16/ارديبهشت/1404
|
11:34
۰۰:۴۷
۱۴۰۴/۰۲/۱۶
درباره موشک بالستیک «قاسم بصیر» با خطای کمتر از یک متر

تاد چگونه مات شد

گروه سیاسی: موشک بالستیک «قاسم بصیر» که می‌توان آن را کابوس جدید صهیونیست‌ها و هر آن کسی دانست که نیت شومی درباره ایران داشته باشد، شامگاه یکشنبه توسط وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشورمان رونمایی شد. این موشک با ویژگی‌های منحصربه‌فرد که یکی از آنها تغییر شیوه هدایت از GPS به INS در میانه راه است، جدیدترین بالستیک نقطه‌زن ایرانی است که می‌تواند حریف سرسختی برای هر سامانه‌ دفاع موشکی باشد. قاسم بصیر به دلیل مقاومت بالا در برابر جنگ الکترونیک قادر است به سامانه‌های دفاع ضدموشکی همچون تاد و پاتریوت نفوذ کند. 
به گزارش «وطن امروز»، قاسم بصیر نسخه ارتقایافته موشک «حاج‌قاسم» است اما با چشمانی بیناتر و دقتی موشکافانه‌تر که به معنای واقعی کلمه آن را شایسته لقب «بصیر» کرده است. اگر بخواهیم درک بهتری از توانایی‌های موشک قاسم بصیر به دست آوریم، خوب است بدانیم نسخه قبلی آن یعنی موشک حاج‌قاسم، یک موشک سوخت جامد تاکتیکی دومرحله‌ای با وزن 7 تن، وزن سرجنگی 500 کیلوگرم و طول 11 متر است که سرعت ورود به جو آن 11 ماخ و سرعت اصابتش 5 ماخ است، یعنی سرعتی در محدود موشک‌های هایپرسونیک. 
حالا موشک قاسم بصیر با قابلیت‌های بالاتری رونمایی شده تا به کلکسیون زرادخانه‌ موشکی ایران افزوده شود؛ زرادخانه‌ای متنوع و مدرن که بعد از ۳ عملیات حمله به عین‌الاسد و وعده‌های «صادق 1 و 2» ابعادی بین‌المللی یافته و تقریبا امروز کسی را در جهان نمی‌توانیم بیابیم که ایران را در زمره قدرت‌های برتر موشکی جهان نشناسد.
* ویژگی‌های موشک قاسم بصیر
ویژگی منحصربه‌فردی که در مرحله نخست درباره موشک قاسم بصیر عنوان شده است، مقاومت بالای آن در برابر جنگ الکترونیک است. این موشک در مراحل آزمایشی خود که 28 فروردین‌ انجام شد، در شرایط اخلال شدید الکترونیکی موفق بود و از این آزمون سربلند بیرون آمد. به این معنی که این موشک از دقت بسیار بالایی برخوردار است و دشمن نمی‌تواند در مسیر اصابتش به هدف خللی وارد کند. همچنین قاسم بصیر می‌تواند هدف اصلی را در میان مجموعه‌ای از اهداف فرعی شناسایی کند و همین نکته باعث شده از آن به عنوان بصیر به معنی بینا یاد شود.  
اما تفاوت عمده این موشک با سایر موشک‌ها بویژه موشک حاج‌قاسم در شیوه هدایت آن است. موشک‌های بالستیک ایرانی عمدتا از شیوه‌های هدایت ترکیبی مبتنی بر GPS و INS استفاده می‌کنند. در این شیوه هدایت، موشک در فاز اول تا فاز میانی حرکت خود بر اساس داده‌های GPS طی مسیر می‌کند و در فاز نهایی از شیوه هدایت INS استفاده می‌کند.
دلیل این امر آن است که شیوه اطلاعات منظومه‌ ماهواره‌ای GPS با انجام فعالیت‌های جنگ الکترونیک قابل اختلال است و قطعا دشمن برای منحرف کردن موشک‌های بالستیک و ایجاد خطا در اصابت آنها، از شیوه‌های مختلف جنگ الکترونیک برای اختلال در هدایت موشک استفاده خواهد کرد. اما در شیوه هدایت INS چند ژیروسکوپ و شتاب‌سنج در سامانه هدایت موشک قرار دارد که بر اساس اطلاعات و مختصاتی که از هدف به سامانه هدایت موشک داده شده است، موقعیت موشک نسبت به هدف را تنظیم می‌کند. در حقیقت در این شیوه هدایت، ژیروسکوپ وظیفه دارد با محاسبه سرعت زاویه‌ای موشک موجب هدایت موشک به سمت هدف شود و از انحراف موشک جلوگیری کند.
موشک قاسم بصیر با ترکیب فناوری‌های پیشرفته در حوزه سوخت جامد، بدنه کربن‌فایبری رادارگریز، هدایت نوری-فروسرخ و دقت نقطه‌زنی بالا، نقش مهمی در تقویت قدرت بازدارندگی ایران در منطقه ایفا می‌کند. این دستاورد صنعتی – نظامی، ضمن نشان دادن خودکفایی کشورمان در توسعه موشک‌های میان‌برد، پیامی روشن به رقبای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای مبنی بر توان پاسخگویی قوی و دقیق به هرگونه تهدید ارسال می‌کند.
رونمایی از موشک پیشرفته قاسم بصیر توسط جمهوری اسلامی ایران، بار دیگر نشان‌دهنده عزم جدی کشور در تقویت توان دفاعی و آفندی است. این موشک جدید با برد بلند، دقت بالا و توانمندی‌های پیشرفته، به عنوان یکی از شاخص‌ترین دستاورد‌های صنعت دفاعی ایران معرفی شده و جایگاه جمهوری اسلامی در حوزه فناوری‌های موشکی را ارتقا بخشیده است. چنین اقداماتی در راستای راهبرد کلان دفاعی کشور، مبنی بر بازدارندگی فعال و پاسخ قاطع به تهدیدات انجام می‌شود.
