|
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در رخدادی بیسابقه در تاریخ این کشور از مقامش عزل شد
برکناری تاریخی؛ کنگره جنگزده
برکناری مککارتی، رئیس خانه نمایندگان کنگره و سومین مقام ارشد سیاسی ایالات متحده با مشارکت همحزبیهای خودش نوک کوه یخ بحران اوکراینی شدن سیاست واشنگتن را عیان کرد
گروه بینالملل: رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در اقدامی بیسابقه در تاریخ آمریکا با رای نمایندگان مجلس این کشور که 8 نفر آنها همحزبیهای جمهوریخواه مککارتی، رئیس مجلس بودند، برکنار شد؛ موضوعی که اوج اختلاف و تشنج در سیستم حزبی و حاکمیتی آمریکا را آن هم یک سال مانده به انتخابات ریاستجمهوری این کشور نشان میدهد. مجلس نمایندگان آمریکا که در تسلط جمهوریخواهان است، بامداد روز گذشته با بیش از ۲۱۶ رای موافق در برابر ۲۱۰ رای مخالف به برکناری مککارتی رای داد. در این رأیگیری، 8 جمهوریخواه به برکناری مککارتی رای دادند. این نخستین بار در تاریخ آمریکاست که قانونگذاران آمریکایی به برکنار کردن رئیس خود رای میدهند. مککارتی کوتاهترین دوره خدمت به عنوان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را از سال ۱۸۷۶ داشته است. به گزارش رسانههای آمریکایی، گروهی از جمهوریخواهان تندرو از همکاری مککارتی با دموکراتها برای جلوگیری از تعطیلی دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا خشمگین بودند و به همین دلیل برکناری او را کلید زدند. «مت گاتز» عضو جمهوریخواه کنگره از فلوریدا تلاشها برای برکناری مککارتی را رهبری میکرد. مککارتی پیشتر گفته بود از تلاشهای گاتز برای برکناریاش جان سالم به در خواهد برد. گاتز روز دوشنبه طی سخنرانی در مجلس نمایندگان خواهان شفافسازی مککارتی درباره توافقش با کاخ سفید برای تصویب بودجه موقت ۴۵ روزه شد. بودجه موقت دولت فدرال آمریکا روز شنبه در آخرین لحظات به رغم مخالفت ۹۰ نماینده جمهوریخواه تصویب شد. بسیاری از صرفهجوییهای مالی جمهوریخواهان در این بودجه در نظر گرفته نشده ولی برخلاف خواسته کاخ سفید بودجهای هم برای کمک به اوکراین اختصاص داده نشده است. «پاتریک مکهنری» رئیس موقت مجلس نمایندگان آمریکا شده و تا انتخابات بعدی در سال ۲۰۲۴ در این سمت باقی خواهد ماند. مککارتی کمی پس از برکناری از سمت خود گفت: «من برای جلوگیری از تعطیلی دولت به خاطر مردم آمریکا ریسک کردم. از خودم راضی هستم».
او توضیح داد که با طرف مقابل کار کرده است تا کشور را رو به جلو نگه دارد. وی گفت: من نخواستم منافع خود را بر مصالح ملت مقدم قرار دهم، از تلاشهایی که قبل از عزل از سِمَتم داشتم، پشیمان نیستم. مککارتی افزود که یک شکاف واقعی و یک مشکل بزرگ در مجلس نمایندگان وجود دارد. وی تصریح کرد که دیگر برای ریاست مجلس نامزد نخواهد شد. مک کارتی در پاسخ به این سوال که آیا در کنگره باقی میماند یا خیر، پاسخ داد: این موضوع را بررسی خواهم کرد. وی افزود: «یک مشکل نهادی واقعی وجود دارد، اگر فقط 4 نفر بتوانند شما را از سمت خود اخراج کنند، به رئیس مجلس بعدی توصیه میکنم قوانین را تغییر دهد». رئیس برکنار شده مجلس نمایندگان ادامه داد: نمیدانم چه کسی برای این سمت کاندیدا میشود، منافع کشور باید مقدم بر همه چیز باشد، مشکل جایگاه نیست. مککارتی درباره مخالفان خود گفت: «مطمئن نیستم این افراد بخواهند سازنده باشند. همه شما مت گاتز را میشناسید و میدانید این موضوع شخصی بود. ما چگونه میتوانستیم با 8 نماینده جمهوریخواه که در کنار حزب مقابل بودند، حکومت کنیم؟ یک تفرقه واقعی و یک مشکل بزرگ در مجلس نمایندگان وجود دارد». وی با اشاره به اینکه میدانست 8 نماینده جمهوریخواه که به وی رای منفی دادهاند برای رایگیری برکناریاش اقدام خواهند کرد، گفت: من میدانستم برای رای دادن علیه من گام برخواهند داشت و نانسی پلوسی به او (مت گاتز) در جریان کمپینش برای برکناری من گفته بود اگر پیشنهادی برای برکناری ارائه شود، او از گاتز حمایت خواهد کرد. مایک لالر، نماینده جمهوریخواه، هنگام خروج از جلسه حزب جمهوریخواه گفت: ما 8 احمق خودخواه داریم که تشکیلات و حزب را تضعیف میکنند و فکر میکنم این اشتباه است. کوین (مککارتی) مطمئنا شایسته این رفتار نبود.
مککارتی اخیرا هنگامی که با دموکراتها برای تصویب یک توافق بودجه موقت برای جلوگیری از تعطیلی دولت همکاری کرد، خشم جناح راست تندرو حزبش را برانگیخت. مککارتی ژانویه سال جاری پس از ۱۵ دور رایگیری در مجلس نمایندگان و پس از مذاکرات سخت به عنوان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا انتخاب شد؛ پس از آنکه گروه نمایندگان حامی دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا که مانع انتخاب وی میشدند، تسلیم شدند و کوتاه آمدند. ریاست مجلس نمایندگان سومین جایگاه مهم در نظام سیاسی آمریکا پس از سمتهای رئیسجمهور و معاون رئیسجمهور است.
«پاتریک مکهنری»، سرپرست موقت مجلس نمایندگان آمریکا به «نانسی پلوسی» رئیس سابق مجلس نمایندگان دستور داد دفتر خود در ساختمان کنگره را تا چهارشنبه تخلیه کند. نانسی پلوسی هم این موضوع را تایید کرد و گفت، رئیس موقت مجلس نمایندگان آمریکا او را از محل کارش در کنگره بیرون کرده است.
به گزارش پولیتیکو، ایمیلی به دفتر نانسی پلوسی، رئیس اسبق مجلس نمایندگان آمریکا ارسال شد که توسط یکی از دستیاران ارشد کمیته اداری مجلس نمایندگان نوشته شده بود: «لطفاً فردا این مکان را خالی کنید، این دفتر بازگشایی خواهد شد. طبق این ایمیل، دفتر مذکور طبق دستور سرپرست جدید مجلس نمایندگان آمریکا تخصیص مجدد خواهد یافت».
پلوسی در بیانیهای از این اخراج انتقاد کرد و آن را «انحراف شدید از سنت» خواند. وی افزود که او در طول تصدی خود به دنیس هاسترت، رئیس سابق مجلس نمایندگان، «تعداد بسیار وسیعتری از دفاتر را برای هر زمانی که او میخواست» داد. به نقل از شبکه خبری انبیسی، نانسی پلوسی اعلام کرد به او گفته شد سریعا دفترش را در ساختمان کنگره تخلیه کند و از آنجا برود؛ این دستور درست چند ساعت پس از آن صادر شد که «پاتریک مکهنری» رئیس موقت مجلس نمایندگان آمریکا جای کوین مککارتی را گرفت که برکنار شد.
پلوسی در ادامه بیانیه خود آورده است: با تمام تصمیمات مهمی که رئیس جدید مجلس نمایندگان باید به آنها رسیدگی کند، که همه ما مشتاقانه منتظر آن هستیم، یکی از نخستین اقداماتی که توسط رئیس جدید انجام شد این بود که به من دستور داد بلافاصله دفتر خود را در کنگره تخلیه کنم. اکثریت قانونگذاران مجلس نمایندگان دفاتر خود را در ساختمانهای اطراف کنگره دارند اما پلوسی چون سابق بر این رئیس مجلس بوده، در کنگره دفتر داشت. یکی از منابع مطلع نیز گفت این تصمیم توسط دفتر پلوسی گرفته شده نه کمیته امور اجرایی مجلس نمایندگان آمریکا.
