06/ارديبهشت/1404
|
13:57
۲۲:۱۷
۱۴۰۴/۰۱/۱۹

دور دنیا

هشدار سازمان‌های وابسته به سازمان ملل درباره وضعیت بحرانی غزه
غزه بی‌پناه است

سران ۶ نهاد و سازمان  بشردوستانه وابسته به سازمان ملل متحد روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند: اقدامات جنگی در غزه نشان‌دهنده بی‌اعتنایی کامل به جان انسان‌ها است. در حالی که محاصره غزه وارد دومین ماه می‌شود، ما از سران کشورهای جهان می‌خواهیم تا قاطعانه (علیه جنایت‌های صهیونیست‌های اشغالگر) عمل کرده و از احترام به قوانین بین‌المللی اطمینان حاصل کنند. بیانیه مذکور اضافه می‌کند: بیش از یک ماه است که هیچ کالای تجاری یا بشردوستانه وارد نوار غزه نشده است. بیش از 2.1 میلیون نفر دوباره در نوار غزه گرفتار، تحت بمباران و گرسنه هستند. مواد غذایی، دارو، سوخت، سرپناه و تجهیزات حیاتی در گذرگاه‌های غزه گیر کرده و انباشته شده است. در ادامه بیانیه صادره از سوی سران ۶ نهاد بشردوستانه سازمان ملل متحد آمده است: گزارش‌ها حاکی از کشته یا زخمی شدن بیش از 1000 کودک در هفته اول پس از نقض آتش‌بس در غزه (از سوی صهیونیست‌ها) است. آتش‌بس به ما این امکان را داد تا به آنچه بمب‌ها و موانع در طول ۴۷۰ روز جنگ، ما را از انجام آن باز داشت، برسیم. سیستم بهداشتی نیمه‌کارآمد غزه بیش از حد دچار مشکلات بوده و منابع اولیه به سرعت در حال اتمام است. در این بیانیه آمده است: بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در غزه تحت محاصره قرار دارند و در حالی که به‌طور مستمر هدف حملات هوایی قرار می‌گیرند، با گرسنگی و کمبود شدید مواد غذایی، دارو و سرپناه روبه‌رو هستند. در ادامه این بیانیه هشدار داده شده است: از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون دست‌کم ۴۰۸ نفر از کارکنان حوزه بشردوستانه، از جمله بیش از ۲۸۰ نفر از اعضای آنروا، در جریان حملات اسرائیل به غزه کشته شده‌اند. هیچ‌کس در این منطقه در امان نیست. این بیانیه بار دیگر بر ضرورت توقف فوری جنگ، دسترسی بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه و حمایت از غیرنظامیان تأکید کرده است. در بین سازمان‌ها و نهادهای امضا‌کننده این بیانیه اسامی یونیسف، سازمان جهانی بهداشت، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه (OCHA) و آژانس آنروا به چشم می‌خورد. 

