08/ارديبهشت/1404
|
21:18
۲۳:۱۰
۱۴۰۴/۰۲/۰۷
ایلیوشین ۷۶ نیروی هوا‌فضای سپاه در اطفای حریق اسکله شهید رجایی چگونه عمل کرد؟

تخلیه ۴۰ تن آب در ۳۰ ثانیه

گروه سیاسی: پس از حادثه انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس، نیروهای مسلح پای کار آمدند تا در اطفای حریق به دیگر نیروهای امدادی کمک‌رسانی کنند اما در این بین، تصاویر جدال هواپیمای غول‌پیکر ایلیوشین سپاه در مصاف با شعله‌های آتش مورد توجه کاربران قرار گرفته است. ایلیوشین 76 نیروی هوافضای سپاه که قادر است ظرف 30 ثانیه 40 تن آب حامل خود را روی هدف بریزد، تاکنون چند سورتی پرواز روی اسکله شهید رجایی داشته و نقش عمده‌ای در اطفای حریق بندر شهید رجایی ایفا کرده است.
آنطور که از تصاویر و گزارش رسانه‌ها برمی‌آید، برای نخستین بار هواپیمای ایلیوشین چند سورتی پرواز در شب برای اطفای حریق اسکله شهید رجایی داشته است. طبق گفته سردار صندوق‌ساز، خلبان ایلیوشین آتش‌نشان سپاه،‌ از شب حادثه تا دیروز 5 سورتی پرواز برای اطفای حریق بندر شهید رجایی توسط این هواپیما انجام شده که ۲ سورتی آن در شب و ۳ سورتی آن در صبح انجام شده است.
نیروی هوایی سپاه (که بعدها با عنوان هوافضای سپاه شناخته شد) برای نخستین بار و به شکل گسترده در ماجرای زلزله بم که سال 1382 اتفاق افتاد، با فرماندهی سردار شهید حاج‌احمد کاظمی نقش تاثیرگذاری در مدیریت بحران بم ایفا کرد اما اطفای حریق توسط هواگردهای نیروهای مسلح کشورمان به حداقل 12 سال بعد از حادثه بم برمی‌گردد.  
سال 1394 برای نخستین بار سامانه اطفای حریق هوایی روی هواپیمای ایلیوشین عملیاتی شد. سپاه این سامانه را روی ایلیوشین‌های خود به کار بست تا در حوادث غیرمترقبه و در شرایط تحریم‌ها، کمک‌رسان نیروهای امدادی باشند. در آن سال و در جریان اطفای حریق جنگل‌های استان ایلام این سامانه به صورت موفق به کارگیری شد و نقش بسزایی در اطفای آتش‌سوزی داشت.
حالا ایلیوشین‌های سپاه که به صورت ابتکاری به سامانه اطفای حریق دست یافته‌اند، با تجربیاتی که در حوادث قبلی نظیر آتش‌سوزی جنگل‌های ایلام کسب کرده‌اند، با اعتماد به نفس و تبحر بیشتری در میدان دیگری ورود کرده و نقش عمده‌ای در اطفای حریق اسکله شهید رجایی ایفا کرده‌اند. 
چنانچه گفته شد، سیستم اطفای حریق هواپیمای ایلیوشین قادر است تا 40 تن آب را حمل کرده و در عرض 30 ثانیه این مقدار را تخلیه کند اما سرعت بالای تخلیه آب و پرواز در ارتفاع کم حین انجام ماموریت‌های اطفای حریق همان نکته‌ای است که باعث می‌شود نقطه ثقل هواپیما دچار نوسان شود و به همین دلیل، انجام پروازهای اطفای حریق با این هواپیما نیازمند مهارت‌های خاصی است و خصوصا در اطفای حریق اسکله شهید رجایی، این هواپیما توانسته در شب نیز حداقل ۲ سورتی پرواز انجام دهد که حکایت از تبحر خلبانان سپاه دارد.
* عملیات گسترده نیروهای مسلح در حادثه بندر شهید رجایی
از نخستین لحظات وقوع حادثه، پیش از هرگونه ابلاغ رسمی، نیروهای مسلح کشورمان اعم از سپاه، ارتش و نیروی انتظامی وارد عمل شدند تا در مدیریت بحران و کمک به آسیب‌دیدگان نقش ایفا کنند. بر همین اساس بیمارستان فوق‌تخصصی حضرت سیدالشهدا(ع) منطقه یکم نیروی دریایی ارتش در حالت آماده‌باش کامل قرار گرفت و خودروهای آمبولانس و آتش‌نشانی به محل حادثه اعزام شدند تا در کنار سایر نیروهای امدادی، کنترل اوضاع و امدادرسانی به مصدومان انجام شود.
ناخدایکم حسن مقصودلو، فرمانده منطقه یکم امامت نیروی دریایی ارتش نیز از آمادگی کامل این نیرو برای مقابله با بحران حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس خبر داد. طبق اعلام مقصودلو، با توجه به موقعیت جغرافیایی بیمارستان حضرت سیدالشهدا(ع) در بخش غربی بندرعباس و نزدیکی به محل حادثه، موج نخست مصدومان به این مرکز درمانی منتقل شدند و توانستند در نخستین مرحله،۱۸۰ نفر از هموطنان مصدوم را تحت مداوا قرار دهند. 
همچنین در همان ابتدای وقوع حادثه، تیم بالگردی نیروی دریایی سپاه شامل بالگردهای امدادی برای انتقال سریع مصدومان و بالگردهای اطفای حریق نیز جهت کنترل آتش‌سوزی به محل اعزام شدند. نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز تمام امکانات و تجهیزات خود را برای کمک به حادثه بندر شهید رجایی بندرعباس بسیج کرد. 
بالگردهای آتش‌نشان، آمبولانس‌ها، نیروهای واکنش سریع و همچنین بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های این نیرو در همان دقایق ابتدایی حادثه به حالت آماده‌باش درآمده و برای کمک به محل حادثه اعزام شدند. همچنین به محض وقوع حادثه 15 دستگاه آمبولانس نیروی دریایی سپاه به محل اعزام شده و بیمارستان حضرت صاحب‌الزمان(عج) این نیرو توانست بیش از 200 مصدوم این حادثه را پذیرش و تحت مراقبت‌های ویژه قرار دهد. علاوه بر نیروهای ارتش و سپاه پاسداران، از ابتدای عملیات، نیروهای فراجا نیز برای کمک به حادثه‌دیدگان در محل حادثه حضور داشتند.

