04/ارديبهشت/1404
|
11:28
۲۲:۴۲
۱۴۰۴/۰۱/۲۶

اخبار اقتصادی

کنترل هوشمند مصرف آب و برق برای مشترکان بدمصرف

وزیر نیرو اعلام کرد نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان پرمصرف آب و برق، امکان مدیریت و محدودسازی مصرف آنها را فراهم خواهد کرد. وی تأکید کرد که این اقدام با هدف تأمین پایدار و عادلانه منابع انجام می‌شود.  عباس علی‌آبادی در جلسه هم‌اندیشی با مدیران رسانه‌ها افزود: سیاست وزارت نیرو تخصیص یارانه به مصرف‌کنندگان در چارچوب الگوی مصرف آب و برق است اما برای مشترکان بدمصرف، تعرفه‌های بالاتر و ابزارهای کنترلی اعمال خواهد شد. وزیر نیرو با اشاره به مشکلات اقتصادی صنعت آب و برق، قیمت تمام‌شده تولید را بسیار بالاتر از تعرفه‌های مناطق گرمسیری دانست. وی از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان راهکاری برای حل مشکل ناترازی برق در تابستان یاد و بر اهمیت زیرساخت‌های بازچرخانی آب و شیرین‌سازی آب دریا برای کاهش چالش‌های مدیریت منابع آب تأکید کرد. علی‌آبادی همچنین مشکل استخراج غیرمجاز رمزارزها را یکی از عوامل تشدید ناترازی برق عنوان کرد و گفت: تاکنون ۲۲۰ هزار ماینر غیرمجاز کشف شده و پیش‌بینی می‌شود ظرفیت بیشتری به صورت غیرمجاز فعال باشد. وی خواستار استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای رفع مشکلات اقتصادی و فنی صنعت آب و برق شد. وزیر نیرو ابراز امیدواری کرد تعامل رسانه‌ها با وزارتخانه، به آگاهی عمومی و حل چالش‌های آب و برق کمک کند.

***
مصرف ۹۰ درصد اعتبار تخصیصی کالابرگ الکترونیک در یک ماه

معاون رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اعلام کرد در مرحله نخست اجرای طرح کالابرگ الکترونیک، بیش از ۹۰درصد اعتبارات تخصیص‌یافته طی کمتر از یک ماه مصرف شد و خانوارها توانستند با این اعتبار ۱۱ قلم کالای اساسی خریداری کنند. اسماعیل گرجی‌پور با اشاره به آغاز مرحله دوم این طرح از ۱۳ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، گفت: این مرحله در ۳ فاز عملیاتی شده و تاکنون حدود ۶۰ میلیون نفر از جمعیت کشور (دهک‌های اول تا هفتم درآمدی) تحت پوشش قرار گرفته‌اند. وی تأکید کرد: اجرای هر مرحله از طرح به بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد و حذف یارانه ۳ دهک بالای درآمدی می‌تواند حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان منابع آزاد کند. با این حال، طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، آزادسازی این منابع تنها ۱۱ درصد از نیاز مالی طرح کالابرگ را تأمین می‌کند و مابقی از طریق اصلاح سیاست‌های ارزی یا منابع دیگر باید تأمین شود.

