|
افزایش ۲ هزار واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات آخرین روز کاری هفته با افزایش 2263 واحدی همراه شد. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران دیروز در آخرین روز کاری هفته با افزایش 2263 واحدی به 2 میلیون و 69 هزار و 800 واحد رسید. همچنین شاخص هموزن در بورس تهران با افزایش 3256 واحدی به 715 هزار و 989 واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران نیز به بیش از 7 میلیون و 268 هزار میلیارد تومان رسید.
ارسال به دوستان
مالکان در محلات فرسوده در صورت واگذاری ملک خود به دولت، زمین یا واحد نوسازیشده با ۴۰ درصد تخفیف دریافت میکنند
کلید به کلید؛ بهزودی
گروه اقتصادی: برنامههای دولت سیزدهم درباره ساخت مسکن و اهتمام به بازآفرینی شهری یکی از اقدامات مهمی تلقی میشود که موجب شده نهتنها بازار مسکن در این روزها اوضاع بهتری داشته باشد بلکه موجب صاحبخانه شدن متقاضیان این بخش هم شده است.
همچنین توجه وزارت راه و شهرسازی به احیای بافتهای فرسوده و بازآفرینی شهری از دیگر اقداماتی است که دولت در راستای ساخت مسکن انجام داده است. فعالیت در این بخش میتواند سرعت ساخت مسکن را افزایش داده و همچنین موجب میشود ساخت با قیمت کمتری انجام شود.
در همین راستا مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از افزایش بانکهای عامل برای اعطای تسهیلات نوسازی در بافتهای فرسوده خبر داد و گفت: مالکان در محلات فرسوده در صورت واگذاری ملک خود به دولت میتوانند زمین یا واحد نوسازی شده با ۴۰ درصد تخفیف دریافت کنند که بهزودی عملیات اجرایی آن در کشور آغاز میشود.
محمد آیینی در گفتوگوی تلویزیونی با اشاره به اینکه انبوهسازان، سازندگان، توسعهگران و سرمایهگذاران انگیزه کافی برای ورود به محلات و بافت فرسوده را ندارند، اظهار کرد: آنها نیازمند بستههای تشویقی موثر هستند که با استفاده از آن بتوانند نامعادله را به معادله اقتصادی تبدیل کنند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه در محدوده بافتهای فرسوده چنانچه هر فردی به هر طریقی مبادرت به نوسازی بناهای فرسوده کند، از مزایای بستههای تشویقی نوزدهگانه بهرهمند خواهد شد، گفت: انتظار داریم همه شهرداریها بستههای تشویقی را که تکلیف قانونی است، اجرا کنند.
وی تصریح کرد: متقاضیان میتوانند شکایتها و گزارشهای خود را در رابطه با عدم همکاری شهرداریها در اجرای بستههای تشویقی نوزدهگانه از طریق تارنمای شرکت بازآفرینی شهری ایران به آدرس «www.udrc.ir» یا به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۸۶۱۲ اطلاع دهند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار کرد: در بافتهای فرسوده به دلیل مخاطرات احتمالی و حوادث غیرمترقبه نظیر زلزله، سیل و... راهی جز شتاببخشی به نوسازی بناهای فرسوده نداریم و این امر جز همیاری و مشارکت مردم امکانپذیر نیست.
آیینی به طرح کلید به کلید در بافتهای فرسوده شهری (موضوع بند ث تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲) اشاره کرد و گفت: مالکان در محلات فرسوده در صورت واگذاری ملک خود به دولت میتوانند زمین یا واحد نوسازی شده با ۴۰ درصد تخفیف دریافت کنند که بزودی عملیات اجرایی آن در سراسر کشور آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به افزایش بانکهای عامل در رابطه با اعطای تسهیلات نوسازی در بافت فرسوده گفت: در آینده نزدیک «طرح جهادی تبیین مشوقهای نوسازی مسکن» با مشارکت مردم اجرا میشود که بر اساس آن گروههای جهادی، بسیج محلات، دانشجویان و نیروهای داوطلب با مراجعه به در منازل در محلات هدف، تمام مشوقهای دولت و شهرداریها اعم از بستههای اداری، مالی، شهرسازانه و زمین معوض را به صورت چهره به چهره به اطلاع مردم خواهند رساند.
