|
اخبار
از سوی رئیسجمهور در دیدار فرستادگان باکو و ایروان تأکید شد
مخالفت قاطع با کریدور زنگزور
مشاور امنیت ملی ارمنستان و نماینده ویژه رئیسجمهور آذربایجان در ملاقاتهای جداگانه با رئیسجمهور کشورمان، گزارشهای مفصلی درباره قفقاز ارائه دادند.
محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیسی با اعلام این خبر اظهار داشت: مشاور امنیت ملی ارمنستان و نماینده ویژه رئیسجمهور آذربایجان در ملاقاتهایی با رئیسجمهور، گزارشهای مفصلی درباره قفقاز ارائه دادند و رئیسجمهور در هر 2 دیدار تاکید کرد: کریدور زنگزور بستر حضور ناتو در منطقه و تهدیدی ضد امنیت ملی کشورهاست که جمهوری اسلامی قاطعانه با آن مخالفت میکند. جمهوری اسلامی ایران بارها مخالفت خود را با شیطنتهای باکو در قفقاز و تغییر ژئوپلیتیک منطقه اعلام کرده است. در مناقشات اخیر باکو - ایروان نیز تهران 2طرف را به صلح و خویشتنداری دعوت و بر تضمین امنیت منطقه تاکید کرده است.
***
توافق ایران و جمهوری آذربایجان برای برگزاری رزمایش مشترک در دریای خزر
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز گذشته در بیانیهای از توافق جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برای برگزاری رزمایش مشترک در دریای خزر خبر داد. خبرگزاری «APA» جمهوری آذربایجان به نقل از وزارت دفاع این کشور گزارش کرد هیات جمهوری اسلامی ایران برای شرکت بهعنوان ناظر در رزمایشهای تاکتیکی مشترک «خزر-۲۰۲۳» در جمهوری آذربایجان با مشارکت ناو جنگی و نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان و نیروی دریایی قزاقستان وارد باکو شد.
بر اساس این گزارش، «سبحان بکیروف» فرمانده نیروی دریایی جمهوری آذربایجان با هیأتی به رهبری «محمدرضا خزایی» فرمانده عملیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در باکو دیدار و گفتوگو کرد. طبق بیانیه وزارت دفاع جمهوری آذربایجان، اهمیت رزمایش «خزر-2023» در نشستی به میزبای ستاد فرماندهی نیروی دریایی جمهوری آذربایجان مورد تأکید قرار گرفت و طرفین نشست بر اهمیت برگزاری رزمایشهای مشترک نیروی دریایی تهران و باکو در دریای خزر در آینده تأکید کردند و توافق اولیه در این باره حاصل شد.
فرماندهان نظامی ایران و جمهوری آذربایجان در نشست خود درباره چشمانداز توسعه همکاری در زمینه نظامی بین نیروهای دریایی جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران گفتوگو کردند.
طبق این گزارش، هنوز تاریخ دقیقی برای برگزاری رزمایش مشترک میان جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر تعیین نشده است.
***
ثبتنام نهایی انتخابات «الکترونیکی» انجام میشود
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: ثبتنام نهایی از داوطلبان انتخابات از ۲۷ مهر تا ۳ آبان به صورت الکترونیکی انجام میشود.
محسن اسلامی افزود: در حال حاضر مراجع ششگانه در حال بررسی اعتراض دوطلبانی هستند که مدارک آنها به تایید نرسیده است. حدود ۱۲۰۰ نماینده ادوار مجلس در این دوره ثبتنام کردهاند که همه طیفهای سیاسی در بین آنها وجود دارد. سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: داوطلبان در مرحله ثبتنام نهایی انتخابات باید پرسشنامهای را تکمیل کنند که امکان ویرایش آن وجود ندارد.
گفتنی است انتخابات الکترونیکی شامل ابزارهایی است که برای اخذ و شمارش آرا به کار میروند و در این نوع انتخابات، مراحل رای دادن، شمارش و اعلام آرا به صورت کاملا مکانیزه و الکترونیک و با کمک کامپیوتر انجام میشود. نمایندگان مجلس اول خردادماه سال جاری در جلسه علنی مجلس به منظور تسهیل رأی، تسریع شمارش آرا و افزایش مشارکت رأیدهندگان، وزارت کشور را موظف به برگزاری انتخابات به صورت کاملاً الکترونیکی در حداقل یکهشتم حوزههای دارای تعدد کرسی مجلس کردند.
