06/ارديبهشت/1404
|
12:26
۲۳:۰۹
۱۴۰۴/۰۲/۰۵

بازگشت هوای ناسالم به پایتخت

هوای تهران پس از چند هفته با شاخص پاک و قابل قبول دیروز ناسالم شد. بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، روز گذشته هوای پایتخت برای گروه‌های حساس ناسالم بود. بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوایی پایتخت، شاخص آلودگی هوا در تهران روز گذشته بر روی عدد 106 یعنی بازه ناسالم برای گروه‌های حساس اعلام شد. بر این اساس پایتخت از ابتدای سال تاکنون 28 روز هوای قابل قبول، 6 روز هوای پاک و یک روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس داشته است. 
طبق شاخص کیفیت هوا (AQI)، زمانی که عدد شاخص بین 51 تا 100 باشد، کیفیت هوا «قابل‌قبول» است اما اگر شاخص بین 101 تا 150 باشد، هوا در شرایط «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار می‌گیرد و بر اساس جدول رنگ‌بندی شرکت کنترل کیفیت هوا، ایستگاه‌های سبزرنگ شرایط «پاک»، زرد شرایط «قابل‌قبول»، نارنجی شرایط «ناسالم برای گروه‌های حساس»، قرمز شرایط «ناسالم» و بنفش‌ شرایط «بسیار ناسالم» را نشان می‌دهد.
* تأثیر همزمان آلودگی هوا و دخانیات
هوای برخی استان‌ها در پی ورود گرد و غبار به کشور آلوده اعلام شده است؛ آلودگی‌ای که تاثیر منفی زیادی بر سلامت افراد بویژه  افراد سیگاری و دارای بیماری‌های تنفسی می‌گذارد. متخصص ریه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با ابراز نگرانی از روند صعودی مصرف دخانیات در میان نوجوانان و جوانان، خواستار ورود جدی‌تر نهادهای مسؤول، بویژه آموزش‌وپرورش، برای مقابله با این معضل شد. دکتر ابراهیم نادی درباره وضعیت ریزگردها و تأثیر آن بر سلامت مردم، اظهار داشت: با آغاز افزایش حجم آلاینده‌ها، هوای بسیاری از مناطق غربی، مرکزی، جنوبی و شمالی کشور آلوده شده و عملاً تمام نقاط، از روستا تا شهر، درگیر این نوع آلودگی شده‌اند. وی با تأکید بر رعایت نکات بهداشتی در روزهای بحرانی افزود: بهتر است در روزهایی که اعلام می‌شود میزان ریزگردها بالاست، افراد از حضور در محیط‌های باز و آلوده خودداری کنند. استادتمام دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به یافته‌های علمی و پژوهش‌های انجام‌شده، تصریح کرد: نباید ریزگردها را صرفاً یک غبار ساده در هوا تصور کرد، چرا که متأسفانه این ذرات می‌توانند حامل مواد مختلفی باشند که از طریق استنشاق وارد مجاری تنفسی شده و در بلندمدت آثار ناخوشایند و آسیب‌زایی بر سیستم تنفسی برجا می‌گذارند. نادی ادامه داد: در زندگی شهرنشینی، بویژه در سال‌های اخیر که با افزایش حجم ریزگردها مواجه هستیم، میزان بروز واکنش‌های آلرژیک در مقایسه با گذشته به شکل چشمگیری افزایش ‌یافته است. به گفته وی، بروز عفونت‌های مختلف، بویژه عفونت‌های تنفسی، در کنار وجود حجم بالای ریزگردها موجب تحریک سیستم تنفسی افراد شده و در نتیجه، بدن پادتن تولید می‌کند که این برخورد با عوامل محرک می‌تواند به بروز علائمی مشابه آلرژی یا حساسیت منجر شود. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به علائم شایع این نوع واکنش‌ها افزود: در این زمینه می‌توان به آبریزش بینی، اگزمای پوستی، اشک‌ریزش چشمی، تنگی نفس، خس‌خس سینه و سرفه خشک اشاره کرد که همگی نشانه‌هایی از واکنش آلرژیک به آلودگی و ریزگردها هستند.

ارسال نظر