* بازآفرینی نیازمند کار جهادی است
وی با اشاره به اینکه در طرح جهادی تبیین مشوقهای نوسازی مسکن از تمام ظرفیتهای شهرداریها نظیر دیوارنوشت در سطح محلات فرسوده استفاده خواهد شد، توضیح داد: در جلسه اخیر شورای عالی مسکن، رئیسجمهور بر کار جهادی برای تسریع در نوسازی بافتهای فرسوده تاکید و اعلام کرد موضوع بازآفرینی شهری نیازمند کار جهادی است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به حمایت صد درصدی وزیر راه و شهرسازی از حوزه بازآفرینی شهری، گفت: هماکنون، مشکل هزینه بیمه در صدور پروانه ساختمانی در محلات فرسوده با همراهی و همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان حل شده است.
* صدور ۱۵۰ هزار پروانه ساختمانی در بافتهای فرسوده شهری
در همین باره وزارت راه و شهرسازی اهتمام ویژهای در بحث احیای بافتهای فرسوده شهری داشته و سعی دارد با این کار سرعت ساخت مسکن را افزایش دهد.
در همین راستا معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: پروانه ساختمانی بیش از ۱۵۰ هزار واحد در محلات فرسوده شهری توسط شهرداریها از آغاز به کار دولت سیزدهم صادر شده است.
محمد آیینی با اعلام رسمی آغاز بهکار طرح جهادی تبیین مشوقهای نوسازی مسکن در محلات فرسوده شهری در سراسر کشور، گفت: هدف از اجرای این طرح، ارتقای میزان آگاهی مردم از حقوقشان در حوزه نوسازی مسکن به شکل چهره به چهره و گفتوگوی رودررو با ساکنان این بافتها خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: این طرح با استفاده از ظرفیت بسیجیان وزارت راه و شهرسازی، بسیجیان محلات و گروههای مختلف جهادی در سطح شهرها و استانها و با حضور دانشجویان و داوطلبان مردمی در محلات و محدودههای هدف اجرا خواهد شد.
گفتنی است بالاترین رکورد نوسازی بافتهای فرسوده مربوط به سال ۹۱ است که ۹۴ هزار واحد نوسازی شد. در ۸ سال دولت یازدهم و دوازدهم این میزان به کمترین حد رسید بهطوری که متوسط نوسازی در بافتهای فرسوده به ۴۰ هزار واحد کاهش یافت اما با تمهیداتی که در دولت سیزدهم اتخاذ شد، سال گذشته بیش از ۵۰ درصد رشد حاصل شد.
* ضرورت آشنایی مالکان بافتهای فرسوده با فرآیندها و شرایط دریافت تسهیلات
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از مالکان بافتهای فرسوده خواست با آگاهی کامل نسبت به نوسازی خانههای خود در بافت تصمیم جدی بگیرند و نسبت به آشنایی با شرایط دریافت تسهیلات اقدام کنند.
حسین جنتی گفت: از مالکان بافتهای فرسوده درخواست میشود در گام نخست با استفاده از مرورگرهای فایرفاکس و گوگل کروم به سایت facility.udrc.ir مراجعه کنند، زیرا اکنون امکان دسترسی برای همه کاربران داخل کشور به سایت مذکور وجود دارد.
وی افزود: متقاضیان باید کد پستی یا کد جام ملک مورد نظر خود را در سایت مذکور وارد کنند؛ برای افرادی که سند تکبرگی دارند کد ۱۹رقمی مندرج در سندهای تکبرگی معرف کد جام بوده و کسانی که سند تکبرگ ندارند باید کد پستی ملک فرسودهشان را وارد کنند.
جنتی بیان کرد: پس از آنکه متقاضی از وقوع ملک در بافت فرسوده مطمئن شد، اطلاعات خود را روی سایت مذکور تکمیل کرده و پرونده الکترونیک متقاضی ساکن در بافت فرسوده به صورت برخط به شعب بانک عامل ارسال خواهد شد تا بانک ادامهدهنده این فرآیند در سامانه تسهیلات بانکی باشد و متقاضی نیز میتواند به کمک کد رهگیری پیامک شده پیگیر روند کار خود باشد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران خاطرنشان کرد: میزان این وام در شهر تهران ۵۵۰ میلیون تومان و در محدوده حرم شاهعبدالعظیم حسنی ۶۰۰ میلیون تومان است.
