اخبار اقتصادی
صادرات در بخش کشاورزی حدود ۳۵ درصد افزایش یافته است
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه هماهنگیهای گستردهای در سطح فرادستگاهی و فراقوهای انجام شده تا مسیر تجارت بین ایران و کشورهای آفریقایی هموار شود، گفت برنامههای اجرایی این رویکردها طی ۲ ماه گذشته بهطور جدی دنبال شده و امیدواریم با اجرای آنها، تنوعبخشی به بازارهای صادراتی و تأمین کالاهای اساسی از مبادی متنوع تحقق یابد.
غلامرضا نوریقزلجه در یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با محوریت امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر، اظهار کرد: در بخش کشاورزی، امنیت غذایی که به فرموده مقام معظم رهبری، مساله اول کشور ما است، در اقتصاد مقاومتی نیز اهمیت اول را دارد. این موضوع برای ما بسیار مهم است و با وجود تمام ناملایمات، از جمله تغییرات اقلیمی، محدودیتهای منابع تولید، وضعیت آب و بارندگیها، مصمم هستیم به یاری خداوند متعال، ضریب امنیت غذایی کشور را بهبود ببخشیم و آن را ارتقا دهیم تا به نقطهای مطمئن برسد.
وی افزود: در این مسیر، عنایت مقام معظم رهبری و حمایت سایر مسؤولان کشور برای ما دلگرمکننده است. همچنین برگزاری همایشها و گردهماییها، این موضوع را از مرحله شعار و گفتمان به سمت اجرا سوق میدهد. ما نیز قطعا از خروجی این همایش بهرهمند خواهیم شد تا به امنیت غذایی مدنظر دست یابیم. با وجود محدودیتهای موجود، راهی جز استفاده از علم، فناوری و دانشبنیان کردن بخش کشاورزی نداریم. با توجه به وضعیت منابع کشور، بهرهوری، راه اصلی ما خواهد بود. نوری تصریح کرد: طی ۵ تا ۶ ماه گذشته رویکردهای جدیدی در این زمینه آغاز شده است. یکی از این موضوعات توجه به بازار آفریقاست که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز قرار دارد. در دولت چهاردهم، پس از ۱۳ سال، نخستین کمیسیون مشترک با کشورهای آفریقایی برگزار شد و ستادی ویژه برای این همکاریها شکل گرفت. ظرفیتهای بسیار خوبی برای تنوعبخشی به بازارها وجود دارد، چه در حوزه واردات کالاهای اساسی و چه در صادرات محصولات کشاورزی.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: در حال حاضر نسبت به سال گذشته، تقریبا یکسوم از تراز منفی تجاری کشور اصلاح شده است. از مجموع حدود 10.5 تا ۱۱ میلیارد دلار تراز منفی، حدود 3.5 میلیارد دلار آن بهبود یافته و روند حرکت به سمت تراز مثبت ادامه دارد. همچنین صادرات در بخش کشاورزی حدود ۳۵ درصد افزایش یافته است.
***
وصول 48 میلیارد ریال از فرار مالیاتی یک طلافروشی
رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور از شناسایی فرار مالیاتی یک واحد طلافروشی در استان گلستان خبر داد و گفت: مبلغ 48 میلیارد ریال از فرار مالیاتی یک صنف طلافروشی مربوط به عملکرد سالهای 1397 تا 1401 از مودی مذکور وصول شد.
شاهین مستوفی درباره مصادیق فرار مالیاتی در اداره کل امور مالیاتی استان قزوین گفت: پس از بازرسی های به عمل آمده از یک واحد طلافروشی در سطح شهر گرگان که با همراهی مراجع نظارتی و قضایی استان انجام پذیرفت، مشخص شد نامبرده برای انجام فعل فرار مالیاتی از 15 فقره حساب بانکی اجارهای (متعلق به اشخاص ثالث) استفاده کرده است.
مستوفی درباره میزان مالیات و جرایم متعلقه این طلافروشی افزود: در بررسی دقیق حسابهای بانکی ذکر شده با رعایت موازین قانونی و حصول اطمینان از ارتباط مبالغ واریزی با درآمد واحد صنفی یادشده، کتمان درآمد 17.000 میلیارد ریالی مودی طی سالهای 1397 تا 1401 شناسایی و با پیگیریهای موثر واحد اجرایی بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی استان گلستان، ظرف مدت 4 ماه، اوراق تشخیص/ مطالبه مالیات صادر و پس از قطعیت، در مجموع اصل و جرایم مالیاتی، مبلغ 48 میلیارد ریال بدهی مالیاتی مودی از محل فرار کشف شده به حیطه وصول درآمده است.
رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشان کرد: مودی یادشده در اظهارنامههای تسلیمی خود، مبلغ درآمد سنوات مذکور را 2.850 میلیارد ریال ابراز کرده بود.
***
ذخایر سوخت نوروزی در وضعیتی بهتر از پارسال
معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: ذخایر سوخت نوروزی کشور با توجه به برنامهریزیهای انجامشده، در وضعیتی بهتر از پارسال قرار دارد. علیاصغر عباسی در حاشیه آغاز طرح نظارت بر سوخترسانی نوروزی و مانور سراسری انبارهای نفت اظهار کرد: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با هدف بهبود خدماترسانی به مسافران نوروزی و آمادگی کامل انبارهای مناطق سیوهفتگانه این شرکت، طرح ویژه نظارت بر سوخترسانی نوروزی خود را در جایگاههای عرضه سوخت بهطور همزمان در سراسر کشور آغاز کرده است.
معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه این طرح از 10 روز پایانی اسفند آغاز شده و تا پایان تعطیلات نوروز ادامه دارد، تصریح کرد: در چارچوب این طرح، تمام جایگاههای سوخت، بویژه جایگاههای مسیرهای اصلی و فرعی کشور بررسی میشوند تا نواقص احتمالی رفع و آمادگی کامل برای ارائه خدمات به هموطنان عزیز فراهم شود. وی با بیان اینکه طبق آمار بیش از 4500 جایگاه عرضه فرآوردههای نفتی و حدود 2600 جایگاه سیانجی در سراسر کشور فعال هستند که در این طرح مشارکت دارند، ادامه داد: شماره تماس 09627 بهطور شبانهروزی در اختیار شهروندان قرار دارد تا مشکلات احتمالی مرتبط با سوخترسانی را به اطلاع همکاران شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران برسانند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با تأکید بر اینکه ذخایر سوخت نوروزی کشور با توجه به برنامهریزیهای انجامشده، در وضعیتی بهتر از پارسال قرار دارد، گفت: در تمام فرودگاهها مراکز سوختگیری فعال است و مشکلی در زمینه تأمین سوخت هوایی وجود ندارد.