10/ارديبهشت/1404
|
02:26
۲۲:۱۴
۱۴۰۴/۰۲/۰۹
یمنی‌ها یک فروند دیگر از جنگنده‌های «اف 18» آمریکا را غرق کردند

سقوط در دریای سرخ

پس از رسوایی ارتش آمریکا در هدف قرار دادن یک مرکز نگهداری از مهاجران آفریقایی در یمن و کشتار وحشتناک ده‌ها غیرنظامی بیگناه توسط ارتش آمریکا، یک رسوایی پرهزینه دیگر از ارتش آمریکا توجهات را به خود جلب کرد. نیروی دریایی ارتش متجاوز ایالات متحده آمریکا اعلام کرد یک ملوان این کشور بر اثر سقوط یک فروند جنگنده «اف ۱۸» به همراه یدک‌کش آن از روی یک ناو هواپیمابر در دریای سرخ زخمی شده است. نیروی دریایی ارتش متجاوز آمریکا تنها ساعاتی پس از بیانیه یحیی سریع درباره هدف قرار دادن تلافی‌جویانه ناو ترومن در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ناو هواپیمابر هری اس. ترومن در تاریخ ۲۸ آوریل، یک فروند جنگنده اف ۱۸ سوپر هورنت متعلق به اسکادران جنگنده تهاجمی ۱۳۶ و یک یدک‌کش را حین عملیات در دریای سرخ از دست داد. همه پرسنل در سلامت کامل هستند و یک ملوان جراحت جزئی برداشته است». نیروی دریایی متجاوز ارتش آمریکا در ادامه بیانیه رسمی خود اعلام کرد: «علت حادثه در دست بررسی است و جزئیات بیشتر به محض آشکار شدن، منتشر خواهد شد. نیروی دریایی ایالات متحده در حال هماهنگی تلاش‌های بازیابی هواپیماها و تجهیزات از دست رفته است».
* سهل‌انگاری یا شکست؟
تایید صحت آنچه در این بیانیه مطرح شده، کار آسانی نیست، زیرا چند ساعت قبل از این بیانیه، سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرده بود در پاسخ به تجاوز و قتل‌عام غیرنظامیان در این کشور، نیروهای مسلح یمن ناو هواپیمابر ترومن آمریکا و کشتی‌های جنگی آن را هدف قرار داده‌اند. سرتیپ یحیی سریع همچنین اعلام کرده بود درگیری با ناو ترومن و ناوچه‌های جنگی آن در عملیات مشترکی توسط نیروهای دریایی، هوایی و موشکی با استفاده از تعدادی موشک کروز و بالستیک و پهپاد انجام شد. سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن تاکید کرد: «نتیجه درگیری و رویارویی این شد که ناو هواپیمابر ترومن مجبور به عقب‌نشینی و دور شدن از موقعیت قبلی خود شد و به سمت شمال دریای سرخ حرکت کرد». مساله‌ای که احتمال هدف قرار گرفتن عرشه ناو هواپیمابر آمریکایی توسط نیروهای مسلح یمن را افزایش می‌دهد. این ناو هواپیمابر که حادثه مذکور در آن رخ داده، چند وقت قبل برای پشتیبانی از عملیات‌های متجاوزانه هوایی علیه یمن به منطقه و دریایی سرخ فرستاده شده بود و رسانه‌های آمریکایی و رسانه‌های همصدا با آن در منطقه درباره آن مبالغه بسیاری کرده بودند اما اکنون ارتش ایالات متحده مدعی است خطای انسانی در این ناوهواپیمابر منجر به سقوط یک فروند جنگنده چندده میلیون دلاری شده است! مساله‌ای که در صورت صحت، باز هم یک رسوایی برای ارتشی است که ادعای بی‌رقیب بودن و ابرقدرتی را دارد.  در واکنش به این سرنگونی، «هاشم شرف‌الدین» سخنگوی دولت تغییر و سازندگی یمن گفت: آمریکا برای سرپوش گذاشتن بر شکست‌های خود به فضاسازی رسانه‌ای رو آورده است. وی افزود: ارتش آمریکا مجبور شده با مقدمه‌چینی و مدیریت افکار عمومی، مردم آمریکا را برای پذیرش حجم سنگین خسارت‌هایش در برابر نیروهای مسلح یمن آماده کند. وی ادامه داد: نیروی دریایی آمریکا امروز به سقوط یک فروند جنگنده اف ۱۸ در دریای سرخ و زخمی شدن یک ملوان اعتراف کرده است؛ در حالی که همزمان، رسوایی این کشور به دلیل حمله به غیرنظامیان یمنی نیز گسترش یافته است. سخنگوی دولت تغییر و سازندگی یمن تصریح کرد: آمریکا با رسانه‌ای کردن محدود برخی شکست‌هایش، در صدد است توجه رسانه‌های بین‌المللی را از جنایاتش منحرف کند. وی همچنین تاکید کرد: ما اطمینان داریم شکست‌های پنهانی که آمریکا در میدان جنگ در یمن متحمل شده، به مراتب بزرگ‌تر از آن چیزی است که تاکنون علنی شده است. سخنگوی دولت تغییر و سازندگی یمن در پایان تصریح کرد تلاش واشنگتن برای فریب افکار عمومی جهان و تحریف یا مخفی نگه داشتن واقعیت، به شکست منجر می‌شود.
* حادثه مشابه سال گذشته
این نخستین‌بار نیست که در خلال تجاوزات ارتش آمریکا به یمن، شاهد آسیب به ناوگان دریایی نظامی آمریکا و جنگنده‌های آن هستیم. پیش از این نیز یک بار دیگر در دی‌ماه سال گذشته بود که یحیی سریع از حمله به ناو هری ترومن و سرنگونی یک فروند جنگنده اف 18 خبر داده بود. در آن زمان نیز نیروی دریایی آمریکا ادعا کرد جنگنده توسط آتش پدافند خودی و بر اثر استباه سرنگون شده است؛ ادعایی که مورد قبول واقع نشد و بسیاری از تحلیلگران نظامی اعلام کردند حتی در صورت صحت این ادعا جنگنده بر اثر جنگ با نیروهای مسلح یمن و در زمان عملیات موشکی و پهپادی آنها سرنگون شده است و این مساله نشان‌دهنده ضعف آمریکایی‌ها در جنگ با موشک‌ها و پهپادهای یمنی است. 
* آمار بالای تلفات یانکی‌ها و رفقا
این جنگنده دومین جنگنده F18 -F/A «سوپر هورنت» است که در جریان نبرد یمنی‌ها با آمریکا سرنگون می‌شود. ارتش یمن در طول یک دهه جنگ، حدود ۱۱۹ فروند از هواگردهای نظامی عربستان سعودی، امارات، آمریکا، اردن، مراکش و بحرین را سرنگون کرده است که ۳۰ فروند آن متعلق به آمریکا بوده است. این آمار شامل ۲۶ فروند پهپاد MQ9، ۲ فروند جنگنده F18 -F/A، یک فروند بالگرد UH-60M  و یک فروند بالگرد V-22 Osprey می‌شود.

ارسال نظر
پربیننده