31/تير/1404
|
08:46
۰۰:۳۲
۱۴۰۴/۰۴/۱۲

اخبار اقتصادی

تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوران جنگ

سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت، ضمن اشاره به تاب‌آوری زیرساخت‌های تجاری کشور در دوره تنش و بحران، از تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوره تنش و پساجنگ خبر داد.
بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت ایران، سید محمدصادق قنادزاده با بیان اینکه سطح تهاجم بیشتر در حوزه هوایی بود و کمترین اختلال و چالش متوجه زیرساخت‌های دریایی، ریلی و جاده‌ای شد، گفت: تجارت خارجی در جنگ ۱۲ روزه متوقف نشد، چراکه یک درصد از تجارت ایران از مسیر هوایی انجام می‌شود؛ در این دوره گمرکات کشور فعال بودند اما زمانی‌که تنش اتفاق می‌افتد میزان احتیاط‌ها و ریسک‌ها بالاتر می‌رود، از این‌رو طبیعی است که شاهد کاهش مبادلات تجاری باشیم اما هم‌اکنون نمی‌توان قضاوت قطعی کرد که چه حجم در دوره جنگ اخیر کاهش تجارت داشتیم ولی به نظر می‌رسد در این ماه شاهد کاهش حجم کوچکی از تجارت باشیم.
وی در پاسخ به این پرسش که تاب‌آوری زیرساخت‌ها در شرایط جنگی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ گفت: ایران بیش از ۴ دهه است که با انواع تحریم‌های ظالمانه دست و پنجه نرم می‌کند و به عبارتی در این مدت جایگزین‌ها و جانشین‌های متعددی در حوزه تجارت را تجربه و تمرین کرده‌ایم، از این‌رو تاب‌آوری جریان اقتصاد و تجارت شکل گرفته است؛ جلسات متعددی در وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت ایران تشکیل و برای تأمین ارز کالاهای اساسی برای یک دوره بلندمدت، اقدامات فوریتی در نظر گرفته شد.
این مقام مسؤول با تاکید بر اینکه تسهیل‌گری در فرآیند گمرکی و ترخیص کالا در این مدت شتاب بیشتری گرفت، اضافه کرد: در این مدت کالا با سرعت بیشتری وارد و معطلی کالا در گمرکات کمتر شد؛ ما باید در این زمان به این مهم بیندیشیم که اگر تنش در مدت زمان بلندمدت‌تری تکرار شود چه باید کنیم؟ باید مجموعه اقداماتی انجام شود و سازمان توسعه تجارت ایران، گزارش مفصل و کاملی از راهکارها در ۸ سرفصل به وزیر صمت ارائه داده است. همچنین بسته راهکارها در دوره صلح تدوین شده است و برای تنش‌های احتمالی در آینده نیز پیشنهاداتی داده‌ایم تا میزان تاب‌آوری و ریسک کنترل شود.

***
ثبت ارزش ۲۷ هزار میلیارد تومانی معاملات بازار سهام

روز گذشته در حالی شاخص کل بورس با افت ۴۲ هزار و ۲۰۲ واحدی به تراز ۲,۶۸۹,۵۵۱ واحد رسید که شاخص کل بورس تهران در ۵ روز بیش از ۲۸۸ هزار واحد کاهش یافته است.
در پایان معاملات دیروز - چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - در حالی شاخص کل بورس با افت ۴۲ هزار و ۲۰۲ واحدی به تراز ۲,۶۸۹,۵۵۱ واحد رسید که شاخص کل بورس تهران در ۵ روز با افت بیش از 9.5 درصدی، بیش از ۲۸۸ هزار واحد کاهش یافته است.
نکته قابل توجه این است که شاخص در ابتدای معاملات افت بیش از ۵۸ هزار واحدی را تجربه کرد که در ادامه با شروع حمایت‌ها و تقویت سمت خرید، شاخص بخشی از مسیر رفته تا تراز ۲,۶۷۳,۰۹۵ را بازگشت و ۱۶ هزار واحد بالا آمد.
بر اساس این گزارش، خالص خرید حقوقی‌ها به ۱۳.۱۷۵ هزار میلیارد تومان رسید که نشان‌دهنده خروج پول حقیقی از بازار است. همچنین در کنار این خروج، شاهد ورود ۱,۸۷۸ میلیارد تومان نقدینگی به صندوق‌های درآمد ثابت بودیم؛ موضوعی که نشان می‌دهد بخش مهمی از سرمایه‌های خرد، ترجیح داده‌اند به سمت ابزارهای کم‌ریسک حرکت کنند.

***
آخرین وضعیت بازار طلا و ارز

دیروز طلای ۱۸عیار هر گرم ۷ میلیون و ۳۱۳ هزار تومان و سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید ۸۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در بازار آزاد معامله شد.
روز گذشته قیمت طلای 18عیار هر گرم 7 میلیون و 313 هزار تومان، سکه تمام‌بهار آزادی طرح قدیم 74 میلیون و 300 هزار تومان و سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد 81 میلیون و 600 هزار تومان بود.
در بازار سبزه‌میدان، همچنین قیمت نیم‌سکه بهار آزادی 44 میلیون و 300 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 25 میلیون و 700 هزار تومان و سکه ‌گرمی 15 میلیون  و 300 هزار تومان تعیین شد.
هر مثقال طلا در بازار داخلی نیز 31 میلیون و 660 هزار تومان ارزش‌گذاری شد، ضمن اینکه قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی 3337 دلار بود.
قیمت اسکناس دلار توافقی در بازار تجاری دیروز با کاهش نسبت به روز کاری قبل، به نرخ 71 هزار و 227 تومان و قیمت توافقی حواله دلار نیز به نرخ 69 هزار و 287 تومان رسید.
قیمت توافقی هر اسکناس یورو نیز در مرکز مبادله ایران با افزایش نسبت به روز کاری قبل به 83 هزار و 873 تومان و نرخ حواله یورو نیز به 81 هزار و 588 تومان رسید.
از سوی دیگر، اسکناس درهم نیز با کاهش نسبت به روز کاری گذشته، 19 هزار و 394 تومان ارزش‌گذاری شد و نرخ حواله درهم نیز 18 هزار و 866 تومان بود.

ارسال نظر