بر اساس مصوبه مجلس در این باره، «وزارت کشور موظف است در صورت موافقت شورای نگهبان در نخستین انتخابات پس از تصویب این قانون با در نظر گرفتن سهولت رای دادن، تسریع در شمارش آرا، حضور و مشارکت رأیدهندگان، فرآیند رای دادن و شمارش آرا را در حداقل یکهشتم حوزههای دارای تعدد کرسی مجلس، به صورت کاملاً الکترونیک برگزار کند.
***
کنفرانس بینالمللی هستهای ایران در اصفهان برگزار میشود
رئیس سازمان انرژی اتمی در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری نخستین کنفرانس بینالمللی هستهای در اصفهان گفت: سال آینده پنجاهمین سال تاسیس سازمان و سال برگزاری سیامین کنفرانس هستهای است. محمد اسلامی عنوان کرد: اسفند گذشته در سفری که گروسی داشت ما به وی اعلام کردیم که از سال آینده میخواهیم این کنفرانس را با مشارکت آژانس بینالمللی برگزار کنیم و وی نیز صراحتا اعلام کرد همکاری خواهند کرد.
وی اظهار کرد: سال آینده این کنفرانس را به عنوان نخستین کنفرانس بینالمللی هستهای جمهوری اسلامی ایران در اصفهان به مدت 3 روز برگزار خواهیم کرد.
ارسال به دوستان
آیتالله جنتی: پیروی از آموزههای پیامبر(ص) راه درمان جاهلیت مدرن است
آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان اظهار کرد: جاهلیتی که پیامبر اسلام(ص) برای مبارزه با آن مبعوث شدند همواره در طول تاریخ در برابر تعالیم الهی ایستاده است و در جهان امروز نیز قدرتهای استکباری این جاهلیت را به وجود آوردهاند و راه درمان این جاهلیت، پیروی بشریت از آموزههای نجاتبخش پیامبر اسلام(ص) است.
ارسال به دوستان
دومین روز رزمایش مشترک پهپادی، با عملیات رویارویی پهپادی و انهدام اهداف در دریا توسط پهپادهای نیروی دریایی ارتش برگزار شد
نمایش نبرد در آسمان
گروه سیاسی: روز سهشنبه رزمایش مشترک پهپادی ارتش در گستره وسیعی از جغرافیای مرکز و جنوب کشور برگزار شد و دیروز نیز بخشهایی از هنرنمایی این پهپادها در رهگیری، شناسایی و انهدام ادامه یافت.
در همین راستا امیر علیرضا شیخ، سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ارتش صبح روز گذشته در گفتوگویی به ارائه جزئیات جدیدی از روز دوم این رزمایش پرداخت و گفت: در ادامه فاز تاکتیکی رزمایش، در مرحله دوم وارد فاز عملیاتی شدیم.
وی افزود: ما روز سهشنبه هنرنمایی پهپاد ابابیل ۵ را در شناسایی داشتیم. همچنین عملیات رهگیری و انهدام بسیار خوب پهپاد کرار را داشتیم. همچنین، پهپاد کمان ۱۹ نیز با قابلیت جنگال هواپایه رونمایی شد.
سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش بیان کرد: در ادامه رزمایش در فاز تاکتیکی، مرحله نهایی آزمایش توان عبور از کمند تورهای جنگالی و سدهای پدافندی پهپادهای آرش و کرار را داریم که قرار است از نقاط مختلف کشور به پرواز درآمده و در پروازهای گروهی در نقطه مشخص و زمان معلوم فرود بیایند.
امیر شیخ در تشریح سایر جزئیات مرحله نهایی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش گفت: به چالش کشیدن توانایی پهپادها و پرندههای ما در محیط اخلالی جنگالی در صحنه رزم اهمیت دارد. بر این اساس در این مرحله از رزمایش، قابلیت آفندی پرندههای خود را در مقابله و مواجهه با سامانههای اخلالگر آزمایش میکنیم.
سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش در ادامه تصریح کرد: در این مرحله همچنین 12 تایپ پروازی مختلف انهدامی و رزمی ما از پرندههای مختلف که در قالب کلی قریب به 200 پرنده سازماندهی شده است به مرحله آزمایش درخواهد آمد.