***
کاهش نرخ دلار ادامه دارد؛ احتمال انتقال سرمایه‌ها به بازارهای مولد

رئیس سابق کانون صرافان، با اشاره به اثرات مثبت مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در عمان، اعلام کرد که کاهش ادامه‌دار نرخ ارز در بازار آزاد قابل پیش‌بینی است و احتمال ورود دلار به کانال ۸۰ هزار تومان بسیار بالاست. وی در ادامه خاطرنشان کرد که مذاکرات اخیر باعث کاهش ریسک‌های سیاسی و بهبود جو روانی در بازار شده است، به ‌طوری که بسیاری از بازیگران بازار ارز در وضعیت فروش سریع قرار گرفته‌اند. کامران سلطانی‌زاده تأکید کرد تداوم روند مثبت مذاکرات و نتایج مطلوب آن می‌تواند به کاهش بیشتر نرخ ارز منجر شود. وی از مردم خواست در شرایط نوسانی فعلی، تصمیمات هیجانی نداشته باشند، زیرا کاهش قیمت ارز در روزهای آینده محتمل است. وی همچنین به خروج سرمایه‌ها از بخش‌های مولد اقتصادی در سال‌های گذشته اشاره و اظهار امیدواری کرد که با افزایش جو مثبت مذاکرات، سرمایه‌ها به سمت بازارهای سازنده و مولد مانند ملک و سایر فعالیت‌های اقتصادی حرکت کند. وی تأکید کرد که این تغییر مسیر سرمایه‌گذاری می‌تواند به پویایی بیشتر در اقتصاد کشور منجر شود.

***
واردات ۷ میلیارد و ۶۵۲ میلیون دلار شمش طلا از گمرک فرودگاه امام

مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی(ره) اعلام کرد در سال ۱۴۰۳ واردات شمش طلا به ارزش ۷ میلیارد و ۶۵۲ میلیون دلار از این گمرک انجام شد. همچنین یک میلیارد و ۷۱۳ میلیون دلار گوشی تلفن همراه و ۷۶۹ میلیون دلار تجهیزات پزشکی از دیگر واردات عمده این گمرک بوده است. اقلام دیگری نظیر دارو، گوشت قرمز، لپ‌تاپ و تجهیزات کامپیوتری نیز از این گمرک وارد کشور شدند.
غلامحسین نوحی در ادامه از اقداماتی نظیر تعیین‌تکلیف ۲۴ هزار پرونده کالاهای متروکه و راه‌اندازی اتاق طلا برای تسریع در فرآیند واردات خبر داد. با توجه به کمبود نیروی انسانی در گمرک، تلاش‌هایی برای بازنگری ساختار و تقویت نیروی‌های فنی انجام شده است. همچنین تسهیل فرآیند ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی با حداقل اسناد از اقدامات دیگر این گمرک در سال گذشته بوده است.

***
آغاز شارژ کالابرگ الکترونیک دهک‌های ۴ تا ۷

از امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴، کالابرگ الکترونیک دهک‌های ۴ تا ۷ شارژ می‌شود و افراد می‌توانند ۱۱ قلم کالای تخصیص‌یافته مانند گوشت مرغ، برنج، تخم‌مرغ، روغن و شیر را از فروشگاه‌های زنجیره‌ای یا سوپرمارکت‌های طرف قرارداد خریداری کنند. این طرح پس از وقفه‌ای ۱۱‌ ماهه، از اسفند ۱۴۰۳ مجدداً آغاز شد و در ۲ ماه اخیر، ۲ نوبت برای دهک‌های اول تا سوم و یک نوبت برای دهک‌های چهارم تا هفتم اجرا شده است. در همین حال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که سیاست دولت بر تداوم این طرح است و منابع مالی آن از حذف یارانه‌ها یا بخشی از مالیات ارزش افزوده تأمین می‌شود. در مرحله نخست شارژ کالابرگ، حدود ۱۹ میلیون خانوار یارانه دریافت کردند و ۲۳ هزار میلیارد تومان مصرف شد. در مرحله دوم، کالابرگ برای ۲۱ میلیون خانوار دهک‌های اول تا سوم شارژ شد و امروز دهک‌های ۴ تا ۷ نیز مشمول این طرح می‌شوند. عرضه برخی کالاها مانند روغن خوراکی با محدودیت مواجه بوده و خانوارها ناگزیر به جایگزینی دیگر محصولات شده‌اند. اطلاعات خرید کالاها از فروشگاه‌های زنجیره‌ای قابل رصد است اما خرید از برخی سوپرمارکت‌ها و کالاهای غیرخوراکی به ‌طور کامل رصد نمی‌شود.

ارسال نظر
پربیننده