سارقان غلاف کنند
طی روزهای اخیر ویدئویی از سرقت گردنبند یک پیرزن در محله پیروزی تهران توسط راکب موتوسیکلت در شبکههای اجتماعی وایرال شد که احساسات بینندگان را جریحهدار کرد؛ سرقتی که سارق بیرحم نمیدانست ظرف چند روز شناسایی و به دام پلیس میافتد و باید در مقابل قانون زانو بزند. در پی این اتفاق، روز گذشته کارآگاهان پلیس آگاهی تهران بزرگ این سارق سابقهدار را که به شیوه زورگیری از یک خانم مسن گردنبند وی را ربوده بود، با انجام اقدامات ویژه پلیسی، دستگیر کردند. پلیس برای دستگیری کلاهبرداران، سارقان، زورگیران و کسانی که امنیت و آسایس مردم را سلب میکنند از هیچ تلاشی دریغ نمیکند و خواب را از چشم خلافکاران گرفته است. نمونه آن زورگیران و قاتل دانشجوی دانشگاه تهران که کمتر از یک هفته شناسایی و دستگیر شدند.
جانشين رئيس پليس فتای فراجا نیز دیروز از دستگيری متهم حرفهای فعال در زمينه برداشت اينترنتی غيرمجاز با ۲۲۸ فقره شکايت و ارزش مالی حدود ۳۰ ميليارد ريال خبر داد. سردار حسين اميرلی اظهار داشت: با وصول پروندههای متعدد به يکی از واحدهای پليس فتای کشور با موضوع برداشت اينترنتی غيرمجاز از حساب تعدادی از شهروندان در پي دريافت پيامک حاوی لينک و کليک بر روی آن، موضوع بهصورت ويژه در دستور کار کارشناسان پليس فتا قرار گرفت.
اين مقام انتظامی افزود: با بررسیهای انجامشده مشخص شد متهم پرونده اقدام به ارسال پيامک جعلی حاوی لينک با عنوان کالابرگ و بسته معيشتی و ترغيب افراد به کليک بر روی لينک مجرمانه کرده و در ادامه با نصب بدافزار موجود در لينک ارسالی توسط کاربر، گوشی تلفن همراه آلوده و متأسفانه منجر به خالیشدن حساب بانکی قربانيان شده است.
جانشين رئيس پليس فتای فراجا ادامه داد: با بررسیهای تخصصی و اقدامات فنی انجامشده توسط کارشناسان پليس فتا در نهايت متهم اصلی در يکی از استانهاى جنوب غرب کشور مورد شناسايی قرار گرفت و پس از اخذ مجوزهای قضايی دستگير و در تحقيقات انجامشده به برداشت اينترنتى غيرمجاز از حساب شهروندان با شيوه ذکرشده اعتراف کرد.
سردار اميرلی افزود: در بررسیهای انجامشده تاکنون ۲۲۸ فقره شکايت در ارتباط با پرونده مذکور در سطح کشور با ارزش مالي حدود ۳۰ ميليارد ريال شناسايی شده و اقدام درباره شناسايی ساير مالباختگان انجام شده است و انجام اقدامات قانوني مربوط در دست پيگيري است. وی بيان داشت: برابر اقدامات فني و تخصصی انجامشده از سوی واحدهای پليس فتای استانها، از ابتداي سال جاری تعداد ۸۲ فقره پرونده مهم و کثيرالشاکی در زمينه برداشت اينترنتی غيرمجاز از حساب شهروندان شناسايی شده که در این رابطه ۱۴۰ نفر دستگير و به مراجع قضايي معرفي شدهاند.
***
پیشگیری از جرم نیازمند مشارکت فعال سایر دستگاههاست
رئیس پلیس پیشگیری فراجا از رؤسای این پلیس به عنوان چهرههای پیشرو در حکمرانی پیشگیرانه یاد کرد و گفت: باید با بهرهمندی از تمام ابزارهای ممکن از دادههای علمی گرفته تا فناوریهای نوین، برای تأمین امنیت و پیشگیری از وقوع جرم استفاده شود. سردار علی مویدیخرمآبادی در همایش روسای پلیس پیشگیری فراجا، یاد و خاطره شهدا را گرامیداشت و بر نقش بیبدیل آنها در حفظ امنیت و آرامش کشور تأکید کرد و گفت: پیشگیری از جرم یکی از ارکان اساسی در تأمین امنیت پایدار است و به عنوان اولویت اصلی در برنامههای پلیس قرار دارد. وی با بیان اینکه پلیس به دنبال یک نگاه نو و علمی در پیشگیری از جرم بوده که نیازمند همکاری نزدیک با صاحبنظران و متخصصان است، افزود: استفاده از فناوریهای نوین در پیشگیری از جرم امری ضروری است. در دنیای امروز، پلیس با بهرهمندی از تجهیزات نوین سعی میکند به طور موثرتر و سریعتر با تهدیدات و جرائم مقابله کند. سردار مویدی بر لزوم همکاری میان سازمانهای مختلف و همافزایی در سطح ملی برای رسیدن به حکمرانی پیشگیرانه تأکید کرد و افزود: پیشگیری از جرم تنها وظیفه پلیس نیست، بلکه نیازمند مشارکت فعال و مستمر از سوی سایر دستگاهها، سازمانها، مردم و مسؤولان است؛ هیچکدام از این نهادها بهتنهایی قادر به تأمین امنیت جامعه نیستند. وی با اشاره به اهمیت آموزش و توانمندسازی رؤسای پلیس در سراسر کشور، از آنها خواست بهطور مداوم در دورههای تخصصی شرکت کنند و خود را با جدیدترین روشها و رویکردهای پیشگیری از جرم آشنا کنند. سردار مویدی توضیح داد: بسیاری از مشکلات بویژه در حوزههایی مانند جرائم اجتماعی، خشونتهای خانگی، اعتیاد و بزهکاری نوجوانان ناشی از عواملی است که در مراحل اولیه و پیشگیرانه میشود آنها را مدیریت و کنترل کرد.