04/اسفند/1403
|
16:52
۲۱:۵۵
۱۴۰۳/۱۲/۰۳
اخبار

نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر برگزیدگان خود را شناخت

کد خبر: ۴۰۱۸۱۲

برگزیدگان نوزدهمین دوره جشنواره شعر فجر در بخش‌های شعر نو، کلاسیک، محاوره و درباره شعر معرفی و با حضور وزیر ارشاد تجلیل شدند.
برگزیدگان نوزدهمین دوره جشنواره شعر فجر عصر روز پنجشنبه، دوم اسفندماه، با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از شاعران فارسی‌زبان در شهر شیراز معرفی و تجلیل شدند. اسامی برگزیدگان در بخش‌های مختلف به این شرح است:
* برگزیدگان بخش شعر نو
- «آن‌قدر تلخ که فراموش می‌کنی شکلات است»، سروده فاطمه گیلانی از انتشارات سوره مهر.
- «زن آتش» سروده حسنا محمدزاده از نشر ایهام.
* شایسته تقدیر بخش شعر نو
«تو رفته‌ای یا من؟» سروده محمدرضا روزبه از انتشارات فصل پنجم.
* شایسته تقدیر بخش شعر محاوره
- «چهیل» سروده سامی تحصیلداری از انتشارات دالاهو.
«نَه نِه» سروده الهه رشیدی از انتشارات ریما.
* برگزیدگان بخش شعر کلاسیک
-  «شبانماه» سروده فاطمه عارف‌نژاد از انتشارات شهرستان ادب
- «کوه‌زاد» سروده قادر طراوت‌پور از انتشارات شهرستان ادب.
* شایسته تقدیر بخش شعر کلاسیک
- «خون‌برگ» سروده عباس کیقبادی از انتشارات گفتمان اندیشه معاصر.
* برگزیده بخش درباره شعر
- «شاعران در جست‌وجوی جایگاه: نگاهی دیگر به تحول شعر فارسی» به قلم مسعود جعفری‌جزی از انتشارات نیلوفر.
همچنین در اختتامیه این دوره از «مرگ‌سالی» امیر نجفی از انتشارات سوره مهر به عنوان منتخب بخش جنبی کتاب‌آرایی تجلیل شد. تجلیل از ۲ پیشکسوت حوزه شعر و نقد ادبی دیگر بخش این مراسم بود. در این بخش از عبدالعلی دستغیب، منتقد ایرانی و صفر عبدالله، ادیب قزاقستانی تجلیل به عمل آمد.

***

منوچهر والی‌زاده زیر باران بدرقه شد

مراسم تشییع پیکر منوچهر والی‌زاده با حضور مردم و صداهای ماندگار در حالی برگزار شد که آسمان هم گریست و او به خانه ابدی بدرقه شد.
روز گذشته صداهای ماندگار دوبله، هنردوستان و هنرمندان در خانه هنرمندان، با پیکر منوچهر والی‌زاده زیر باران وداع کردند. 
ناصر ممدوح، نصرالله مدقالچی، بهمن هاشمی، علیرضا جاویدنیا، مهران امامیه، تورج نصر، حمیدرضا نعیمی، اتابک نادری، رضا بنفشه‌خواه، اصغر همت، بهروز رضوی، علی همت‌مومیوند، اردشیر منظم و... از چهره‌های حاضر در مراسم بودند. 
فرزاد حسنی اجرای مراسم را بر عهده داشت و محمود قنبری نخستین سخنران آن بود. قنبری در این مراسم گفت: من با منوچهر والی‌زاده خاطرات زیادی دارم. ستاره‌ای در آسمان دوبله ایران غروب کرد و والی‌زاده آن ستاره بود.  او به جای تام کروز، تام هنکس، ویل اسمیت و ادی مورفی حرف ‌زده و حال چه کسی می‌تواند جایگزین والی‌زاده شود.
علی دهکردی، مدیرعامل خانه سینما نیز پشت تریبون قرار گرفت و در سخنان کوتاهی گفت: امروز قطعه مهمی از تاریخ سینما و هنر بر دوش ما بدرود گفته می‌شود، کسی که هیچ‌گاه تکرار نخواهد شد. والی‌زاده جایگاه بسیار رفیع و دست‌نیافتنی دارد. امیدوارم یک روز کارشناسان سینما بنشینند و بررسی کنند چطور این ستارگان دوبله نقشی را بازسازی می‌کنند که این‌قدر برای ما دلنشین است.
در ادامه مراسم منوچهر زنده‌دل درباره زنده‌یاد منوچهر والی‌زاده صحبت کرد و سپس نوبت به ایرج راد، رئیس هیات‌مدیره خانه تئاتر رسید. او به این نکته اشاره کرد: هنرمندانی از این دست عمرشان را برای  مردم گذاشتند. والی‌زاده انسان شریف، پاک و مسؤولی بود و عاشقانه کار کرد. نظیر او شاید به این سادگی نداشته باشیم. هرچند کسانی که برای مردم کار می‌کنند همه عاشقانه فعالیت دارند.
شراره حضرتی یکی از گویندگان شناخته‌شده نیز معتقد است رفتن والی‌زاده دوبله ایران را یتیم کرده است. عباس مطمئن‌زاده هم با اشاره به این نکته که شهرت افرادی مثل رابرت واگنر در ایران به خاطر والی‌زاده بود، گفت: نسل‌هایی در ایران با صدای او رشد کردند. وقتی به عیادتش رفتم امیدوار بود دوباره به دوبله بازگردد و جای تام کروز صحبت کند. 
فرزاد حسنی، مجری برنامه در ادامه با یادی از همه منوچهرهای سینمای ایران از منوچهر اسماعیلی تا منوچهر نوذری، از ایرج نوذری دعوت کرد تا در این مراسم او نیز چند کلمه‌ای سخنرانی کند. ایرج نوذری در ادامه پشت تریبون حاضر شد و گفت: ما 4 منوچهر داریم منوچهر والی‌زاده، نوذری، اسماعیلی و منوچهر زمانی و جوانی هم داریم که می‌تواند راه اینها را ادامه دهد منوچهر زنده‌دل. اگر هنرپیشه‌های خارجی در ایران جان می‌گرفتند و از بازی و صدای‌شان لذت می‌بردید به دلیل صدای اینها بود. 
خسرو والی‌زاده در ادامه این مراسم به نیابت از خانواده مرحوم والی‌زاده صحبت کرد و گفت: فکر می‌کنم او هیچ‌گاه فراموش نخواهد شد. صدای او در بسیاری از فیلم‌های سینمای جهان است، فقط دعا کنید خدا به ما و خانواده‌اش صبر بدهد.
در پایان مراسم فرزاد حسنی گفت: من همه تلاشم را کردم که نه بغض کنم نه گریه. اما یک نکته دلم را خیلی سوزاند؛ دلم برای آغوش‌های طولانی‌اش تنگ می‌شود. بعد از برنامه «صبح جمعه با شما» مگر کسی شیفت‌های صبح رادیو پیام او را فراموش می‌کند؟
گفتنی است با اقامه نماز میت بر پیکر منوچهر والی‌زاده، او را به سمت بهشت زهرا(س) بدرقه کردند.

ارسال نظر
پربیننده