده نیز قابل توجه است. این واکنشها به ۲ بخش تقسیم میشود؛ دستهای که خوشبینترند از منظر روانشناختی به روند فروپاشی روانی بسیاری از اسرائیلیها در نتیجه مواجه شدن با عواقب شکست از فلسطینیها در جریان جنگ 12 روزه موسوم به «شمشیر قدس» مینگرند. آنها به روند روزافزون محکومیت اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی توسط ساکنان سرزمینهای اشغالی همپای مردم آمریکا و اروپا اشاره میکنند و این حرکت هاآرتص را برآیند عذاب وجدان چنین طیفی میدانند. از طرف دیگر دستهای بدبین یا واقعگرا نیز هستند که معتقدند این حرکت بیسابقه بخشی از عملیات روانی «گمکردن رد جنایت» به عنوان حربه دستگاه امنیتی و تبلیغاتی اسرائیل زیر فشار افکار عمومی بینالمللی است. طبق این حربه همانند زمانی که یک سارق پس از اقدام به سرقت برای شلوغ کردن صحنه جرم و زمینهچینی فرار خود، فریاد «آی دزد» برمیآورد، رژیم صهیونیستی کودککش نیز پس از عملیات متوالی بمباران مناطق مسکونی برای کشتار غیرنظامیان غزه، حالا از طریق رسانههای ظاهرا اپوزیسیون خود ژستی انساندوستانه بروز میدهد تا افکار عمومی برانگیخته شده علیه موجودیت جنایتکار اسرائیل را آرام کند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تصویر جنجالی دیدار سفیر امارات با خاخام صهیونیست
انتشار عکسهای دیدار سفیر امارات در تلآویو با خاخام صهیونیست با انتقاد فعالان فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در کشورهای عربی مواجه شد. دولت امارات که به گفته تحلیلگران رژیم صهیونیستی از نتایج جنگ غزه و پیروزی مقاومت خشمگین شده و در نامهای به مقامات تلآویو این خشم خود را منعکس کرده است، در جدیدترین گام برای نزدیکی بیشتر به این رژیم، «محمد محمود آلخاجه» سفیر خود در سرزمینهای اشغالی را به دیدار با «شالوم کوهن» خاخام رژیم صهیونیستی که از او به عنوان «رئیس شورای بزرگان تورات» نام برده میشود، فرستاد. حساب کاربری وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در توئیتر روز دوشنبه با اعلام خبر این دیدار، نوشت: ۲ طرف در این ملاقات درباره مسائل مختلف از جمله «توافق آبراهام» گفتوگو کردند. حساب توئیتری وزارت خارجه رژیم صهیونیستی همچنین با انتشار عکسهای این دیدار، اضافه کرد که سفیر امارات از خاخام صهیونیست برای شرکت در افتتاح «مرکز ادیان سهگانه ابراهیمی» در ابوظبی دعوت به عمل آورد.
***
مشاور امنیت ملی ترامپ: باید کودتا کنیم
«مایکل فلین» مشاور امنیت ملی دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا، انجام کودتا علیه دولت این کشور را خواستار شد. به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، فلین در جلسه پرسش و پاسخ کنفرانس گروه «کیواِنان» در ایالت تگزاس گفت: «میخواهم بدانم چرا آنچه در میانمار انجام شد نمیتواند در اینجا اتفاق افتد؟». این ژنرال بازنشسته آمریکایی در میان فریاد تشویق افراد شرکتکننده در این کنفرانس، ادامه داد: «هیچ دلیلی ندارد. منظورم این است که باید اینجا هم اتفاق افتد». روز اول فوریه ۲۰۲۱ ارتش میانمار با برکناری و بازداشت کردن مقامات ارشد دولت منتخب این کشور به بهانه تقلب در انتخابات، یک سال وضعیت اضطراری اعلام کرد. وقوع کودتا در میانمار باعث اعتراضات گسترده در سراسر این کشور شد که همچنان ادامه دارد. در حالی که سرکوب معترضان توسط نظامیان کودتاچی در میانمار همچنان ادامه دارد، «انجمن حمایت از زندانیان سیاسی میانمار» (AAPP) روز یکشنبه اعلام کرد از زمان شروع کودتا تا به امروز ۸۴۰ نفر در جریان اعتراضات کشته شدهاند.