وی درباره سود تسهیلات و روند بازپرداخت نیز توضیح داد: ۱۸۵ میلیون تومان از وام ۵۵۰ میلیون تومانی با سود صفر درصد و ۳۶۵ میلیون تومان با سود ۲۳ درصد محاسبه میشود.
ارسال به دوستان
نیمه نخست امسال اتفاق افتاد
رشد ۲۰ درصدی صادرات فولاد
صادرات محصولات فولادی در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش ۲۰ درصدی داشته است. بررسی وضعیت صادرات فولاد در ۶ ماه ابتدایی امسال نشان میدهد مجموع صادرات فولاد و محصولات فولادی در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ رشد ۲۰ درصدی داشته است.
با این حال مجموع صادرات فولاد ایران در ۶ ماهه ۱۴۰۲ به سطح ۶ ماهه سال ۱۴۰۰ رسیده است. به عبارت دیگر، صادرات فولاد کشور به دلایل مختلفی از جمله محدودیتهای انرژی و مقررات ارزی طی ۲ سال اخیر درجا زده است!
بر اساس این آمار، صادرات تیرآهن در ۶ ماهه ابتدایی امسال نسبت به ۶ ماهه ابتدای سال گذشته 60.7 درصد رشد داشته و از ۵۶ هزار تن سال گذشته به ۹۰ هزار تن در سال جاری افزایش یافته است.
همچنین صادرات میلگرد از ۱۱۳۷ هزار تن در سال ۱۴۰۱ به ۱۱۲۳ هزار تن در سال ۱۴۰۲ رسیده که بیانگر افت 1.2 درصدی است. صادرات نبشی، ناودانی و سایر مقاطع هم افزایش ۴۲ درصدی یافته است.
صادرات کل مقاطع طویل فولادی با رشد 3.8 درصدی از ۱۲۵۹ هزار تن در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۱ به ۱۳۰۷ هزار تن در ۶ ماهه اول امسال افزایش یافته است. همچنین صادرات ورق سرد و ورق پوششدار به ترتیب با کاهش 72.7 و 34.1 درصد مواجه شده است اما در مقابل صادرات ورق گرم رشد 75.9 درصدی داشته است.
صادرات کل مقاطع تخت فولادی هم از ۱۶۴ هزار تن به ۲۳۱ هزار تن رسیده که بیانگر رشد 40.9 درصدی است.
در مجموع صادرات کل محصولات فولادی در نیمه نخست امسال ۱۵۲۸ هزار تن بوده که در مقایسه با نیمه نخست پارسال که ۱۴۲۳ هزار تن بوده افزایش ۸ درصدی را نشان میدهد. صادرات بیلت و بلوم و اسلب نیز در ۶ ماهه ابتدای امسال به ترتیب با رشد 18.2 و 47.6 درصد مواجه شده است. در مجموع صادرات فولاد میانی از ۲۹۳۷ هزار به ۳۶۹۰ هزار تن رسیده که بیانگر رشد 25.6 درصدی است. صادرات آهن اسفنجی در ۶ ماهه اول سال گذشته ۳۱۲ هزار تن بوده که با رشد 180.1 درصدی در ۶ ماهه ابتدای امسال به ۸۷۶ هزار تن افزایش یافته است. صادرات گندله و کنسانتره سنگ آهن نیز در این مدت به ترتیب با افزایش ۱۲۱ و 624.5 درصدی مواجه بوده است.
ارسال به دوستان
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهور خبر داد
کاهش 1.7 درصدی نرخ بیکاری در روستاها
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهور به مناسبت روز ملی روستا گفت: با اجرای برنامههای اشتغالزایی، نرخ بیکاری در روستاهای کشور 1.7 درصد کاهش یافت.
سیدامیرحسین مدنی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور، در برنامه صبح بخیر ایران، با اشاره به 15 مهر روز روستا و عشایر، از برگزاری نمایشگاه روستاآباد در مصلای امام خمینی تهران خبر داد و ظرفیتهای اشتغالزایی در روستاها را تشریح کرد.
مدنی درباره جزئیات نمایشگاه روستاآباد گفت: ما در اطراف خود آثار زیادی از ظرفیتهای روستایی میبینیم. همین موضوع باعث شد نخستین رویداد حوزه اقتصادی و اجتماعی روستایی را تحت عنوان روستاآباد برگزار کنیم. ما در این رویداد شاهد حضور ۴ هزار نفر روستایی کشور در پایتخت هستیم که محصولات تولیدی خود را در قالب هزار غرفه ارائه میدهند.
