28/ارديبهشت/1404
|
00:04
۲۲:۴۳
۱۴۰۴/۰۲/۲۶
۲۵۰ شهید در کمتر از ۳۶ ساعت در پی حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی

روزهای خونین غزه

منابع پزشکی و امدادرسانی در غزه از فروپاشی سیستم بهداشتی‌- درمانی این باریکه خبر دادند

گروه بین‌الملل: با افزایش شدت حملات هوایی و توپخانه‌ای ارتش اشغالگر صهیونیستی به مناطق مختلف نوار غزه، منابع پزشکی این باریکه کوچک اعلام کردند روز جمعه دست‌کم ۷۲ نفر به شهادت رسیدند. علاوه بر این، به گفته مدیرکل وزارت بهداشت غزه، طی ۳۶ ساعت، همزمان با سفر رئیس‌جمهور آمریکا به ۳ کشور عربی، حداقل ۲۵۰ تن به شمار شهدای غزه افزوده شد. بر اساس گزارش شبکه الجزیره، منابع بیمارستانی روز جمعه ۲۶ اردیبهشت اعلام کردند ۵۵ نفر از شهدا متعلق به مناطق شمال نوار غزه بوده‌اند. تنها در یک حمله روز جمعه به منطقه عبد ربه واقع در شرق جبالیا، ۶ نفر شهید شده و تعدادی دیگر زخمی شدند. همچنین گزارش‌ها نشان می‌دهد ارتش اسرائیل گروهی از آوارگان را به عمد هدف قرار داده است. 
* وضعیت بغرنج بهداشتی - درمانی غزه
در پی حملات وحشیانه به مردم بی‌دفاع غزه، معدود بیمارستان‌های نیمه‌‌فعال این باریکه با موج وسیعی از مجروحان مواجه شده‌اند و مدیران مراکز درمانی از کمبود جدی تجهیزات پزشکی، نبود داروهای ضروری و اختلال شدید در عملکرد اتاق‌های جراحی ابراز نگرانی کرده‌اند. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد تاکنون بیش از ۱۵۰ نفر از مجروحان به بیمارستان‌های شفا و اندونزی منتقل شده‌اند. بسیاری از این افراد دچار جراحت‌های شدید، شامل قطع عضو و سوختگی‌های گسترده هستند. به گفته مقامات محلی، در روزهای اخیر افزایش موارد ناهنجاری‌های مادرزادی دیده شده که علت آن به‌کارگیری تسلیحات ممنوعه در منطقه عنوان شده است. این موضوع باعث درخواست‌هایی برای انجام تحقیقات مستقل بین‌المللی شده است. از سوی دیگر وضعیت بیمارستان‌های نیمه‌فعال و آسیب‌دیده نوار غزه بر آمار شهدا افزوده است. طبق گزارش خبرنگاران محلی، راهروهای بیمارستان ناصر مملو از مجروحان و سردخانه بیمارستان پر از اجساد شهداست. بیمارستان اروپا نیز که در خان‌یونس فعالیت داشت، در پی حملات هوایی روز سه‌شنبه اسرائیل، تعطیل شد. آژانس‌های امدادی نیز اعلام کرده‌اند مردم غزه از گرسنگی می‌میرند، از آب آلوده بیمار می‌شوند و از بیماری‌های قابل درمان رنج می‌برند. این وضعیت به دلیل محاصره ۱۰ هفته‌ای نوار غزه توسط رژیم اشغالگر و جلوگیری از ورود آب، غذا و دارو به این باریکه است. از اواسط ماه مارس سال جاری میلادی،‌ یعنی ۱۰ هفته پیش، هیچ نوع کمکی از جمله مواد غذایی، دارو و سایر کمک‌ها وارد غزه نشده است و نهادهای امدادرسان بین‌المللی از جمله سازمان ملل بارها نسبت به بحران انسانی در غزه هشدار داده‌اند. 
* افزایش حملات همزمان با سفر ترامپ به غرب آسیا
پیش از سفر ترامپ به منطقه حاشیه خلیج‌فارس بود که رسانه‌های آمریکایی خبر از یک رویداد غیرمنتظره دادند. آزادی الکساندر عیدان، آخرین تبعه آمریکایی‌ای که توسط مبارزان حماس در ۷ اکتبر اسیر شده بود، خبری بود که مانند آب سرد بر پیکره دولت اشغالگر قدس و نخست‌وزیر آن ریخته شد. پس از اعلام این خبر و آزادی عیدان، صهیونیست‌های مخالف نتانیاهو که خواستار آتش‌بس کامل و تبادل تمام اسرای صهیونیست هستند، حملات سیاسی خود را به نتانیاهو و کابینه افراطی وی آغاز کردند؛ حملاتی که به موازات کنار گذاشته شدن رژیم صهیونیستی توسط ترامپ در مذاکرات و معادلات منطقه رخ داد. 
