اخبار
الگوی کشت تیرماه ابلاغ میشود
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: تا پایان تیرماه نسخه نهایی الگوی کشت محصولات کشاورزی تنظیم و ابلاغ خواهد شد. غلامرضا گلمحمدی، رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: تا پایان تیرماه نسخه نهایی الگوی کشت محصولات کشاورزی تنظیم و از طریق معاونت زراعت به استانها ابلاغ خواهد شد. وی افزود: در الگوی سال زراعی پیش رو علاوه بر محصولات زراعی، بر محصولات باغی، شیلات و محصولات گلخانهای تمرکز شده است.
وی گفت: بر اساس تکلیف قانونی که داریم دنبال این هستیم فضای گلخانهای را به 100 هزار هکتار برسانیم و محصولات سبزی و صیفی را به فضای سرپوشیده منتقل کنیم تا زمینهای با کیفیت مهیای کشت کالاهای اساسی شود.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی همچنین از راهاندازی سامانه الگوی کشت هوشمند تا پایان سال خبر داد و افزود: اطلاعات این سامانه در نهایت به سامانه «مزرعه من» متصل میشود و جزئیات کشت همه محصولات در آن قابل مشاهده خواهد بود و کشاورزان میتوانند از طریق این سامانه مشکلات و چالشهای - تولید محصولات - خود را با مروجان کشاورزی در میان بگذارند.
آخرین قیمت طلا و سکه
روز گذشته در بازار آزاد طلای ۱۸عیار هر گرم ۶ میلیون و ۴۵۷ هزار تومان و سکه تمامبهار آزادی طرح جدید ۷۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان معامله شد.
دیروز در بازار آزاد، قیمت طلای 18عیار هر گرم 6 میلیون و 457 هزار تومان، قیمت سکه تمامبهار آزادی طرح قدیم 66 میلیون و 200 هزار تومان و سکه تمامبهار آزادی طرح جدید نیز 71 میلیون و 900 هزار تومان بود.
در بازار سبزهمیدان، قیمت نیمسکه بهار آزادی 40میلیون و 500 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 23 میلیون و 200 هزار تومان و سکه گرمی 13 میلیون و 500 هزار تومان تعیین شد و به فروش رسید.
هر مثقال طلا در بازار داخلی نیز 27 میلیون و 970 هزار تومان ارزشگذاری شد، ضمن اینکه قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی 3346 دلار بود.
همچنین قیمت اسکناس دلار توافقی روز گذشته در بازار تجاری با افزایش نسبت به روز کاری قبل به 71 هزار و 197 تومان و قیمت توافقی حواله دلار نیز به نرخ 69 هزار و 258 تومان رسید.
قیمت توافقی هر اسکناس یورو نیز در مرکز مبادله ایران با افزایش نسبت به روز کاری قبل به 80 هزار و 784 تومان و نرخ حواله یورو به 78 هزار و 584 تومان رسید.
کاهش ارزش صادرات و واردات در 2 ماه نخست امسال
رئیس کل گمرک ایران از کاهش ارزش صادرات و واردات در 2 ماه نخست امسال خبر داد و گفت: 5 قلم عمده کالاهای صادراتی پروپان مایع شده، گاز طبیعی، بوتان مایع شده، قیر نفت و متانول بوده و عمده اقلام وارداتی به کشور نیز به ترتیب طلای خام، ذرت دامی، برنج، روغن دانه آفتابگردان و دانه سویا بوده است.
فرود عسگری اظهار کرد: میزان کالاهای صادراتی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن 4.4 درصد افزایش و از حیث ارزش 0.11 درصد کاهش داشته است.
به گفته وی، در این مدت 5 میلیون و ۷۱۸ هزار تن کالاهای پتروشیمی به ارزش 2 میلیارد و ۲۱۷ میلیون دلار صادر شده است که به لحاظ وزن 4 درصد و از حیث ارزش 3 درصد افزایش نشان میدهد.
عسگری درباره اقلام عمده صادرات غیرنفتی در 2 ماه نخست سال جاری اظهار کرد: 5 قلم عمده صادرات غیرنفتی در این مدت به پروپان مایعشده با ۶۴۳ میلیون دلار، گاز طبیعی ۴۵۵ میلیون دلار، بوتان مایعشده ۴۵۲ میلیون دلار، قیر نفت ۴۱۹ میلیون دلار و متانول با ۳۸۸ میلیون دلار اختصاص داشته است.
معاون وزیر اقتصاد درباره میزان واردات در 2 ماهه سال جاری نیز افزود: در این مدت 5 میلیون و ۹۲۱ هزار تن کالا به ارزش 8 میلیارد و ۴۷۱ میلیون دلار وارد کشور شده است که به لحاظ وزن 1.16 درصد افزایش و به لحاظ ارزش 7.8درصد کاهش داشته است. متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی ۱۴۳۱ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹ درصد کاهش نشان میدهد.
عسگری گفت: کشورهای عمده طرف معامله واردات با ایران در 2 ماهه سال ۱۴۰۴ شامل امارات عربی متحده با 2میلیارد و ۵۹۶ میلیون دلار، چین 2 میلیارد و ۲۰۶ میلیون دلار، ترکیه یک میلیارد و ۳۶۷ میلیون دلار، آلمان ۳۰۸ میلیون دلار، هند ۲۹۱ میلیون دلار، هلند ۲۱۵ میلیون دلار و سوئیس ۱۹۰ میلیون دلار بوده است.
تصویب افزایش تولید اوپک
اوپک و متحدانش با هدف بازپسگیری سهم بازار و مجازات تولیدکنندگان متخلف این گروه، روز شنبه با افزایش تولید به میزان ۴۱۱ هزار بشکه در روز در ژوئیه موافقت کردند.
بهای معاملات نفت برنت با یک دلار و ۳۴ سنت معادل 2.13 درصد افزایش به ۶۴ دلار و ۱۲ سنت در هر بشکه رسید. معاملات نفت برنت روز جمعه با 0.9 درصد کاهش بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۵۲ سنت معادل 2.5 درصد افزایش، به ۶۲دلار و ۳۱ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز جمعه، 0.3 درصد کاهش داشت. هر 2 شاخص، هفته گذشته بیش از یک درصد کاهش یافتند.
اوپک و متحدانش با هدف بازپسگیری سهم بازار و مجازات تولیدکنندگان متخلف این گروه، روز شنبه، با افزایش تولید به میزان ۴۱۱ هزار بشکه در روز در ژوئیه موافقت و برای سومین ماه، افزایش تولید مشابه را تصویب کردند. انتظار میرفت این گروه درباره افزایش تولید بیشتری گفتوگو کند. از این رو، تصویب افزایش تولید مشابه ماههای قبل با استقبال بازار روبهرو شد و قیمت نفت افزایش یافت.
معاملهگران نفت اعلام کردهاند افزایش تولید ۴۱۱ هزار بشکه در روز، پیش از این در معاملات آتی برنت و وستتگزاس اینترمدیت به حساب آمده بود.