26/خرداد/1404
|
17:09
۲۲:۴۱
۱۴۰۴/۰۳/۲۰

دور دنیا

۸ سرنشین مادلین توسط رژیم اشغالگر زندانی شدند

رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند ۸ تن از فعالان حقوق بشر که در جریان حمله نظامیان اسرائیلی به کشتی «مادلین» بازداشت شده بودند، از امضای اسناد مربوط به اخراج خود از فلسطین اشغالی خودداری کردند. بر اساس اعلام کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی، این افراد که در نزدیکی آب‌های غزه توسط نیروهای ارتش اشغالگر بازداشت شده‌اند، همچنان تحت بازداشت قرار دارند و روند قانونی برای اخراج اجباری آنها در دادگاه پیگیری خواهد شد. این در حالی است که وزارت خارجه رژیم صهیونیستی پیش‌تر اعلام کرده بود فعالان بازداشت‌شده به فرودگاه بن‌گوریون منتقل شده‌اند تا فرآیند اخراج آنها انجام شود اما افرادی که از امضای تعهدنامه خودداری کرده‌اند، به سلول‌های انفرادی در زندان «گیوئون» در شهر رمله منتقل شده‌اند. این زندان مخصوص اتباع خارجی‌ای است که متهم به فعالیت‌های «غیرقانونی» در فلسطین اشغالی هستند. در همین حال، خبرگزاری رسمی سوئد تأیید کرد گرتا تونبرگ، فعال سرشناس محیط زیست، پس از امضای مدارک اخراج، صبح دیروز به اجبار با پرواز شرکت «ال‌عال» رژیم صهیونیستی به پاریس بازگردانده شد. کشتی «مادلین» که حامل تعدادی از فعالان بین‌المللی مدافع حقوق مردم غزه بود، بامداد دوشنبه هدف حمله نیروهای ارتش رژیم قرار گرفت و سرنشینان آن بازداشت شدند.

***
افشای تلاش نتانیاهو برای سنگ‌اندازی در مذاکرات

روزنامه هاآرتص جزئیاتی از مکالمه تلفنی حساس میان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و رئیس‌جمهور آمریکا را فاش کرد. به گزارش این رسانه عبری‌زبان و به نقل از منابع آگاه، در گفت‌وگوی بین بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از نخست‌وزیر اسرائیل خواسته از طرح موضوع حمله به ایران در صحبت‌های علنی خودداری کند. نتانیاهو تلاش کرده ترامپ را قانع کند مذاکرات درباره توافق هسته‌ای با ایران باید متوقف شود اما ترامپ به صراحت اعلام کرده در آینده نزدیک هیچ چراغ سبزی برای اقدام نظامی علیه ایران نشان نخواهد داد. پیش‌تر دفتر نتانیاهو در بیانیه‌ای مختصر اعلام کرده بود این تماس روز دوشنبه میان او و ترامپ انجام شده است. طبق این بیانیه، رئیس‌جمهور آمریکا گفته است ایالات متحده پیشنهادی معقول به ایران ارائه کرده و منتظر پاسخ آن در روزهای آینده است. همچنین رسانه عبری «کانال ۱۳» گزارش داد نتانیاهو به «ران درمر» وزیر امور راهبردی و «دیوید بارنیا» رئیس موساد دستور داده خیلی زود با «استیو ویتکاف» نماینده ویژه آمریکا در امور غرب آسیا دیدار کنند. این رویکرد در حالی است که ترامپ اخیراً تأکید کرده بود گزینه‌های جایگزین در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای بسیار خطرناک خواهد بود. وی بیان کرد ایران به دنبال غنی‌سازی اورانیوم است و درخواست‌هایی غیرقابل اجرا دارد. ترامپ افزود: ایرانی‌ها توانایی خوبی در مذاکره دارند اما گاهی بیش از حد سختگیر می‌شوند. وی ابراز امیدواری کرد طرفین به توافقی برسند که مانع ویرانی و تلفات جانی شود اما احتمال تحقق چنین توافقی همچنان در ابهام است. از سوی دیگر، پایگاه خبری آکسیوس خبر از برگزاری دور ششم مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا داد. این دور از مذاکرات قرار است یا جمعه در اسلو نروژ یا یکشنبه آینده در مسقط عمان برگزار شود. در همین راستا، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران تأیید کرده دور بعد گفت‌وگوها احتمالا یکشنبه در عمان انجام خواهد شد. همزمان ایران هشدار داده هرگونه حمله به تأسیسات هسته‌ای‌اش با واکنشی شدید و قاطع مواجه خواهد شد. این تحولات در شرایطی اتفاق می‌افتد که فضای مذاکرات همچنان پرتنش بوده و سرنوشت توافق نهایی میان طرفین هنوز مشخص نیست.