وی در ادامه افزود: در 2 سال اخیر، طرحهای متعددی در جهت اشتغالزایی روستایی انجام شد که در برنامه روز روستا شکرانه بهرهبرداری از آنها را خواهیم داشت. در پی اقدامات صورتگرفته مجموعا بیش از ۶۷۰ هزار شغل ایجاد شده که از طریق سامانه رصد وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی کاملا قابل رصد و صحتسنجی است.
معاون توسعه روستایی همچنین گفت: بر اساس شاخص اعلامشده توسط مرکز آمار، شاهد کاهش ۱,۷ درصدی نرخ بیکاری در روستا بودهایم که اتفاق بسیار خوبی است.
وی همچنین گفت: این مشاغل ایجادشده میتوانند در قالب حوزههای خرد مانند مجموعههای کوچک تولید عسل و پرورش زنبور تا مجموعههایی که به صورت صنایع تبدیلی، تکمیلکننده مشاغل خانگی هستند، باشند. این طرحهای اقتصادی شامل مشاغلی است که در قالب کوچک و متوسط تاثیرگذار در صنعت و تکمیلکننده مشاغل خانگی و خرد هستند. انشاءالله با موافقت ریاستجمهوری، در روز روستا از بیش از ۲ هزار طرح بهرهبرداری خواهیم کرد.
مدنی درباره اقدامات صورتگرفته در مناطق محروم اظهار داشت: متاسفانه در بخشهایی از کشور ما محرومیت به چشم میخورد. باید این موضوع را در نظر داشت که در این زمینه در کشور ما اتفاقات زیرساختی بزرگی افتاده است. اکنون ما نزدیک به ۹۰ درصد آب شرب قابل استفاده داریم یا بالای ۷۷ درصد راههای روستایی ما آسفالت شده است. چنین پیشرفتهایی در سطح جهانی کمنظیر است.
وی افزود: در سفر رئیسجمهور به خوزستان و شهرستان اندیکا دستورات مهمی از جانب ایشان صادر شد و ما همواره در حال پیگیری این دستورات و عملی کردن آنها بودهایم. مشکل آب شرب و تنش آبی در اکثر روستاهای کشور ما وجود داشت و الحمدلله اکنون مشکلات مربوط به 3 هزار و ۵۰ روستا حل شده و بقیه نیز تا پایان دوره این دولت حل خواهد شد. در رابطه با شهرستان اندیکا نیز تمهیدات ویژهای وجود دارد که مردم، امام جمعه و اهالی آن از این برنامهها باخبر هستند.
مدنی پیرامون راهکارهایی برای مواجهه با مشکلات کولبران افزود: در این زمینه ما طرحی را مبنی بر اشتغالزایی برای کولبران متناسب با محل زندگی آنها داریم.
ارسال به دوستان
نامه انجمن شرکتهای راهسازی به وزارت راه و شهرسازی:
فولاد و سیمان را از بورس کالا خارج کنید
انجمن شرکتهای راهسازی ایران در نامهای به وزارت راه و شهرسازی خواستار آن شد که مصالح مورد نیاز برای پروژههای راه و مسکن از بورس کالا خارج شود تا بتوانند به طور مستقیم و بدون واسطه آن را از شرکتهای تولیدکننده خریداری کنند.
انجمن شرکتهای راهسازی ایران در نامهای به وزارت راه و شهرسازی با انتقاد از سازوکار عرضه مصالح ساختمانی و راهسازی در بورس کالا، خواستار طراحی روشی شد که پیمانکاران و فعالان حوزه راه و شهرسازی بتوانند با قیمت مصوب مصالح لازم خود را از کارخانه و بدون واسطه تهیه کنند.
