10/ارديبهشت/1404
|
02:52
۲۲:۱۲
۱۴۰۴/۰۲/۰۹
شوک به اروپا؛ اسپانیا، پرتغال و بخش‌هایی از فرانسه در خاموشی فرو رفتند

برق رفت!

پلیس اسپانیا از اختلال گسترده در حمل‌و‌نقل عمومی و از کار افتادن چراغ‌های راهنمایی خبر داد

گروه بین‌الملل: روز دوشنبه 8 اردیبهشت، اسپانیا، پرتغال و بخش‌هایی از جنوب فرانسه با قطع برق مواجه شدند که علت آن هنوز مشخص نیست. ظهر دوشنبه به وقت محلی برق در بخش‌های وسیعی از اسپانیا قطع شد و این قطعی به پرتغال و فرانسه نیز رسید. این اتفاق باعث خاموشی گسترده در منازل و کسب‌وکارها و اختلال در زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل عمومی و قطع خطوط تلفن و اینترنت در شهرهای مهم شد. هنوز علت این قطعی مشکوک مشخص نشده است. شهرهای لیسبون، مادرید، سویا، بارسلونا و والنسیا از جمله مناطقی بودند که تحت تأثیر این قطعی ناگهانی قرار گرفتند. این اختلال حوالی ساعت ۱۲:۳۰ به وقت اروپای مرکزی (۱۴:۰۰ به ‌وقت ایران) آغاز شد. 
همچنین در پی قطع برق سراسری، ترافیک هوایی در اسپانیا و پرتغال مختل شد. اپراتور فرودگاه‌های اسپانیا در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد ژنراتورهای پشتیبان در فرودگاه‌های آسیب‌دیده به کار گرفته شدند. خطوط هواپیمایی پرتغال نیز با ارسال بیانیه‌هایی اعلام کردند مردم این کشور تا زمان اطلاع‌رسانی‌های بعدی از رفتن به فرودگاه‌ها خودداری کنند. مسؤولان پرتغالی دلیل اصلی این درخواست را قطع برق در فرودگاه‌ها و عدم امکان ارائه برخی خدمات معرفی کردند. 
پلیس پرتغال نیز گزارش داد چراغ‌های راهنمایی در سراسر کشور از کار افتاده‌اند. همچنین مترو در شهرهای لیسبون و پورتو تعطیل شد. بر اساس بیانیه‌ شرکت تأمین برق پرتغال (E-Redes)، این قطعی به‌ دلیل مشکل در شبکه‌ برق‌رسانی اروپا و بروز نقص در خطوط برق فشار قوی رخ داده است. شرکت‌های برق اسپانیا و پرتغال روز دوشنبه از تلاش برای وصل کردن برق خبر دادند. طبق گزارش رسانه‌ها، خطوط انرژی و تلفن از این قطع برق گسترده تأثیر پذیرفتند. 
مقامات اروپایی در تعیین علت قطع برق با مشکل مواجه شده‌اند و در اسپانیا تیم بحران تشکیل شد. برخی امکان حمله سایبری را ایده‌ای محتمل تلقی نمی‌کنند. کارمندان در اسپانیا به دلیل قطع برق، به خانه فرستاده شدند و خیابان‌ها بشدت شلوغ بود. در مادرید، مأموران پلیس راهنمایی با استفاده از بلندگو مردم را هدایت می‌کردند و دستگاه‌های خودپرداز از کار افتاده‌ بود. وزیر توسعه پرتغال نیز همزمان اعلام کرد: اختلال برق که ما را تحت تأثیر قرار داده، احتمال دارد نتیجه حمله سایبری باشد. نخست‌وزیر پرتغال نیز اظهار داشت: هیچ احتمالی رد نمی‌شود اما شواهدی مبنی بر ارتباط قطع برق با حمله سایبری وجود ندارد. مرکز امنیت ملی سایبری پرتغال اعلام کرد: هنوز دلیل مشخصی برای اینکه قطع برق نتیجه حمله سایبری باشد پیدا نکرده‌ایم. خبرگزاری اسپانیا اعلام کرد خدمات غیراورژانسی بیمارستان‌ها به دنبال قطع گسترده برق متوقف شده است.
برخی گزارش‌ها نیز علت قطع برق را آتش‌سوزی‌ها در جنوب فرانسه معرفی کردند. طبق گزارش رسانه‌های اروپایی، آتش‌سوزی در کوه آلاریک در جنوب غرب فرانسه به خط برق فشار قوی بین شهرهای «پرپینیان» و «ناربون» آسیب ‌زده است که به عنوان یکی از دلایل محتمل قطع برق اروپا عنوان می‌شود. رسانه‌های اسپانیایی نیز از برگزاری جلسه مدیریت بحران اضطراری در کاخ مونکلوا با شرکت‌های برق برای بازگرداندن جریان برق خبر دادند.  این میان رسانه‌های اسپانیا و پرتغال از بازگرداندن برق به بسیاری از نقاط خبر دادند اما این حادثه بی‌سابقه در اسپانیا و پرتغال و مناطقی از جنوب فرانسه زنگ خطر را برای مقامات اروپایی به صدا درآورد.  قطع برق گسترده در اسپانیا و پرتغال مورد نادری بود اما حوادث مشابهی، سال 2023 در ایتالیا همچنین سال 2018 در لندن رخ داده بود که منجر به قفل‌شدگی شهرها و خسارات سنگین، همچنین کلافگی مردم شده بود؛ بحران‌هایی که علل متفاوت انسانی و غیرانسانی دارند و تاثیرات مخرب آن می‌تواند کلانشهرهای اروپایی را دچار اختلال گسترده کند. گرمایش زمین و افزایش آتش‌سوزی‌ها در مسیرهای مهم برق، حملات سایبری و خرابکاری در پست‌های برق، همچنین کاهش تولید و شلختگی مداوم نیروگاه‌های تجدید‌پذیر از جمله مواردی است که برای توضیح چرایی این حوادث بیان می‌شود. 
در سالیان اخیر نیز عواملی همچون نابودی نیروگاه‌های هسته‌ای و حرارتی، همچنین جنگ اوکراین و افزایش قیمت انرژی و قطع دسترسی اروپایی‌ها به گاز و نفت روسیه منجر به ایجاد چالش‌هایی بلندمدت در تامین برق منازل اروپایی‌ها شده است. نابودی نیروگاه‌های هسته‌ای که وظیفه تامین بخش قابل توجهی از برق کشورهای اروپایی را داشتند، همچنین تلاش برای جایگزین کردن اجباری و قانونی نیروگاه‌های تجدید‌پذیر، انتقاد برخی کارشناسان حوزه انرژی را در پی داشته است. 
آنها شلختگی تولید برق این نیروگاه‌ها، بالا بودن قیمت تمام‌شده برق تولیدی آنها و بازدهی پایین را از دلایل مخالفت خود اعلام و اقدام کشورهای اروپایی در نابودی ظرفیت‌های تولید برق هسته‌ای، همچنین حراراتی خود را عجولانه توصیف می‌کنند.

ارسال نظر
پربیننده