***
آمادگی نیروی دریایی ارتش برای امدادرسانی بیشتر

فرمانده نیروی دریایی ارتش ضمن تاکید بر استمرار خدمات‌رسانی تا بهبودی کامل مصدومان حادثه انفجار بندر شهید رجایی، آمادگی کامل این نیرو برای هرگونه کمک‌رسانی بیشتر را اعلام کرد. امیر دریادار شهرام ایرانی با اشاره به حادثه رخ داده در بندر شهید رجایی بندرعباس اظهار کرد: در پی وقوع حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس، بیمارستان فوق‌تخصصی حضرت سیدالشهدا(ع) منطقه یکم نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران از لحظات اولیه حادثه با اعلام آماده‌باش کامل، روند پذیرش و درمان مصدومان را آغاز کرد.
دریادار ایرانی بیان کرد: تیم‌های امدادی نیروی دریایی ارتش بلافاصله پس از وقوع انفجار در محل حادثه حاضر شده و همزمان کادر بهداشت و درمان بیمارستان حضرت سیدالشهدا(ع) مستقر در بلوار پاسداران بندرعباس، عملیات امدادرسانی و درمان ده‌ها تن از حادثه‌دیدگان را با سرعت و دقت آغاز کردند. ما در نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر استمرار خدمات‌رسانی تا بهبودی کامل مصدومان، آمادگی کامل خود را برای هرگونه کمک‌رسانی بیشتر اعلام می‌کنیم.

ارسال نظر