26/فروردين/1404
|
10:20
۲۲:۴۴
۱۴۰۴/۰۱/۲۴
ایجاد محور جدید توسط اشغالگران صهیونیست‌ در نوار غزه

موراگ و اهدافش

رژیم اشغالگر صهیونیستی که قرار بود طبق توفق آتش‌بس با مقاومت فلسطین از محور فیلادلفی در مرز غزه با مصر عقب‌نشینی کند، نه‌تنها به تعهدات خود در قبال این محور عمل نکرده، بلکه پس از نقض آتش‌بس و از سرگیری جنایات خود در نوار غزه، محوری جدید را به موازات محور فیلادلفی یا همان صلاح‌الدین در بخش جنوبی نوار غزه احداث کرده است تا حلقه محاصره را بر مردم غزه تنگ‌تر کند. این محور شیطانی جدید که «موراگ» نام دارد، اهدافی خطرناک را دنبال می‌کند که علیه منافع مردم غزه و حتی جمهوری عربی مصر است. رژیم صهیونیستی هم‌اکنون دوسوم اراضی نوار غزه را به عنوان منطقه ممنوعه اعلام کرده و این مناطق را زیر آتش شدید خود قرار داده است؛ آتشی که زنان، کودکان، سالمندان و غیرنظامیان را هدف قرار داده است. به موازات این آتش مرگبار، صهیونیست‌ها با کشیدن محورهای گوناگون در شمال، مرکز و جنوب نوار غزه، به دنبال جداسازی اهالی غزه از یکدیگر و اذیت و آزار سادیستی آنها هستند؛ آزاری هدفمند و جنایتی سیستماتیک علیه بشریت.
* هدف از کشیدن محور موراگ چیست؟
هم‌اکنون جنوب نوار غزه و شهر رفح به عنوان منطقه ممنوعه اعلام شده و محور موراگ نیز به همین منظور کشیده شده است؛ محوری که نه‌تنها مردم جنوب غزه، بلکه امنیت ملی مصر را نیز هدف قرار داده است. بسیاری از تحلیلگران جهان عرب ایجاد محور موراگ در جنوب غزه را اهانت به مصر و کشورهای عربی تلقی کرده‌اند و علت آن نیز تلاش صهیونیست‌ها برای اجرایی کردن طرح کوچ اجباری مردم غزه به کشورهای همجوار بویژه مصر است. محور موراگ در جنوب غزه حکم محور فیلادلفی دوم را دارد و قرار است تا 2 میلیون ساکن غزه را مجبور به کوچ تدریجی به مصر کند؛ اقدامی که از سوی دولت مصر رد و غیرقابل قبول اعلام شده است. از منظر نظامی، محور موراگ، امتداد استراتژیک محور فیلادلفی است که هدف آن تقویت کنترل اشغالگران بر کریدورهای حیاتی و قطع خطوط امدادرسانی مقاومت فلسطین بین رفح و خان‌یونس است. ایجاد این محور تهدیدی جدید برای ساکنان غزه به شمار می‌آید و به تغییر واقعیت جغرافیایی و سیاسی این منطقه کمک می‌کند، چرا که رژیم اشغالگر از طریق آن در پی دستیابی به اهداف نظامی و امنیتی روی زمین است. این مساله به این معناست که رژیم صهیونیستی درخواست مصر برای خروج نظامیان اسرائیلی از محور فیلادلفی را نادیده گرفته، هر چند این اهانت به مصر، خطر واقعی برای آینده مساله فلسطین به شمار می‌رود، همچنین باعث درگیری‌های احتمالی بین نظامیان مصری و صهیونیستی خواهد شد. پیش از این ترامپ و رژیم صهیونیستی از طرح خود برای نوار غزه رونمایی کرده بودند اما این طرح به دلیل غیرعملی بودن و واکنش شدید کشورهای عربی و اسلامی به آن از دستور کار خارج شد و آتش‌بس کوتاه‌مدتی بین حماس و رژیم صهیونیستی با میانجیگری برخی کشورهای عربی رقم خورد اما پس از نقض آتش‌بس از سوی صهیونیست‌ها و تحریکات غیرمعمول آنها مانند احداث محور موراگ مشخص شد این طرح همچنان روی میز مشترک رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا قرار دارد و برای آن حاضر به انجام جنایات وحشیانه غیرقابل تصوری هستند. همین مساله نیز منجر به واکنش برخی کشورهای عربی منطقه بویژه مصر شد. 