* انهدام اهداف دریایی توسط پهپاد انتحاری «آرش» برای نخستین بار
امیر سرتیپ علیرضا شیخ همچنین پیرامون ادامه اجرای مراحل رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش گفت: در ادامه اجرای مراحل اصلی و عملیاتی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش جمهوری اسلامی ایران، عملیات انهدام هدف راداری در منطقه عمومی با موفقیت اجرا شد.
وی ادامه داد: در این مرحله از رزمایش، با شناسایی هدف راداری، این هدف با موفقیت توسط پهپاد ضدراداری امید مورد اصابت قرار گرفت.
سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش با تاکید بر اینکه در این رزمایش، از پهپادهای انهدامی آرش استفاده ویژهای شده و این پهپادها اهداف دریایی و زمینی خود را به صورت گسترده و با موفقیت منهدم کردند، افزود: اجرای سناریوی پروازی از قبل طراحی شده، مورد هدف قرار دادن اهداف مشخص شده توسط پهپادهای انهدامی و رزمی، بهکارگیری بمبها و موشکهای قابل نصب روی پهپادها، جمعآوری اطلاعات به صورت سیگنالی و استفاده از محمولههای اپتیکی در گستره جغرافیای کشور از غرب، جنوب غرب، شمال شرق و منطقه اصلی رزمایش، بخشی از اقدامات نیرویهای چهارگانه ارتش در این رزمایش بود.
* دستیابی ارتش به قابلیت پرواز جمع پهپادی با هوش مصنوعی
امیر شیخ، با بیان اینکه پرواز انبوه این تعداد پهپاد از پایگاههای مختلف زمینی، زیرزمینی و دریایی و اجرای عملیات در این حجم تاکنون سابقه نداشته است، گفت: قابلیت پرواز جمع با استفاده از هوش مصنوعی از جمله اقدامات نوآورانه در حوزه پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود که قابلیتهای عملیاتی و تاکتیکی منحصربهفردی را بویژه در حوزه اجرای ماموریتهای انهدامی به ارمغان آورده و این دستاوردها مرهون تلاش دانشمندان و متخصصان جوان کشور است.
وی نقطهزنی و استفاده از بمبهای هوشمند را نیز از ویژگیهای بارز رزمایش تخصصی پهپادی ۱۴۰۲ ارتش توصیف کرد و اظهار داشت: در این رزمایش سامانههای پهپادی انهدامی و رزمی توانستند تمام اهداف پیشبینیشده را با استفاده از مهمات هوشمند و به صورت نقطهزنی مورد اصابت قرار دهند.
* ارتقای توان درگیری پدافند هوایی ارتش از سکوی زمینی به سکوی هوایی
سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ارتش همچنین با اعلام این که پهپادهای ارتقایافته که قابلیت تسلیح به موشکهای هوا به هوا را دارند و برای درگیری علیه هرگونه اهداف پرنده متخاصم در هر ارتفاعی طراحی شدهاند، پرندههای مهاجم را ابتدا رهگیری و سپس منهدم کردند، گفت: در این شیوه دفاع هوایی در کنار ۲ روش پدافند هوایی مرسوم در جهان که شامل پدافند زمینپایه و هواپایه با سرنشین است مفهوم جدیدی از پدافند با سبک پدافند هوایی هواپایه بدونسرنشین به جهانیان معرفی شد که بیشک این دستاورد و ابتکار خلاقانه ضمن نشان دادن عزت، قدرت و اقتدار نیروهای مسلح بویژه نیروی پدافند هوایی ارتش، نویدبخش روحیه خودباوری و عزم ملی برای جوانان و دوستداران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای رشد و بالندگی در همه عرصههای علم و فناوری است.
وی با تأکید بر اینکه این طرح دفاعی تعریف جدیدی از قواعد نبردهای هوایی را ارائه میکند که بهعلت طبقهبندی محرمانه جزئیات آن مطرح نمیشود، ادامه داد: افزایش عمق دفاعی، ارتقای ظرفیت پدافند تاکتیکی، انعطاف تغییر فضای درگیری پدافند از سکوی زمینی به سکوی هوایی، صرفهجویی در اقتصاد جنگ، افزایش قابلیت تحرک و جابجایی مؤلفههای توان رزم پدافندی و کاهش خطرات مربوط به استفاده از نیروی انسانی از ویژگیهای برجسته این طرح است.