«مکهنری» پس از آنکه 8 جمهوریخواه به دموکراتها در رای دادن به برکناری مککارتی به عنوان رئیس مجلس پیوستند، به عنوان رئیس موقت مجلس انتخاب شد، تلاشی که توسط مت گاتز، آغاز شده بود. پلوسی در رایگیری روز سهشنبه درباره برکناری مککارتی حضور نداشت و در بیانیه خود اعلام کرد: متاسفانه من برای مراسم خاکسپاری دایان فاینشتاین در کالیفرنیا بودم و نتوانستم در رایگیری حضور داشته باشم.
پلوسی نخستین زن رئیس مجلس نمایندگان بود و 8 سال از ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ و سپس از ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ در این سمت بود. برکناری «کوین مککارتی» عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا از ریاست این نهاد قانونگذار با طرح یک جمهوریخواه دیگر، با واکنش تند «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق این کشور همراه شد. ترامپ طی بیانیهای در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: «چرا جمهوریخواهان همواره در حال جنگ با خودشان هستند، چرا با دموکراتهای چپ افراطی که کشور ما را ویران میکنند، مبارزه نمیکنند؟».
اعضای مجلس نمایندگان آمریکا بامداد چهارشنبه با ۲۱۶ رأی موافق و ۲۱۰ رأی مخالف، مککارتی را از سمت ریاست این مجلس کنار گذاشتند تا لقب کوتاهترین زمان حضور در این سمت (۲۶۹ روز) از سال ۱۸۷۶ به او تعلق بگیرد. بعد از این رأیگیری، گاتز با حضور در جمع خبرنگاران گفت: «مککارتی توافقاتی را که با ما در ژانویه حاصل شده بود، نقض کرد. مککارتی مجلس نمایندگان را فلج کرد و لوایح تخصیصی را در نظر نگرفت. بهترین راه برای پیشبرد دستور کار محافظهکاران، پیشبرد انتخاب رئیس جدید مجلس است».
«جری کانولی» نماینده دموکرات کنگره آمریکا نیز در واکنش به این اقدام اظهار داشت: «انتظار دارم اعضای 2 حزب روز چهارشنبه بهطور جداگانه برای انتخاب نامزدی برای ریاست مجلس نمایندگان دیدار کنند. حکیم جفریز، نامزد ما برای ریاست مجلس نمایندگان است ولی جمهوریخواهان هنوز موضع خود را روشن نکردهاند». به نوشته رسانههای آمریکایی، کانولی تصریح کرد: «جمهوریخواهان در شرایط سختی قرار دارند و در تلاش هستند فردی را بیابند که بتواند اکثریت را به دست آورد».
«نانسی میس» نماینده جمهوریخواه نیز گفت: «مککارتی با هیچ حزبی صادق نبود و اگر در سمت خود باقی میماند، باعث هرج و مرج میشد. ما یک رئیس مجلس نمایندگان صادق میخواهیم که به وعدههایی که میدهد عمل کند». در ادامه، «پرامیلا جایاپول» نماینده دموکرات کنگره آمریکا هم اظهار داشت: «ما به یک کنگره کارآمد نیاز داریم و مسؤول حزب حاکمی نیستیم که نمیتواند حکومت کند. حزب جمهوریخواه نشان داده است قادر به حکومت برای مدت طولانی نیست».
«مایک پنس» معاون دونالد ترامپ در دوران ریاستجمهوری وی نیز با مورد انتقاد قرار دادن اقدام جمهوریخواهان راستگرای افراطی مجلس نمایندگان جهت اقدام برای برکناری «کوین مک کارتی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از سمت ریاست این مجلس، عنوان کرد: هرج و مرج هرگز به نفع آمریکا نیست. پنس که یکی از نامزدهای حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا هم هست، روز سهشنبه، زمانی متوجه برکناری مک کارتی شد که در دانشگاه جورج تاون واشنگتن در یک رویداد امنیت ملی و سیاست خارجی از سوی آسوشیتدپرس جهت سخنرانی شرکت کرده بود. زمانی که پنس از رای تاریخی جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان آمریکا علیه مک کارتی با خبر شد، عنوان کرد این اقدام در راستای به حاشیه راندن حواسها از مسائل دیگری است که برای مردم آمریکا بسیار مهم است. نامزد سیاسی جمهوریخواه در رابطه با این ماجرا عنوان کرد: باید بگویم هرج و مرج هرگز به نفع آمریکا و خانوادههای آمریکایی که در حال مبارزه هستند، نیست و من عمیقا از این موضوع که تعداد انگشتشماری از جمهوریخواهان با همه نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا جهت حذف رئیس مجلس همدستی کردند، ناامید شدم. به گفته مایک پنس، هیچ مسیر مشخصی برای پس از برکناری مک کارتی به عنوان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که برای نخستین بار در تاریخ این کشور اتفاق افتاد، وجود ندارد و به اعتقاد وی، مک کارتی در نهایت، مجددا برای این پست انتخاب میشود.
پنس همچنین عنوان کرد اتفاق اخیر نشان داد واشنگتن به رهبر جدیدی نیاز دارد. به گفته وی هیچ یک از نمایشهای سیاسی که در واشنگتندیسی اتفاق میافتد، کمک چندانی به رفع مسائل و مشکلاتی که مردم آمریکا اکنون با آن مواجه هستند، نخواهد کرد. پنس در پایان خود را متعهد کرد در صورت انتخاب شدن به عنوان رئیسجمهور آینده آمریکا روی نیازها و چالشها و فرصتهای پیش روی این کشور و همچنین آینده مردم آمریکا تمرکز کند.
از سوی دیگر ترامپ روز گذشته وارد دادگاه نیویورک شد. پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا در شبکه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشیال، به یکی از کارکنان عالیرتبه دادگاه توهین کرد، قاضی پرونده حکم ممنوعیت اظهارنظر رسانهای و پخش اخبار مربوط به جلسات دادگاه را برای وی و دیگر متهمان پرونده صادر کرد. قاضی آرتور انگورون خطاب به وکلای ترامپ و لتیتا جیمز، دادستان کل نیویورک گفت: چنین اظهارنظراتی درباره کارمندان او غیرقابل قبول و نادرست است و تحت هیچ شرایطی تحمل نخواهد شد. قاضی پس از آن این حکم را داد که ترامپ در پستی با نام بردن از یک کارمند عالیرتبه دادگاه، نام او را کنار نام چاک شومر رئیس اکثریت دموکراتهای سنا قرار داد و او را «دوست دختر» شومر نامید. ترامپ افزود: چقدر شرمآور است! نامزد پیشتاز جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری 2024، باید با جو بایدن دموکرات رقابت کند، این پرونده باید به سرعت بسته شود.
این در حالی است که این پست ترامپ اندکی بعد از حساب کاربری او حذف شد. در نخستین جلسه محاکمه ترامپ، دادستان کل، رئیسجمهور سابق را به اکتساب بیش از 100 میلیون دلار از طریق بزرگنمایی درباره ارزش املاک و داراییهایش متهم کرد. در این جلسه دادستان کل نیویورک، لتیتا جیمز، خواستار غرامت 250 میلیون دلاری، ممنوعیت دائم ترامپ و فرزندانش جونیور و اریک از انجام معاملات تجاری در نیویورک و درنظر گرفتن محدودیت 5 ساله برای فعالیتهای املاک تجاری ترامپ و سازمان او شد. ترامپ همزمان با ورود به دادگاه نیویورک مدعی شد این دعوا ادامه بزرگترین پروندهسازی و پاپوش در تمام دورانها است. رئیسجمهور سابق آمریکا با انتقاد از افرادی که او را تحتتعقیب قرار میدهند، این پرونده را شیادی و حقهبازی خواند. ترامپ مدعی است هدف از رسیدگی به این پرونده نابود کردن شخصیت وی است. ترامپ همچنین قاضی پرونده آرتور انگورون را دموکراتی نامید که قصد دارد از این پرونده برای دخالت در انتخابات 2024 استفاده کند و گفت: انتخاباتی که من در آن نامزد پیشتاز جمهوریخواهان هستم.
