04/اسفند/1403
|
17:02
۲۲:۰۶
۱۴۰۳/۱۲/۰۳

دور دنیا

کد خبر: ۴۰۱۸۱۶

«جرد کوشنر» به دنبال اجرای طرح ترامپ برای غزه

با وجود مخالفت‌های بین‌المللی با طرح ترامپ برای کوچ اجباری فلسطینیان از غزه و تسلط ایالات متحده بر این باریکه، به گفته روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال، داماد رئیس‌جمهور آمریکا «جرد کوشنر» و نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه «استیو ویتکاف» در حال بررسی برگزاری همایشی با موضوع «بازسازی غزه» هستند. ویتکاف در کنفرانسی در میامی که با حمایت مالی عربستان سعودی برگزار شده است، به گفت‌و‌گوی خود با داماد ترامپ اشاره کرد و اظهار داشت: «ما درباره گردهمایی مردم از تمام مناطق جهان، برنامه‌ریزان ارشد، سازندگان و معماران صحبت کرده‌ایم». دونالد ترامپ اخیرا خواستار تملیک و تسلط آمریکا بر غزه و اخراج مردم این منطقه به کشورهایی نظیر مصر و اردن شده است؛ طرحی که با مخالفت جامعه جهانی و حتی کشورهای نزدیک واشنگتن مواجه شده است. سازمان ملل متحد نیز آوارگی اجباری فلسطینی‌ها را نقض قوانین بین‌المللی و جنایت جنگی خوانده و سازمان‌های حقوق بشری آن را نوعی پاکسازی قومی با شیوه‌ای متفاوت معرفی کرده‌اند. وال‌استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه خبر داد ویتکاف در تلاش برای ارائه طرحی در کاخ سفید بوده که چنین همایشی را برگزار کند تا طرح ترامپ را پیش ببرد، اگرچه این طرح همچنان در مراحل ابتدایی خود قرار دارد. این منبع آگاه افزود بخشی از این گردهمایی به صورت عمومی به نمایش گذاشته خواهد شد و احتمالا با نشان دادن ابزار و تجهیزات ساخت‌و‌ساز همراه باشد. وی تصریح کرد که در این همایش سازندگان درباره چگونگی مدیریت تجهیزات، تشخیص مواد منفجره موجود در نوار غزه و همچنین طرز رفتار با فلسطینیانی که حاضر به خروج از منطقه نیستند توضیح خواهند داد. داماد ترامپ که در گذشته نماینده او در امور خاورمیانه بود، پیش از این بخش‌های ساحلی نوار غزه را «بسیار باارزش» خوانده و بهترین رویکرد در قبال غزه را «خارج کردن مردم» و سپس پاکسازی منطقه معرفی کرده است. جرد کوشنر و همچنین ویتکاف جدای از حضور در صحنه سیاسی، سابقه فعالیت در زمینه املاک و ساخت‌و‌ساز را دارند.

***

برکناری فرمانده ناو آمریکایی پس از تصادف با یک کشتی

نیروی دریایی ایالات متحده روز پنجشنبه اعلام کرد فرمانده ناو هواپیمابر «هری اس. ترومن» به دلیل «از دست رفتن اعتماد به توانایی‌های او در فرماندهی» از سمت خود برکنار شده است. برکناری کاپیتان «دیو اسنودن» فرمانده این ناو، کمی بیش از یک هفته پس از برخورد ناو ترومن با کشتی تجاری «بسطا‌س- ام» در نزدیکی بندر پورت‌سعید مصر در 12 فوریه صورت گرفت. بر اساس بیانیه‌ای از ناوگان ششم ایالات‌متحده که در 16 فوریه منتشر شد، خسارات وارد شده به ناو ترومن شامل دیواره بیرونی ۲ انبار و یک فضای تعمیراتی بوده است. همچنین آسیب‌های خارجی به بخش‌هایی از جمله فضای مدیریت خطوط، انتهای عرشه و سکوی بالای یکی از انبارها گزارش شده است. دریاسالار شان بیلی، فرمانده گروه ضربتی ناوگان هشتم، کاپیتان اسنودن را از سمت خود برکنار کرد. اسنودن به طور موقت به یکی دیگر از بخش‌های نیروی دریایی ملحق خواهد شد. نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «نیروی دریایی ایالات متحده فرماندهان را به بالاترین استانداردها ملزم می‌کند و در صورت عدم رعایت این استانداردها، اقدامات لازم را برای پاسخگویی آنان انجام می‌دهد. مسؤولان نیروی دریایی مسؤولیت‌های بزرگی در قبال خدمه و کشتی‌های خود بر عهده دارند». بر اساس بیانیه نیروی دریایی، کاپیتان کریستوفر هیل، فرمانده ناو دوایت دی. آیزنهاور، به طور موقت فرماندهی ناو ترومن را بر عهده خواهد گرفت. ناو آیزنهاور پس از پایان ماموریت خود در مناطق تحت پوشش فرماندهی مرکزی و فرماندهی اروپایی ایالات متحده در ژوئیه 2024، در حال انجام تعمیرات برنامه‌ریزی شده در کارخانه کشتی‌سازی ناوال نورفولک در ویرجینیاست.   16 فوریه، کاپیتان اسنودن در بیانیه‌ای اعلام کرد ناو ترومن برای انجام تعمیرات اضطراری به بندر سودا در یونان وارد شده است. او گفت: «اگرچه ناو همچنان قادر به انجام ماموریت‌های خود است و عملیات پروازی را پس از برخورد ادامه داده است، ورود به بندر برای انجام تعمیرات اضطراری امکان ادامه ماموریت را مطابق برنامه فراهم می‌کند». به گفته نیروی دریایی آمریکا، برکناری کاپیتان اسنودن تأثیری بر ادامه ماموریت ناو ترومن در منطقه تحت پوشش ناوگان ششم ایالات متحده نخواهد داشت.

***

مشتری باشید می‌فروشیم

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در پاسخ به ‌نمایش هدفمند پهپاد ایرانی در نشست سی‌پک آمریکا تصریح کرد: پهپاد شاهد یکی از بهترین انواع پهپادها در سطح جهان است؛ قابلیت شناسایی، تجسس و عملیاتی فوق‌العاده‌ای دارد و قیمت بسیار مناسب و ارزانی هم دارد. نمایندگی ایران تصریح کرد: هیچ منع قانونی برای فروش آن وجود ندارد. هر کشوری که متعهد شود از آن در تجاوز به کشور دیگری استفاده نکند، می‌تواند متقاضی خرید آن باشد.
همایش سالانه سی‌پک که به عنوان گردهمایی مهم جمهوری‌خواهان آمریکا شناخته می‌شود، امسال با تمرکز ویژه بر ایران برگزار شد. رونمایی از یک پهپاد تهاجمی که ادعا شد از پهپادهای «شاهد ۱۳۶» ایرانی است در این نشست و ادعاهای مطرح‌شده درباره نقش ایران در جنگ‌های منطقه‌ای، بخشی از یک راهبرد گسترده‌تر در سیاست خارجی آمریکا ‌بویژه در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ محسوب می‌شود. این پهپاد با همکاری سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌ای»، به ریاست مارک والاس، نماینده پیشین ایالات متحده در سازمان ملل به آمریکا منتقل شده است. این اقدام در حالی است که سابقه سی‌پک نشان می‌دهد محورهای اصلی بحث‌ها آن معمولا حول مسائل داخلی آمریکا و برنامه‌های حزبی شکل می‌گیرد.

ارسال نظر
پربیننده