در این نامه آمده است که فروش مصالح ساختمانی مانند فولاد، سیمان و قیر در بورس کالا باعث افزایش قیمت این کالاها شده است و کارگزاران بورسی در این رابطه نقش دلالان را ایفا میکنند. گزیده این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر بذرپاش
وزیر محترم راه و شهرسازی
با سلام و احترام، ضمن آرزوی موفقیتهای بیشتر جنابعالی در خدمت به آبادانی و توسعه ایران عزیز، درباره تهیه مصالح پروژههای عمرانی که تحت نظر دولت محترم و برای توسعه و آبادانی کشور انجام میشود، موارد زیر به استحضار میرسد:
۱- طی سالهای سال با روشی مرضیه و پسندیده که در کشور معمول بوده بدین منوال بود که کارفرمای هر پروژه اجرایی بر اساس مقادیر قرارداد و تأیید مهندسان مشاور و کارفرما، حواله خرید به عنوان کارخانه تولیدکننده مصالح صادر و پیمانکار در ازای پرداخت وجه مستقیما و بر اساس نرخ دولتی مصالحی چون سیمان، میلگرد، آهنآلات و... را برای کاربرد در پروژههای عمرانی خریداری میکرد.
۲- متأسفانه مدتی است بهرغم مخالفت مجریان محترم، مقرر شده این مصالح از بورس کالا خریداری شود که مشکلاتی به شرح زیر به همراه دارد:
الف: با شروع این روش مدام شاهد گران شدن زیاد از حد نرخ فولاد، سیمان و قیر هستیم.
ب: کارگزاران بورس به عنوان دلال معاملات وارد عمل شده و میدانداری میکنند.
ج: پیمانکاران طرحهای عمرانی باید نرخ مورد نظر و مقدار مصالح لازم خود را به کارگزار اطلاع دهند و ممکن است در زمان مورد نظر، نرخ اعلامی پیمانکار برای خرید در بورس کالا پذیرفته نشود.
د: امکان خرید مقدار مورد نیاز راسا از بورس کالا وجود ندارد و دلالان و مافیای سرمایه و قدرت گردش عملیات از نظر نرخ، مقدار و عرضه و... را در اختیار دارند و عاملی هستند برای بالا بردن نرخ کالا، زیرا در یک نوبت و عرضه زیاد آن را با قیمت بالاتری میخرند و پیمانکاران ناچار میشوند بعدا در حد احتیاج از آنها با قیمت بالاتری ابتیاع کنند.
هـ : قیمت کالا در بورس برای مناطق مختلف و کارخانههای آنها یکسان نیست؛ به طوری که دیده شده قیمت سیمان در کارخانه سیمان خاش ۲ برابر قیمت سیمان کارخانه سیمان تیس چابهار بوده و این موضوع مشکلاتی برای سازمان برنامه و بودجه در محاسبات تعدیل فراهم میآورد که ضروریست سازمان محترم برنامه و بودجه نیز مطابق پیشنهاداتی که از طرف این انجمن به آنها ارائه شده بر اساس فاکتور رسمی کارخانهها مابهالتفاوت سیمان و آهنآلات را همانند قیر محاسبه و پرداخت کنند.
ارسال به دوستان
اخبار
واردات تسلا برای مهندسی معکوس
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با اشاره به واردات خودروهای تسلا از سال 97 بیان کرد: بحثی در فضای مجازی شد مبنی بر اینکه اطلاعات خودروها در سایتهای مختلف وجود دارد و چه نیازی به خرید این خودروها بوده است؟ ما پنجشنبه گذشته یکی از موافقتنامههایی که با وزارت صمت منعقد کردیم، بحث توسعه خودروهای برقی بود.
روحالله دهقانیفیروزآبادی بیان کرد: سال 97 که من خودم عضو هیاتمدیره مجموعهای بودم که خودروهای تسلا را وارد کرد، کار مهندسی معکوس روی این خودرو شروع شد. برای ساخت تارای برقی که سیستم کنترل، باتری و طراحی آن کاملا ایرانی است و بر مبنای طراحی داخلی انجام شده است، روی چند نوع خودروی برقی مطالعه کردیم از جمله خودروی تسلا. از نگاه ناظر معمولی، خودرو فقط قیافهاش است، در حالی که اطلاعات مهندسی یک خودرو در هیچ سایتی نیست که قرار باشد خودروسازی همچون تسلا یا خودروسازهای دیگر اطلاعات سیستمی و طراحیشان را در اختیار قرار بدهند. در این صورت رقابت دیگر معنایی ندارد. در صورتی که مهندسی معکوس، اصول و روشهای مهندسی خودرو و همه سیستمهای دیگر در دنیاست.
