اخبار اقتصادی
کولبری تبدیل به یک حفره امنیتی شده است
نایبرئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی پیرامون قاچاق ریزپرنده به داخل کشور از طریق رویه کولهبری اظهار کرد: این موضوع از آن دست مباحثی است که قطعاً نیازمند بررسیهای دقیق و کارشناسی در جای خود است اما به طور کلی، ما باید از تکرار مسیرهایی که پیشتر موجب آسیب شدهاند، جلوگیری کنیم.
حسینعلی حاجیدلیگانی افزود: نهادهای امنیتی و نظامی وظیفه دارند تمام مسیرها و عواملی را که میتوانند تهدیدی برای امنیت مردم ایجاد کنند، شناسایی، پیگیری و در زمان مناسب با آنها برخورد کنند. این موضوع یکی از مطالبات جدی همکاران بنده در مجلس نیز است.
نایبرئیس کمیسیون اصل 90 تاکید کرد: در حال حاضر مساله کولبری به یک حفره امنیتی تبدیل شده است. با توجه به قوانین مصوب، دولت موظف است هرچه سریعتر در این باره ورود کند و بررسی دقیقی انجام دهد. ما نیاز داریم برای افرادی که ناخواسته یا از روی اجبار درگیر چنین فعالیتهایی شدهاند، درآمد جایگزین و شغل جایگزین تعریف کنیم. بسیاری از این افراد زحمتکش، از واقعیت ماجرا بیاطلاع بودهاند.
وی تصریح کرد: غیرت ایرانی اجازه نمیدهد فردی آگاهانه دست به اقدامی بزند که منجر به آسیب رساندن به هموطنش شود. دشمن کودککش از هیچ شگردی برای ضربه زدن به امنیت کشور دریغ نمیکند و یکی از روشهای شیطانیاش همین استفاده ابزاری از افراد بیاطلاع است.
حاجیدلیگانی گفت: ما در حال تهیه طرحی هستیم که بر اساس آن، اولویت دستگاههای ذیربط در زمینه رصد، شناسایی و برخورد با افراد نفوذی و همکاریهای احتمالی با سرویسهایی مانند موساد مشخص میشود. این طرح بهگونهای تدوین شده که برخوردها با این موارد سریعتر، دقیقتر و قاطعتر انجام شود.
نایبرئیس کمیسیون اصل 90 در پایان اظهار کرد: قوه قضائیه باید فوراً به موضوع ورود کند، افرادی را که مرتکب چنین جرائم نابخشودنی شدهاند شناسایی، محاکمه و احکام لازم را بهسرعت صادر و اجرا کند.
***
مهاجرانی: 7 دهک کالابرگ دریافت میکنند
سخنگوی دولت روز گذشته ابعاد جدیدی از طرح کالابرگ را بازگو کرد.
فاطمه مهاجرانی افزود: سیاست دولت بر این است که حتما همان 7 دهک کالابرگ دریافت کنند. انشاءالله بقیه دهکهایی که دریافت نکردهاند هم دریافت خواهند کرد ولی طبیعتاً با توجه به اولویتهای بودجهای که الان دولت در دستور کار دارد به آنها هم به نوبت پرداخت خواهد شد.
وی افزود: برای دهکهای اول تا سوم رقم 500 هزار تومان به ازای هر فرد خانوار برای خرید 11 قلم کالای اساسی در نظر گرفته شده و حدود 28 میلیون نفر را پوشش داده است.
***
رقم عجیب بدهی جاری 2 خودروساز بزرگ اعلام شد
یک عضو انجمن قطعهسازان همگن استان تهران مجموع بدهی جاری 2 خودروساز بزرگ را ۵۳۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
کاظم جلالی، عضو انجمن قطعهسازان همگن استان تهران مجموع بدهی جاری 2 خودروساز بزرگ را 530 هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
وی در تشریح آخرین میزان مطالبات قطعهسازان از 2 خودروساز بزرگ اظهار داشت: مطالبات تعیینتکلیف نشده قطعهسازان 130 همت، مطالبات سررسید گذشته 50 همت و آیندهفروشی خودروسازان از جمله قرارداد 3جانبه، خرید دین، اوراق گام و... به 100 همت رسیده است.
این عضو انجمن قطعهسازان همگن استان تهران زیان انباشته 2 خودروساز بزرگ را 280 همت عنوان و بیان کرد: برآورد شکاف قیمتی خودرو در بازار و کارخانه نیز 600 هزار میلیارد تومان و مجموع بدهی جاری 2 خودروساز بزرگ به 530 هزار میلیارد تومان رسیده است.
***
تابآوری در برابر جهش ۵۰ درصدی مصرف بنزین
سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت کشور از افزایش بیش از ۵۰ درصدی میانگین شدت مصرف بنزین در جنگ ۱۲ روزه خبر داد و گفت: این تابآوری در توزیع سوخت موضوعی بسیار سخت و پرچالش است اما عرضه سوخت هیچگاه متوقف نشد و شبکه عرضه در این شرایط بحرانی پایدار بود.
رضا نواز در گفتوگویی که با سایت اطلاعرسانی وزارت نفت داشت، با بیان اینکه افزایش حجم ذخایر سوخت و ماندگاری در مخازن اولویت اصلی برای مدیریت بحران در مواقع حساس مانند جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل است، اظهار کرد: با آغاز حمله رژیم صهیونی به کشور، بلافاصله کمیتههای مدیریت بحران در همه استانهای کشور تشکیل شد و رعایت اقدامهای لازم برای پیشگیری؛ پیش از بحران، هنگام بحران و پس از بحران با مدیریت وزارت نفت و حمایت دستگاههای مختلف در دستور کار قرار گرفت. وی با اشاره به اینکه تمام تلاش ما در این جنگ 12 روزه، ماندگاری و پایداری سوخت در همه مخازن جایگاههای عرضه سوخت و اطمینان به مردم در عرضه سوخت پایدار و بیوقفه بود، افزود: در برخی نقاط کشور به دلیل ترافیک، ارسال فرآورده با تأخیر همراه بود اما عرضه سوخت هیچگاه متوقف نشد و شبکه عرضه در این شرایط بحرانی پایدار بود.
سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت کشور در پایان یادآور شد: میانگین شدت مصرف بنزین در این ایام بیش از 50 درصد افزایش داشت، بهگونهای که تنها در استان تهران مصرف سوخت به بیش از 3 برابر مصرف کل کشور ترکیه رسید که این تابآوری در توزیع سوخت کاری بسیار سخت و پرچالش است که با تلاش و مجاهدت تمام کارکنان در عرصه سوخترسانی محقق شد.