***
اوکراین از کنگره قربانی گرفت
پس از آنکه در قانون بودجه موقت اخیر دولت آمریکا موضوع کمک به اوکراین گنجانده نشد، اقدام تاریخی برکناری رئیس مجلس نمایندگان به عدم قطعیت درباره آینده کمکهای واشنگتن به کییف افزود. جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا وعده داده بود رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به ادامه کمک به اوکراین متعهد است اما اکنون با برکناری کوین مککارتی از ریاست این مجلس، چشمانداز ادامه کمکهای آمریکا به کییف تاریک شده است. گاردین دیروز نوشت: برکناری تاریخی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تردیدها درباره آینده کمک این کشور به اوکراین دامن زده است. این اتفاق بعد از خارج شدن بودجه حمایت از اوکراین در لایحه موقت بودجه رخ داد و جو بایدن اکنون مجبور است با رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا به توافق برسد. رئیسجمهوری آمریکا بتازگی گفته بود «تحت هیچ شرایطی» وقفهای در حمایت آمریکا از اوکراین ایجاد نمیشود و کاملا انتظار دارد مک کارتی به تعهدات خود برای تصویب ادامه چنین حمایتی عمل کند. گاردین نوشت: در حالی که نیاز به تقویت حمایت از کییف اکنون اهمیت بیشتری یافته است «راب بائر» رئیس کمیته نظامی ناتو و از مقامات ارشد این ائتلاف نظامی روز سهشنبه گفت «ته دیگ را میتوان دید!» علاوه بر اینکه ایالات متحده با مشکلات مالی مواجه شده و چشمانداز ادامه کمکها به اوکراین مبهم به نظر میرسد، یک مقام اروپایی بدون افشای نام خود به نشریه پولیتیکو گفت کشورهای اتحادیه اروپایی دیگر نمیتوانند از انبارهای خود به اوکراین سلاح بفرستند. همچنین منبع مطلع دیگری به روزنامه تلگراف گفت: دولت انگلیس برای ادامه کمکهای نظامی به اوکراین در جنگ با روسیه، با کمبود تسلیحاتی مواجه شده است. روز سهشنبه کاخ سفید اطمینان داد صرف نظر از سرنوشت ریاست کوین مک کارتی کمکهای بیشتر به اوکراین اختصاص خواهد یافت اما اکنون با توجه به برکنار شدن او توجهات به دیدگاههای جانشین احتمالی او معطوف شده است.
بایدن روز سهشنبه در بحبوحه نگرانیها بر سر کمرنگ شدن حمایت از تلاشهای جنگی کییف علیه روسیه، با رهبران کشورهای متحد آمریکا، اتحادیه اروپایی و ائتلاف نظامی ناتو درباره ادامه حمایت هماهنگ از اوکراین تماس گرفت.
مک کارتی این هفته همچنین اتهامات درباره «توافق پنهان» با بایدن را برای ارائه مجوز به رایگیری درباره کمک به اوکراین تکذیب کرد. بایدن ماه ژوئیه (تیر) از کنگره خواست ۲۴ میلیارد دلار دیگر مربوط به اوکراین را که حامیان کمک به این کشور – جمهوریخواهان و دموکراتها - امیدوار بودند به عنوان بخشی از لایحه بودجه تبدیل به قانون شود، تصویب کند.
موضوع اصلی اختلاف به بودجه موقت دولت فدرال آمریکا بازمیگردد که شنبه گذشته (۳۰ سپتامبر) در لحظات پایانی مهلت قانونی در مجلس نمایندگان به تصویب رسید. جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان پیشتر اعلام کرده بودند به لایحهای که بودجه دولت را به مدت ۴۵ روز تأمین میکند، رای مخالف خواهند داد. مککارتی برخلاف خواسته همحزبیهای خود این لایحه را به رأی گذاشت که در نهایت با حمایت دموکراتها و اکثریت رأی آنها به تصویب رسید. این موضوع باعث تشدید اختلاف در صفوف جمهوریخواهان شد. مت گاتز، مککارتی را به نقض قراردادهای درونحزبی متهم کرد. کنگره آمریکا برای جلوگیری از تعطیلی دولت، با تصویب یک بسته کوتاهمدت برای اوکراین موافقت کرد اما در این بودجه مبلغ کمک به اوکراین کاهش داده شده است. برخی نمایندگان حزب جمهوریخواه اما میگویند منابع مالی که برای اوکراین تخصیص داده میشود میتواند صرف امنیت در مرزهای کشور شود. آنها نسبت به «سرعت ضدحملات اوکراین» و «هدر رفتن این منابع مالی در اوکراین» ابراز نگرانی میکنند.
ارسال به دوستان
جنگ داخلی جمهوریخواهان درون جنگ دوحزبی
مهدی تقوی: اعضای مجلس نمایندگان آمریکا بعد از فرآیندی پیچیده، رای به برکناری کوین مککارتی از ریاست کنگره دادند. این نخستینبار در تاریخ آمریکاست که نمایندگان، رئیس مجلس نمایندگان را برکنار میکنند. ۲۱۶ عضو مجلس، شامل ۸ جمهوریخواه، به برکناری نماینده کالیفرنیا در کنگره از کرسی ریاست رای موافق دادند. در مقابل ۲۱۰ نماینده از او حمایت کردند که برای بقای وی در مسند ریاست کنگره کافی نبود.
برکناری مککارتی، در پی شورش سیاسی برخی نمایندگان جمهوریخواه علیه وی انجام شد. ۸ نماینده جمهوریخواه که مخالف مشی ترسیم شده از سوی حزب سنتی خود هستند، به همراه اقلیت دموکرات حاضر در مجلس نمایندگان، توانستند مککارتی را تبدیل به سیاستمداری شکستخورده و برکنارشده کنند!
1- به جز مسأله اوکراین، از اصلیترین دلایل نارضایتی برخی جمهوریخواهان از مککارتی، توافق اخیر وی با کاخ سفید جهت جلوگیری از تعطیلی دولت فدرال بود. تصویب بودجه موقت در کنگره، حکم یک قرص مسکن را برای جو بایدن داشت تا موقتا بتواند فارغ از انتقادات مطرح شده بابت بودجه، دولت فدرال را سرپا نگه دارد. این موضوع موجب شد «مت گاتز» نماینده جمهوریخواه ایالت فلوریدا، مککارتی را متهم به تبانی با دموکراتها کرده و طرح عزل او را به جریان بیندازد. به عبارت دقیقتر، برکناری مککارتی جمهوریخواه، در مجلسی که اکثریت نسبی نمایندگان آن همحزبیهایش هستند، نقطه آشکارساز افول حزب جمهوریخواه در امور تشکیلاتی ـ حزبی محسوب میشود. از زمان حضور دونالد ترامپ رئیسجمهور تروریست سابق آمریکا در کاخ سفید (بین سالهای 2016 تا 2020) تاکنون، بحرانهای داخلی در حزب جمهوریخواه نمود ویژهای یافته و در بزنگاههای مختلف، جمهوریخواهان سنتی، نومحافظهکاران، اعضای تیپارتی و حتی ترامپیستها، شمشیر را از رو برای یکدیگر بستهاند. در روند برگزاری انتخابات ریاستجمهوری سال 2024 نیز این آشفتگی مشخص است؛ جایی که ترامپ رسما در مناظرههای انتخاباتی درونحزبی جمهوریخواهان شرکت نمیکند و سران این حزب نیز قدرت بازخواست وی را ندارند!
2- مورد بعد مربوط به خیانت بایدن به مککارتی است. همراهی اکثر دموکراتهای کنگره با نمایندگان جمهوریخواه در برکناری فردی که به تازگی مانع تعطیلی دولت فدرال شده بود، مصداق بارز خیانتی «تمامآمریکایی» محسوب میشود. مککارتی متعاقب همافزایی جمهوریخواهان ناراضی با دموکراتهایی سرنگون شد که تا چند روز قبل در محافل پنهان و آشکار، از رئیس برکنارشده مجلس نمایندگان آمریکا به عنوان فردی مدبر و بادرایت یاد میکردند! سیاست آمریکایی بار دیگر چهره عریان و کریه خود را به مخاطبان این نوع سیاستورزی هابزی و ماکیاولیستی نشان داد. برای بایدن و دموکراتها، اختلاف در جبهه جمهوریخواهان و تبلور این اختلاف عمیق نزد افکار عمومی، کلید یک پیروزی آسان و بدون دردسر در انتخابات ریاستجمهوری 2024 محسوب میشود. از این رو آنها به هر روش و رفتاری دست میزنند تا این شکاف و بحران را شعلهورتر سازند. در این معادله، خیانت به مککارتی نیز برای آنها اهمیتی ندارد.
