07/اسفند/1403
|
05:30
۲۳:۲۰
۱۴۰۳/۱۲/۰۶
برف سنگین استان‌های شمال و شمال غرب کشور را فرا گرفت؛ تداوم هوای بسیار سرد و ادامه بارش‌ها تا پایان هفته

برف روی متر

بارش سنگین برف راه‌های ارتباطی بیش از 300 روستا در مناطق سردسیر و کوهستانی را مسدود کرد
کد خبر: ۴۰۲۱۰۰

گروه اجتماعی: با ورود سامانه‌های پی‌درپی بارشی به کشور همراه با افت شدید دمای هوا، ساکنان اغلب استان‌های کشور طی چند روز اخیر با بارش برف و باران همچنین برودت هوا مواجه شده‌اند؛ بارش‌هایی که در مناطق سردسیر و کوهستانی به صورت برف سنگین بعضا تا ارتفاع یک متر گزارش شده است و موجب شد راه بیش از 400 روستا در مناطق مختلف کشور قطع شود. طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی، این بارش‌ها همچنان در روزهای آینده همراه با افت شدید دما ادامه دارد به طوری که رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی نیز از کاهش محسوس دما و ماندگاری هوای سرد برای اغلب نقاط کشور طی ۳ روز آینده خبر داده است. سیدصادق ضیاییان، درباره وضعیت جوی کشور اعلام کرد: هر چند روز گذشته در پی بارش باران و در مناطق سردسیر بارش برف استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کردستان، زنجان، ارتفاعات استان‌های تهران، قزوین، سمنان و البرز، چهارمحال‌وبختیاری، کهگیلویه‌وبویراحمد، شرق خوزستان، فارس، شمال سیستان‌وبلوچستان، کرمان و هرمزگان با نزولات جوی مواجه شدند اما این بارش‌ها همچنان ادامه دارد و طی روز سه‌شنبه (۷ اسفند)، این شرایط در نوار شرقی کشور، شرق سواحل دریای خزر و برخی مناطق جنوبی تداوم خواهد یافت. ضیاییان درباره وضعیت جوی روزهای پایانی هفته توضیح داد: پنجشنبه (۹ اسفند)، افزایش ابر، بارش باران و بارش برف در مناطق سردسیر برای نوار شمالی و برخی مناطق جنوبی کشور پیش‌بینی می‌شود. همچنین روز جمعه (۱۰ اسفند)، بارش پراکنده در شرق سواحل دریای خزر و شمال شرق ادامه دارد. وی درباره کاهش دمای هوا خاطرنشان کرد: طی ۳ روز آینده، کاهش محسوس دما و ماندگاری هوای سرد در اغلب نقاط کشور رخ می‌دهد. ضیاییان درباره وضعیت جوی پایتخت طی روزهای آینده نیز گفت: آسمان تهران سه‌شنبه 7 اسفند کمی ابری، گاهی همراه با وزش باد شدید با حداکثر دمای ۳ درجه و حداقل ۴- درجه سانتیگراد و روز چهارشنبه (۸ اسفند)، کمی ابری، گاهی همراه با وزش باد با حداکثر دمای ۶ و حداقل منفی ۳- پیش‌بینی می‌شود.
* سامانه بارشی جدید از کجا به ایران رسید؟
با آنکه طی فصل پاییز و 2 ماه زمستان بارش‌ها در کشور آنگونه که پیش‌بینی می‌شد چشمگیر نبود ولی سحر تاجبخش، رئیس سازمان هواشناسی اعلام کرد ماه پایانی سال بارش‌ها به حد نرمال می‌رسد. رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا همچنین ضمن تاکید بر ارتباط علم هواشناسی با احتمالات، مسیر حرکت سامانه بارشی فعال را تشریح کرد و گفت: این سامانه بیشترین میزان رطوبت را از دریای مدیترانه می‌گیرد. ضیاییان با تاکید بر ماهیت هواشناسی به عنوان علمی مبتنی بر پیش‌بینی اظهار کرد: مبنای علم هواشناسی پیش‌بینی است، بنابراین با احتمالات همراه است و به همین سبب احتمال وقوع پیش‌بینی‌ها با شدت بیشتر یا کمتر وجود دارد. وی در ادامه ضمن اشاره به میزان دقت پیش‌بینی‌ها درباره سامانه بارشی فعال در سطح کشور گفت: پیش‌بینی‌ها با احتمال بیش از ۹۰ درصد است. حال ممکن است اعداد و ارقام کمی متفاوت باشد. پیش‌تر پیش‌بینی شد با ورود این سامانه بارشی دما در بعضی مناطق ۱۰ تا ۱۵ درجه سلسیوس کاهش می‌یابد که ممکن است این اعداد اندکی کاهش یا افزایش یابد. ضیاییان ادامه داد: مدت‌هاست سامانه بارشی فعال رصد می‌شود و بر