امیر شیخ، رهگیری و درگیری علیه پرنده هوایی با بهرهگیری از پهپاد را یک عملیات بسیار پیچیده دانست و گفت: ظهور و بروز اینگونه طرحها و ابتکارات که به نوبه خود معادلات و شیوههای رزم را دستخوش تغییرات بنیادی میکند، منجر به ایجاد بازدارندگی فعال خواهد شد.
* انهدام یک پهپاد با پهپاد دیگر برای اولین بار در رزمایش ارتش
امیر علیرضا صباحیفرد، فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش نیز در حاشیه برگزاری رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش گفت: در یک رزم هوایی، یک پهپاد در یک رویارویی هوایی، پهپاد دیگر را با موشک مورد هدف قرار میدهد که این اقدام برای نخستینبار در کشور انجام شد و توانستیم پهپاد هدف را منهدم کنیم.
وی با بیان اینکه رویارویی پهپادی انجامشده توسط نیروی پدافند هوایی در سطح جهان کمنظیر است، افزود: تنها یک یا ۲ کشور توان انجام این عملیات بسیار پیچیده و پیشرفته را دارند که البته به نمایش نیز نگذاشتند اما ما در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران این توان را در معرض دید جهانیان قرار دادیم و اعلام کردیم که ما توانستیم در اوج تحریمهای ظالمانه و ناجوانمردانه علیه ملت ایران اسلامی، عملیاتی را انجام دهیم که از پیچیدهترین عملیاتهای هوایی در سطح جهان است و بابت آن خداوند متعال را سپاسگزاریم.
* رصد رزمناو «اورلیبرک» آمریکا توسط پهپاد ابابیل ۵ ارتش
پهپاد ابابیل ۵ که از بدنه جاذب امواج راداری برخوردار و به سختی قابل شناسایی است، توانست عملیات رصد و شناسایی رزمناو آمریکایی اورلیبرک را به مدت ۲۴ ساعت در شمال اقیانوس هند انجام دهد.
این پهپاد، بر اساس آنچه اعلام شده، از پایگاه خود در جاسک به پرواز درآمد. پهپاد ابابیل ۵ از جمله پهپادهایی است که در رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش حضور دارد.
در ادامه رزمایش پهپادی ارتش، نمونه انتحاری پهپاد ابابیل۲ که به جستوجوگر اپتیکی/تصویرساز در دماغه خود مجهز شده بود نیز، با برخاستن از ناو سهند، شناور هدف را مورد اصابت قرار داد و در انهدام یک هدف دریایی به موفقیت رسید.
* امیر واحدی: بزودی اخبار خوبی از توان پهپادی نیروی هوایی ارتش اعلام میکنیم
امیر خلبان حمید واحدی، فرمانده نیروی هوایی ارتش در حاشیه برگزاری رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش ضمن اشاره به برخی عملیاتهای انجامشده در قالب رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش، افزود: در این رزمایش توانستیم با بمب قائم، موشک الماس و بمب k82 محمول بر پهپاد کمان ۱۲ اهداف را به صورت دقیق مورد اصابت قرار دهیم که این موفقیتها نویدبخش آینده درخشان پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
فرمانده نیروی هوایی ارتش خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک خبرهای بسیار خوبی در حوزه پهپادی نیروی هوایی ارتش به سمع و نظر ملت شریف ایران خواهد رسید و به آنها اطمینان میدهیم که فرزندانشان در نیروهای مسلح لحظهای از توانمند شدن غافل نخواهند شد.
* سامانه راداری «شهید جلیلوند» وارد فاز عملیاتی شد
معاون عملیات نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حاشیه رزمایش مشترک پهپادی 1402 ارتش، با اشاره به این نکته که رصد، شناسایی، کشف، درگیری و انهدام پرندههایی که به منطقه رزمایش نزدیک میشوند، از دیگر مأموریتهای نیروی پدافند هوایی ارتش است گفت: در این رزمایش مشترک پدافندی توانستیم با رادارهای ساخت کشورمان بویژه سامانه راداری شهید جلیلوند که برای نخستینبار در این رزمایش به کار گرفته و وارد فاز عملیاتی شده است، در کنار سایر سامانههای راداری نیروی پدافند هوایی ارتش و شبکه یکپارچه پدافند هوایی به مأموریت خود عمل کرده و پرندههایی را که به سمت منطقه در حرکت بودند شناسایی و رصد کنیم.