اعضای فرقه راستگرای افراطی کیواِنان معتقدند در آمریکا یک دولت پشت پرده وجود دارد که ترامپ در دوره ریاستجمهوری خود در تلاش بود با آنها مبارزه کند. حامیان این فرضیه یکی از عوامل اصلی حمله به کنگره آمریکا در ششم ژانویه سال جاری میلادی بودند.
***
چینیها مجاز به داشتن فرزند سوم شدند
به گزارش رویترز، چین به عنوان یک تغییر بزرگ نسبت به شرایط فعلی محدودیت ۲ فرزندی در این کشور، دیروز (دوشنبه) اعلام کرد هر زوج اجازه داشتن 3 فرزند را خواهند داشت. این تغییر در جلسه دفتر سیاسی به ریاست شی جین پینگ، رئیسجمهوری چین مورد تایید قرار گرفت. انتظارات درباره اصلاحات در سیاستهای کنترل جمعیت پس از آن بالا رفت که طبق آخرین آمار، رشد جمعیت چین به پایینترین میزان طی یک دهه اخیر رسیده است. بر اساس گزارش سرشماری سال 2020 جمعیت چین که روز سهشنبه هفته گذشته منتشر شد، این کشور در حال حاضر یک میلیارد و 410 میلیون نفر جمعیت دارد که نشاندهنده نرخ رشد 38/5 درصدی جمعیت در 10 سال اخیر (یا به طور متوسط 53/0 درصد در سال) است. یک دهه پیش از این در جریان سرشماری سال 2010 میلادی، جمعیت چین یک میلیارد و 340 میلیون نفر اعلام شده بود. اما عدد 38/5 درصد، کمترین نرخ رشد جمعیت در چین از زمان اجرای سیاست تکفرزندی در این کشور یعنی از اواخر دهه 70 میلادی محسوب میشود؛ چیزی که احتمالا باعث خواهد شد پکن برنامههایش را برای ترغیب زوجها به فرزندآوری تقویت کند. نرخ باروری 3/1 کودک برای هر زن در سال 2020 که همرتبه با کشورهای مسنی مانند ژاپن و ایتالیا است، زنگ خطر را برای چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا به صدا درآورده است. این موضوع حتی در بین کارشناسان و نهادهای آکادمیک چین نیز مطرح و پیشنهادات مختلفی در این رابطه ارائه شده بود. به عنوان مثال یک استاد دانشگاه چینی به دولت این کشور پیشنهاد داد به هر خانواده برای فرزندآوری و تولد هر فرزند یک میلیون یوآن (156 هزار دلار) پاداش در نظر بگیرد تا بدین وسیله از کاهش رشد جمعیت این کشور جلوگیری شود.
***
انتقاد کرهشمالی از آمریکا به خاطر افزایش برد موشکهای کرهجنوبی
کرهشمالی با انتقاد از خاتمه پیمان اخیر بین ایالاتمتحده و کرهجنوبی که محدودیت برد و وزن موشکهای بالستیک کرهجنوبی را لغو میکند، آن را «یادآوری جدی» رویکرد خصمانه واشنگتن نسبت به پیونگ یانگ خواند. «کی سی ان ای» خبرگزاری مرکزی کرهشمالی روز دوشنبه در مطلبی نوشت: این اقدام ایالات متحده نقض قطعنامههای سازمان ملل متحد و یادآور سیاست خصمانه ایالات متحده در برابر کرهشمالی است. این انتقادات چند روز پس از نشست مشترک جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده و مون جائه این، رئیسجمهوری کرهجنوبی در واشنگتن مطرح شد که طی آن ۲ رئیسجمهور توافق کردند با استفاده از دیپلماسی برای حلوفصل بنبست هستهای شبهجزیره کره و خاتمه محدودیتهای موشکی کرهجنوبی تلاش کنند. کرهجنوبی برای نخستینبار در سال ۱۹۷۹ موافقت کرد در ازای اجازه استفاده از فناوری ایالات متحده، برد موشکهای بالستیک خود را به ۱۸۰ کیلومتر، با حداکثر وزن ۵۰۰ کیلوگرم محدود کند.
