23/ارديبهشت/1404
|
19:56
۱۵:۳۶
۱۴۰۴/۰۲/۲۳

رویکردهای علمی دولت سیزدهم دانش‌پایه بود

در نشست تخصصی «رویکرد تحولی دولت سیزدهم در علم و فناوری» بر دانش‌پایه بودن رویکردهای علمی دولت سیزدهم تاکید شد.

رویکردهای علمی دولت سیزدهم دانش‌پایه بود

نشست تخصصی با محوریت «رویکرد تحولی دولت سیزدهم در علم و فناوری» با حضور مسئولان ارشد علمی و آموزشی کشور در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در این نشست، ابعاد مختلف سیاست‌گذاری‌ها، دستاوردها و رویکردهای دولت شهید رئیسی در حوزه علم و فناوری مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

بر این اساس، در نشست تخصصی «رویکرد تحولی دولت سیزدهم در علم و فناوری»، جمعی از مسئولان و کارشناسان حوزه آموزش عالی و اقتصاد دانش‌بنیان با گرامیداشت یاد شهدای خدمت، به‌ویژه رئیس‌جمهور شهید، به تبیین و بررسی دستاوردهای این دولت در حوزه‌های مختلف علمی پرداختند.

 قاسم عموعابدینی، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به تحولات صورت‌گرفته در دوره اخیر، از حرکت به سوی دانشگاه حکمت‌بنیان، بازنگری در متون درسی و اجرای جدی آمایش آموزش عالی با تمرکز بر ساماندهی مؤسسات آموزش عالی (به‌ویژه دانشگاه پیام‌نور و علمی‌کاربردی) به‌ عنوان اقدامات شاخص دولت سیزدهم نام برد.

در ادامه، حسین حیرانی، دبیر کارگروه اقتصاد دانش‌بنیان ستاد تحول دولت سیزدهم، با اشاره به اصل 34 قانون اساسی، از رویکرد حکمرانی شهید رئیسی با تمرکز بر برنامه‌محوری، شایسته‌سالاری، و پایش مستمر عملکردها سخن گفت و «سند تحول» دولت را محور اصلی سیاست‌گذاری‌ها معرفی کرد.

وی همچنین چهار ابزار کلیدی دولت در عرصه اقتصاد دانش‌بنیان را برشمرد و گفت: نظارت‌های ستادی و تدوین اسناد انتظار بهره‌گیری از ظرفیت شوراهای عالی، تدوین برنامه هفتم توسعه، ایجاد داشبورد پایش تحول از جمله این موارد است.

در بخش پایانی نشست، علی باقر طاهری‌نیا، دبیر ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، با گرامیداشت اولین سالگرد شهدای خدمت، آن را «مواجهه‌ای علمی، ارزشمند و آموختنی» خواند که از پایگاه علم و فناوری مدیریت شده است.

وی با تأکید بر اهمیت نقد سازنده سیاست‌ها و انتقال دستاوردها به نسل آینده، اهداف برگزاری این نشست را پاسداشت شهید رئیسی و رویکردهای تحولی ایشان، مواجهه انتقادی با سیاست‌ها و انتقال درس‌آموخته‌ها، ارتقاء اثرگذاری سیاست‌ها در کوتاه‌مدت و میان‌مدت، تقویت انگیزه‌های نخبگان علمی و دانشگاهی اعلام کرد.

از جمله دستاوردهای اجرایی در این راستا، به آیین‌نامه ارتقای اساتید هیئت علمی و سامانه «نان» (پیوند ایده با نیاز) اشاره شد.

طاهری‌نیا با بیان اینکه رویکردهای علمی دولت سیزدهم عموماً دانش‌پایه بوده‌اند، بر ضرورت تولید بسته‌های سیاستی برای هر موضوع و تقویت ضلع کمتر دیده‌شده مثلث آموزشی یعنی «محتوا» تأکید کرد.

وی تولید محتواهای هویت‌بخش و امیدآفرین را از وظایف کلیدی آموزش عالی در دوره تحولی دولت شهید رئیسی دانست و  بازخوانی نقادانه تجربه زیسته آموزش عالی در دولت سیزدهم را فرصتی برای مطالعه و الگوسازی معرفی کرد.

انتهای پیام/

 
ارسال نظر