امیر سرتیپ دوم رضا خواجه گفت: سامانه شهید جلیلوند به منظور افزایش توانمندی کشف پدافند هوایی در برد متوسط طراحی و تولید شده که جزو رادارهای ارائه فازی محسوب شده و قادر است اهداف ریزپرنده با سطح مقطعهای پایین را کشف و شناسایی کند.
معاون عملیات نیروی پدافند هوایی ارتش تصریح کرد: توان کشف اهداف در برد متوسط به صورت سهبعدی، قابلیت تاکتیکی واکنش سریع، مداومت کاری ۲۴ ساعته، استفاده از روشهای نوین برای افزایش دقت زاویهسنجی و استخراج ارتفاع اهداف، پایداری عملیاتی و چابکی سامانه، قابلیت اتصال به شبکه یکپارچه فرماندهی و کنترل پدافند هوایی، بهرهگیری از فناوری نیمههادی و استفاده از امکانات ضدجنگ الکترونیک جزو سایر ویژگیهای این سامانه راداری میانبرد است.
***
سرلشکرسلامی: میتوانیم شناور در حال حرکت را چندهزار مایل دورتر با پهپاد بزنیم
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در بیستوچهارمین کنگره ملی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور طی سخنانی ضمن اشاره به پیشرفتهای ایران در تمام زمینههای علمی و تکنولوژیک، به ارتقای توان پهپادی ایران نیز اشاره کرد و گفت: در عرصه هواپیمای بدون سرنشین میبینید که دانش آن از حوزه با سرنشین بالاتر هم رفته است. امروز به توانمندیای رسیدهایم که پهپادهای ما قادرند چند هزار مایل دورتر هر نقطهای از شناور در حال حرکت را که بخواهیم با هوش مصنوعی مورد هدف قرار دهند و حتی میزان تخریب را هم ما تعیین کنیم.
سردار سرلشکر سلامی افزود: چند روز پیش با پرتاب ماهواره به فضا خوشحال شدید، در این زمینه دانشهای مختلفی باید دست به دست هم دهند تا ماهواره به سرعت 5.8 کیلومتر بر ثانیه برسد. رسیدن به این دانش کار بسیار بزرگی است، آن هم در عصر محاصره علمی. اگر شما تیم ساخت ماهواره و سکوی پرتاب ماهواره را ببینید، خواهید دید همین دانشجویان جوان این کار را کردهاند. سردار سرلشکر حسین سلامی عنوان کرد: فناوری نقطهزنی در موشکهای بالستیک هم فناوری بسیار پیچیدهای است که در انحصار ۳ کشور جهان است و یکی از آنها ما هستیم، لذا این نشان میدهد کشور در حال پیشرفت است ولی دشمنان ما این حرکت را نمیپسندند و دوست ندارند ما بر اساس استعدادهای جوانانمان کشورمان را بسازیم.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان فضایی: فرآیند ساخت پرتابگر برای رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتری زمین آغاز شده است
سال جهش فضایی
گروه سیاسی: جمهوری اسلامی ایران با پیشرفتهای قابل توجهی که طی سالهای گذشته در حوزه ماهواره داشته، توانسته به یکی از 10 کشور برتر در ارتباط با پرتاب ماهواره تبدیل شود.
چند روز پس از پرتاب موفقیتآمیز «نور3» به مدار 450 کیلومتری زمین، حالا فرآیند ساخت پرتابگر ایرانی «سریر» برای رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتری در وزارت دفاع آغاز شده است.
این خبری بود که رئیس سازمان هوایی کشورمان در نشست خبری خود اعلام کرد.
حسن سالاریه، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی ایران در نشست خبری روز گذشتهاش که به مناسبت هفته جهانی فضا در محل سازمان فضایی برگزار شد، با اشاره به برنامههای سازمان فضایی ایران در سالهای اخیر منطبق با برنامه 10 ساله کشور اظهار داشت: در حوزه بالادست یعنی طراحی و ساخت ماهواره، طراحی و ساخت ماهوارههای سنجشی «پارس» با مجموعه پژوهشگاه فضایی و صاایران آغاز شده است. به گفته وی ساخت ماهواره «پارس 2» آغاز و طراحی مفهومی ماهواره «پارس 3» تمام شده است.