3- نکته آخر، مربوط به بحران ساختاری و اداری حاکم بر کنگره (پس از برکناری مککارتی) است. با توجه به اینکه چنین پدیدهای برای نخستینبار در تاریخ آمریکا رخ داده، نمایندگان کنگره و حتی نهادهای نظارتی و اجرایی این کشور هنوز بر سر تفاسیر حدود و ثغور مسؤولیتهای رئیس موقت - که تا زمان مشخص شدن رئیس جدید مجلس نمایندگان، «پاتریک مک هنری» به این سمت برگزیده شد - سردرگمی و اختلاف نظر دارند.
بر این اساس، معلوم نیست رئیس موقت اختیارات کامل دارد یا فقط قادر به انجام امور اداری و نظارت بر انتخابات تازه داخلی برای انتخاب رئیس جدید کنگره خواهد بود. همچنین در متن مربوط به مقررات داخلی کنگره مشخص نیست رئیس موقت تا چه زمانی میتواند در این مقام باقی بماند یا انتخابات تازه چه زمانی برگزار میشود، بنابراین تا زمان انتخاب رئیس بعد کنگره، شاهد بروز هرجومرجی آشکار در کنگره خواهیم بود. در جریان برکناری مککارتی از ریاست مجلس نمایندگان، نهتنها ماهیت و شکل مناسبات سیاسی جاری در آمریکا، بلکه بروکراسی ادعایی در این کشور نیز زیر سوال رفته است. این موضوع خود را در فقدان قوانین مربوط به اداره کنگره یا قابلیت ارائه تفسیری موسع و چندگانه از آنها نشان داده است.
ارسال به دوستان
حاشیهنگاری دیدار شرکتکنندگان سیوهفتمین کنفرانس وحدت اسلامی با رهبر انقلاب
قرآنی شدن، گام اول امت شدن
سارا حسنزاده*: «اسمتان نیستِ» مامور جلوی گیت متوجهم میکند که پاییز است. سرمای اول صبح میدود در جانم. بیمعطلی میپرسم «مگه میشه؟ دوباره نگاه میکنید؟» مامور عادت دارد به این اتفاق. من اما عادت ندارم. آماده نیستم. برای واقعه آماده نیستم، برای دیدار، برای اتفاقات بزرگ. دلهره دارم. مثل شب امتحان، مثل شب مسابقه یا شب خواستگاری یا لحظه زیارت. جایی که باید ادب کنی، وقتی که باید درس پس بدهی، یا ساعتی که به مراد میرسی. چیزهای غیرعادی، اتفاقات غیرروزمره، رخدادهایی که ویژهاند، دلهره میآورند و اضطراب میسازند. برای ما که مسؤول و مدیر و وزیر و وکیل نیستیم، دیدار با رهبر انقلاب، مثل رسیدن به یک چشمه است؛ پس از ساعتها عطش، حتی اگر بارها و بارها از فاصلهای دور دیدار حاصل شده باشد.
چند دقیقه گذشته؟ دوباره به ساعت نگاه میکنم. مخاطبان گوشیام را بالا و پایین میکنم. هوا سرد نیست اما من سردم شده. نگرانم اما شوقی که بیخوابی دیشب را رقم زد و سحرخیزی صبح را، سر پا نگهم میدارد. خودم را مشغول میکنم به تماشای آنهایی که اسمشان هست. آنهایی که بیمعطلی میروند تا درهای بعدی حسینیه. با همه تفاوت در چهرهها و لباسها، همه در لبخند مشترکند، در حال خوب، در سرزندگی، در نشاط. دیروز هم دیده بودمشان. در سالن اجلاس سران. پای حرفهای رئیسجمهور و دیگران در سیوهفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی. ابداع امام خمینی رحمتالله علیه در سال 1365 که ۴ دوره با مدیریت سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد و بعد از تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به ابتکار آقا، زیر نظر مجمع کار میکند.
اسم من هم پیدا میشود، مثل همه لبنانیها، پاکستانیها، اندونزیاییها، عراقیها، سوریها، روسها، ایتالیاییها، سودانیها، هندیها، تانزانیاییها، بحرینیها، ترکیهایها و حتی سعودیها. مثل همه وحدت از مرز و زبان و حتی رابطه سیاسی فراتر رفته. گوشیام را تحویل دادم و تا در اصلی حسینیه دویدم. نباید از امت عقب میافتادم. حسینیه پیش رو نزدیک شده و هوا خنکای بهاری پیدا کرده بود. سعی کردم خودم را جلوی جمعیت بکشم تا آقا را خوب ببینم. در تقلای محترمانهای که دارم، به «وجیها» برمیخورم. دختر پاکستانی دوستداشتنی دانشجوی دکترای دانشگاه ادیان و مذاهب که دیروز با او آشنا شدم.
وجیها میگفت همه ما مسلمانها فرزندان امام زمان(عج) هستیم. در حکومت حضرت همگی خواهر و برادر واقعی حساب میشویم و باید مثل اعضای یک خانواده با هم صمیمی باشیم و کار همدیگر را راه بیندازیم. پرسیدم «وجیها حس امروزت چیه؟» وجیها نگاهی به سن جلوی حسینیه انداخت و گفت «میدونی واقعا آقا رو مثل یه پدر دوست دارم و فکر میکنم دوست داشتنش دوست داشتن امام زمانه. هر کی یار امام زمان باشه، همین حس رو بهش دارم». بعد به من لبخند زد و گفت «دیشب خواب آقا رو دیدم. به آقا گفتم باید من رو شفاعت کنید. آقا انگشترش رو درآورد و بهم هدیه داد». با دیدن اشکهای وجیها، بغضم گرفت. بغلش کردم. سرم روی شانه دختر شیعه پاکستانی، چشمم افتاد به نوشتهای که خانمی از بلوچستان روی دستهایش نوشته و بالا گرفته بود. به وجیها نشانش دادم. بالاخره نشستم در گوشهای. پشت سر همسران و مادران شهدا. آرمیتا رضایینژاد و همسر شهید علیمحمدی سریع به چشمم آمدند. کنار دستم خانمی که مدرس حوزه بود از تانزانیا بهم لبخند زد. با انگلیسی دست و پا شکسته با هم حرف زدیم. ۴ فرزند داشت. بی هیچ سوالی از ضرورت وحدت گفت و آیه «لاتفرقوا» را برایم خواند. میگفت خیلی از هم دور ماندهایم. این دوری به خودمان ضربه میزند. دختر خانمی با پوشش و شلوار ورزشی آمده بود؛ از مازندران. قهرمان تنیس روی میز بود. از اینکه بعضی دوربینهای عکاسی روی او زوم کرده بودند معذب بود. گپ کوتاهی زدیم، رفاقتی و کوتاه. میترسیدیم لحظه ورود آقا را از دست بدهیم. نپرسیدم شیعه است یا سنی، همه مسلمانیم. روی کندههای زانو خودم را کشیدم تا کنار همسر شهید علیمحمدی. سلام و احوالپرسی کردم. خانم دکتر بغلم کرد. چقدر صمیمی و مهربان و متواضعند. همسر شهید پایشان درد میکند. از یکی از نیروهای حفاظت میپرسم صندلیای نیست؟ خانمی که کنار دستم نشسته و جای بهتری دارد، سریع جابهجا میشود و جایش را به همسر شهید میدهد. اینجا دردها مال همه است. همه مرهم و همدرد و همراه یکدیگرند. اینجا امت در مقیاس کوچک شکل گرفته است.
بالاخره ساعت میایستد و حضرت آقا وارد میشوند. جمعیت میان برخاستن و قد کشیدن و شعار دادن و اشک ریختن میماند. شعارها آرام آرام یکی میشود، دستها آرام آرام مشت میشود. متحد شدن تدریجی است. آقا میخواهند جمعیت بنشینند. هنوز ننشسته مردی بلند میشود و به عربی چیزی میگوید. صدایش بلند است اما میلرزد. بغض میکند اما ادامه میدهد. اشک میریزد اما ادامه میدهد. آقا تشکر میکنند و بسمالله میگویند. چقدر حال خوبی دارم این ساعت و این لحظه. چقدر صمیمی است آقا. انگار که این جمعیت را سالهاست میشناسند. انگار به قول وجیها همه یک خانوادهایم. گوشهایم را تیز میکنم. آقا از حضرت رسول صلواتالله علیه و دِینی که ایشان بر گردن همه افراد بشر و نه فقط مسلمانها دارند، میگویند. چون پیامبر، بشر را از ظلمتها و تاریکیهایی نجات دادند که تمام بشر را به فساد کشانده بود. همه نگاهها به آقا خیره شده؛ کسی پلک نمیزند. آقا میگویند حقی که پیامبر بر گردن بشر دارد، از حق حیات هم بیشتر است و این حق را باید جبران کرد. سعی میکنم حال و هوا و حرفها و حسها را خوب به حافظه بسپارم. آقا کلماتشان را به قرآن استناد میدهند و به ذهنم میرسد چقدر آقا با قرآن مأنوس هستند. یادم میآید یک بار گفته بودند همه گرفتاری دنیای اسلام به خاطر دوری از قرآن است و با خودم فکر میکنم شاید گام اول امت شدن، قرآنی شدن باشد.