اهمیت رونمایی از موشک قاسم بصیر زمانی پررنگ‌تر می‌شود که به پیشینه توان موشکی ایران توجه کنیم. نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران پیش از این نیز توانسته بودند با بهره‌گیری از موشک‌های بومی، از سد سامانه‌های دفاعی پیشرفته آمریکایی و صهیونیستی عبور کنند. دستیابی به این سطح از توان موشکی، نتیجه سال‌ها تلاش مستمر در شرایط پیچیده امنیتی و فشار‌های خارجی است که اکنون با معرفی قاسم بصیر، وارد مرحله‌ای تازه و پیشرفته‌تر شده است.
* امیر نصیرزاده: به ایران حمله شود با قدرت پاسخ می‌دهیم
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در جریان رونمایی از موشک قاسم بصیر گفت: ایران به اندازه بسیار زیادی ذخایر در شهرهای موشکی دارد و در صورت تحمیل جنگ، بدون درنگ و بدون ملاحظه، آنها را علیه هر هدفی در هر مکانی به کار خواهد گرفت.
امیر عزیز نصیرزاده با اشاره به تهدیدات نظامی وزیر دفاع آمریکا گفت: متأسفانه شاهد این هستیم که مقامات آمریکایی از یک طرف اظهار می‌کنند صادق هستند و تمایل به مذاکره دارند و از طرف دیگر، برخی مقامات آمریکایی به طور مرتب و از راه‌های مختلف جمهوری اسلامی را تهدید به حمله نظامی می‌کنند.
وی با بیان اینکه مسؤولان سیاسی کشور به‌ طور هوشمندانه‌ای پیگیر بخش سیاسی  هستند و من کاری به این بخش ندارم، افزود: به مقامات تهدیدکننده آمریکا بویژه وزیر دفاع تازه‌وارد این کشور توصیه می‌کنم تاریخ 40 و چندساله انقلاب را مطالعه کند. اگر مطالعه کند، متوجه می‌شود با جمهوری اسلامی ایران نباید با زبان تهدید صحبت کرد.
امیر نصیرزاده با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در طول چند سال گذشته هیچ‌وقت آغازگر جنگی نبوده‌ است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در آینده نیز آغازگر هیچ جنگی نخواهد بود اما اگر به جمهوری اسلامی ایران حمله شود یا جنگی تحمیل شود، با قدرت پاسخ خواهیم داد.
وی تأکید کرد: اگر این جنگ از طرف آمریکا یا رژیم صهیونیستی باشد، جمهوری اسلامی ایران منافع، پایگاه‌ها و نیروهای آنها را در هرکجا باشد و در هر زمانی که لازم بداند مورد حمله قرار خواهد داد و وزارت دفاع در این راستا تلاش می‌کند دست نیروهای مسلح را در زمین، هوا و دریا پر کند.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از انجام موفق یک تست موشکی جدید خبر داد و گفت: اخیرا با استفاده از تجربیات عملیات‌های «وعده صادق 1 و 2» و تقویت نقاط ضعف، یک موشک بالستیک جدید را به طور کاملا موفق تست کردیم. وی با بیان اینکه موشک بالستیک قاسم بصیر از فاصله‌ای بیش از 1200 کیلومتر شلیک می‌شود، افزود: این موشک هدف خاص تعیین‌شده را در بین اهداف متعدد پیدا می‌کند و بدون انحراف حتی یک متر و بدون اتکا به سامانه ناوبری GPS هدف را مورد اصابت قرار می‌دهد.
وزیر دفاع با بیان اینکه این موشک جدید، هم در بحث هدایت و هم در بحث مانور برای عبور از لایه‌های پدافندی ارتقا یافته است، آن را مقاوم در برابر اخلال الکترونیک دانست و تاکید کرد: در این تست، اخلال الکترونیکی بسیار شدیدی علیه این موشک انجام شد که تاثیری نداشت.
امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده با بیان اینکه اگر جنگی به ما تحمیل شود، سلاح‌هایی که تاکنون از آن استفاده نشده مورد استفاده قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به اندازه بسیار زیادی ذخایر در شهرهای موشکی دارد و در صورت تحمیل جنگ، بدون درنگ و بدون ملاحظه، آنها را علیه اهدافی که در منطقه  باشد به کار خواهد گرفت.
وزیر دفاع با اشاره به تحولات اخیر منطقه گفت: یمن یک کشور مستقل است و خودشان تصمیم می‌گیرند و این موضوع ارتباطی با جمهوری اسلامی ایران ندارد و به آمریکا توصیه می‌کنیم به ‌دنبال بحران‌سازی در منطقه نباشد، زیرا  جمهوری اسلامی ایران مسؤول افتادن هواپیمای آمریکا بر اثر تکان خوردن ناو در دریای سرخ نیست.

ارسال نظر
پربیننده