10/تير/1404
|
20:58
۲۳:۰۴
۱۴۰۴/۰۳/۰۵

اخبار اقتصادی

افزایش ۵۰ درصدی قیمت میوه شایعه است

رئیس هیات‌مدیره اتحادیه حق‌العمل‌کاران میوه و تره‌بار با رد شایعات مربوط به افزایش ۵۰ درصدی قیمت میوه، گفت: بازار میوه و تره‌بار در وضعیت پایدار قرار دارد و تنها در برخی اقلام مانند پیاز، گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی اختلال موقت در حمل‌ونقل داشتیم.
اکبر یاوری‌فروشانی، رئیس هیات‌مدیره اتحادیه حق‌العمل‌کاران میوه و تره‌بار در گفت‌وگویی پیرامون وضعیت بازار میوه و تره‌بار اعلام کرد: ادعای افزایش 50درصدی قیمت میوه کاملا کذب است و چنین چیزی در بازار مشاهده نمی‌شود. تنها در برخی اقلام پرمصرف نظیر پیاز، گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی افزایش قیمت رخ داده است.
وی افزود: «این اقلام عمدتاً از مناطق دوردست به تهران منتقل می‌شوند و بنا به دلایلی در روزهای اخیر، میزان عرضه کاهش یافته بود. البته دیشب (یکشنبه شب) میزان ورودی بهتر از شب‌های قبل بود و خوشبختانه در حال حاضر عرضه پاسخگوی کامل تقاضای استان تهران است».  به گفته یاوری، درباره میوه هیچ مشکلی وجود ندارد و این محصولات به ‌صورت مستمر به میادین منتقل و در سطح شهر توزیع می‌شوند.  وی تصریح کرد: «افزایش قیمت فقط مربوط به برخی نوبرانه‌هاست و در مجموع در بخش میوه‌ها افزایش قیمت قابل توجهی مشاهده نمی‌شود».
رئیس هیات‌مدیره اتحادیه حق‌العمل‌کاران میوه و تره‌بار در پایان خاطرنشان کرد: «افزایش قیمت پیاز و گوجه‌فرنگی در روزهای اخیر حداکثر حدود 30 درصد بوده است. در اقلامی مانند ملون و خربزه نیز اندکی افزایش قیمت دیده می‌شود اما در اکثر موارد، از جمله هندوانه، قیمت‌ها ثابت مانده ‌است».

***
نرخ تورم اردیبهشت 33.9 درصد اعلام شد

مرکز آمار ایران اعلام کرد اردیبهشت امسال نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به 33.9 درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، 0.7 درصد افزایش یافته است.
در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ شاخص قیمت مصرف‌کننده خانوارهای کشور به عدد 336.9 رسید که نسبت به ماه قبل، 2.7 درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل 38.7 درصد افزایش و در ۱۲ ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل 33.9 درصد افزایش داشته است.
منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است که اردیبهشت‌ماه امسال تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور 38.7 درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین 38.7 درصد بیشتر از اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌‌اند.
تورم نقطه به نقطه اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ نیز در مقایسه با ماه قبل 0.2 واحد درصد کاهش داشته است. منظور از تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل است که در اردیبهشت امسال تورم ماهانه خانوارهای کشور برابر با 2.7 درصد بوده است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» 1.1 درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» 3.5 درصد بوده است.
منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است که در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به 33.9 درصد رسید و نسبت به همین اطلاع در ماه قبل 0.7 واحد درصد افزایش یافته است. نرخ تورم سالانه کشور در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ برابر 33.2 درصد است که دامنه تغییرات آن برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از 33.1 درصد برای دهک دوم تا 34.2 درصد برای دهک نهم است.
بر این اساس، فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به 1.1 درصد رسید که نسبت به ماه قبل (1.4 واحد درصد) 0.3 واحد درصد کاهش داشته است.

***
شاخص بورس ۷ هزار واحد رشد کرد

شاخص بورس در جریان معاملات دیروز بازار سرمایه، با رشد ۷ هزار واحدی مواجه شد. در جریان دادوستدهای دیروز بازار سرمایه، بیش از 29 میلیارد و 467 میلیون سهم و حق تقدم به ‌ارزش بالغ بر 12 هزار و 226 میلیارد تومان در بیش از 502 هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 7 هزار و 345 واحدی در ارتفاع 3 میلیون و 109 هزار و 358 واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در  این روز به نام نمادهای معاملاتی فملی، وبملت و فولاد شد و نمادهای معاملاتی فارس، خودرو و خساپا بیشترین اثرگذار منفی را بر این نماگر از خود برجا گذاشتند. بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 17 میلیارد و 433 میلیون ورقه به‌ ارزش 675 هزار و 36 میلیارد تومان در 342 هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 19 واحد افت کرد و در ارتفاع 27 هزار و 419 واحد قرار گرفت.
در این بازار هم بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی نیشکر، آریان و فزر شد و در مقابل نمادهای معاملاتی ومپنا، سامان و حسینا بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند. افزون بر این در جریان معاملات روز گذشته بازار سرمایه، از 358 نماد معاملاتی فعال در بورس، 54 درصد معادل 193 نماد معاملاتی مثبت و 46درصد معادل 165 نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از 383 نماد فعال در این بازار، 43 درصد معادل 164 نماد معاملاتی مثبت و 57 درصد معادل 220 نماد منفی بودند.
همچنین در پایان معاملات دیروز، 19 درصد معادل 69 نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و 8 درصد معادل 27 نماد با صف فروش مواجه شدند. در فرابورس هم 21 درصد معادل 79 نماد با صف خرید و 16 درصد معادل 60 نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند. ضمن اینکه در پایان معاملات ارزش صف‌های خرید نیز هزار و 700 میلیارد تومان در برابر 884 میلیارد تومانی بود که در صف فروش بودند. علاوه بر این 734 میلیارد تومان پول حقیقی نیز به بازار سهام وارد شد و صندوق‌های درآمد ثابت نیز با خروج 140 میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند.

ارسال نظر