هنوز این موضوع از ذهنم نگذشته که آقا به قرآنسوزی اخیر اشاره میکنند و همچنان که قبلا هم گفته بودند این فاجعه را یک حرکت طراحیشده میخوانند. آقا میگویند باید بدانیم دشمن اتحاد مسلمانان کیست و کیست که از اتحاد مسلمین ضرر میکند. از آمریکا میگویند و همچنین رژیم اسرائیل که به دلیل نرسیدن به اهدافش از همه کشورهای اسلامی خشمگین است.
اما وسط همه حرفهای آقا یک کلیدواژه در ذهنم روشن میشود. وحدت داشتن یعنی خطمشی واحد در مسائل اساسی. «خطمشی» به انگلیسی میشود «پالیسی» (Policy). یعنی سیاست از پیش تعیین شده، برنامه از پیش تدبیر شده. خطمشی را آقا یک بار گفتند اما من گویی 10 بار شنیدم. خطمشی واحد داشتن برنامهریزی میخواهد، سناریونویسی میخواهد و شاید معنی دیپلماسی وحدت از همین کلمه و تعبیر برآید.
آقا کوتاه صحبت میکنند. به قول قیصر امینپور: «تا نگاه میکنی وقت رفتن است». میخواهم آقا را تا لحظه آخر ببینم و این سوی حسینیه همه خوش و بشها و سلام و احوالپرسیهای مسلمانان از سراسر جهان را از دست ندهم. اشتیاق و شوق دیدار حالا به یک سرخوشی و سرزندگی رسیده. از دور بانویی را میبینم که از ابتدای دیدن حضرت آقا اشکهایش سرازیر است. سراغش میروم. میگوید «من از دیار حاجقاسم هستم، دیار فدائیان آقا، تمام هستی خودم و بچههایم فدای یک لحظه از عمر حضرت آقا».
جایی کنار در خروجی شلوغتر است. سردار حاجیزاده متواضعانه ایستادهاند و با جمعی از بانوان صحبت میکنند. نیروهای کفشداری برایش دست تکان میدهند. یکی از همسران شهدای مدافع حرم از سردار دعوت میکند در مراسم فردا که سالگرد شهادت همسرش است، شرکت کند. سردار قبول میکند و آدرس و شماره تماس میگیرد. گوشه گوشه حسینیه تکههای بوم رنگارنگ امت واحده به هم پیوستهاند و از یکدیگر میپرسند، شماره تلفن رد و بدل و از یکدیگر دعوت میکنند برای سفر به خانه و دیار و منزلشان. من فقط تماشاگرم. گوشم میشنود، چشمم میبیند اما فکرم هنوز پیش تعبیر آقاست: «خطمشی واحد در مسائل اساسی».
دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ اسلام دانشگاه مذاهب *
ارسال به دوستان
پایان روز یازدهم بازیهای آسیایی با 2 مدال نقره و یک برنز در کشتی فرنگی
پرسه در حوالی طلا
کاروان ایران در یازدهمین روز بازیهای آسیایی صاحب 2 مدال نقره و یک برنز در کشتی فرنگی شد. در یازدهمین روز بازیهای آسیایی، رقابتهای کشتی فرنگی آغاز شد و کشتیگیران کشورمان در اوزان مختلف روی تشک رفتند. در این روز دانیال سهرابی به مدال برنز رسید و امین کاویانینژاد و ناصر علیزاده مدال نقره گرفتند. تیم ملی دختران کبدی نیز در این روز به دومین پیروزی خود دست یافت. همچنین تیم ملی کبدی مردان با 3 پیروزی به عنوان صدرنشین به مرحله بعد صعود کرد.
* دانیال سهرابی به مدال برنز رسید
در وزن ۶۷ کیلوگرم کشتی فرنگی روز گذشته دانیال سهرابی در دور اول با نتیجه ۵ بر ۲ یونگجینرو از کرهشمالی را مغلوب و به یکچهارم نهایی راه پیدا کرد. سهرابی در این مرحله در کمتر از 3 دقیقه «ریهان سوو» از کرهجنوبی را ۹ بر صفر شکست داد و به نیمهنهایی رسید. وی در این مرحله در حالی که با نتیجه ۹ بر ۴ پیش بود، با ضربه فنی مغلوب «میرجان شرماخانبت» از قزاقستان شد و به دیدار ردهبندی رفت. وی در دیدار ردهبندی کشتیگیر چینی را ۳ بر ۲ شکست داد و به مدال برنز رسید.
* کاویانینژاد به مدال نقره رسید
امین کاویانینژاد در وزن ۷۷ کیلوگرم با «کیم هیون وو» ازکره جنوبی مبارزه کرد و موفق شد حریف خود را ۹ بر ۳ شکست دهد. او در دور بعد به مصاف «دلشاد اومون گلدیف» از ازبکستان رفت و با پیروزی ۵ بر ۳ برابر وی راهی نیمهنهایی شد. وی در این مرحله با نتیجه یک بر یک از سد ریو لیو از چین گذشت و به دیدار فینال راه یافت. کاویانینژاد در فینال مقابل آکژول محموداف قهرمان جهان و نایبقهرمان المپیک از قرقیزستان با نتیجه یک بر یک شکست خورد و به مدال نقره رسید.
* علیزاده طلا را از دست داد و نقره گرفت
در وزن ۸۷ کیلوگرم که ۱۲ نفر حضور داشتند، ناصر علیزاده در دور اول با نتیجه ۷ بر یک «آتابک عزیزبکوف» از قرقیزستان را شکست داد. وی در دور بعد با «عظیم آناممدوف» از ترکمنستان کشتی گرفت و ۷ بر یک او را شکست داد و راهی مرحله نیمهنهایی شد. علیزاده در این مرحله با نتیجه ۵ بر یک مقابل سونیا کومار از هند به برتری رسید و فینالیست شد. وی در فینال به مصاف حریف ازبکستانی رفت که با نتیجه ۷ بر ۴ مغلوب شد و به مدال نقره رسید.
* دلخانی نخستین حذف شده کشتی فرنگی
در وزن ۶۰ کیلوگرم میثم دلخانی در دور نخست با نتیجه ۷ بر ۲ سوپارمانتور جیانیندر از هند را شکست داد. وی در دور بعد با «آدیوس سلطان گالی» از قزاقستان مبارزه کرد و با شکست برابر وی به نیمهنهایی نرسید. با توجه به شکست حریف قزاق در مرحله بعد، دلخانی از مسابقات کنار رفت.
* شکست تیم ملی واترپلو برابر چین
تیم ملی واترپلوی ایران در سومین بازی خود از دور گروهی مقابل تیم ملی چین با نتیجه ۱۵ بر ۷ شکست خورد و در جایگاه دوم جدول ردهبندی گروه خود ایستاد. ایران در مرحله بعد نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی به مصاف تیم سوم گروه B خواهد رفت.
* پیروزی بسکتبال ایران برابر کره جنوبی
تیم ملی بسکتبال ایران که با شکست برابر فیلیپین شانس صعود به مراحل بالاتر را از دست داد، روز گذشته در جدال برای کسب یکی از مقامهای پنجم تا هشتم، مقابل کرهجنوبی به پیروزی ۸۹ بر ۸۲ رسید و باید منتظر نتیجه ژاپن و عربستان بماند.
* تیم میکس ریکرو به مدال نرسید
تیم میکس ریکرو کشورمان روز گذشته با ترکیب رضا شبانی و مبینا فلاح در یکچهارم نهایی بازیهای آسیایی به مصاف چین رفت که با نتیجه ۶ بر صفر به پیروزی رسید و به مرحله نیمهنهایی راه یافت. ملیپوشان کشورمان در نیمهنهایی به مصاف تیم ژاپن رفتند که با نتیجه ۶ بر صفر شکست خوردند و به دیدار ردهبندی راه یافتند. تیم ایران برای کسب مدال برنز در این مرحله به مصاف تیم اندونزی رفت که با قبول شکست برابر این تیم به عنوان چهارم رسید و مدال برنز را از دست داد.