همین اساس انتظار وقوع آن با قطعیت بالایی همراه بوده است. وی ضمن توضیح درباره مسیر حرکت این سامانه بارشی فعال ادامه داد: این سامانه بیشترین میزان رطوبت را از دریای مدیترانه می‌گیرد. در حقیقت رطوبت آن از دریای مدیترانه تزریق می‌شود و به ایران می‌رسد. کاهش دمای ناشی از ورود این سامانه نیز بر اثر فروریزش هوای سرد از عرض‌های بالاتر است. این سامانه از سوی دریای مدیترانه به سمت ترکیه حرکت کرد و حالا در ایران فعال است. بارش‌ها در حالی در ماه پایانی سال نرمال پیش‌بینی می‌شود که مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران اعلام کرد: در پی بارش سنگین برف در این استان طی 2 روز گذشته راه دسترسی به ۱۸۰ روستا را قطع کرد و دستگاه‌های متولی در حوزه‌های خدماتی و امداد و نجات در این مناطق در حال بازگشایی و کمک به اهالی این روستاها هستند. محمدی از همه شهروندان خواست با توجه به شدت برودت هوا تحت هیچ شرایطی در مناطق بالادست روستایی که دارای حجم زیادی از برف و یخبندان است حضور پیدا نکنند. هواشناسی در اخطاریه سطح قرمز، اختلال در تردد و مسدود شدن راه‌های ارتباطی شهری و روستایی، خسارت به سازه‌ها و تاسیسات شهری و روستایی، یخبندان و لغزندگی در جاده‌ها و محور‌های مواصلاتی، کاهش دید، اختلال در تامین حامل‌های انرژی، کولاک برف و اختلال در خدمات‌رسانی عمومی را اثر مخاطره این سامانه پایدار جوی عنوان کرد. هواشناسی علاوه بر توصیه به دستگاه‌های اجرایی، خدمات‌رسان و امدادی برای حفظ آمادگی، از شهروندان نیز خواست از فعالیت‌های کوهنوردی طی این مدت خودداری و در مصرف صحیح انرژی نیز صرفه‌جویی کنند.
* بارش برف و باران در اغلب استان‌های کشور
مناطق شمال و شمال غرب کشور بیشترین بارش‌ها را طی این روزها تجربه کردند به طوری که در استان‌های مازندران، گیلان، کردستان، لرستان و اردبیل بارش برف در این مناطق تا ارتفاع یک متر نیز گزارش شده است. در همین باره روز گذشته مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گیلان از بارش ۱۰۰ سانتیمتری برف در ارتفاعات استان خبر داد. فریبرز مرادی با اشاره به آخرین وضعیت بارش برف در محورهای کوهستانی استان اظهار کرد: ارتفاع برف در محور پونل - خلخال ۱۰۰ سانتیمتر، محور اسالم - خلخال ۱۰۰ سانتیمتر و محور سیاهکل - دیلمان ۴۰ سانتیمتر بوده است. وی در ادامه افزود: ارتفاع برف در لاته‌محله به بیش از ۱۰۰ سانتیمتر رسیده است و این بارش‌ها در محورهای مواصلاتی متوقف شده و مشکل خاصی در این باره وجود ندارد. همچنین اداره راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای شهرستان کرمانشاه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد، تردد در گردنه ژالانه، محور سروآباد – هورامان - پاوه و گردنه مارانی محور سروآباد - دگاگا - کامیاران بدون زنجیر چرخ امکان‌پذیر نیست. 
این در حالی است که تداوم بارش‌های طی چند روز اخیر در کشور همراه با برودت هوا موجب شد تا مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از انجام اقدام‌ها و تمهیدات لازم به ‌منظور حفظ پایداری شبکه گاز کشور در روزهای سرد هفته جاری خبر دهد و اعلام کند هموطنان با توجه به افزایش برودت هوا، با مدیریت مصرف به این شرکت در تأمین هرچه بهتر گاز همه مناطق کشور کمک کنند. سعید توکلی به ورود سامانه پرفشار سرد به کشور و پیش‌بینی سازمان هواشناسی برای کاهش دما تا ۱۵ درجه و اعلام هشدار بارش برف و یخبندان اشاره و خاطرنشان‌ کرد همکارانم در همه بخش‌های شرکت ملی گاز ایران تلاش خود را برای رفاه مردم در روزهای سرد سال همچون روزهای سرد پیشین در کشور انجام می‌دهند.

ارسال نظر
پربیننده