دور دنیا
نواف سلام بار دیگر خواستار توقف تجاوزات رژیم اشغالگر شد
نخستوزیر لبنان خواستار پایان تجاوزهای رژیم صهیونیستی به خاک آن کشور شد و گفت اگر این تجاوزها ادامه داشته باشد، امکان تحقق ثبات در لبنان وجود نخواهد داشت. نواف سلام بیان کرد: تا زمانی که تجاوزهای اسرائیل ادامه داشته باشد و بخشی از خاکمان تحت اشغال این رژیم باشد، امکان تحقق ثبات در لبنان وجود نخواهد داشت. وی تاکید کرد: فشارهای سیاسی در راستای اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ را افزایش میدهیم و هر آنچه منجر به بازگشت شرافتمندانه شهروندان ما و بازسازی مناطق ویران شده بر اثر تجاوزها میشود را فراهم میکنیم. نخستوزیر لبنان مدعی شد: دولت به تلاشهای خود برای کنترل کامل بر تمام خاک لبنان و در اختیار گرفتن سلاح ادامه میدهد. سلام خاطرنشان کرد این کشور در راستای کنترل مرزها، مبارزه با قاچاق و بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان با طرف سوری همکاری مستقیم دارد. وی گفت منطقه در یک تحول تاریخی قرار دارد و لبنان نباید در حاشیه بماند. اخیرا نیز «جوزف عون» با «دیوداتو ابانیارا» فرمانده جدید یونیفل دیدار کرد و گفت قطعنامه ۱۷۰۱ باید به طور کامل و با تمام بندهایش اجرایی شود. وی افزود نیروهای اسرائیلی باید از تپههای پنجگانه خارج شوند تا ارتش لبنان بتواند روند استقرار خود تا مرزها را تکمیل کند. ارتش صهیونیستی هنوز ۵ تپه استراتژیک را در داخل قلمرو لبنان تحت اشغال دارد و این رژیم با حملات پهپادی و هوایی خود بارها آتشبس برقرار شده را نقض کرده است.
***
خوشخدمتی میلی به رژیم صهیونیستی
یک خانواده فلسطینی در چارچوب «رفتار غیرانسانی» و تلاش دولت آرژانتین برای تقلید از سیاست مهاجرتی آمریکا و همسویی با رژیم صهیونیستی، با وجود داشتن مدارک لازم از این کشور آمریکای جنوبی اخراج شدند. این خانواده ۵ نفره فلسطینی با وجود مدارک لازم، از جمله روادید، دعوتنامه، گواهی حسن رفتار، بیمه درمانی، رزرو هتل و بلیت برگشت، ۲۵ ساعت در بخش مهاجرت فرودگاه «ایزیزا» آرژانتین بازداشت و سپس اخراج شدند. این خانواده فلسطینی که اصالتا اهل بیت ساحور شهری در شرق بیت لحم در کرانه باختری هستند، مقامهای آرژانتینی را پس از گذراندن ۲۵ ساعت بازداشت بدون دسترسی به هیچگونه امکانات، به «اخراج غیرقانونی و رفتار غیرانسانی» متهم کردند. در جزئیات شکایت این خانواده که از بازرگانان فلسطینی مسیحی هستند، آمده است: آنها گذرنامههای ما را توقیف و ما را از نیازهای اولیه انسانی مانند خواب، غذا، ارتباط و کمک حقوقی محروم کردند. این سند میافزاید: ما را برای بازجویی به یک منطقه ممنوعه بردند. ما از آنها پیروی کردیم و تمام مدارک درخواستی را تحویل دادیم. سپس آنها سندی که به زبان اسپانیایی بود، به ما دادند. درخواست ترجمه کردیم اما گفته شد این فقط یک فرم برای بردن ما به مکانی راحتتر است. آنها به ما اطمینان دادند این هیچ ارتباطی با ممنوعیت ورود ندارد، بنابراین آن را امضا کردیم. وزارت کشور آرژانتین نیز این حقایق را بدون ارائه توضیح بیشتر به خبرگزاری افه تایید کرد. «خاویر میلی» رئیسجمهوری آرژانتین، از زمان به قدرت رسیدن در دسامبر ۲۰۲۳، سیاست تشدید قوانین مهاجرتی را اجرا کرده است و ماه مه گذشته با صدور فرمانی آن را رسمیت بخشید. وی همچنین خود را از نظر سیاسی به عنوان متحد رژیم صهیونیستی معرفی کرده است.