* پیروزی تیم ملی کبدی برابر کره جنوبی
تیم ملی کبدی ایران که به دنبال کسب عنوان قهرمانی در نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی است روز گذشته در دیدار برابر کرهجنوبی به پیروزی ۶۴ بر ۲۳ رسید و یک گام دیگر به هدفش نزدیک شد.
* مقدسی در فینال شیرجه
محمد مقدسی در آخرین روز مسابقات شیرجه بازیهای آسیایی هانگژو، در مرحله مقدماتی سکوی انفرادی تخته ۱۰ متر به مصاف رقبا رفت و با امتیاز 250.22 و کسب جایگاه دهم به فینال راه یافت. وی دیروز همچنین در دومین مسابقه خود در مرحله مقدماتی تخته 3 متر حرکات خود را آغاز کرد که در پایان با کسب مجموع 262.85 امتیاز در جایگاه چهاردهم ایستاد و از راهیابی به فینال بازماند.
* صعود تیم ملی سنگنوردی به یکچهارم پایانی
تیم ملی سنگنوردی هم روز گذشته با ترکیب رضا علیپور، میلاد علیپور و مهدی علیپور موفق شد به مرحله یکچهارم نهایی مسابقات سرعت تیمی صعود کند. تیم ایران ابتدا مقابل قزاقستان قرار گرفت. ۱۰ کشور اندونزی، هنگکنگ، چین، کرهجنوبی، پاکستان، تایلند، سنگاپور، مغولستان، قزاقستان و ایران در این رقابتها حضور دارند.
ارسال به دوستان
یک منبع امنیتی ایرانی در گفتوگو با المیادین خبر داد
اطلاعات محرمانه دفتر نتانیاهو در دست ایران
یک منبع امنیتی ایرانی گفت جمهوری اسلامی ایران اطلاعات و تصاویر محرمانهای از رژیم صهیونیستی در دست دارد که منتشر خواهد کرد.
یک منبع امنیتی ایرانی چهارشنبه در گفتوگو با شبکه المیادین، از دستیابی به اطلاعات و تصاویر محرمانه از دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی خبر داد.
او گفت: «اطلاعات ویژهای از لیست خبرنگاران خارجی که از دفتر نتانیاهو رشوه دریافت کردهاند به دست آوردهایم؛ این لیست شامل خبرنگاران اروپایی، آمریکایی و اسرائیلی است و تمام اطلاعات ویژه و مبالغی که دریافت کردهاند، در آن قید شده است».
به گفته این منبع امنیتی، همچنین لیستی از اطلاعات و تصاویر شخصی مخالفان نتانیاهو که او نزد خود نگه میداشت، از جمله «ایهود باراک»، «بنی گانتس» و «ایهود اولمرت» به دست سازمانهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران افتاده است. او افزود: «تمام تصاویر شخصی و پروندههای محرمانه از طریق یک حافظه الکترونیکی از دفتر نتانیاهو خارج شده و اکنون نزد نهادهای امنیتی ایران است که منتشر خواهد شد». چهارم مهر نیز منابع رسانهای رژیم صهیونیستی از بروز یک «شکاف امنیتی خطرناک» در دفتر نخستوزیری این رژیم در قدس اشغالی خبر دادند. روزنامه «اسرائیل هیوم» آن زمان نوشت: «یک اسرائیلی به بخش امنیتی در دفتر نتانیاهو در قدس اشغالی نفوذ کرده و موفق شده است یک کیف حاوی تجهیزات امنیتی را به سرقت ببرد».
بر اساس این گزارش، این فرد از ساکنان شهرک صهیونیستنشین «کریات ملاخی» در نزدیکی «عسقلان» اشغالی است که موفق شده از سد تدابیر امنیتی دفتر نخستوزیری عبور کند. وی همچنین متهم به سرقت یک دوچرخه از ساختمان وزارت دارایی رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی است. روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» نیز از این سرقت به عنوان «شکست امنیتی» یاد کرد و مدعی شد که پلیس موفق به بازداشت این سارق شده است و وی تحت بازجویی قرار دارد.
ارسال به دوستان
از سوی رئیسجمهور دردیدار فرستادگان باکو و ایروان تأکید شد
مخالفت قاطع با کریدور زنگزور
مشاور امنیت ملی ارمنستان و نماینده ویژه رئیسجمهور آذربایجان در ملاقاتهای جداگانه با رئیسجمهور کشورمان، گزارشهای مفصلی درباره قفقاز ارائه دادند.
محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیسی با اعلام این خبر اظهار داشت: مشاور امنیت ملی ارمنستان و نماینده ویژه رئیسجمهور آذربایجان در ملاقاتهایی با رئیسجمهور، گزارشهای مفصلی درباره قفقاز ارائه دادند و رئیسجمهور در هر 2 دیدار تاکید کرد: کریدور زنگزور بستر حضور ناتو در منطقه و تهدیدی ضد امنیت ملی کشورهاست که جمهوری اسلامی قاطعانه با آن مخالفت میکند. جمهوری اسلامی ایران بارها مخالفت خود را با شیطنتهای باکو در قفقاز و تغییر ژئوپلیتیک منطقه اعلام کرده است. در مناقشات اخیر باکو - ایروان نیز تهران 2طرف را به صلح و خویشتنداری دعوت و بر تضمین امنیت منطقه تاکید کرده است.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان فضایی: فرآیند ساخت پرتابگر برای رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتری زمین آغاز شده است
سال جهش فضایی
گروه سیاسی: جمهوری اسلامی ایران با پیشرفتهای قابل توجهی که طی سالهای گذشته در حوزه ماهواره داشته، توانسته به یکی از 10 کشور برتر در ارتباط با پرتاب ماهواره تبدیل شود.
چند روز پس از پرتاب موفقیتآمیز «نور3» به مدار 450 کیلومتری زمین، حالا فرآیند ساخت پرتابگر ایرانی «سریر» برای رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتری در وزارت دفاع آغاز شده است.
این خبری بود که رئیس سازمان هوایی کشورمان در نشست خبری خود اعلام کرد.
حسن سالاریه، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی ایران در نشست خبری روز گذشتهاش که به مناسبت هفته جهانی فضا در محل سازمان فضایی برگزار شد، با اشاره به برنامههای سازمان فضایی ایران در سالهای اخیر منطبق با برنامه 10 ساله کشور اظهار داشت: در حوزه بالادست یعنی طراحی و ساخت ماهواره، طراحی و ساخت ماهوارههای سنجشی «پارس» با مجموعه پژوهشگاه فضایی و صاایران آغاز شده است. به گفته وی ساخت ماهواره «پارس 2» آغاز و طراحی مفهومی ماهواره «پارس 3» تمام شده است.
وی گفت: توانمندی کشور در طراحی و ساخت ماهوارههای میکرو از سالهای گذشته کسب شده است و به دقتهای بالاتر خواهیم رسید. سالاریه همچنین از آغاز طراحی و ساخت ماهواره سنجشی در کلاس راداری خبر داد و یادآور شد: کشور در حوزه ماهوارههای سار، توانمندیهایی دارد. ماهواره سار یک نوع ماهواره راداری است که کار طراحی و ساخت آن آغاز شده است.
سالاریه تصریح کرد: ماهوارههای سنجشی مثل «پارس ۱» و «طلوع 3» بر مبنای اپتیکی است که شرایط ابرناکی هوا و گرد و غبار بر عملکرد آن اثرگذار است ولی ماهوارههای راداری در شرایط ابری بودن هوا قادر به جمعآوری داده هستند. رئیس سازمان فضایی ایران گفت: در زمینه پرتابگرها نخستین گام برای رسیدن به مدار 36 هزار کیلومتر شروع شده و قرارداد ساخت و آزمون پرتابگر سریر در وزارت دفاع منعقد و فرآیند ساخت آن آغاز شده است. وی تثبیت مدار لئو برای ماهوارههای سنجشی را بسیار مهم دانست و گفت: اتفاقات خوبی در این حوزه رخ داده و در ماههای آتی پرتابهای متعددی خواهیم داشت و اشکالات فنی و توسعهای آن رفع خواهد شد.