* تهدیدی علیه امنیت ملی مصر
مقامات صهیونیست در دور جدید جنایات خود علیه غزه بارها به صورت رسمی اعلام کرده‌اند قرار است طرح ترامپ را در نوار غزه اجرا کنند و همین مساله نیز منجر به تحریک مقامات کشورهای عربی و بویژه مصر شده است. نتانیاهو در این باره گفته است محور موراگ برای جدا کردن شهرهای خان‌یونس و رفح در جنوب نوار غزه است و گذرگاه فیلادلفی دوم خواهد بود. یسرائیل کاتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی هم در جریان بازدید از این محور گفت ارتش اسرائیل مساحت‌های گسترده‌ای از نوار غزه را در دست خواهد گرفت و مناطق حائلی به وجود خواهد آورد که ساکنان فلسطینی در آن حضور نخواهند داشت. پس از احداث مناطق حائل، مناطق مذکور در مناطق امنیتی رژیم صهیونیستی ادغام خواهد شد و همین مساله باعث می‌شود مساحت غزه کاهش یافته و از سایر شهرهای فلسطین جدا شود. مجموع اظهارات صهیونیست‌ها نشان می‌دهد آنها به دنبال کوچ اهالی غزه به سوی خاک مصر هستند و برای این کار نیز نقشه‌های فراوانی را طراحی کرده‌اند؛ مساله‌ای که خط قرمز مصری‌ها به حساب می‌آید و منجر به افزایش حساسیت‌ها شده است. پس از شکست «طرح ژنرال‌ها» توسط رژیم صهیونیستی برای جدا کردن شمال غزه از شهر غزه از طریق محور «مفلاسیم» و عقب‌نشینی موقت نظامیان صهیونیست از محور نتساریم پس از اجرای مرحله نخست توافق آتش‌بس، صهیونیست‌ها به هیچ عنوان حاضر نشدند مرحله دوم مذاکرات را آغاز کنند، زیرا در این مرحله باید از محور فیلادلفی به صورت کامل خارج می‌شدند. همین مساله نشانگر مقاصد پنهانی بود که اسرائیلی‌ها قصد داشتند پس از آزادی اسرای خود، اشغال غزه را کامل کنند. پس از اینکه اسرائیل نتوانست نیروهای مقاومت را شکست دهد و نیروهای فلسطینی در برابر فشارها ایستادگی کردند، تل‌آویو مجبور شد مقاصد خود را برای تقسیم نوار غزه و کوچاندن اجباری ساکنان آن علنی کند و به همین دلیل دست به مهاجرت معکوس ساکنان نوار غزه از رفح زد، لذا نکته بعدی این است که خارج کردن و انتقال ساکنان فلسطینی از رفح این بار با راهبرد اسرائیلی‌ها در آغاز جنگ متفاوت بود، زیرا این مهاجرت مردم فلسطین، نه به سمت شمال، بلکه به سمت مناطقی بود که تحت سیطره نظامی صهیونیست‌ها قرار داشت. اسرائیل پس از نقض توافق، بار دیگر گذرگاه نتساریم را به اشغال خود درآورد. در نتیجه 3 محور بزرگ، غزه را به صورت کامل از مرزهای مصر جدا کرد و این شهر را نیز به چند منطقه تقسیم کرد. در ادامه صهیونیست‌ها به دنبال خالی کردن مرحله‌ای مناطق تقسیم‌شده از ساکنان آن خواهند بود و در مرحله آخر نیز به دنبال افزایش کنترل خود بر این مناطق خالی از سکنه خواهند بود تا آنها را مانند شهرک‌های اطراف نوار غزه تحت کنترل خود درآوردند و ساکنان غزه را به مصر کوچ اجباری دهند؛ مساله‌ای که مصر در برابر آن مقاومت خواهد کرد و از همین الان نیز با استقرار تجهیزات نظامی در مرز با سرزمین‌های اشغالی و نوار غزه این مقاومت را آغاز کرده است.

ارسال نظر
پربیننده