ارسال به دوستان
رژه قدرت سیاهپوستان در صدمین سالگرد قتلعام تالسا
شهر تالسا در ایالت اوکلاهما در صدمین سالگرد قتلعام سال 1921 سیاهان به دست کوکلوکس کلانها شاهد یکی از بیسابقهترین نمایشهای قدرت میلیشیا (گروههای مسلح) ضدنژادپرستی در ایالات متحده بود. گروه شبهنظامی پلنگهای سیاه و تعدادی از اعضای باشگاه حامیان حمل اسلحه از سراسر ایالات آمریکا، این هفته در خیابانهای تالسا به هم پیوستند تا یکی از طولانیترین رژههای شبهنظامیان در تاریخ معاصر ینگه دنیا را به نمایش بگذارند.
به گزارش آرتی، این رویداد موسوم به «دومین راهپیمایی اصلاحیه جبران خسارت»، بعدازظهر شنبه در قسمت شمالی شهر تالسا برگزار شد؛ شهری که در اوایل قرن بیستم به عنوان یکی از الگوهای مدنی و زندگی شهرنشینی موفق آفریقاییتباران در سراسر آمریکا شناخته میشد. سیاهان در این شهر خوش آب و هوای اوکلاهما زندگی آرام و کسبوکار خوبی داشتند اما روز 31 ماه مه 1921 در نتیجه مخاصمات منجر به قتل میان گروههای سفیدبرترپندار و نژادپرست و تیرهپوستان محلی در بیرون از ساختمان دادگاه محاکمه یک جوان 19 ساله سیاهپوست در منطقه گرین وود، آتش درگیریها به تمام محله کشید. در نتیجه حملات مشترک پلیس و هزاران سفیدبرترپندار تحت لوای جنبش نژادپرستانه «کوکلوکس کلان» که در آن موقع هنوز قدرت اجتماعی زیادی داشت، بیش از ۳۵ بلوک شهر ویران شد یا در آتش سوخت.
دولت آمریکا تا سالها تحقیقات درباره این جنایت نژادی را ممنوع اعلام کرده بود، آن هم به رغم اینکه تصاویر و گزارشهای متعددی از قتل و تجاوز سفیدپوستان به مردها، زنها و کودکان سیاه به همراه غارت مغازهها و خانهها و به آتش کشیدن آنها موجود بود. در این حملات 6 هزار شهروند سیاهپوست تالسا بازداشت، 800 تن راهی بیمارستان و طبق یک تخمین توسط کمیسیون ایالتی که 8 دهه بعد انجام شد، بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ نفر کشته شدند.
همچنین نزدیک به ۱۰ هزار سیاهپوست بعد از این حمله بیخانمان شدند. خسارت وارد شده به املاک و ساختمانهای منطقه گرین وود نزدیک به ۵/۲ میلیون دلار در آن زمان (معادل ۳۲ میلیون دلار سال ۲۰۱۹) برآورد شده است.
این هفته در صدمین سالگرد آن فاجعه، صدها تن از پیروان گروه «پلنگهای سیاه» که اسلحه حمل میکردند و لباسهای شبهنظامی و خاکی پوشیده بودند با شعارهایی از جمله «خیابانها از آن کیست؟» بدون مزاحمت برای شهروندان از معابر شهری عبور کردند. این گروه که جمعی از فعالان سفیدپوست هم به آنها پیوسته بودند، همچنین شعارهایی چون «خیابانهای ما» و «قدرت سیاه» را سر میدادند. آنها در این مناسبت با در دست داشتن یک بنر بزرگ خواستار گرفتن غرامت به خاطر آنچه دست داشتن پلیس وقت آمریکا در نسلکشی تالسا میخواندند شدند.
این رژه نمادین البته در تفاوتی آشکار با تجمعات سفیدبرترپنداران و ترامپیستها تا آخر به شکلی مسالمتآمیز باقی ماند. البته در یک مرحله پلیس مجبور شد به برگزارکنندگان اخطار دهد که نمیتوانند مراسم بزرگداشت دیگری در شهر تالسا برگزار کنند، چون روز یکشنبه باشگاه حامیان حمل اسلحه که عمدتا سفیدپوست هستند مراسم دیگری را برنامهریزی کرده بودند. با این حال رژه گروه پلنگهای سیاه و حامیان آنها در تالسا زمانی اهمیت مییابد که دریابیم با تحریکات نژادپرستانه دوران ترامپ، آنها حالا زیرمجموعهای از یک گروه شبهنظامی ضدنژادپرست بسیار بزرگتر در سراسر آمریکا تحت عنوان «آنتیفا» محسوب میشوند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|