سالاریه با بیان اینکه 6 ماه دوم سال در حوزه فضایی بسیار پررونق خواهد بود، ادامه داد: در پرتابگر قاصد به یک تثبیت قابل قبولی رسیدهایم و نیاز داریم برای ماهوارههای سنگینتر بتوانیم پرتابگرهای کلاس سیمرغ، قائم و ذوالجناح را نیز تثبیت کنیم. سالاریه اظهار کرد: مناقصاتی در حال طراحی است که از طریق بخش خصوصی مجموعهای از ماهوارههای سنجشی را داشته باشیم که ماهواره «نور3» و ماهواره «کوثر» از جمله آنهاست.
سالاریه تأکید کرد: عملیات عمرانی زیرساختهای پایگاه بینالمللی فضایی برای اجرای پرتابهای فضایی آغاز شده است. این پایگاه قابلیت پرتاب در شیبهای مختلف مداری را دارد که فاز نخست آن از سال گذشته آغاز شده و اکنون نیز عملیات عمرانی فاز دوم آن آغاز شده است.
وی افزود: پیشبینی این است که از اواسط سال آینده قابلیت ارائه خدمات داشته باشیم. ما برای منظومههای ماهوارهای نیاز به رسیدن به مدار خورشیدآهنگ را داریم که از چابهار این امر امکانپذیر خواهد بود.
سالاریه گفت: ایجاد آزمایشگاه کلاس 500 کیلوگرم تا یک تن را در دستور کار داریم. طراحی فضای آزمایشگاهی آن آغاز شده است و امیدواریم سال آینده فضای این آزمایشگاه به اتمام برسد.
وی ادامه داد: موضوع بعد تکمیل زنجیره مراکز کنترل و هدایت ماهواره است که ۲ مرکز مهم در چناران و سلماس است که قرارداد طراحی آن منعقد شده و کار احداث آغاز شده و انشاءالله در سال آینده بهرهبرداری از این ۲ ایستگاه را خواهیم داشت.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: زیست فضا موضوع بعدی است که در دستور کار ما قرار دارد. پرتاب کپسولهای زیستی دچار توقف شده بود که در دولت سیزدهم با پیگیریهای انجام شده، نخستین پرتاب کپسول زیستی را در ایام پیش رو در سال 1402 خواهیم داشت. وی همچنین تأکید کرد: در حوزه زیست فضا مسیر ادامه دارد و قرارداد توسعه کپسول زیستی را داریم.
گفتنی است در سالهای اخیر، جمهوری اسلامی ایران گامهای موفقیتآمیز چشمگیری در ارتباط با صنایع فضایی و پرتاب ماهواره به فضا برداشته است. در آخرین مورد از این پیشرفتها میتوان به پرتاب ماهواره «نور3» توسط سپاه به مدار 450 کیلومتری زمین اشاره کرد که بنا به اظهارات فرمانده کل سپاه، کارکرد اطلاعاتی دارد.
ارسال به دوستان
مالکان در محلات فرسوده در صورت واگذاری ملک خود به دولت، زمین یا واحد نوسازیشده با ۴۰ درصد تخفیف دریافت میکنند
کلید به کلید بهزودی
گروه اقتصادی: برنامههای دولت سیزدهم درباره ساخت مسکن و اهتمام به بازآفرینی شهری یکی از اقدامات مهمی تلقی میشود که موجب شده نهتنها بازار مسکن در این روزها اوضاع بهتری داشته باشد بلکه موجب صاحبخانه شدن متقاضیان این بخش هم شده است.
همچنین توجه وزارت راه و شهرسازی به احیای بافتهای فرسوده و بازآفرینی شهری از دیگر اقداماتی است که دولت در راستای ساخت مسکن انجام داده است. فعالیت در این بخش میتواند سرعت ساخت مسکن را افزایش داده و همچنین موجب میشود ساخت با قیمت کمتری انجام شود.
در همین راستا مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از افزایش بانکهای عامل برای اعطای تسهیلات نوسازی در بافتهای فرسوده خبر داد و گفت: مالکان در محلات فرسوده در صورت واگذاری ملک خود به دولت میتوانند زمین یا واحد نوسازی شده با ۴۰ درصد تخفیف دریافت کنند که بهزودی عملیات اجرایی آن در کشور آغاز میشود.
محمد آیینی در گفتوگوی تلویزیونی با اشاره به اینکه انبوهسازان، سازندگان، توسعهگران و سرمایهگذاران انگیزه کافی برای ورود به محلات و بافت فرسوده را ندارند، اظهار کرد: آنها نیازمند بستههای تشویقی موثر هستند که با استفاده از آن بتوانند نامعادله را به معادله اقتصادی تبدیل کنند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه در محدوده بافتهای فرسوده چنانچه هر فردی به هر طریقی مبادرت به نوسازی بناهای فرسوده کند، از مزایای بستههای تشویقی نوزدهگانه بهرهمند خواهد شد، گفت: انتظار داریم همه شهرداریها بستههای تشویقی را که تکلیف قانونی است، اجرا کنند.
وی تصریح کرد: متقاضیان میتوانند شکایتها و گزارشهای خود را در رابطه با عدم همکاری شهرداریها در اجرای بستههای تشویقی نوزدهگانه از طریق تارنمای شرکت بازآفرینی شهری ایران به آدرس «www.udrc.ir» یا به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۸۶۱۲ اطلاع دهند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار کرد: در بافتهای فرسوده به دلیل مخاطرات احتمالی و حوادث غیرمترقبه نظیر زلزله، سیل و... راهی جز شتاببخشی به نوسازی بناهای فرسوده نداریم و این امر جز همیاری و مشارکت مردم امکانپذیر نیست.
آیینی به طرح کلید به کلید در بافتهای فرسوده شهری (موضوع بند ث تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲) اشاره کرد و گفت: مالکان در محلات فرسوده در صورت واگذاری ملک خود به دولت میتوانند زمین یا واحد نوسازی شده با ۴۰ درصد تخفیف دریافت کنند که بزودی عملیات اجرایی آن در سراسر کشور آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به افزایش بانکهای عامل در رابطه با اعطای تسهیلات نوسازی در بافت فرسوده گفت: در آینده نزدیک «طرح جهادی تبیین مشوقهای نوسازی مسکن» با مشارکت مردم اجرا میشود که بر اساس آن گروههای جهادی، بسیج محلات، دانشجویان و نیروهای داوطلب با مراجعه به در منازل در محلات هدف، تمام مشوقهای دولت و شهرداریها اعم از بستههای اداری، مالی، شهرسازانه و زمین معوض را به صورت چهره به چهره به اطلاع مردم خواهند رساند.
* بازآفرینی نیازمند کار جهادی است
وی با اشاره به اینکه در طرح جهادی تبیین مشوقهای نوسازی مسکن از تمام ظرفیتهای شهرداریها نظیر دیوارنوشت در سطح محلات فرسوده استفاده خواهد شد، توضیح داد: در جلسه اخیر شورای عالی مسکن، رئیسجمهور بر کار جهادی برای تسریع در نوسازی بافتهای فرسوده تاکید و اعلام کرد موضوع بازآفرینی شهری نیازمند کار جهادی است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به حمایت صد درصدی وزیر راه و شهرسازی از حوزه بازآفرینی شهری، گفت: هماکنون، مشکل هزینه بیمه در صدور پروانه ساختمانی در محلات فرسوده با همراهی و همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان حل شده است.
* صدور ۱۵۰ هزار پروانه ساختمانی در بافتهای فرسوده شهری
در همین باره وزارت راه و شهرسازی اهتمام ویژهای در بحث احیای بافتهای فرسوده شهری داشته و سعی دارد با این کار سرعت ساخت مسکن را افزایش دهد.
در همین راستا معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: پروانه ساختمانی بیش از ۱۵۰ هزار واحد در محلات فرسوده شهری توسط شهرداریها از آغاز به کار دولت سیزدهم صادر شده است.
محمد آیینی با اعلام رسمی آغاز بهکار طرح جهادی تبیین مشوقهای نوسازی مسکن در محلات فرسوده شهری در سراسر کشور، گفت: هدف از اجرای این طرح، ارتقای میزان آگاهی مردم از حقوقشان در حوزه نوسازی مسکن به شکل چهره به چهره و گفتوگوی رودررو با ساکنان این بافتها خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: این طرح با استفاده از ظرفیت بسیجیان وزارت راه و شهرسازی، بسیجیان محلات و گروههای مختلف جهادی در سطح شهرها و استانها و با حضور دانشجویان و داوطلبان مردمی در محلات و محدودههای هدف اجرا خواهد شد.
