11/تير/1404
|
08:10
۲۲:۳۷
۱۴۰۴/۰۲/۳۱

اخبار اقتصادی

قطع سهمیه سوخت خودرو‌های فاقد بیمه تا تیرماه به تعویق افتاد

رئیس ستاد حمل‌و‌نقل و سوخت کشور از تعویق در قطع سهمیه سوخت خودرو‌های بدون بیمه شخص ثالث خبر داد.
علیرضا احمدی، رئیس ستاد حمل‌و‌نقل و سوخت کشور روز گذشته گفت: بر اساس اعلام قبلی پلیس راهور، قرار بود از پنجشنبه اول خرداد (امروز) سهمیه سوخت خودرو‌های بدون بیمه شخص ثالث قطع شود، اما طبق تصمیم جدید، قرار شد به وسایل نقلیه بدون بیمه شخص ثالث تذکر داده و بعد از فرصت یک ماه اوایل تیر سهمیه سوخت آنان قطع شود.

***
رفع موازی‌کاری در دریافت نتایج آزمایشگاه‌های موازی

با مصوبه شورای عالی امنیت ملی، رفع موازی کاری در دریافت نتایج آزمایشگاه‌های سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو پایان خواهد یافت.
از چند سال قبل موازی‌کاری بین 2 دستگاه دولتی سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو در فرآیند آزمایش و تأیید استاندارد کالاها، منجر به تاخیر و حتی اختلال در ترخیص کالا از گمرکات و تحمیل هزینه‌های اضافه به فعالان بخش خصوصی شده است.
بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، نتایج آزمایشگاهی هر یک از این 2 سازمان باید برای دیگری قابل پذیرش باشد و نیازی به انجام آزمایش‌های تکراری و تاییدیه‌های موازی نیست.
وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) با اشاره به این مشکل، از این 2 سازمان خواسته است هرچه سریع‌تر به توافق برسند و با رعایت مصوبه شورای عالی امنیت ملی، فرآیند ترخیص کالا را تسهیل کنند. معاون این وزارتخانه تأکید کرده موازی‌کاری در آزمایش‌ها نه‌تنها زمان ترخیص کالا را افزایش می‌دهد، بلکه هزینه‌های غیرضروری را نیز به تولیدکنندگان و واردکنندگان تحمیل می‌کند.
پیگیری‌ها نشان می‌دهد انتظار می‌رود به‌زودی جلسه مشترکی بین سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو برگزار شود تا در راستای اجرای مصوبه شورای عالی امنیت ملی، تفاهم لازم برای پذیرش نتایج آزمایشگاهی یکدیگر حاصل شود.
 فعالان اقتصادی امیدوارند با رفع این ناهماهنگی، شاهد بهبود فرآیند ترخیص کالا و کاهش هزینه‌های اضافه در گمرکات کشور باشند.

***
حداکثر مصرف برق تهران به ۱۵۳۰۰ مگاوات می‌رسد

مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران با انتقاد از فرسودگی نیروگاه‌های تهران گفت: حداکثر ظرفیت مصرف تهران به ۱۵ هزار و ۳۰۰ مگاوات خواهد رسید، در حالی که تولید فعلی به‌سختی پاسخگوی نیمی از نیاز است.
فرهاد شبیهی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران با اشاره به شرایط خاص صنعت برق کشور در تابستان پیش ‌رو، بر لزوم اتخاذ تدابیر راهبردی برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی و پایداری شبکه پایتخت تأکید کرد و گفت: خشکسالی بی‌سابقه منجر به کاهش تولید نیروگاه‌های برقابی کشور شده است.
شبیهی افزود: سال گذشته نزدیک به ۲۵۰ مگاوات برق به مازندران انتقال پیدا می‌کرد و ۸۰۰ مگاوات از جنوب کشور دریافت می‌کردیم اما امسال به‌ دلیل خشکسالی، عملاً شبکه در موقعیتی غیرمتوازن قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر به‌ جای دریافت ۸۰۰ مگاوات از جنوب به دلیل کمبود منابع آبی، همین میزان برق را به جنوب ارسال می‌کنیم و شبکه تهران، به ‌دلیل موقعیت کریدوری خود، اکنون نقشی معکوس نسبت به گذشته ایفا می‌کند.
مدیرعامل برق تهران با اشاره به تمرکز بالای بار مصرفی و صنعتی در استان تهران گفت: «۵۰ درصد ظرفیت تولید و انتقال برق کشور در استان تهران متمرکز است و از ۲۵۰۰ مگاولت آمپر ظرفیت جدیدی که تا ماه آینده وارد مدار می‌شود، بخش عمده‌ای متعلق به تهران است».
وی یکی از چالش‌های جدی را فرسودگی نیروگاه‌های پایتخت از جمله بعثت، منتظر قائم و ری دانست و افزود: حداکثر ظرفیت مصرف تهران به ۱۵ هزار و ۳۰۰ مگاوات خواهد رسید و این در حالی است که تولید فعلی به ‌سختی پاسخگوی نیمی از نیاز است.

***
شتاب‌زدگی تأمین اجتماعی در اتصال به سامانه‌های مالیاتی

رئیس کمیسیون مالیات اتاق ایران با هشدار نسبت به شتاب‌زدگی تأمین اجتماعی در اتصال به سامانه‌های مالیاتی، تأکید کرد  سامانه‌ها باید تسهیل‌گر باشند نه اینکه مسیر تولید را قفل کنند.
محمود تولایی، رئیس کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق بازرگانی ایران، درباره مشکلات بخش تولید در حوزه تأمین اجتماعی، اظهار کرد: در حوزه مالیات و تأمین اجتماعی در سال‌های گذشته اتفاقات خوبی رقم خورده، خصوصاً در حوزه مالیاتی؛ سامانه‌ها یکپارچه شده‌اند، سامانه جامع به‌ درستی کار می‌کند، سامانه مودیان در حال فعالیت است و اطلاعات و دیتاهای بسیار خوبی در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دارد. اکنون نیز سازمان تأمین اجتماعی به دنبال آن است به برخی سامانه‌های سازمان امور مالیاتی دسترسی پیدا کند و از آنها بهره‌مند شود.
وی افزود: البته نگرانی‌هایی وجود دارد که مبادا همان اتفاقی که در سازمان امور مالیاتی به‌ دلیل عجله و شتاب‌زدگی افتاد و باعث شد سامانه‌ها به‌روز و کارآمد عمل نکنند و حتی خود سازمان را هم با مشکلاتی مواجه کند، اینجا نیز تکرار شود.
تولایی ادامه داد: ما پیگیر آن هستیم کار به‌درستی و با دقت پیش رود تا نه سازمان تأمین اجتماعی، نه سازمان امور مالیاتی و نه فعالان اقتصادی آسیبی نبینند. امیدواریم با همکاری، هم‌فکری و هم‌افزایی، بتوانیم این رویکرد درست را دنبال کنیم.

ارسال نظر
پربیننده