06/اسفند/1403
|
02:30
۲۲:۳۹
۱۴۰۳/۱۲/۰۵

اخبار فرهنگی

کد خبر: ۴۰۲۰۰۴

مصلای امام خمینی میزبان سی‌وششمین نمایشگاه کتاب است

سخنگو و قائم‌مقام نمایشگاه کتاب تهران گفت: مصلای امام خمینی(ره) به عنوان مکان برپایی سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تعیین شده است.
ابراهیم حیدری، سخنگو و قائم‌مقام سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: اعضای شورای سیاست‌گذاری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پس از بررسی گزارش‌های کارشناسان درباره محل‌های موجود برای برگزاری نمایشگاه، در نهایت مصلای امام خمینی(ره) را به عنوان مکان برپایی این نمایشگاه تعیین کردند.
وی افزود: همچنین بر اساس تصمیم این شورا، قرار شد سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 17 تا 27 اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شود.
حیدری ادامه داد: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به عنوان یک میراث و یک رویداد ملی به جز نشاط و رونقی که برای فرهنگ کشور به ارمغان می‌آورد، در کانون توجه فرهنگیان و فرهنگ‌دوستان کشورهای دیگر نیز قرار دارد، بنابراین برگزاری شایسته و درخور آن وظیفه نهادهای فرهنگی و همه نهادهای همکار است.
اعضای شورای سیاست‌گذاری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را محسن جوادی، ابراهیم حیدری، ایوب دهقانکار، ناصر افشارپور، آزاده نظربلند، ابراهیم کریمی، هومان حسن‌پور، محمد حمزه‌زاده، یحیی دهقانی، نادر قدیانی، احد رضایی، علی‌اصغر محمدخانی، امین عارف‌نیا، مسعود کرباسیان و علیرضا تابش تشکیل می‌دهند.

***

رایزنی ایران و ترکیه برای گسترش همکاری‌های کتابخانه‌ای

سفیر ترکیه در تهران درباره گسترش همکاری‌های فرهنگی و کتابخانه‌ای با رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد. نشست مشترک پروفسور حجابی کرلانگیچ، سفیر ترکیه در ایران با مسعود معینی‌پور، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی برگزار شد. این دیدار با هدف بررسی راه‌های گسترش همکاری‌های فرهنگی و کتابخانه‌ای میان ۲ کشور انجام شد و طرفین به تبادل نظر پیرامون ظرفیت‌های مشترک همکاری پرداختند.
در این نشست، پیشنهاداتی از جمله تبادل کتاب، مرمت نسخ خطی، دیجیتال‌سازی آثار و برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک مطرح شد. همچنین از طرف دکتر معینی‌پور مجموعه‌ای از کتب و آثار مرتبط با ترکیه به سفیر اهدا شد. طرفین این دیدار را فرصتی مغتنم برای تقویت روابط فرهنگی میان ایران و ترکیه برشمردند. معینی‌پور در این نشست با تأکید بر اهمیت همکاری‌های فرهنگی میان ایران و ترکیه، ظرفیت‌های غنی کتابخانه مجلس را معرفی و بر لزوم توسعه تبادلات علمی و کتابداری بین ۲ کشور تأکید کرد.
رئیس کتابخانه مجلس در این نشست مشترک پیشنهاد کرد در چارچوب سال فرهنگی مشترک ایران و ترکیه، برنامه‌های ویژه‌ای نظیر نمایشگاه‌های مشترک، تبادل کتاب و اسناد تاریخی و همکاری در زمینه مرمت نسخ خطی برگزار شود. وی همچنین به نقش پژوهش‌های مشترک در حوزه ایران‌شناسی و مطالعات عثمانی اشاره و از گسترش تعاملات علمی و فرهنگی استقبال کرد. سفیر ترکیه در پایان این نشست مشترک از بخش‌های مختلف کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی بازدید کرد.

***

چاپ «دفترچه خونین» با نگاه فلسفی به جنگ

نمایشنامه «دفترچه خونین» نوشته فرزانه قانع توسط نشر پلات راهی بازار نشر شد. نمایشنامه «دفترچه خونین» نوشته فرزانه قانع توسط نشر پلات منتشر و راهی بازار نشر شد. این‌ نمایشنامه دربرگیرنده داستان دختری به نام سپیده، گزارشگر و نویسنده مجله است که نگاهی فلسفی به جنگ دارد و هیچ‌گاه نمی‌تواند با این رویداد کنار بیاید و افرادی را که در این راه آسیب دیده‌اند درک نمی‌کند. سپیده به نشانه‌ها معتقد نیست اما با پیدا شدن دفترچه خونین، تمام تفکراتش چون پازلی بهم می‌ریزد. دفترچه خونین راهی برایش باز می‌کند و او با ۳ دختر همراه می‌شود؛ با آنها به دل جنگ و خمپاره می‌رود و به نشانه‌ها معتقد می‌شود. در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «مهدی جان! دفترچه رو گذاشتم توی صندوق و یه قفل بزرگ بهش زدم تا هیچ وقت سراغش نرم. ولی خب... یه وقتایی روزگار سر ناسازگاری داره باهامون... خیلی اتفاقی در اون صندوق باز می‌شه... گردوغبار گذشته فضا رو پر می‌کنه. به هر جا نگاه می‌کنی و به هر چی دست می‌زنی، حال و آوای گذشته رو داره. مهدی جان! ‌ای کاش دفترچه رو از بین برده بودم. ‌ای کاش یه‌دندگی نمی‌کردم ماه رو پشت ابر نگه دارم. ماه هیچ‌وقت پشت ابر نمی‌مونه حتی به زور و جبر. گذشته بهمون سنجاق شده، همراهمونه. کاریش نمی‌شه کرد و حالا این دفترچه جنجال به پا کرده... تیتر روزنامه‌ها شده...»

ارسال نظر
پربیننده