گفتنی است بالاترین رکورد نوسازی بافتهای فرسوده مربوط به سال ۹۱ است که ۹۴ هزار واحد نوسازی شد. در ۸ سال دولت یازدهم و دوازدهم این میزان به کمترین حد رسید بهطوری که متوسط نوسازی در بافتهای فرسوده به ۴۰ هزار واحد کاهش یافت اما با تمهیداتی که در دولت سیزدهم اتخاذ شد، سال گذشته بیش از ۵۰ درصد رشد حاصل شد.
* ضرورت آشنایی مالکان بافتهای فرسوده با فرآیندها و شرایط دریافت تسهیلات
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از مالکان بافتهای فرسوده خواست با آگاهی کامل نسبت به نوسازی خانههای خود در بافت تصمیم جدی بگیرند و نسبت به آشنایی با شرایط دریافت تسهیلات اقدام کنند.
حسین جنتی گفت: از مالکان بافتهای فرسوده درخواست میشود در گام نخست با استفاده از مرورگرهای فایرفاکس و گوگل کروم به سایت facility.udrc.ir مراجعه کنند، زیرا اکنون امکان دسترسی برای همه کاربران داخل کشور به سایت مذکور وجود دارد.
وی افزود: متقاضیان باید کد پستی یا کد جام ملک مورد نظر خود را در سایت مذکور وارد کنند؛ برای افرادی که سند تکبرگی دارند کد ۱۹رقمی مندرج در سندهای تکبرگی معرف کد جام بوده و کسانی که سند تکبرگ ندارند باید کد پستی ملک فرسودهشان را وارد کنند.
جنتی بیان کرد: پس از آنکه متقاضی از وقوع ملک در بافت فرسوده مطمئن شد، اطلاعات خود را روی سایت مذکور تکمیل کرده و پرونده الکترونیک متقاضی ساکن در بافت فرسوده به صورت برخط به شعب بانک عامل ارسال خواهد شد تا بانک ادامهدهنده این فرآیند در سامانه تسهیلات بانکی باشد و متقاضی نیز میتواند به کمک کد رهگیری پیامک شده پیگیر روند کار خود باشد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران خاطرنشان کرد: میزان این وام در شهر تهران ۵۵۰ میلیون تومان و در محدوده حرم شاهعبدالعظیم حسنی ۶۰۰ میلیون تومان است.
وی درباره سود تسهیلات و روند بازپرداخت نیز توضیح داد: ۱۸۵ میلیون تومان از وام ۵۵۰ میلیون تومانی با سود صفر درصد و ۳۶۵ میلیون تومان با سود ۲۳ درصد محاسبه میشود.
ارسال به دوستان
پژوهش جدید درباره منوی غذایی جاهای خاص چه میگوید؟
پول بیار، کباب ببر
به گزارش محققان پژوهشکده دانشگاه بیستمتری جِی، علت مرگومیر در فارغالتحصیلان مدارس غیرانتفاعی لاکچری و فوق لاکچری با فارغالتحصیلان مدارس غیر لاکچری فرق میکند.
دانشمندان این پژوهشکده در پژوهشی بیستساله و بررسی فرآیندها و آمارهای بهدستآمده، ابتلا به نقرس را شایعترین علت سراشیبی زندگی این افراد اعلام کردند. مطابق با گزارشهای این گروه علمی، از میان افرادی که در این پژوهش شرکت کردند، حدود چهار درصد آنها از این مدارس فارغالتحصیل شده بودند که جمعیت چهارصدنفری آنها نشان میدهد در این پژوهش، چهارصد ضرب در صد نفر شرکت کرده بودند؛ به زبان دیگر، چهل هزار نفر در این پژوهش علمی شرکت کردند.
با آنالیزها و متاآنالیزهای صورت گرفته، مشخص شد علت شروع این سراشیبی که با نقرس همراه است، خورد و خوراک این افراد در همان سالهای مدرسه است. مطالعات عمیقتر این گروه پژوهشی کارکشته، ناهار این طیف از افراد پژوهش شده را مادر مشکلاتشان بیان کرد. منوی سفارش ناهار این افراد در سالهای تحصیل، نشان از گوشتی بودن تمام غذاهای وعده ناهارشان دارد. دنده کباب، خوراک استیک ایرلندی/اسکاتلندی، پای شترمرغ استرالیایی و مرغ درسته موزامبیکی به همراه مارچوبه از غذاهای پای ثابت منوی غذای مدارس لاکچری و فوقلاکچری بوده و این عادت تا بزرگسالی و حتی کهنسالی، گریبانگیر آنها بوده است. نکته جالب، خوراک میگوی ایرلندی و پای گاومیش هلوخوار اسپانیایی به عنوان پیشغذا و موهیتو با طعم شیرکاکائو به عنوان نوشیدنی بود که هیچ نظری درباره آنها نمیتوان داد زیرا باعث رنجبردن از رقیق شدن خواهد شد.
پژوهش دیگری با عنوان «اگر گوشت نبود، این افراد چه میکنند؟» آغاز شد که با توجه به نتایج هولآور آن و خونهای درون شیشه، سریعا ناتمام ماند و گروه پژوهشگر را بهسرعت از محل، متواری کرد.
این پژوهش با امتیاز علمی 9.7 از سایت معتبر imdb و امتیاز 60 از سایت معتبر Rotten Tomatoes ، در کنار پژوهشهای سطح بالای دیگر قرارگرفته است و از نامزدهای جایزه علمی خیک پنبهای است.
پژوهشگران دانشگاههای برتر دیگری نیز در سالهای اخیر به نتایجی برای این گروه بهاصطلاح چهار درصد که بچههایشان را در مدارس فوق لاکچری و لاکچری میگذارند، رسیدهاند. برای مثال، دکتر خسوس ناواس و همکارانش از دانشگاه پاور هورس شهر آلمریا، در سال 2019 دریافتند فارغالتحصیلان این مدارس از اختلالاتی نظیر بی عمویی، بی داییای و دیگر «بی»ها رنج میبرند. در ادامه تحقیقات دکتر ناواس و همکارانش، مشخص شد این افراد از برخی اختلالات لذت میبرند که در بلندمدت از آن رنج خواهند برد و یکی از آنها، یکییکدانه بودنشان است. ارجاع دکتر ناواس و همکارانش در این بحث به تحقیقات گستردهای بود که دکتر جیان لوئیجی لِنتینی و همکارانش در پژوهشکده دانشگاه رنزو باربِرا انجام دادند. طبق این پژوهش سه دههای، یکییکدانه بودن در 60.56 درصد مواقع باعث عجیب و غیراجتماعی بودن مورد آزمایشی بود.
در دو گزارش دیگر، پروفسور آندرس اسکوبار فقید که آزمایشهایی زیر نظر آزمایشگاه رفتارشناسی و میعانات گازی دومینک انجام داد، خاطرنشان کرده بود احساسات در این گروه خاص باید به شیوهای نوین ارزیابی شود. علت این ادعای پروفسور فقید را میتوان در رفتارهای بعد از فارغالتحصیلی و اجتماعی آنها جستوجو کرد. برای مثال، پروفسور اسکوبار (بدون گروه خاصی و بهتنهایی)، برنامههای این مدارس را به ورطه نقد کشاند و اثرات آن را برای این افراد، اختلالات نارسیسیستی بیان کرد.
نگاه از بالا به پایین این افراد در سنین جوانی و بزرگسالی، گاهی باعث افتادن آنها از ارتفاع میشود و آمار دست و پایشکسته به علت مواجهشدن با واقعیت، دور از انتظار نیست.
پژوهشهایی از این دست را میتوان با آنالیز و متاآنالیزهای مکرر و بدون توقف، تبدیل به تصمیمات مهمی جهت قدم برداشتن برای سلامت جامعه کرد و سیاستگذاران سلامت باید با ارجحیت دادن به عدالت سلامت و بهداشت، زندگی کهنسالی را برای این گروه از جامعه شیرین کنند؛ بدیهی است اگر از شیرینکنندههای مناسب جهت شیرینکردن استفاده نشود، اوج گرفتن مشکل دیابت در این افراد ممکن است هزینههای سلامت را افزایش دهد؛ البته استفاده مکرر از سونای شیرقهوه و بخار اکالیپتوس با رایحه کوالا، درمان مناسبی برای کاهش استرس و افزایش امید به زندگی آنها خواهد بود.
پیشنهاد میشود این موارد تحت پوشش بیمه قرار بگیرد تا هزینههای درمان، کاهش پیدا کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|