وی گفت: توانمندی کشور در طراحی و ساخت ماهوارههای میکرو از سالهای گذشته کسب شده است و به دقتهای بالاتر خواهیم رسید. سالاریه همچنین از آغاز طراحی و ساخت ماهواره سنجشی در کلاس راداری خبر داد و یادآور شد: کشور در حوزه ماهوارههای سار، توانمندیهایی دارد. ماهواره سار یک نوع ماهواره راداری است که کار طراحی و ساخت آن آغاز شده است.
سالاریه تصریح کرد: ماهوارههای سنجشی مثل «پارس ۱» و «طلوع 3» بر مبنای اپتیکی است که شرایط ابرناکی هوا و گرد و غبار بر عملکرد آن اثرگذار است ولی ماهوارههای راداری در شرایط ابری بودن هوا قادر به جمعآوری داده هستند. رئیس سازمان فضایی ایران گفت: در زمینه پرتابگرها نخستین گام برای رسیدن به مدار 36 هزار کیلومتر شروع شده و قرارداد ساخت و آزمون پرتابگر سریر در وزارت دفاع منعقد و فرآیند ساخت آن آغاز شده است. وی تثبیت مدار لئو برای ماهوارههای سنجشی را بسیار مهم دانست و گفت: اتفاقات خوبی در این حوزه رخ داده و در ماههای آتی پرتابهای متعددی خواهیم داشت و اشکالات فنی و توسعهای آن رفع خواهد شد.
سالاریه با بیان اینکه 6 ماه دوم سال در حوزه فضایی بسیار پررونق خواهد بود، ادامه داد: در پرتابگر قاصد به یک تثبیت قابل قبولی رسیدهایم و نیاز داریم برای ماهوارههای سنگینتر بتوانیم پرتابگرهای کلاس سیمرغ، قائم و ذوالجناح را نیز تثبیت کنیم. سالاریه اظهار کرد: مناقصاتی در حال طراحی است که از طریق بخش خصوصی مجموعهای از ماهوارههای سنجشی را داشته باشیم که ماهواره «نور3» و ماهواره «کوثر» از جمله آنهاست.
سالاریه تأکید کرد: عملیات عمرانی زیرساختهای پایگاه بینالمللی فضایی برای اجرای پرتابهای فضایی آغاز شده است. این پایگاه قابلیت پرتاب در شیبهای مختلف مداری را دارد که فاز نخست آن از سال گذشته آغاز شده و اکنون نیز عملیات عمرانی فاز دوم آن آغاز شده است.
وی افزود: پیشبینی این است که از اواسط سال آینده قابلیت ارائه خدمات داشته باشیم. ما برای منظومههای ماهوارهای نیاز به رسیدن به مدار خورشیدآهنگ را داریم که از چابهار این امر امکانپذیر خواهد بود.
سالاریه گفت: ایجاد آزمایشگاه کلاس 500 کیلوگرم تا یک تن را در دستور کار داریم. طراحی فضای آزمایشگاهی آن آغاز شده است و امیدواریم سال آینده فضای این آزمایشگاه به اتمام برسد.
وی ادامه داد: موضوع بعد تکمیل زنجیره مراکز کنترل و هدایت ماهواره است که ۲ مرکز مهم در چناران و سلماس است که قرارداد طراحی آن منعقد شده و کار احداث آغاز شده و انشاءالله در سال آینده بهرهبرداری از این ۲ ایستگاه را خواهیم داشت.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: زیست فضا موضوع بعدی است که در دستور کار ما قرار دارد. پرتاب کپسولهای زیستی دچار توقف شده بود که در دولت سیزدهم با پیگیریهای انجام شده، نخستین پرتاب کپسول زیستی را در ایام پیش رو در سال 1402 خواهیم داشت. وی همچنین تأکید کرد: در حوزه زیست فضا مسیر ادامه دارد و قرارداد توسعه کپسول زیستی را داریم.
گفتنی است در سالهای اخیر، جمهوری اسلامی ایران گامهای موفقیتآمیز چشمگیری در ارتباط با صنایع فضایی و پرتاب ماهواره به فضا برداشته است. در آخرین مورد از این پیشرفتها میتوان به پرتاب ماهواره «نور3» توسط سپاه به مدار 450 کیلومتری زمین اشاره کرد که بنا به اظهارات فرمانده کل سپاه، کارکرد اطلاعاتی دارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|