30/فروردين/1404
|
18:54
۱۲:۵۹
۱۴۰۴/۰۱/۲۹

نشست صلح پاریس با حضور نمایندگان اوکراین، آمریکا و اروپا

محافل دولتی فرانسه بعد از برگزاری اولین نشست نمایندگان عالی رتبه آمریکا، اروپا و اوکراین در پاریس با محوریت حل بحران اوکراین درباره دستیابی قریب الوقوع به توافق صلح ابراز خوش بینی کردند.

نشست صلح پاریس با حضور نمایندگان اوکراین، آمریکا و اروپا

پس از برگزاری نشستی عالی رتبه نمایندگان اروپا، آمریکا و اوکراین در پاریس با محوریت توافق صلح در اوکراین، مقامات دولت فرانسه از پیشرفت مذاکرات درباره پایان احتمالی جنگ روسیه در اوکراین ابراز خرسندی کردند.

محافل دولتی از یک مبادله اطلاعات عالی صحبت کردند. به گفته منابع فرانسوی، این اولین بار بود که اوکراینی‌ها، اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها دور هم جمع شدند تا درباره صلح در اوکراین صحبت کنند. هدف دستیابی به صلح پایدار و تضمین حقوق ارضی اوکراین است.

این مذاکرات از نظر دیپلماتیک ظریف و حساس تلقی می شد زیرا نگرش‌های اساسی متفاوتی مطرح بود که با هم تضاد داشتند. در حالی که هیئت آمریکایی نزدیک به مواضع ترامپ به دنبال پایان سریع جنگ در اوکراین است و بیشتر تمایل دارد کی یف را برای اعطای امتیاز تحت فشار قرار دهد، فرانسه، بریتانیا و سایر کشورهای اروپایی رویکرد تقویت اوکراین از طریق حمایت نظامی را در پیش گرفته اند تا بتوانند از موضع قدرت مذاکره کنند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین - که در پاریس حضور نداشت استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا را به دلیل حمایت از مواضع روسیه مورد انتقاد قرار داد. ویتکاف هفته گذشته در سن پترزبورگ با رئیس جمهور روسیه دیدار کرد. زلنسکی گفت: هیئت اوکراینی در پاریس منحصراً برای مذاکرات آتش‌بس اما نه برای اعطای امتیازات ارضی به روسیه حضور داشت.

در همین حال مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا با سرگئی لاوروف، همتای روس خود تلفنی گفتگو کرد. در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که روبیو به لاوروف در مورد مذاکرات در پاریس اطلاع داده است.

در بیانیه ای پس از این تماس تلفنی، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که لاوروف به روبیو گفته است که مسکو می خواهد به همکاری با واشنگتن در مورد این موضوع ادامه دهد.

روز گذشته نمایندگان دولت ایالات متحده، اوکراین و مشاورانی از فرانسه، آلمان و بریتانیا در قالب های مختلف در کاخ الیزه ملاقات کردند. امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه پس از آن بار دیگر تلفنی با رئیس‌جمهور اوکراین گفت‌وگو کرد.

زلنسکی عصر روز گذشته در کانال خبری خود در تلگرام از زحمات مکرون تشکر کرد. قالب بحث دیگری در این باره برای هفته آینده در لندن برنامه ریزی شده است.

دفتر زلنسکی اعلام کرد که هیأت های اوکراین و آمریکا در پاریس مذاکرات سازنده ای داشته اند. در بیانیه ای آمده است: «هر دو طرف در مورد مسیر آتش بس کامل و روند بعدی برای دستیابی به صلحی جامع، عادلانه و پایدار بحث و گفتگوی سازنده و مثبتی داشتند.»

به گفته منابع فرانسوی، در جریان مذاکرات مختلف، تمام نکات مهمی که باید بخشی از توافقنامه صلح باشد، روی میز گذاشته شد و تبادل بسیار استراتژیک بود. انتظار می رود نمایندگان کشورهای اروپایی، اوکراین و ایالات متحده آمریکا هفته آینده در همین قالب با یکدیگر دیدار کنند.

در این میان پیت هگزت، وزیر دفاع آمریکا از فرانسه خواسته است که هزینه‌های دفاعی خود را افزایش دهد. وزارت دفاع آمریکا گفت که فرانسه و سایر متحدان ناتو باید مسئولیت اصلی دفاع متعارف اروپا را بر عهده بگیرند.

هگزت پیش از این با سباستین لکورنو، همتای فرانسوی خود در واشنگتن دیدار کرده بود. بر اساس گزارش ها، دو وزیر درباره تلاش‌ها برای صلح پایدار در اوکراین گفتگو کردند.

تهدید آمریکا به خروج از مذاکرات صلح اوکراین

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا هم اعلام کرده که اگر نشانه‌های واضحی از توافق وجود نداشته باشد، ایالات متحده می‌تواند به زودی تلاش‌های خود برای برقراری صلح بین روسیه و اوکراین را متوقف کند. وی پس از دیدار با نمایندگان اوکراین و دیگر کشورهای اروپایی گفت که این ممکن است ظرف چند روز اتفاق بیفتد.

به گفته این مقام آمریکایی ترامپ، همچنان به توافق علاقه مند است، اما اولویت‌های بسیاری دیگر در سراسر جهان دارد. وی افزود: اگر توافق ممکن نباشد، ترامپ ممکن است بگوید: «ما کارمان تمام شد». روبیو می‌گوید که باید به سرعت مشخص شود که آیا توافق برای پایان دادن به جنگ در اوکراین امکان پذیر است یا خیر. اگر هر دو طرف در مورد صلح جدی هستند، پس ایالات متحده آماده کمک است.

روبیو با این وجود ابراز امیدواری کرد که اروپایی‌ها به مشارکت در مذاکرات آتش بس به رهبری ایالات متحده ادامه دهند. وزیر امور خارجه آمریکا همچنین گفت: فکر می‌کنم بریتانیا، فرانسه و آلمان می‌توانند به ما کمک کنند تا کارها را پیش ببریم و به راه‌حل نزدیک‌تر شویم.

انتهای پیام/

 
ارسال نظر