***
روسیه، قره‌باغ را خاک جمهوری باکو شناسایی کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به اظهارات اخیر ولادیمیر مادینسکی، دستیار رئیس‌جمهور روسیه که درباره منطقه قره‌باغ بیان شده و با اعتراض باکو مواجه شده بود، تأکید کرد مسکو این منطقه را به عنوان بخشی از خاک جمهوری باکو به رسمیت می‌شناسد. ماریا زاخارووا در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس توضیح داد اگرچه مادینسکی در صحبت‌هایش به جنبه‌های تاریخی، ویژگی‌های اجتماعی و فرهنگی و مشکلات مردم قره‌باغ اشاره کرده است اما موضع رسمی روسیه همچنان بر به رسمیت شناختن این منطقه به ‌عنوان خاک جمهوری باکو استوار است. پیش از این، وزارت خارجه جمهوری باکو نسبت به اظهارات مادینسکی که در ۲ دور مذاکرات اخیر میان روسیه و اوکراین نقش مذاکره‌کننده ارشد را داشت، اعتراض کرده و او را به تحریف حقایق تاریخی متهم کرده بود. مادینسکی در اظهاراتش قره‌باغ را سرزمینی مورد مناقشه بین ارمنستان و آذربایجان توصیف کرده بود که این مساله واکنش شدید مقامات باکو را در پی داشت. زاخارووا همچنین توضیح داد صحبت‌های مادینسکی تنها اشاره‌ای به تراژدی ناشی از درگیری‌های مسلحانه در منطقه بوده و نباید با تغییر معنای کلمات، برداشت‌هایی نادرست از آن شود. آیهان حاجی‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری باکو نیز اعلام کرد اظهارات مادینسکی در مصاحبه ۹ ژوئن با شبکه راشاتودی مربوط به درگیری سابق ارمنستان و آذربایجان حقایق تاریخی را وارونه جلوه داده است. وی گفت معرفی منطقه قره‌باغ به عنوان یک منطقه مورد مناقشه هم تأسف‌آور و هم شگفت‌انگیز است. حاجی‌زاده تأکید کرد جمهوری باکو به مادینسکی توصیه می‌کند از بیان ادعاهای نادرست درباره موضوعاتی که خارج از حیطه اختیارات او است خودداری کند تا به روابط ۲ کشور آسیبی وارد نشود. مادینسکی پیش‌تر با مقایسه جنگ اوکراین با درگیری‌های قره‌باغ گفته بود توقف جنگ اوکراین بدون یک توافق صلح واقعی می‌تواند منجر به خطر جنگ هسته‌ای شود، زیرا کی‌یف و ناتو ممکن است بار دیگر ادعاهای سرزمینی علیه روسیه مطرح کنند. حاجی‌زاده همچنین یادآور شد منطقه قره‌باغ بخشی از سرزمین‌ تاریخی باکو است و خود روسیه نیز این منطقه را رسما به ‌عنوان بخشی از خاک جمهوری باکو به رسمیت شناخته و همچنان این موضع را حفظ کرده است.

ارسال نظر