***
واشنگتن پست: ماسک خواستار عقب‌نشینی ترامپ از تعرفه‌ها شد

به گزارش واشنگتن‌پست به نقل از 2 منبع آگاه، ايلان ماسک پس از آنکه در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) پيوسته از مشاوران ارشد ترامپ به خاطر طرح تهاجمی تعرفه‌های وارداتی ترامپ انتقاد کرد، مستقيما با شخص رئيس‌جمهوری آمريکا تماس گرفته و اعتراض کرده است. با اين حال به نظر می‌رسد تلاش ثروتمندترين مرد جهان برای تغيير نظر ترامپ هنوز موفقيت‌آميز نبوده است. ترامپ روز دوشنبه هفتم آوريل مجددا چين را تهديد کرد که اين بار تعرفه‌های ۵۰ درصدی بر واردات از اين کشور وضع می‌کند. دونالد ترامپ چهارشنبه گذشته تعرفه ۳۴ درصدی بر واردات از چين وضع کرد که با اقدام متقابل اين کشور مواجه شد. ماسک همزمان با این تحولات ويدئويی از ميلتون فريدمن، اقتصاددان نئولیبرال در شبکه اجتماعی ایکس  منتشر کرد که در آن بر مزايای همکاری در تجارت بين‌المللی تاکيد می‌شد. فريدمن در اين ويدئو ضمن تحليل مراحل توليد مداد چوبي ساده، اين فرآيند را «عملکرد غيرشخصی قيمت‌ها» توصيف می‌کند. اختلاف ماسک با ترامپ بر سر يکی از سياست‌های کليدی دولت، برجسته‌ترين شکاف ميان رئيس‌جمهوری و يکی از نزديک‌ترين حاميانش محسوب می‌شود. اين حامی بيش از ۲۹۰ ميليون دلار برای حمايت از ترامپ و ديگر جمهوری‌خواهان در انتخابات سال گذشته خرج کرده و از ژانويه، رهبری طرح‌های کاهش هزينه در اداره بهره‌وری دولت آمريکا (DOGE) را بر عهده داشته است. ماسک همچنين در موضوعاتی مانند ويزای H1-B  برای مهاجران متخصص و سياست‌های هزينه‌کرد دولت در DOGE نيز با برخی ديگر از اعضای تيم ترامپ اختلاف‌نظر داشته است. وی روز شنبه مستقيما به پيتر ناوارو، مشاور تجاری کاخ سفيد که از طراحان اصلی اين طرح‌های تعرفه‌ای است، حمله کرد و مدارک تحصيلی او را زير سؤال برد. او نوشت: «داشتن دکترای اقتصاد از هاروارد نه‌تنها خوب نيست، بلکه بد هم هست». کارولين ليويت، سخنگوی کاخ سفيد، در واکنش به این اختلافات گفت: «رئيس‌جمهوری تيمی خارق‌العاده از افراد بسيار بااستعداد و باتجربه را گرد هم آورده که ديدگاه‌های متفاوتی ارائه می‌دهند اما تصميم نهايی را آقای ترامپ می‌گيرد و همه برای اجرای آن در يک جهت حرکت می‌کنند. به همين دليل است که اين دولت در 2 ماه بيشتر از کل 4 سال دولت قبلی کار کرده است». 

***
سرکوب حمایت از غزه توسط تشکیلات خودگردان

در ادامه سیاست‌های ضدمقاومتی تشکیلات خودگردان فلسطین، عناصر امنیتی وابسته به این تشکیلات، شماری از تظاهرات‌کنندگانی را که برای حمایت از مردم غزه و توقف نسل‌کشی در این منطقه، به خیابان‌ها آمده بودند بازداشت کردند. کمیته خانواده‌های زندانیان سیاسی فلسطین  بازداشت شماری از تظاهرات‌کنندگان در حمایت از غزه را محکوم و تاکید کرد عناصر امنیتی تشکیلات خودگردان با لباس غیرنظامی به تظاهرات‌کنندگان حمله کرده و شماری از آنان را بازداشت کردند. در این بیانیه آمده است: این اقدام فقط یک تجاوز فردی نیست، بلکه رفتار هدفمندی است که نقاب از چهره سرکوبگر تشکیلات خودگردان برمی‌دارد؛ تشکیلاتی که در هر صدای آزاد، خطری علیه موجودیت خود می‌بیند. کمیته مذکور با بیان اینکه تشکیلات خودگردان با مردم فلسطین به عنوان یک دشمن رفتار می‌کند، تصریح کرد: تعدی علیه غیر نظامیانی که برای حمایت از غزه تظاهرات کرده بودند و بازداشت آنها با این شیوه وحشیانه، به منزله خیانت صریح به مساله فلسطین و هماهنگی با سیاست‌های رژیم صهیونیستی است؛ سیاست‌هایی که هدف از آن ساکت کردن ملت فلسطین و شکست اراده آنان است. 

ارسال نظر