دهقانی در ادامه اعلام کرد: برای مثال وقتی خودرویی را باز میکنید، فقط پلتفرم آن را مشاهده میکنید. معماری پلتفرم، جنس آلیاژهایی که به کار رفته، خواص مکانیکی آلیاژهایی که به کار رفته، اتصالات، جوشها، پیچها در بحث مکانیک و همچنین سیستم تعلیق، خواص آن، سفتی فنرهای سیستم تعلیق و... موضوعاتی است که در هیچ کجا پیدا نخواهند شد و حتما باید با مهندسی معکوس پیدا کنید. کپی کردن یک محصول کلا اشکال دارد اما بحث مهندسی معکوس، شناسایی و یاد گرفتن شیوه طراحی، موضوعاتی است که در همه دنیا استفاده میشود.
***
تداوم ثبات بازار ارز به پشتوانه منابع ارزی آزاد شده
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: با آزادسازی داراییهای بلوکهشده ایران در کرهجنوبی، شاهد تداوم روند تثبیت در بازار ارز هستیم. محمدرضا دشتیاردکانی با اشاره به آزادسازی منابع ارزی ایران و واریز به حساب بانکهای ایرانی در قطر اظهار داشت: با ورود منابع جدید ارزی به اقتصاد کشورمان قطعا شاهد تداوم روند تثبیت و استمرار آرامش در بازار ارز خواهیم بود. وی افزود: دولتها در گذشته اقدام به استقراض از بانک مرکزی میکردند و حتی این میزان ارز در کرهجنوبی را دولت قبل استفاده کرده بود، بنابراین این منابع جدید که بتازگی در حساب بانکهای ایرانی در قطر واریز شد، به عنوان پشتوانه پول ملی در بانک مرکزی ذخیره خواهد شد که به مدیریت بهتر بازار ارز کمک خواهد کرد. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: قطعا تثبیت در بازار ارز ثبات در سایر بازارها را نیز در پی دارد و در سایه این آرامش و ثبات ما میتوانیم رونق در بخش تولید را هم تجربه کنیم. دشتیاردکانی اضافه کرد: با رشد و رونق تولید در سایه ثبات ایجاد شده در بازار ارز شاهد افزایش توان خرید مردم و بالا رفتن ارزش پول ملی و بهبود وضعیت معیشتی مردم خواهیم بود که این مساله در میانمدت دور از دسترس نیست.
6 مهر امسال اعلام شد در چارچوب توافقات مسؤولان بانکهای مرکزی ایران و قطر، جلسه تخصصی مسؤولان 2 بانک قطری و ۶ بانک ایرانی در دوحه برگزار و بر اساس دستور کار مشخص، استفاده از منابع ارزی منتقلشده به ۶ بانک ایرانی در قطر وارد مرحله عملیاتی شد. در دیدار مشترک 5 مهر امسال رئیسکل بانک مرکزی کشورمان و رئیس بانک مرکزی قطر، توافقات لازم درباره شروع عملیات بانکی به منظور استفاده از منابع ارزی منتقل شده به ۶ بانک ایرانی در قطر به عمل آمد. در دیدار محمدرضا فرزین با شیخ بندر بنمحمد آلثانی همچنین راهکارهای توسعه روابط مالی و بانکی 2 کشور مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت. در این نشست روسای کل بانکهای مرکزی جمهوری اسلامی ایران و قطر با اشاره به ظرفیتهای بیشمار اقتصادی و زمینههای متنوع همکاریهای تجاری بین ایران و قطر، بر ضرورت افزایش همکاریهای پولی، بانکی و مالی 2 کشور تاکید کردند.
***
کاهش قیمت مصالح و پرداخت تسهیلات بانکی 2 عامل مؤثر در افت نرخ مسکن
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی کاهش قیمت مصالح ساختمانی و همکاری بیشتر بانکها در پرداخت تسهیلات را 2 عامل موثر در افت قیمت مسکن دانست. پروین صالحیمبارکه درباره تاثیر قیمت مصالح ساختمانی بر قیمت تمام شده مسکن تاکید کرد: کاهش قیمت مسکن جز با کاهش مصالح ساختمانی بویژه سیمان و فولاد ممکن نیست. وی افزود: کاهش قیمت مسکن نیازمند اقداماتی در جهت کاهش قیمت مصالح ساختمانی و همچنین همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات است. صالحی گفت: درباره تسهیلات بانکی همه قوانین و مقررات لازم در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است و باید در بخشهای اجرایی نیز بانکها با هماهنگی و همکاری بیشتر در تحقق کاهش قیمت مسکن گام بردارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|