04/اسفند/1403
|
17:53
۲۲:۴۱
۱۴۰۳/۱۲/۰۳

اخبار اجتماعی

کد خبر: ۴۰۱۸۳۰

کاهش هزینه‌های سلامت با بهره‌گیری از فیزیک پزشکی

بهره‌گیری از فیزیک پزشکی، در حالی کمتر مورد توجه قرار گرفته است که به گفته کارشناسان بهداشت، هزینه‌های نظام سلامت با استفاده از متخصصان فیزیک پزشکی و توجه آنها در روش‌های درمانی و تشخیصی کاهش می‌یابد. استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، بر اهمیت استفاده از رشته فیزیک پزشکی در کاهش هزینه‌های سلامت تاکید کرد. محسن بخشنده، رئیس انجمن فیزیک پزشکی ایران در سیزدهمین کنگره فیزیک پزشکی ایران با رویکرد هوش مصنوعی که در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد، گفت: فیزیک پزشکی، پلی بین علوم پایه و پزشکی است، به گونه‌ای که متخصصان فیزیک پزشکی باعث توسعه و بهبود روش‌های تشخیصی و درمانی بیماران می‌شوند.  وی افزود: متخصصان رشته فیزیک پزشکی می‌توانند باعث حفظ امنیت جان بیماران در نظام سلامت شوند. بخشنده با اشاره به نقش بی‌بدیل متخصصان فیزیک پزشکی در توجه به روش‌های تشخیصی و درمانی، گفت: متأسفانه هنوز جایگاه رشته فیزیک پزشکی در بالین، آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته است؛ در حالی که متخصصان فیزیک پزشکی در همه جای دنیا، جزئی از کادر درمان هستند.  وی به اهمیت نقش متخصصان فیزیک پزشکی در تشخیص و درمان سرطان‌ها اشاره کرد و افزود: عدم شناخت دقیق از نقش فیزیک پزشکی در تشخیص و درمان بیماری‌ها، باعث شده این رشته در جایگاه واقعی خودش نباشد. در ادامه، سمیده خویی، رئیس سیزدهمین کنگره فیزیک پزشکی، بر نقش هوش مصنوعی در نظام سلامت تاکید کرد و گفت: هوش مصنوعی می‌تواند باعث دقت در تشخیص و درمان بیماری‌ها شود. استفاده از این علم در عرصه فیزیک پزشکی، باعث ایجاد تحولات زیادی در تشخیص و درمان بیماری‌ها می‌شود. خویی با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در نظام سلامت، تاکید کرد: یکی از بخش‌های نظام سلامت که هوش مصنوعی می‌تواند در آن تحول‌آفرین باشد، فیزیک پزشکی است، چرا که هوش مصنوعی می‌تواند در بازسازی تصاویر از تومور یا بدن بیمار، باعث دقت و سرعت بیشتری شود.  وی افزود: اولویت استفاده از هوش مصنوعی در فیزیک پزشکی، ابتدا تشخیص بیماری و بعد درمان است. در ادامه، سیدربیع مهدوی، دبیر علمی سیزدهمین کنگره فیزیک پزشکی گفت: رشته فیزیک پزشکی در زیرشاخه‌های زیادی دنبال می‌شود که ما ۵ زیرشاخه‌ را برای دانشجویان این رشته مورد توجه قرار داده‌ایم. وی از رادیوتراپی، انکولوژی، پزشکی هسته‌ای،  تصویربرداری و... به عنوان تعدادی از زیرشاخه‌های فیزیک پزشکی نام برد و افزود: هر چند فیزیک پزشکی در ایران از دنیا عقب است اما تلاش می‌کنیم با تلاش بیشتری در این رشته مهم دانشگاهی کار کنیم. مهدوی افزود: در عرصه سلامت، کاهش هزینه‌ها با‌ استفاده درست از تجهیزات پزشکی در مراکز تشخیصی و درمانی، یکی از اولویت‌های فیزیک پزشکی است.

***

نقاشی دیواری 80 متر مربعی «لالایی مقاومت» در تهران

نقاشی دیواری «لالایی مقاومت» با هدف نمایش قدرت و استقامت مادران و کودکان غزه در برابر وقایع اخیر این منطقه توسط ۲۰ بانوی هنرمند در رشته‌های مختلف هنرهای تجسمی از جمله نقاشی، تصویرسازی، طراحی و گرافیک خلق شد. این پروژه هنری در دیواری طولی به مساحت ۸٠ متر مربع، نزدیک میدان انقلاب به نمایش درآمده و پیام‌های امید، مقاومت و همبستگی را به تصویر کشیده است. این اثر هنری علاوه بر روایت داستان مقاومت مردم غزه، در تلاش است تا با زبان هنر، توجه جهانیان را به مشکلات انسانی و نیاز به صلح جلب کند.

***

آغاز پویش کاشت و وقف ۱۴ هزار نخل در 6 استان کشور

مدیرعامل بنیاد برکت از آغاز پویش «کاشت و وقف ۱۴ هزار نخل» با مشارکت گروه‌های جهادی و مردمی در ۶ استان کشور خبر داد. سیدامیرحسین مدنی با اشاره به اجرای موفق پویش «به بلندای نخل» در ۲ سال گذشته در استان خوزستان اظهار داشت: امسال با توجه ‌به استقبال گسترده گروه‌های جهادی و مردمی و اثرات مثبت آن، این طرح در ۶ استان خوزستان، سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر و فارس اجرا می‌شود. وی افزود: در این پویش، ۱۴ هزار نخل توسط ۱۱۰ گروه جهادی و مردمی در زمین‌های وقفی، اهدایی و همچنین منازل افراد نیازمند کاشته می‌شود. به گفته مدنی، نگهداری و رسیدگی به نخل‌های کاشته‌‌شده در زمین‌های وقفی و اهدایی برعهده گروه‌های جهادی و مردمی است و عواید آن برای نیازمندان هزینه خواهد شد. همچنین، نخل‌هایی که در منازل افراد نیازمند کاشته می‌شوند، توسط خود این خانواده‌ها نگهداری شده و از محصولات آن بهره‌مند خواهند شد.  مدنی تأکید کرد: توجه به ارقام اقتصادی‌، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و افزایش کیفیت محصول، با همکاری گروه‌های جهادی گام موثری در جهت محرومیت‌زدایی در ۶ استان یادشده است.

ارسال نظر
پربیننده