***
نخستوزیر عراق:
نتانیاهو مایه نگرانی منطقه است
نخستوزیر عراق اعلام کرد حضور بنیامین نتانیاهو در راس کابینه صهیونیستی، مایه نگرانی منطقه است و تلاشهای مداوم او برای ایجاد مشکلات و شعلهور کردن درگیریها ادامه دارد. محمد شیاع سودانی، نخستوزیر عراق در مصاحبه با بیبیسی انگلیسی گفت: «عراق آماده مقابله با پیامدهای جنگ اخیر بود و نقش دیپلماتیک مهمی در تشریح اثرات جنگ و اهمیت توقف آن و رفتن به سمت گفتوگو ایفا کرد». وی تصریح کرد: «نقض حریم هوایی عراق توسط رژیم صهیونیستی نقض حاکمیت و منشور ملل متحد است. ما شکایت رسمی خود را به شورای امنیت ارائه کردیم و اقدامات دیپلماتیک را برای حمایت از موضع خود انجام دادیم.» سودانی افزود: «ما قراردادهایی برای ایجاد یک سیستم دفاع هوایی یکپارچه داریم و قراردادهای جدیدی را برای تأمین امنیت حریم هوایی خود منعقد خواهیم کرد.» وی گفت: «عراق دیپلماسی آرام و دارای توازن را در پیش گرفت و پیامهای خود را به دوستان و شرکای خود درباره جدی بودن اوضاع در منطقه و اینکه حاکمیت ما قابل معامله و چانهزنی نیست، منتقل کرد». سودانی اظهار کرد: «گسترش جنگ به امنیت و ثبات عراق آسیب میزد و بر تأمین انرژی و صادرات نفت به کشورهای منطقه تأثیر میگذاشت». نخستوزیر عراق تأکید کرد: «مرجع عالیقدر در نجف بیانیهای صادر کرد و نسبت به خطر ادامه جنگ هشدار داد. دولت با حمایت گروههای سیاسی ملی موفق شد عراق را از جنگ دور نگه دارد». او در ادامه اظهار کرد: «عراق به حمایت از آرمان فلسطین ادامه میدهد و ما توانستهایم تصمیم صلح و جنگ را که در دست دولت و نهادهای قانونی آن است، حفظ کنیم». سودانی ادامه داد: «ما روابط خوبی با ایران و آمریکا داریم و هر ۲ کشور از اهمیت ثبات عراق و جلوگیری از کشیده شدن آن به هرگونه درگیری در بحبوحه تنشهای فیمابین آگاه هستند». نخستوزیر عراق گفت: «حضور نتانیاهو در راس کابینه رژیم اشغالگر مایه نگرانی منطقه است و تلاشهای مداوم او برای ایجاد مشکلات و شعلهور کردن درگیریها ادامه دارد». او تاکید کرد: «ماموریت ائتلاف بینالمللی در عراق، سپتامبر ۲۰۲۶ به پایان میرسد و ما در حال گفتوگو با کشورهای ائتلاف برای گذار به روابط امنیتی دوجانبه هستیم». وی ادامه داد: «ما ۲ دور گفتوگو با ایالات متحده در بغداد و واشنگتن برگزار کردیم و دور سوم را برای شکلگیری نحوه روابط امنیتی مطابق قانون اساسی برگزار خواهیم کرد».