اخبار اقتصادی
قیمت هر کیلو تخممرغ در مرغداری ۶۱ هزار تومان شد
رئیس اتحادیه سراسری مرغداران تخمگذار میهن گفت: امسال وزارت جهاد کشاورزی نرخ هر کیلوگرم تخممرغ را درب واحدهای تولیدی ۶۱ هزار تومان تعیین کرده است که 3.5 درصد رشد دارد.
حمیدرضا کاشانی با اشاره به تداوم خرید حمایتی تخممرغ مازاد از تولیدکنندگان، اظهار داشت: در مرحله اول هر کیلوگرم تخممرغ با قیمت ۵۸ هزار و ۵۰۰ تومان و مرحله دوم ۶۳ هزار تومان خریداری شد و قرار است برای مرحله سوم ۶۸ هزار تومان و مرحله چهارم ۷۲ هزار تومان خرید صورت گیرد تا تولیدکنندگان متضرر نشوند.
وی با بیان اینکه سال گذشته نرخ مصوب این محصول ۵۷ هزارو ۵۰۰ تومان بود، افزود: امسال وزارت جهاد کشاورزی نرخ هر کیلوگرم تخممرغ را درب واحدهای تولیدی ۶۱ هزار تومان تعیین کرده است که ۳.۵ درصد رشد دارد.
وی تولید تخممرغ در سال جاری را طبق برنامهریزی و مناسب دانست و افزود: در حال حاضر به دلیل گرم شدن هوا و کاهش مصرف، ماهانه بین ۱۰ تا ۱۲ هزارتن تخممرغ به کشورهای هدف صادر میشود.
رئیس اتحادیه سراسری مرغداران تخمگذار میهن، افغانستان و پاکستان، کشورهای حاشیه خلیجفارس و ۳ کشور آفریقایی را مقصد صادراتی تخممرغهای ایرانی عنوان کرد و افزود: از ابتدای امسال ۲۴ هزارتن تخممرغ به ارزش ۲۴ میلیون دلار صادر شده است.
سال گذشته یک میلیون و ۳۶۰ هزار تن تخممرغ در کشور تولید شد که از این میزان ۱۵۹ هزار تن محصول به ارزش بیش از ۱۵۰ میلیون دلار به ۱۱ کشور دنیا صادر شده بود.
***
واگذاری ۵۹ هزار قطعه زمین به خانوارهای دارای ۳ فرزند و بیشتر
مطابق آمار، طی ۴ سال اخیر ۵۹ هزار و ۳۹۰ قطعه زمین در قالب قانون جوانی جمعیت به خانوارهای دارای ۳ فرزند و بیشتر واگذار شده است.
بر اساس آمار رسمی، تا 31 اردیبهشتماه امسال در قالب طرح جوانی جمعیت 40 هزار و 639 قطعه زمین به خانوارهای دارای 3 فرزند واگذار شده است. از این تعداد 13 هزار و 339 قطعه در دولت چهاردهم واگذار شده که حاکی از رشد 32.8 درصد است.
در قالب قانون بودجه سنواتی (4 فرزند زیر 20 سال) نیز تا تاریخ یادشده 18 هزار و 751 قطعه زمین به خانوارهای واجد شرایط واگذار شده است.
در مجموع 59 هزار و 390 قطعه زمین در قالب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از سوی وزارت راه و شهرسازی واگذار شده است.
از این میزان 19 هزار و 609 قطعه زمین طی 9 ماه اخیر واگذار شده که بیانگر رشد 31.02 درصدی است.
***
کاهش قیمت نفت در معاملات
قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار آسیا، تحت تاثیر انتظارات برای افزایش تولید اوپکپلاس در ژوئیه و حکم دادگاه آمریکایی برای احیای تعرفههای دولت ترامپ کاهش یافت و در مسیر دومین کاهش هفتگی متوالی قرار گرفت.
بهای معاملات آتی نفت برنت با ۳۱ سنت معادل 0.48 درصد کاهش به ۶۳ دلار و ۸۴ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات نفت وستتگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۳۱ سنت معادل 0.51 درصد کاهش به ۶۰ دلار و ۶۳ سنت در هر بشکه رسید. قرارداد ژوئیه معاملات نفت برنت، روز جمعه منقضی شد. هر ۲ شاخص در هفته جاری تاکنون 1.5 درصد کاهش یافته است.
تحلیلگران بانک جی پی مورگان در یادداشتی نوشتند: افزایش احتمالی تولید اوپکپلاس در حالی روی میدهد که مازاد تولید جهانی به 2.2 میلیون بشکه در روز افزایش یافته است و احتمالا نیاز به تعدیل قیمت برای واکنش طرف عرضه و بازگشت به تعادل دارد. این تحلیلگران انتظار دارند قیمت نفت قبل از کاهش به زیر ۶۰ دلار تا پایان سال، در محدوده فعلی باقی بماند. همچنین قیمت نفت از زمان اعلام تعرفههای ترامپ در روز آزادی در دوم آوریل، بیش از ۱۰ درصد کاهش یافته است.
***
واردات پارچه امسال ۳۰۰ میلیون دلار کمتر میشود
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: انتظار میرود با مجموعه اقدامات انجام شده واردات پارچه که سال گذشته ۸۵۰ میلیون دلار بوده امسال ۳۰۰میلیون دلار کاهش یابد.
ابراهیم شیخ با اشاره به واردات پارچه در سال 1403 افزود: از هر ۵ متر پارچهای که در کشور مصرف میشود، یک متر پارچه وارداتی است.
وی گفت: بخشی از این واردات مصارف خاصی دارد و در داخل کشور تولید نمیشود اما برخی پارچهها همانهایی است که مشابهشان در داخل کشور و توسط تولیدکنندههای داخلی تولید میشود و متاسفانه مجدد به کشور وارد میشود و بنا داریم جلوی واردات این پارچهها گرفته شود.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت افزود: سال گذشته حدود 850 میلیون دلار پارچه از مبادی رسمی و گمرکات به کشور وارد شد که بخشی از این میزان را در داخل کشور میتوانستیم تولید کنیم.
وی گفت: در نیمه دوم سال گذشته با هشدارها و ارزیابیهایی که انجام شد، توانستیم 60 درصد تخصیص ارز برای واردات پارچه را کاهش دهیم. در سال جاری هم مذاکرات متعددی با مناطق آزاد تجاری انجام دادیم، چراکه بخش قابل ملاحظهای از واردات پارچه، حدود 600 میلیون دلار، از مناطق آزاد بوده است و فرآیندی را ایجاد کردیم تا واردات از مبادی مناطق آزاد محدود شود. شیخ افزود: پیشبینی میشود در سال جاری مجموعه این اقدامات سبب شود واردات پارچه 300میلیون دلار کاهش یابد.