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که به دلیل اعلام خبر مذاکرات آمریکا با ایران توسط ترامپ در حضور وی و پس از آن به دلیل توافق ترک جنگ با یمن و حالا نیز به دلیل تحویل عیدان الکساندر، تحت فشار شدید از سوی اپوزیسیون خود قرار گرفته، حملات شدیدی را به غزه در دستور کار قرار داده است؛ حملاتی که شدت آنها بی‌سابقه است و به دلیل محاصره ۱۰ هفته‌ای غزه و گرسنگی و تشنگی مردم آن ممکن است تلفاتی بیش از ۱۰۰۰ نفر در روز داشته باشد. تنها در حملات رژیم صهیونیستی که از بامداد جمعه در غزه آغاز شده است، بیش از 114 نفر در مناطق مختلف این باریکه به شهادت رسیده‌اند. از سوی دیگر هشدارهای تخلیه فوری به مردم گرسنه غزه که دیگر توان راه رفتن هم ندارند، بر نگرانی‌ها افزوده است. 
طبق گزارشات روز‌های گذشته رسانه‌های عبری، هفته گذشته بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اشغالگر خطاب به شهرک‌نشینان گفته بود در آستانه «ورود گسترده و همه‌جانبه» به نوار غزه هستند و تاکید کرده بود ارتش اشغالگر به دستور وی قصد دارد این منطقه را تصرف کرده و آن‌ را در کنترل خود نگه دارد؛ هدفی که پیش از این نیز توسط ترامپ مطرح شده بود و وی کشورهای اردن و مصر را برای پذیرش جمعیت نوار غزه تحت فشار قرار داده بود.
* خوش رقصی اعراب برای ترامپ به موازات نسل‌کشی غزه 
طبق اعلام برخی منابع عربی، تحویل الکساندر عیدان به آمریکا قرار بود در ازای ایجاد فشار بر رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس فوری در غزه و رسیدن کمک‌های غذایی، دارویی و بهداشتی که در پشت گذرگاه رفح انبار شده‌اند باشد؛ معامله‌ای که طبق گفته منابع عربی، قطر میانجی‌گری آن را بر عهده داشت اما پس از تحویل عیدان به آمریکایی‌ها حکام عرب حاشیه خلیج‌فارس تعهدات خود به حماس و فلسطینیان را فراموش کرده و از تحویل عیدان به ترامپ، در کنار چندهزار میلیارد دلار سرمایه برای تعمیق روابط خود با دولت آمریکا بذل و بخشش کردند، بدون آنکه برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه یا دست‌کم شکستن محاصره غذا و دارو در این باریکه امتیازی ‌طلب کنند. طبق گزارش‌های سفر ترامپ به منطقه منجر به امضای توافقاتی با رقم‌های صدها میلیارد دلاری شده است. ترامپ در سفر خود به قطر علاوه بر دریافت هواپیمایی لوکس چندصد میلیون دلاری، قراردادی به ارزش 1.2 تریلیون دلار با این کشور امضا کرد. 
طبق توافقات انجام شده، قطر ۱۰ میلیارد دلار در یک تأسیسات نظامی آمریکایی سرمایه‌گذاری و ۴۲ میلیارد دلار سلاح از آمریکا خریداری می‌کند. قطرایرویز نیز ۲۱۰ جت بوئینگ به ارزش ۹۶ میلیارد دلار خریداری خواهد کرد. در سفر ترامپ به عربستان نیز سعودی با ۶۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در آمریکا موافقت کرده است. امارات عربی متحده هم قرار است طی 10 سال آینده 1.4 تریلیون دلار در آمریکا سرمایه‌گذاری کند. 
این سرمایه‌گذاری‌ها در حالی انجام می‌شود که هیچ مابه‌ازایی درباره توقف جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و حمایت از حقوق فلسطینیان از آمریکایی‌ها مطالبه نشده و با وجود آزادی عیدان پیش از این سفر، صحبتی از فلسطین و جنگ خونبار غزه و جنایات اشغالگران صهیونیست به میان نیامده است. 
در حالی که حکام عرب می‌توانستند چند هزار میلیارد دلار بذل و بخشش به صنایع ورشکسته آمریکایی را موکول به آتش‌بس غزه کنند!
همین مساله نیز واکنش شدید مردم این کشورها را در پی داشته است. برخی کاربران عرب در واکنش به سفر ترامپ به منطقه، در پلتفرم‌های فضای مجازی نوشتند: «سوریه مبارزان فلسطینی را بازداشت می‌کند، اردن از اسرائیل دفاع می‌کند، ترکیه نفت و انرژی مورد نیاز اسرائیل را منتقل کرده و جمهوری باکو نیز آن را صادر می‌کند و امارات نیز تجارت خود را با رژیم صهیونیستی افزایش داده و قطر هم با صهیونیست‌ها رزمایش مشترک برگزار می‌کند؛ این حقیقت امروز منطقه ما است». این، نشان‌دهنده کنار گذاشتن مساله فلسطین توسط حکام عرب در روزهایی است که فلسطینیان در غزه و کرانه باختری قتل‌عام می‌شوند.

ارسال نظر
پربیننده